Jump to content

Αξίζει να το αναβαθμίσω?

g_0x

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά είμαι εδω και εναμιση χρόνο με το λαπτοπακι μου.Fujitsu siemens Amilo celeron m 1.7 512 ddr2 Gpu μια λεει Via s3g unichrom(γενικα δεν εχει ςραμ και τραβαει απο το συστημα).

Σαν πισι δε θελω κατι παραπανω επειδη δεν παιζω και παιχνιδια.Απλα ερχισε και μου την δινει η αργοπορια του λιγο.Αξιζει η αναβαθμιση της ραμ και του επεξεργαστη?Αν βαλω ενα γιγα επιπλεον θα δω διαφορα.Μηπως να μην παω σε επεξεργαστη?Και η μπαταρια δε μας τα λεει καλα.Να παω για καινουρια? Η τελικα να παω για νεο συστηματακι?

Ξερει κανεις ποσο θα παει η επεμβαση σε χρηματα?Δεδομενο οτι στο λαπτοπι μου δε βαζω μεσα χερι εγω.

μπορεις να μα8εις ακριβως ποιο chipset εχει???

Αν παιρνει μονο 100αρη διαυλο ..τοτε 8α μπορεις να βαλεις καποιον dothan 755/745/735

(αν βρεις 755 ..νομιζω ο μεγιστος της σειρας)

Αν παιρνει και 133 ...λογικα 8α μπορεις να τσιμπησεις και εναν πιο συχρονο T2xxx η Τ5χχχ oπου ειναι και διπυρηνοι..

ddr2 sodimm ειναι παμφθηνη ...35-40Ε το στικακι 2giga ..(εναλλακτικα παιρνεις 2 του ενος ..15-20Ε εκαστο)

Και οπως το κοβω θα χρειαστεις και σκληρο..Ενας 120αρης @5400rpm (λογικα ide) θα σου δωσει αλλον αερα.Νομιζω κοντα στα 60Ε

Σαν μια σουμα...60(ο σκληρος)+70(2χ2γιγα οι μνημες)+οσο βρεις επεξεργαστη(Πες 200Ε)=330Ε

Το οποιο ποσο θα πεσει δραματικα αν βρεις κανενα μτχ cpu ...

Aν μπορεις να βαλεις διπυρηνο εχει καλως..αλλιως στη θεση σου θα το πουλουσα και 8α παιρνα αλλο με καποιο πιο συχρονο chipset..965 ...(και με καποια 8400/2400)..

cpu-μνημη-σκληρο βρισκεις να βαλεις..οποτε θα ηταν τα τελευταια που 8α κοιτουσα.

Northbridge VIA P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800/CN700 rev. 00

αυτο εβγαλε το cpuz.τωρα δε ξερω απο κει και περα.το google νομιζω θα μου λυσει την απορια.σκληρο δε με νοιαζει παραπανω απο 60 παντω.Εχω εξωτερικο.Μπαταρια θελει κανα 100αρι αποτι ειδα...

Toν σκληρο δεν το ειπα απο 8εμα χωρου.

Μαλλον ειναι αργος γενικα..(@4200rpm??)

Ενας πιο γρηγορος σκληρος -οπως προειπα- θα σου δωσει αλλο αερα.

(σε windows-programms loading)

Tωρα για chipset ..δεν ξερω τι σηκωνει ....(σιγουρα σηκωνει ...ψαξιμο).

Μνημη οπως καταλαβαινεις ..512 ειναι λιγα..

Αν εχεις dual channel παρε 2χ1 γιγα..Σιγουρα 8α βελτιωθει πολυ η κατασταση.

(εχω-ειχα εναν acer 1681 απο νοεμβρη 2004.Eιχε pentium M 715(dothan) και εναν 60αρη @4200rpm.

Σε διαφορες φασεις και στιγμες εβαλα τον 755 και ενα σκληρο @5400rpm....και αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι ΔΕΝ ειναι διπυρηνος ..δεν βλεπω το λογο για αλλαγη.-Εχει και μια 9700...wow..:p) )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.