Jump to content

Ραγισμά Reservoir...

AlexanderK

Recommended Posts

τα λάστιχα αυτά,τα πουλάνε σε καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκίνητων γεωργικών μηχανημάτων κ.α.

σωστα,αρκει να βρεις προθυμο υπαλληλο να ψαξει γιατι συνηθως βαριουνται και

σε βλεπουν σαν UFO.

αληθεια ,τι πραμα ειναι αυτο με τα μαγαζια οταν καποιος ζηταει κατι φτηνο και ολιγον περιεργο;ας τα κλεισουν τα μπ@#^^λα.

παραδειγμα,οταν ζητησα ασετον απο καποιο χρωματοπωλειο μονο που δε με βαρεσαν,δεν βαζω ευφλεκτα πραγματα στο μαγαζι μου μου λεει ο τυπος.

ρε δε πανε να κλεισουν ολοι οι αλητες...ασχετο αλλα το θυμηθηκα και το ειπα ρε παιδια,ειλικρινα σε κανουν και αισθανεσαι πολυ ασχημα και μετα

παραπονουνται οτι τους χτυπαει η κριση.

• 4 weeks later...
  • Replies 162
  • Created
  • Last Reply

παιδια καλη χρονια σε ολους.

αναγκαζομαι μετα απο μηνα να επαναφερω το τοπικ αφου εγινε αυτο που φοβομουν.

κοιταχτε εδω

post-10637-1416073782,0882_thumb.jpg

αρα δεν συνεβη μονο στο φιλο μας,ειναι προβλημα των EK tanks γενικως.

σημερα το μεσημερι ειδα νερα στον πατο του κουτιου.

ανοιγω και βλεπω ενα μικρο σημαδακι στο τανκ περιπου 3mm που εμοιαζε με σκασιμο,απο κει εσταζε νερο.

σκουπισα το νερο και νομιζοντας οτι αυτο ηταν καποιο σημαδι εβαλα σε μια χαρτοπετσετα λιγο καθαρο οινοπνευμα

και το ακουμπησα για να το ..καθαρισω.

αμεσως το κρακ μεγαλωσε και εφτασε τους δυο ποντους,αρα ξερουμε οτι η αλκοολη το πειραζει το πλεξι του EK.

τα υπολοιπα γνωστα,το αδειασα,το γυρισα αναποδα προσωρινα με μισογεματο νερο και θα δω τι θα κανω,αν και

βολευει το σχημα και το μεγεθος του EK τετοιο δεν ξαναβαζω.

ψαχνω για αλλο παρομοιου μεγεθους.

δεν χρειαζεται να πω οτι καθε αλλο παρα πολυ σφιγμενο ηταν,βιδωμενο χαλαρα και με μεγαλη προσοχη.

δεν μπορω να τραβηξω αλλες φωτογραφιες αφου το εχω βαλει πανω,με το σκασιμο προς τα πανω.

αυριο θα προσπαθησω να το μπαλωσω με super glue,ακρυλικη κολλα δηλαδη η με διχλωρομεθανιο.

το προβλημα πρεπει πραγματικα να οφειλεται σε αυτο το σχεδιασμο,και το κακο ειναι οτι δε βρισκω και μια εναλλακτικη λυση ,ενα διαφορετικο δηλαδη reservoir,οτι υπαρχει ειναι η μικρο η δε βολευει οπως τα εχω τωρα,θα πρεπει να κανω πατεντες παλι.

και να το στειλω για RMA φιλε μου τι θα κερδισω; αφου αργα η γρηγορα και το καινουργιο τα ιδια θα παθει.

ετσι μουρχεται να φτιαξω ενα απο φυλλο χαλκου,αλλα δε θα βλεπω μεσα τι θα γινεται...

δεν μπορω να τραβηξω αλλες φωτογραφιες αφου το εχω βαλει πανω,με το σκασιμο προς τα πανω.

αυριο θα προσπαθησω να το μπαλωσω με super glue,ακρυλικη κολλα δηλαδη η με διχλωρομεθανιο.

το προβλημα πρεπει πραγματικα να οφειλεται σε αυτο το σχεδιασμο,και το κακο ειναι οτι δε βρισκω και μια ενναλακτικη λυση ,ενα διαφορετικο δηλαδη reservoir,οτι υπαρχει ειναι η μικρο η δε βολευει οπως τα εχω τωρα,θα πρεπει να κανω πατεντες παλι.

