AlexanderK Ιανουάριος 3, 2009 Author #141 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 Πολύ ωραίο.Αν μπορείς πες από που το πήρες και πόσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 3, 2009 #142 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 Πολύ ωραίο.Αν μπορείς πες από που το πήρες και πόσο...Το εφτιαξε...κοίτα ποιό πάνω το λέει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 3, 2009 #143 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 απο που το πηρα;10€ εδωσα για τα υλικα απο μαγαζι με ναυτιλιακα ειδη.και μιση ωρα στον τορνο ενος φιλου.το εφτιαξα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιανουάριος 3, 2009 #144 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 τα καπάκια μπρούτζινα είναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 3, 2009 #145 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 εννοειται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kataraman Ιανουάριος 3, 2009 #146 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 Ισως και επειδι εχεις τετοιο tank τωρα να ψυχεται ακομα και το tank καλυτερα και να δεις λογικα και κανα 2 βαθμους κατω υποθετω...αμα εχει καλυ κυκλοφορια αερα μεσα στο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 4, 2009 #147 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2009 εχω σιγουρα 2 βαθμους κατω,το βλεπω.αλλο ενα καλο ειναι και η πολυ γρηγορη εξαερωση,πολυ πιο γρηγορα απο το αλλο.ειναι επειδη η εισαγωγη βρισκεται αρκετα ψηλοτερα απο την εξαγωγη.στο ΕΚ αν και υπαρχει διαχωριστικο οι φυσσαλιδες το διαπερνουσαν και ξαναεμπαιναν στην κυκλοφορια,σε αυτο εδω φευγουν αμεσως προς την επιφανεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 4, 2009 #148 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2009 Τώρα μάλιστα, πιστεύω ότι ξεμπέρδεψες :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Ιανουάριος 4, 2009 #149 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2009 Πολύ ωραίο φαίνεται. :clap:Το πέρασες κανα βερνίκι απ' έξω ώστε να μη μαυρίσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 5, 2009 #150 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2009 Το πέρασες κανα βερνίκι απ' έξω ώστε να μη μαυρίσει; σωστα μου το θυμισες εδω γυαλισμενο και βαμμενο με βερνικι. τελειωσα,ελπιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Ιανουάριος 6, 2009 #151 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Αψογος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stylejohn Ιανουάριος 6, 2009 #152 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Πολυ καλο αποτελεσμα!Μπραβο:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 12, 2009 #153 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 και μετα απο μια εβδομαδα εριξα μια ματια στο παλιο EK reservoir που το ειχα αφησει στην αποθηκη. ιδου: EK Multioption 250 REV.2 Reservoir Υψηλής ποιότητας EK Multioption Reservoir για συστήματα υδρόψυξης, κατασκευασμένο απο Plexyglass σώμα και Acetal καπάκια. και ειχα στο μυαλο μου καποια μερα να του φτιαξω νεες βολτες κατω απο το ραγισμα! απαντηση για οσους λενε οτι τα ραγισματα οφειλονται στο σφιξιμο. ειναι αθλια η ποιοτητα του υλικου,και να θυμησω οτι οινοπνευμα πανω του δεν εχω ξαναβαλει εκτος απο εκεινη την ημερα που εγινε η πρωτη βλαβη. δηλαδη αυτα τα ΕΚ ετσι και ακουμπησει καποτε πανω τους κατα λαθος λιγο αλκοολη