Jump to content

Αγορά GPS

fitsou

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θέλω να προβώ στην αγορά ενός gps, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα!

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε κανένα καλό μοντέλο.

Έχω μόνο 2 απαιτήσεις:

Να έχει μεγάλη κ καθαρή οθόνη και το κυριότερο από όλα να είναι ακριβής, γιατί είχε πέσει στα χεριά μου προσφάτως ένα gps που ήταν χάλια! Μου έδειχνε μόνιμα ότι ήμουν 20 μετρά πίσω από την πραγματική μου θέση!

Θα επιλέξεις κάποιο με SiRF chipset. Υπάρχουν πολλά. Γνώμη μου να πάρεις με Destinator ή iGo για να έχεις υποστήριξη κι τακτικές αναβαθμίσεις χαρτών κι όχι κάποια άσχετα που δεν ξέρεις αν θα υπάρχει η εταιρία αύριο.

Όχι Greeklish:)

Το συγκεκριμένο δεν το έχω δουλέψει, αλλά έχω δουλέψει άλλα με Destinator, παρόμοια. Πιστεύω ότι το Destinator είναι το καλύτερο πρόγραμμα, χωρίς να έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο.. Απ' ό,τι έχω δει πάντως, αυτή την εντύπωση έχω

επειδη εχω δουλεψει και destinator σε ppc..αλλα τωρα εχει πεσει στα χερια μου κατι παρομοιο με αυτο που ποσταρε ο wiz πιστευω ειναι καλη και τιμια λυση...απο την μικρη εμπειρια μου με αυτο 4 μερες εδω στην Λαρνακα..

Θα επιλέξεις κάποιο με SiRF chipset. Υπάρχουν πολλά. Γνώμη μου να πάρεις με Destinator ή iGo για να έχεις υποστήριξη κι τακτικές αναβαθμίσεις χαρτών κι όχι κάποια άσχετα που δεν ξέρεις αν θα υπάρχει η εταιρία αύριο.

Θα συμφωνήσω και εγω...

Αναφορικά με την οθόνη πάντως μπορω να σου πω οτι την ώρα της οδήγησης περισσότερο βάση στις φωνητικές εντολες θα δινεις παρα στον χάρτη τον ιδιο... οποτε η μεγαλη οθόνη δεν ειναι και πανάκια... εχω κινητο με GPS (το HTC 3300 με SiRF) απο τον Δεκ 2006 με οθόνη 2.8'' και ζήτημα ειναι αν τον χάρτη την ωρα που οδηγαω τον εχω συμβουλευτει 3-4 φορες...

btw Ποσα € διαθέτεις?

Έστω κ να μην χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο την οθόνη το πρόβλημα του εάν είναι ακριβές στις οδηγίες παραμένει!

Λεφτά τώρα δεν έχω πολύ σκεφτεί αλλά δεν νομίζω να δώσω παραπάνω από 300€

Αλλά από την άλλη εάν κάποιος εγγυηθεί ότι ξέρει ένα μηχανή που είναι ακριβής κ κάνει πάνω από 300 αναγκαστικά θα πουλήσω κανένα νεφρό κ θα το πάρω….

Νομίζω ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι ένα pda με κάποιο bluetooth gps receiver και όχι κάποιο gps combo unit, γιατί μπορείς να κάνεις πιο εύκολα αναβαθμίσεις και στο software και στο gps όταν χρειαστεί και επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το pda και για 1002 άλλα πράγματα... από κατασκευαστές gps chipset μάλλον οι τρεις καλύτερες με σειρά (για μένα) είναι MTK, Sirf και uBlox...

Όσων αφορά τώρα το gps αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να έχει καλή ευαισθησία, καλό hot/cold start, αρκετά κανάλια, καλή λήψη και να υποστηρίζει waas/egnos... με το Sirf III (Leadtek LR9508) είχα ένα πρόβλημα με το wass παλιότερα γιατί όταν ενεργοποιούσα το gps μπορεί κάποια στιγμή να παγώσει στο ίδιο στίγμα ή ώρες-ώρες τρελενόταν, αλλά μπορεί να μην ήταν και καθαρά πρόβλημα του chipset αλλά υλοποίησης του κατσκευαστή... το uBlox έχει την μικρότερη ευαισθησία αλλά έχει καταπληκτικά tools (καμιά σχέση με τους άλλους)...

Πάντως από αυτά που έχω δει σαν chipset αυτό που προτείνω είναι το MTK MT3318 το οποίο αν και έχει ίδια ονομαστική ευαισθησία (-159 dBm) με το Sirf3 το έχω δει πολύ πιο responsive και ακριβές... επίσης έχει 32 κανάλια αντί 20 του Sirf και μικρότερη κατανάλωση...

Πολύ καλά gps που χρησιμοποιούν το MTK είναι της Holux τα οποία μπορείς να τα βρεις στο ebay σε πολύ καλές τιμές... ένα πάρα πολύ καλό είναι το Holux M241 το οποίο κοστίζει γύρω στα 55 ευρώ και μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε pda μέσω bluetooth και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ανεξάρτητα σαν gps data logger το οποίο είναι επίσης πολύ χρήσιμο... παίρνεις και ένα pda με vga 640x480 οθόνη για να έχεις πολύ καλή ανάλυση με καμιά 300αριά ευρώ, του φορτώνεις ένα destinator και είσαι έτοιμος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.