ΝTG Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Εγκατάσταση Seagate 2x500 gb ST3500320AS πάνω σε ICH8R σε Gigabyte P965-DS4 rev 1.0. ............κλπ κλπΩραια..Παρακαλειτε ο επομενος που θα επιχειρησει το ιδιο να βαλει το raid 0 150γiga..Nα δω ποτε 8α σταματησει να ειναι ευθεια η γραμμη και ποτε 8α ανεβουν τα ms.(To φανταστηκα οτι 85 γιγα ειναι λιγα)Επισης astro ..μου λυνεις και μια απορια???Ωραιο το raid 1...μου λες πως 8α παρουμε τα δεδομενα με τον εναν δισκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Απρίλιος 20, 2008 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση φίλε Νίκο Ειλικρινά δε ξέρω. Γνώμες πήρα και με προέτρεψαν να κάνω τον συνδυασμό raid0 & raid1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 20, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 τις ιδιες γνωμες πηραμε.. Exεις μια α σιγουρια ..οτι τα δεδομενα υπαρχουν στο ραιδ 1 ..μεχρι που 8α μεινεις με ενα δισκο. Μου φαινεται θα τσιμπησω αλλους 2 δισκους -καποια στιγμη- να κανω real raid 1..και 8α γυρισω το volume raid 1 σε 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 20, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 ε δε μπορείτε να πάρετε το έναν δίσκο και να τον δοκιμάσετε σε άλλο άσχετο υπολογιστή?και εγώ αναρωτήθηκα τις προάλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 20, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 το καναμε ..δε δουλευει..Στο ιδιο pc..με βοοτ σε αλλο λειτουργικο ..σε αλλον δισκο.....δεν.Το βλεπει σαν unallocated.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 20, 2008 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 υποθέτω ότι θα χρειάζεται ΜΟΝΟ restore partitions με κανένα acronisκαι όχι full restore με κανένα file scavenger Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Απρίλιος 20, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 δηλαδή δε χρειάζεται ο raid1 ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 20, 2008 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 Δεν νομίζω πάντως να μπορέσει κάποιος να δει τα αρχεία του Raid1.Εσείς το ποιο raid έχετε πρώτο?1 η 0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Απρίλιος 20, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 πρώτο το raid0 και μετά το raid1 εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 20, 2008 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 Γμτ..όλοι έτσι πρέπει να το έχουμε Έχω την αίσθηση ότι άμα πάει πρώτο το raid1 μάλλον θα μπορούμε να δούμε τα αρχεία του 1 δίσκου σε άλλο pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 20, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 και γω την ιδια αισθηση εχω... Χμ....μας λειπει καποιος προθυμος τυπος να κανει καποια πειραματα με τα δεδομενα του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 20, 2008 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 μάλλον να δοκιμάσει : Raid1 (5-6GB) (να γραφτεί εκεί και ο boot sector) μετά Raid0 (100GB) για ταχύτητα, OS και μετά άλλο Raid1 dataΑυτό θα δοκίμαζα αν μπορούσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 20, 2008 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 ποιός έδωσε την αρχική ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 20, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 μάλλον να δοκιμάσει : Raid1 (5-6GB) (να γραφτεί εκεί και ο boot sector) μετά Raid0 (100GB) για ταχύτητα, OS και μετά άλλο Raid1 dataΑυτό θα δοκίμαζα αν μπορούσαδε γίνεται πάνω απο 3 διαφορετικάμπορείς να κάνεις raid 0 και μετά raid 1 και να φτιάξεις παρτιτιον μέσα. αλλά όχι να φτιάξεις και άλλο raidεγώ δε μπορώ να δοκιμάσω γιατί η μητρική είναι σε RMA :happy2:πιστεύω ότι με acronis θα γίνει δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 20, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 μάλλον να δοκιμάσει : Raid1 (5-6GB) (να γραφτεί εκεί και ο boot sector) μετά Raid0 (100GB) για ταχύτητα, OS και μετά άλλο Raid1 dataΑυτό θα δοκίμαζα αν μπορούσαΔεν γίνεται αυτό.Μέχρι 2 κατατμήσεις πάει.ΔλδRaid 0+1Raid 0+0Raid 1+0Raid 1+1Μόνο αυτοί οι συνδυασμοί παίζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 20, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 δεν το ήξερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 20, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 ποιός έδωσε την αρχική ιδέα? και γω σκεφτηκα να παω να δειρω αυτον που τo πρωτοσκεφτηκε ..αλλα με τα δεδομενα τι γινεται?? Με filescavenger κατι γινεται(λιγο αφησα να ψαξει .Βρηκε κατι αρχεια αλλα δεν δοκιμασα να δω αμα σωζωνται. Tην επομενη φορα που 8α bootαρω απο XP θα το δοκιμασω. Μολις αδειασω ενα σκληρο ,θα κανω κατι δοκιμες και με τον χρονη..(acronis) θα επιστρεψω ..με νεα δεδομενα...(ελπιζω να εχω και τα παλια βεβαια) P.S Ποιος με εκανε thread?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Απρίλιος 20, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 Αναμένουμε αναμένοι P.S. Εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 20, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 Εγώ σου είπα ότι μόνο Raid-0 έχω δοκιμάσει Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή όταν στηθεί το καινούριο PC να δω τι παίζει με Raid-0 + Raid-1 και Raid-0 + Raid-10, αλλά θεωρώ πως ένα σοβαρό πρόγραμμα data recovery θα κάνει δουλειά. Εδώ έχω δει να βρίσκουν ΤΑ κουφά πράγματα μέσα σε κάτι δίσκους που είχα, ένα σπασμένο array θα τα σταματήσει? Πάντως το επαναλαμβάνω: 2/4 500ρηδες με 32άρα cache ή 2/4 320ρηδες single platter είναι καταπληκτικοί σε ταχύτητα, αλλά αν δε σιγουρευτούμε 100% ότι τα δεδομένα μπορεί να ανακτηθούν από ένα πρόγραμμα ανάκτησης, συμπεριφερόμαστε στους δίσκους λες και δεν υπάρχουν τα GB πέραν του Raid-0 partition του OS. Είναι πολλά δεδομένα για να χαθούν. Εγώ με 4 raptors που έχω, έχω και 2ΤΒ εξωτερικούς δίσκους να κάνω backup, και κάνω συχνά. Οτιδήποτε περιλαμβάνει το raid-0 είναι risky. Ταχύτητα μεν, αλλά ρίσκο δεν. Κάντε αν μπορείτε καμιά δοκιμή για recovery, θα κάνω κι εγώ όταν βρω χρόνο και βλέπουμε. Αλλά μη μου πείτε ότι βάλατε 2 500άρια σε Raid-0, χωρίς καναν εξωτερικό να κάνει backup, περιμένοντας να έχετε 1ΤΒ ασφαλή δεδομένα. Εδώ σε Raid-0 σκέτο, χωρίς σπαστό array, το ρίσκο είναι μεγάλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 20, 2008 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2008 εγω στιν abit ic7 max3 με 4χ500gb raid 0+1 οταν εσκασε ο ενασ δησκος μου λεει να τον αντικαταστισω και οταν εβαλα τον αλλον εκανε restore τα αρχεια στον νεο δησκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.