σιγα σιγα δυαλυονται εις τα εξ ων συνετεθησαν;; αισχος,επρεπε αυτη η εταιρειουλα να τα εχει ηδη αποσυρει ολα και να κλεισει. αν διαβαζει κανεις απο το πλαισιο καλο θα ηταν να τα αποσυρουν αμεσως και να προμηθευτουν τανκς απο αλλο κατασκευαστη. εδω φαινεται καλυτερα σε καμμια βδομαδα θα σας δειξω και το σωρο απο τα κομματακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 12, 2009 Author #154 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 :O Κομμάτια κανονικά.... Μια ερωτησούλα. Το τανκ που έφτιαξες με τι βερνίκι το έβαψες? Έχω στο σπίτι 2 κολλεκτερ από το καλοριφέρ και θέλω να τα φρεσκάρω λίγο και να φτιάξω τανκ. Είναι από μπρούντζο ή χαλκό. Θα έχω πρόβλημα? Θέλουν βερνίκομα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 12, 2009 #155 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 και μετα απο μια εβδομαδα εριξα μια ματια στο παλιο EK reservoir που το ειχα αφησειστην αποθηκη.ιδου:EK Multioption 250 REV.2 ReservoirΥψηλής ποιότητας EK Multioption Reservoir για συστήματα υδρόψυξης, κατασκευασμένο απο Plexyglass σώμα και Acetal καπάκια.[ATTACH]33544[/ATTACH]και ειχα στο μυαλο μου καποια μερα να του φτιαξω νεες βολτες κατω απο το ραγισμα![ATTACH]33545[/ATTACH]απαντηση για οσους λενε οτι τα ραγισματα οφειλονται στο σφιξιμο.ειναι αθλια η ποιοτητα του υλικου,και να θυμησω οτι οινοπνευμα πανω του δεν εχω ξαναβαλει εκτος απο εκεινη την ημερα που εγινε η πρωτη βλαβη.δηλαδη αυτα τα ΕΚ ετσι και ακουμπησει καποτε πανω τους κατα λαθος λιγο αλκοολη σιγα σιγα δυαλυονται εις τα εξ ων συνετεθησαν;;αισχος,επρεπε αυτη η εταιρειουλα να τα εχει ηδη αποσυρει ολα και να κλεισει.αν διαβαζει κανεις απο το πλαισιο καλο θα ηταν να τα αποσυρουν αμεσως και να προμηθευτουν τανκς απο αλλο κατασκευαστη.εδω φαινεται καλυτερα[ATTACH]33547[/ATTACH]σε καμμια βδομαδα θα σας δειξω και το σωρο απο τα κομματακια.Τέτοιες φωτό δεν μας έδειξες είναι η πρώτη φορά που ανεβάζεις και βλέπουμε ολόκληρο το τανκ.Εάν τις είχαμε δει νωρίτερα τότε θα είχαμε και διαφορετική άποψη.Δες το 122 που μας δείχνεις μόνο ρωγμή κοντά στην ένωση του τανκ και στα σπειρώματα του.Από ότι μας έδειχνες και μας σχεδίαζες, εγώ σου είπα για την περίπτωση του υπερβολικού σφιξίματος.Διάβασε προσεκτικά το 123 που σου ζήταγα και άλλες φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 12, 2009 #156 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 Μιλας για αθλια ποιοτητα υλικου, αλλα απο το λιγο που εψαξα στο google το plexiglass εχει αυτο το προβλημα με το οινοπνευμα. Υπαρχει καποιο αλλο διαφανες υλικο με καλυτερα χαρακτηριστικα ομως? Οι χημικοι του forum που ειναι (καλα ο sln σιγα μην ξερει) http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/chem00/chem00590.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 12, 2009 #157 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 Τέτοιες φωτό δεν μας έδειξες είναι η πρώτη φορά που ανεβάζεις και βλέπουμε ολόκληρο το τανκ.Εάν τις είχαμε δει νωρίτερα τότε θα είχαμε και διαφορετική άποψη.Δες το 122 που μας δείχνεις μόνο ρωγμή κοντά στην ένωση του τανκ και στα σπειρώματα του.Από ότι μας έδειχνες και μας σχεδίαζες, εγώ σου είπα για την περίπτωση του υπερβολικού σφιξίματος.μα τοτε μονο μια ηταν η ρωγμη,πως να τις δειξω τοτε ολες; να τις προβλεψω;μετα το εβγαλα και το αφησα στην αποθηκη.και σημερα που το κοιταξα ειιχε γινει ετσι.