Jump to content

Πρόβλημα με ATi Catalyst Control Center

pusher

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όταν έκανα απεγκατάσταση τους 8.1 κάπου την σταμάτησε το ZoneAlarm και δυστυχώς δε συνεχίστηκε μετά το "Allow". Αφού έκλεισα τη διεργασία και μετά από επανεκκίνηση τους απεγκατέστησα κανονικά. Έτρεξα και το ATI Uninstall Utility για σιγουριά και μετά πέρασα τους 8.2. Όμως το CCC δεν άνοιγε και μερικές φορές όταν έπαιζα κάποιο παιχνίδι κατέληγα σε Blue Screen η οποία τις περισσότερες φορές ήταν κενή από κείμενο. Μία φορά έγραψε BAD_POOL_HEADER, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έβγαζε πάντα αυτό. (Όπως είπα σπάνια έβγαζε κείμενο.) Έκανα πάλι απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των 8.2, χωρίς να υπάρξει κάποια βελτίωση. Τέλος να αναφέρω πως εδώ και πολύ καιρό κάθε φορά που έβγαζα κάποια έκδοση των οδηγών κατά την εκκίνηση της διαδικασίας απεγκατάστασης έβγαινε αν θυμάμαι καλά το μήνυμα "Error Initializing". Ακολούθησαν και άλλες απεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις σε safe mode και καθαρισμός με τα εργαλεία Driver Sweeper και Driver Cleaner Professional χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Όταν βγήκε η έκδοση 8.3 την πέρασα και έγινε η εξής αλλαγή. Έπαιρνα πλέον αυτό το μήνυμα:

resultkg2.png

και όπως καταλαβαίνετε όλοι και πάλι το CCC δεν έτρεχε.

Πέρασα και τους 8.4 με πλήρη απεγκατάσταση των 8.3 χωρίς να αλλάξει κάτι αυτή τη φορά. Χθες αποφάσισα να προχωρήσω σε χειροκίνητη απεγκατάσταση ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό: http://www.tweakguides.com/ATICAT_3.html Μάλιστα εκτός από το χειροκίνητο καθαρισμό των αρχείων που λέει ο οδηγός χρησιμοποίησα μετά και κάποιο από τα εργαλεία που ανέφερα. Επίσης τον καθαρισμό της registy τον έκανα και με ειδικό γι' αυτό το σκοπό εργαλείο και χειροκίνητα. Το πρόβλημα παρ' όλ' αυτά εξακολουθεί ως είχε. Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα στο hardware; (Αν δεν είναι τότε ο οδηγός κάπου έχει λάθος. :look: Υποτίθεται ότι ακολουθώντας καθαρίζει τελείως το σύστημα από την ATI.) Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας.

Αν πηγες και κλικαρισες το tab ATI του driver cleaner, πιθανον να εχεις παθει αυτο που τονιζω εδω.

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=717367&postcount=603

Ποτε δεν σβηνουμε πραγματα που νομιζουμε οτι ξερουμε τι ειναι.

Μάλλον δε διάβασες καλά. Το πρόβλημα δε δημιουργήθηκε από το Cleaner. Προϋπήρχε. Και έμεινε ακριβώς το ίδιο και μετά τη χρήση του.

Έκανα και manually τη διαδικασία πάντως και πάλι δεν είδα διαφορά. Υπάρχει περίπτωση ένα τέτοιο πρόβλημα να προκαλείται από το hardware;

Τέλος να αναφέρω πως εδώ και πολύ καιρό κάθε φορά που έβγαζα κάποια έκδοση των οδηγών κατά την εκκίνηση της διαδικασίας απεγκατάστασης έβγαινε αν θυμάμαι καλά το μήνυμα "Error Initializing". Ακολούθησαν και άλλες απεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις σε safe mode και καθαρισμός με τα εργαλεία Driver Sweeper και Driver Cleaner Professional χωρίς κανένα αποτέλεσμα. ............

Υποτίθεται ότι ακολουθώντας καθαρίζει τελείως το σύστημα από την ATI.) Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας.

Ετσι οπως το γραφεις αλλα καταλαβαινει κανεις.

Δεν μπορει να οφειλεται στο hardware οσο αφορα την καρτα.

Ετσι οπως το γραφεις αλλα καταλαβαινει κανεις.

Δεν μπορει να οφειλεται στο hardware οσο αφορα την καρτα.

Αν δε φαίνεται όπως το λέω ας το διευκρινίσω εδώ. Τα εργαλεία τα έτρεχα αφού πάντα έκανα πρώτα απεγκατάσταση με το Uninstall Tool της ATI και πάντα πρόσεχα τι σβήνω. Πώς κινούμε τώρα λοιπόν για να κάνω σωστό troubleshooting;

Σχετικά με το αν οφείλεται στο hardware τουλάχιστον θεωρητικά μπορεί και να οφείλεται. Είναι ένα πρόγραμμα που "πατάει" πάνω στην κάρτα. Επομένως αν το πρόγραμμα περιμένει μια απόκριση από την κάρτα μπορεί να κρασάρει. Δεν έχω δει και τον κώδικα βέβαια για να μπορώ να πω τι θα συνέβαινε σε κάθε περίπτωση...

