Jump to content

προβλημα δημιουργιας τοπικου δικτυου 2 υπολογιστων

karatekas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω2 pc με win XP sp2 τα εχω συνδεσει με καλωδιο μεσω των καρτων δικτυου, ετρεξα και στα 2 το network setup wizard αλλα τπτ, δεν "βλεπει" ο ενας τον άλλο. Στο network setup wizard ενεργοποιησα to file sharing αλλα το καθε pc βλεπει μονο το δικο του shared folder. Και κατι ασχετο, το ενα pc syndeetai μεσω ethernet με το modem router θα εχω καποιο προβλημα ασφαλειας λογω του οτι τι file sharing ειναι ενεργοποιημενο.

Θα πάς στο control panel-> network connections. Εκεί θα βρείς τη κάρτα δικτύου σου. Δεξί κλικ και properties. Στη καρτέλα general θα βρείς εκει που γράφει Internet Protocol (TCP/IP). Κλικ πάνω του και πατας το κουμπι properties. Εκει θα δώσεις τα εξής στοιχεία:

ip address: 192.168.0.1

subnet mask: 255.255.255.0

Θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία 2 φορές. Μια για κάθε Pc μόνο που στο 2ο pc θα δώσεις ip address: 192.168.0.2

.Ευχαριστω για τη βοηθεια. ΤΟ προβλημα ηταν οτι στο ενα πψ ειχα συνδεδεμενο πριν ενα μοντεμ/ρουτερ και ειχε αλλες τιμες πανω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.