Μιλας για αθλια ποιοτητα υλικου, αλλα απο το λιγο που εψαξα στο google το plexiglass εχει αυτο το προβλημα με το οινοπνευμα. οχι,εχεις απολυτο λαθοςτο λαθος βεβαια δεν το εχεις εσυ αλλα αυτοι που τα γραφουν αυτα στο ιντερνετ.ειπαμε ,το ιντερνετ ειναι ανεξαντλητη πηγη πληροφοριων αλλα και το 90% οσων εχουν γραφτει ειναι αρλουμπες.εχω πλεξιγκλας σε αλλη εφαρμογη και το εχω καθαρισει απειρες φορες με οινοπνευμαχωρις κανενα προβλημα,ειδικα τωρα τελευταια το εχω τρελλανει στο οινοπνευμα μιλαμε ακριβως επειδη μου συνεβη αυτο και θελω να το επαληθευσω.δεν εχει παθει το παραμικρο.μιλαμε για αλλο πλεξιγκλας δηλαδη;εκτος και πραγματι μερικα υλικα διαφερουν ως προς την ακριβη συνθεση μεταξυ τους.οπως και ναχει ,αυτα τα ΕΚ εχουν λαθος υλικο,ας βαζανε απο το "αλλο" που δεν το χαλαει το ονοπνευμα.Μια ερωτησούλα.Το τανκ που έφτιαξες με τι βερνίκι το έβαψες?οχι τιποτα εξεζητημενο,με ενα απλο διαφανο σπρευ στεγνωνει μαλιστα και σε 1 ωρα μεσα.ηταν ενα διαφανο σπρευ της eberhardfaberfixative spray εγραφε επανω.απλα πηγα σε ενα χρωματοπωλειο και ζητησα ενα αχρωμο σπρευ για μεταλλα,κατι σαν αχρωμο συντηρητικο μεταλλων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 12, 2009 #158 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 οχι,εχεις απολυτο λαθοςτο λαθος βεβαια δεν το εχεις εσυ αλλα αυτοι που τα γραφουν αυτα στο ιντερνετ.ειπαμε ,το ιντερνετ ειναι ανεξαντλητη πηγη πληροφοριων αλλα και το 90% οσων εχουν γραφτει ειναι αρλουμπες.εχω πλεξιγκλας σε αλλη εφαρμογη και το εχω καθαρισει απειρες φορες με οινοπνευμαχωρις κανενα προβλημα,ειδικα τωρα τελευταια το εχω τρελλανει στο οινοπνευμα μιλαμε ακριβως επειδη μου συνεβη αυτο και θελω να το επαληθευσω.δεν εχει παθει το παραμικρο.μιλαμε για αλλο πλεξιγκλας δηλαδη;εκτος και πραγματι μερικα υλικα διαφερουν ως προς την ακριβη συνθεση μεταξυ τους.οπως και ναχει ,αυτα τα ΕΚ εχουν λαθος υλικο,ας βαζανε απο το "αλλο" που δεν το χαλαει το ονοπνευμα.Βασικά, οι προδιαγραφές για chemical resistance του plexiglas σαν πατενταρισμένο υλικό γράφουν καθαρά για "limited resistance to organic solvents", εκ των οποίων ένα είναι και το οινόπνευμα (isopropyl alcohol).Ανάλογα με τη θερμοκρασία & την ποσότητα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά δεν μιλάμε για ποιότητες "εξωτικών" plexiglas στρατιωτικών προδιαγραφών και χρήσεων κ' από την αεροπορική βιομηχανία...To υλικό που έχεις δοκιμάσει και δεν είχε αστοχία, μπορεί κάλλιστα να έχει άλλη σύσταση από αυτή του plexiglas ή να αποτέλεσε κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Διάφανα πλαστικά προϊόντα κυκλοφορούν και από Lexan π.χ. .Το σίγουρο πάντως είναι πως τα συγκεκριμενα reservoir δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με οινόπνευμα. Φαντάζομαι αντίστοιχα και τα καπάκια από διάφορα waterblocks, όταν είναι από plexiglas και αυτά...Πάντως το μπρούντζινο που έφτιαξες τελικά ηταν η καλύτερη κατάληξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_satsok Ιανουάριος 12, 2009 #159 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 Βασικά, οι προδιαγραφές για chemical resistance του plexiglas σαν πατενταρισμένο υλικό γράφουν καθαρά για "limited resistance to organic solvents"μειωμενη αντισταση σε οργανικους διαλυτες εχουν πολλα υλικα και αυτο ειναι φυσικο καιαναμενομενο.