Jump to content

Eνας ΙΝΤΕL Noob ανάμεσά σας...

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply
Dag, έχεις βάλει LOD 2 ή 3 στο Aquamark3?.....

Καλά τα πάει η CPU βλέπω..... ;)

To μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω σε κατάσταση Performance τους Drivers της κάρτας.

LOD δεν έχω πειράξει ακόμη ούτε τίποτα άλλο, να το κάνω ?

Πρέπει να βρώ τα κατάλληλα settings στο ΒΙΟS να σταθεροποιήσω το FSB της μητρικής και να μπορέσουν οι μνήμες να τρέξουν στα 1200.

Μόλις αλλάζω διαιρέτη μνήμης από το BIOS ασχέτως εαν δε ξεπερνάω τα 1100 το σύστημα δε Μπουτάρει....:hm:

Ποιό είναι το ασφαλές VPLL & VFSB ?

To πρόβλημα με τα USB που χάνω κατά διαστήματα, με ποιά τάση θα το ξεπεράσω ?

Με το vNB ? ή vSB ?

YΓ... Γιώργο έχεις κανένα δανεικό SS ? ..... lol

Με VSB αλλά και με χαμηλό PCI-E frequency....

SS?.....Δεν έχω τέτοια πράγματα εδώ και καιρό πλέον..... :)

Εκανα Install τα WINDOWS Vista Ultimate 32bit και δεν μπορώ να τρέξω SPI...:eek:

Kάνει εκκίνηση αλλά μένει κολλημένο και στον TASK MANAGER είναι σε κατάσταση Not Responding.

Ούτε Priority & Affinity δεν μπορώ να αλλάξω....:weep:

Τι γίνεται βρε παλικάρια..... έχασα επισόδεια μήπως... ?

Dag, επειδή βλέπω Performance Level 10-12 και είναι λίγο κάπως, βάλε απο bios στο transaction booster enable και 2. Εμένα με enable και 2 δίνει PL 6 μέχρι 450MHz fsb στην P5k-e me 1.4 στο chipset. Πίστεψέ με έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ακόμα και απο 8 σε 6. Φαντάσου διαφορά που θα δείς απο 10 σε 6. Δοκίμασε και enable 3 αν είναι πιο χαλαρό απότι στην p5k για να δείς το τελικό PL 6 και παίξε μέχρι 1.55 στο P35.

Καλοφάγωτο το σύστημα!

Βρήκα τοίχο τελικά αλλά δεν ξέρω εαν είναι από την CPU ή την μητρική....

Οτι και να κάνω πάω από τα 4780 έχω BSOD και το μύνημα που παίρνω είναι IRQ NOT LESS etc..... με διάγνωση USB driver και κάνει DUMP....:o

Στα 4780 με 1.385 από το BIOS φορτώνει κανονικά τα WINDOWS αλλά μόλις βγαίνει σε Desktop και πάω να ανοίξω έστω και τον Explorer έχω τη γνωστή μπλέ οθόνη με USB driver..

531 X 9 = 4780 => ΒSOD αλλά 531 χ 8.5 = 4513 είμαι ΟΚ οπότε δε φαίνεται να είναι πρόβλημα FSB αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά......

Στα 4780 εαν δώσω παραπάνω Vcore έχω BSOD πριν καν φορτώσουν τα Windows.....

Mπέρδεμα......

Οι θερμοκρασίες στα 4550 @ 1.325 Vcore φτάνουν 67C από το Realtemp και κρατάει περίπου 10 Λεπτά ORTHOS πριν πετάξει λάθος.....

Εαν ανεβάσω τάση έχω λάθος στα 2 λεπτά γεγονός που δείχνει ότι ζορίζεται η CPU αλλά δεν έχω BSOD......

Mέχρι τα 4615 @ 1.355 περίπου το σύστημα μπορεί να βγάζει και 3D BENCH αλλά οχι βέβαια για ORTHOS αφού έχω λάθος στο πρώτο λεπτό....

Βέβαια στην μητρική τα ΜOSFETS - Chipsets καίνε και τελικά συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω εαν είναι CPU Wall ή ΜΟΒΟ limit.....

Eτσι λοιπόν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κατέλειξα προς το παρόν σε 24/7 στα 4400 @ 1.302 Vcore και μέγιστο ΤΕΜΡ στα 63C (Realtemp) μέχρι να βρω διέξοδο στα προβλήματα....

Το κακό είναι ότι SUB 10" στο SPI δεν τα κατάφερα, αφού ακόμη και στα 4712 που βγάζω μετα βίας SPI 1Mb έχω 10.045 περίπου score....

Λίγο τσίτωμα να κάνω τις μνήμες = BSOD.....