Πέρ' απ' όλ' αυτά, πώς μπορώ να βρω τι προκαλεί αυτή την κατάσταση;

Σχετικά με το αν οφείλεται στο hardware τουλάχιστον θεωρητικά μπορεί και να οφείλεται. Είναι ένα πρόγραμμα που "πατάει" πάνω στην κάρτα. Επομένως αν το πρόγραμμα περιμένει μια απόκριση από την κάρτα μπορεί να κρασάρει. Δεν έχω δει και τον κώδικα βέβαια για να μπορώ να πω τι θα συνέβαινε σε κάθε περίπτωση...

Πέρ' απ' όλ' αυτά, πώς μπορώ να βρω τι προκαλεί αυτή την κατάσταση;

Σε ποιον κωδικα αναφερεσαι? :hmm:

Δεν κοιτας μηπως εχεις αρπαξει κανεναν win32-rootkit, λεω εγω καλυτερα?

Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα σου αφορά άμεσα το CCC, αλλά επειδή γενικά το ccc είναι μια γενικώς απαράδεκτη ιστορία, θα πρότεινα να το ξαποστείλεις τελείως και να χρησιμοποιείς στο εξής το ati tray tools, που είναι κλάσεις καλύτερο.

Σε ποιον κωδικα αναφερεσαι? :hmm:

Δεν κοιτας μηπως εχεις αρπαξει κανεναν win32-rootkit, λεω εγω καλυτερα?

Τον πηγαίο. Λέω δεν ξέρω τον source code για να μπορώ να πω πως συμπεριφέρεται η εφαρμογή σε κάθε exception. Το Kaspersky που χρησιμοποιώ δεν έχει βρει τίποτα. Και τα scans τα κάνω στο "Maximum protection". Τι άλλα συμπτώματα έχει αυτό το rootkit;

Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα σου αφορά άμεσα το CCC, αλλά επειδή γενικά το ccc είναι μια γενικώς απαράδεκτη ιστορία, θα πρότεινα να το ξαποστείλεις τελείως και να χρησιμοποιείς στο εξής το ati tray tools, που είναι κλάσεις καλύτερο.

Μπορώ να κάνω με αυτό τις ίδιες ρυθμίσεις που έκανα με το CCC; Το ίδιο είναι και το ATITool;

Όσο για το CCC αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζω...

Το ati tool είναι διαφορετικό. Εγώ λέω για το ati tray tools. Μπορείς να κάνεις ότι και στο ccc και πολύ περισσότερα, χωρίς τα προβλήματα του ccc (μια δουλεύει-μια δε δουλεύει, μία κρατάει τα settings που βάζεις-μια τα "ξεχνάει"..κάνει πολύ ώρα να ανοίξει για αυτό που κάνει...κλπ.)

Το ati tool είναι διαφορετικό. Εγώ λέω για το ati tray tools. Μπορείς να κάνεις ότι και στο ccc και πολύ περισσότερα, χωρίς τα προβλήματα του ccc (μια δουλεύει-μια δε δουλεύει, μία κρατάει τα settings που βάζεις-μια τα "ξεχνάει"..κάνει πολύ ώρα να ανοίξει για αυτό που κάνει...κλπ.)

Μάλλον ήρθε καιρός να το δοκιμάσω. Κάνει και για overclocking έτσι;

Μάλλον ήρθε καιρός να το δοκιμάσω. Κάνει και για overclocking έτσι;

Γενικά κάνει και για overclocking, αλλά ενδέχεται με μερικές καινούριες κάρτες να 'τσινάει', οπότε απλά το συνδυάζεις με riva tuner για αυτή τη δουλειά ;)

Γενικά κάνει και για overclocking, αλλά ενδέχεται με μερικές καινούριες κάρτες να 'τσινάει', οπότε απλά το συνδυάζεις με riva tuner για αυτή τη δουλειά ;)

ASUS EAX 700 PRO. Δεν είναι καινούρια η κάρτα μου.

Λίγο πριν έκανα απεγκατάσταση του CCC. Μετά την επανεκκίνηση βγήκε αυτό το μήνυμα:

atiprobww1.png

Ψάχνοντας για λίγη ώρα βρήκα αυτή --> http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=26494 τη σελίδα της ATI σχετικά με το θέμα. Άλλες διαδικασίες προς εκτέλεση λοιπόν... Εδώ και 2,5 χρόνια δεν είχα προβλήματα με την κάρτα και τους οδηγούς της, αλλά φαίνεται πώς θα έρθουν όλα μαζεμένα...

Γιατι μεχρι τωρα δεν ειχες φορτωσει ποτε το .ΝΕΤ?

Βαλε το 3.0

Όλα τα .NET έχω. Και το 1 και το 2 και το 3 και όλα τα updates τους. Απ' όσο θυμάμαι για το CCC χρειάζονται τα 1 & 2. Μάλλον θα ακολουθήσω την εναλλακτική διαδικασία που απαιτεί λιγότερα reboot.

Ακολούθησα τη 2η μέθοδο και όλα φαίνονται εντάξει. Πέρασα και τα ATI Tray Tools.

Ίσως οι οδηγοί της ASUS να ήταν καλύτερη λύση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.