τις περισσοτερες φορες ομως σημαινει οτι αν ερθει σε επαφη με ενα τετοιο διαλυτη μπορει να χαλασει,να χασει τη γυαλαδα του,να αλλοιωθει η επιφανεια του,να λιωσει,οπως για παραδειγμα χαλαει το κοινο πλαστικο οταν ερθει σε επαφη με ασετον.άλλο αυτο και άλλο το να γινεται κομματια ετσι ευκολα.παντως σιγουρα αυτο που εχω και δεν παθαινει τιποτα ειναι απλο φτηνο πλεξιγκλας απο τζαμαδικο,δεν ειναι καποιο εξωτικο υλικο στρατιωτικων προδιαγραφων.Το σίγουρο πάντως είναι πως τα συγκεκριμενα reservoir δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με οινόπνευμα. Φαντάζομαι αντίστοιχα και τα καπάκια από διάφορα waterblocks,σε αυτο σιγουρα συμφωνω,θα προσθετα ομως και για οσους σκοπευουν να αγορασουν οτι ειναι ακομα καλυτερο να αποφυγουν τελειως τα ΕΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 12, 2009 #160 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2009 μα τοτε μονο μια ηταν η ρωγμη,πως να τις δειξω τοτε ολες; να τις προβλεψω;μετα το εβγαλα και το αφησα στην αποθηκη.και σημερα που το κοιταξα ειιχε γινει ετσι.οχι,εχεις απολυτο λαθοςτο λαθος βεβαια δεν το εχεις εσυ αλλα αυτοι που τα γραφουν αυτα στο ιντερνετ.ειπαμε ,το ιντερνετ ειναι ανεξαντλητη πηγη πληροφοριων αλλα και το 90% οσων εχουν γραφτει ειναι αρλουμπες.εχω πλεξιγκλας σε αλλη εφαρμογη και το εχω καθαρισει απειρες φορες με οινοπνευμαχωρις κανενα προβλημα,ειδικα τωρα τελευταια το εχω τρελλανει στο οινοπνευμα μιλαμε ακριβως επειδη μου συνεβη αυτο και θελω να το επαληθευσω.δεν εχει παθει το παραμικρο.μιλαμε για αλλο πλεξιγκλας δηλαδη;εκτος και πραγματι μερικα υλικα διαφερουν ως προς την ακριβη συνθεση μεταξυ τους.οπως και ναχει ,αυτα τα ΕΚ εχουν λαθος υλικο,ας βαζανε απο το "αλλο" που δεν το χαλαει το ονοπνευμα.μην εισαι τοσο απολυτοςεχω ΕΚ tank στη δουλεια που το χω καθαρισει και με οινοπνευμα και δεν εχει παθει το παραμικροοπως και koolance, και alphacool, και eleven και και και .....τωρα οτι υπο συγκεκριμενες προυποθεσειςδλδ ζεστο plexy (απο τη λειτουργια του WC)Kαι καθαρισμα με μπολικο οινοπνευμα μπορει ενδεχομενως λογω της μερικης αποροφησηςκαι της γρηγορης εξατμισης να προκαλεσει αλλαγη στη δομη του υλικουκαι κατ επεκταση στην αντοχη του και στην συμπεριφορα του με αλλα υγραναι μπορει να συμβειαλλα δεν ειναι ικανο να χαρακτηρισει σκαρτη μια ολοκληρη σειρα προιοντωνεπισης οπως εχω ξαναγραψει σε αλλο παρομοιο threadυπαρχουν πολλες διαβαθμισεις ποιοτητας plexyκαθως και ειδη βαση του τροπου παραγωγης του(χυτα, extruded κτλ...)το καθενα εχει διαφορετικες ιδιοτητες και καπου βολευει ενω καπου παλι οχι.ειδικα οταν μιλαμε για στεγανους κυλινδρους τα πραγματα περιπλεκονται ακομα και απο το πως αυτος κατασκευαζεται Σιγουρα παντως σαν κατασκευαστης εγω θα επελεγα να βαλω ενα αυτοκολλητο που να αποτρεπει τον χρηστη να καθαριζει τετοια κοματια με οινοπνευμα και παρεμφερεις διαλυτεςγια παν ενδεχομενοοχι τιποτα εξεζητημενο,με ενα απλο διαφανο σπρευ στεγνωνει μαλιστα και σε 1 ωρα μεσα.ηταν ενα διαφανο σπρευ της eberhardfaberfixative spray εγραφε επανω.απλα πηγα σε ενα χρωματοπωλειο και ζητησα ενα αχρωμο σπρευ για μεταλλα,κατι σαν αχρωμο συντηρητικο μεταλλων.αυτο ειναι σπρευ σταθεροποιησης για ξηρα παστελ και καρβουνο ζωγραφικηςπιο πολυ μοιαζει με λακ μαλλιων παρα με βερνικιστο μπρουτζο μπορεις να βαλεις ειδικο κερι εξωτερικης χρησηςπου προστατευει απο οξειδωση και υγρασιαή κανα δυο χερια κλασσικο βερνικι μονης (μεσα εξω φυσικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.