Aυτά τα λίγα.....

H CPU μου αγαπάει τα λίγα Vcore αλλά είναι τελικά ευαίσθητη στις θερμοκρασίες...

Οταν η Θερμοκρασία ξεπεράσει τους 68C (RealTEMP) σε ταχύτητες > 4550 σε FULL LOAD έχω λάθη σε ORTHOS BENCH ή BSOD..

Kαλή η ThermalRight Ultra 120 Extreme αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το WaterBlock...

Eτσι λοιπόν Μένω για 24/7 στα 4000 - 4450 ΜΗΖ με 1.312 πραγματικό vcore και θερμοκρασίες που σε FULL LOAD δεν ξεπερνάνε τους 63C και είμαι μια χαρά.....

Μπορώ να βγάζω και BENCH από 4500 - 4650 ανάλογα την βαρύτητά τους και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω το ζόρισμα της CPU με αέρα και να την καταστρέψω.....

Ετσι και αλλιώς σε μερικές εβδομάδες που θα ξεπερδέψω από τα ζόρια της δουλειάς - μετακόμισης το Watercooling θα αναλάβει να την ξεζουμίσει παραπάνω και με ασφάλεια.....:clap:

Καλά τα Πολλά MHZ αλλά τα θέλω με ασφάλεια και για 24/7.....:whistle2:

99puiz3aofehiqeb95o6.jpg

Καιρός να ανεβάσω και τα καλύτερα BENCH σε ΗΒΟΤ.... :hehe:

Eνα μικρό Fine tunning για να κατεβάσουμε λιγάκι το Vcore - ΤΕΜPS και να συγουρευτούμε ότι είμαστε σταθεροί....

i7dsle3t7ws8bghy8ilk.jpg

Στα 4500 χρειάζοναται περίπου 1.32Vcore για να είναι σταθερό αλλά ξεφεύγουν οι θερμοκρασίες (69 - 71C Full Load) και πρέπει να ρίξω το BOOSTER Performance στο 1 από το 2 που το έχω στα 4400....

Βέβαια ο ανεμηστήρας είναι 120άρης αλλά στις 1200 στροφές και δεν αποδίδει πολλά CMF αλλά είναι εντελώς αθόρυβος....

Λέτε να το ζορίσω και άλλο για 24/7 ή να το αφήσω εδώ ?

Για τέτοια συχνότητα με αέρα είναι οκ η θερμοκρασία.

Εγώ 60αρίζω με ίδια ακριβώς τάση 1.296 αλλά είμαι και στα 4050

οπότε κάτι παραπάνω από τέλεια.

Πάντως αν ψάχνεις για το κάθε μέρα εγώ θα προσπαθούσα να είμαι γύρω

στους 60 (core temp) άρα μπορείς να κατέβεις στα 4200-4300 με 1.25 και

θα είσαι οκ γιατί θα κρυώσεις και το υπόλοιπο σύστημα λόγω χαμηλότερου fsb

Νταξ...

Θα χαμηλώσω απλά το FSB με Μulti 9 γιατί το Chipset βράζει....

Πλακώσανε οι ζέστες και δε λέει να ζορίζω την μητρική....:whistle2:

Ερχονται τα 3D Bench σταθερά στα 4400....:clap:

H GPU πάντα ανάλογα τα ζόρια (Slowdown) από 612-620/1008

3DMARK01.....

npk3ls7kx22l5glsrhlc.jpg

3DMARK03.....

3a2zdyv3rcxdc7uss0hg.jpg

http://service.futuremark.com/compare?2k3=5834124

3DMARK05......

v7sgj0avh3ur3sbrdjil.jpg

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=4249724

3DMARK06......

uhvwr7mmtyg9y4r0nwle.jpg

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=6646803

Bρε η CPU δεν έχει πρόβλημα στο OC, η μητρική τα παίζει με μεγάλο FSB και χρειάζεται βοήθεια....

Χρειάζονται τα δικά σου χεράκια να αναδείξουν αυτό το διαμάντι που μου έκατσε....:hehe:

Αλλα 100 ΜΗΖ παραπάνω και ελάχιστη τάση επιπλέον στη CPU αλλά το Chipset δεν κρατάει τα φορτία του....:confused:

ejoy6c9kow18a3qb3k2u.jpg

Το καλό είναι πως ουσιαστικά έχω πετύχει τον στόχο μου να έχω τουλάχιστον 4400 για 24/7, οπότε δε με νοιάζει και πολύ για περισσότερα.....

Αλλωστε πιστεύω σε λίγο καιρό να ξαναγυρίσω στα πάτρια εδάφη της ΑMD.....:inlove:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.