αν βάλεις κόλλα ξέχνα το rma.

πήγαινε το πίσω και πάρε ενα αλουμινένιο, βάλε anticorossion υγρο και τελείωσε.

Μιας και έχουν παίξει περιστατικά τετοια με το res της EK, δεν στέλνετε οι παθόντες και κανα mail με φωτό στον Eddie?

Και για γνώση & μηπως και αναγνωρίσει κάποιο ελάττωμα και προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες....λέμε τώρα...

Μηπως το καθαριζεις με οινοπνευμα ή αλλο διαλυτη?

Για γεμισμα χρησιμοποιεις σκετο νερο ή αλλο υγρο?

Για να ραγιζει απο πιεση ή θερμοκρασια μου φαινεται μαλλον απιθανο. Μην ξεχνατε οτι εκτος απο το νερο διαστελλονται και ολα τα εξαρτηματα της υδροψυξης με την ανοδο της θερμοκρασιας και σε μεγαλυτερο ποσοστο απ'οτι το νερο.

Τετοια συμπτωματα τα εχεις συνηθως απο οινοπνευμα, κατα καποιο τροπο αντιδραει με το πλεξι και μετα απο λιγο γινεται κομματια.

αυτα τα εγραψε ο φιλος πολυ καιρο πριν.

αποδεικνυεται πολυ σωστος.

το δικο μου κρακ ηταν της ταξης των 1-2 χιλιοστων,ισως να μην ηταν σκασιμο αλλα απλο σημαδι.

και την στιγμη ακριβως που ακουμπησε επανω του η χαρτοπετσετα με το οινοπνευμα εκανε κρακ και σκιστηκε κυριολεκτικα δυομισυ ποντους.

αρα,οινοπνευμα και πλεξυ ισον ρωγμες.

επισης υπαρχει και κατι αλλο που προσεξα προσεκτικα σημερα,το o-ring βρισκεται σε λαθος σημειο,οταν βιδωνεται η ταπα ασκουνται πιεσεις προς τα εξω ενω επρεπε να ασκουνται παραλληλα προς τον κυλινδρο του πλεξυ.

αν το o-ring βρισκοταν καπου στη μεση του παχους του κυλινδρου,που μπορουσε να γινει αφου αυτος εχει αρκετο παχος,τοτε οι ασκουμενες δυναμεις απο την πιεση του βιδωματος δεν θα εσπρωχναν προς τα εξω.

ειναι δυσκολο να το περιγραψω με λογια,με ενα σχημα ισως θα ηταν καλυτερα.

αυτο πολυ πολυ προχειρα ισως δειχνει τι θελω να πω

post-10637-1416073782,4125_thumb.jpg

η ουσια ειναι οτι τα τανκ αυτα ειναι σχεδιασμενα πολυ λαθος.

ολα εχουν την εξηγηση τους.

δεν βαζω αλουμινενιο με τιποτα.

καλυτερα ενα μικρουλι τετοιο

To έχω εδώ και 4-5 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Απο multi xtreme. Μαζι με ένα υγρο της fezer χωρίς κανένα πρόβλημα.

To έχω εδώ και 4-5 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Απο multi xtreme. Μαζι με ένα υγρο της fezer χωρίς κανένα πρόβλημα.

συμφωνω φιλε μου,αλλα δε θελω να βαζω ειδικα υγρα και τετοια,προτιμω σκετο νερακι.

συμφωνω φιλε μου,αλλα δε θελω να βαζω ειδικα υγρα και τετοια,προτιμω σκετο νερακι.

μου έχει τύχει με wfi (water for injection, καθαρό νερό χωρίς καθόλου άλατα), μετα απο 2 βδομάδεσ χωρίς λειτουργία να πιάσει μούχλα.....

αποφασιστηκε

θα φτιαξω δικο μου απο χαλκο,βρηκα χαλκοσωληνα παχους 5 εκατοστων.

θα κολλησω και αυτοσχεδια ρακορ επανω του και να τα βαλουνε στο socket τους

τα EK και ολα τα ετοιματζιδικα.

και πληροφοριακα να συμπληρωσω για τα ΕΚ οτι εκτος των αλλων προβληματων σχεδιασης το πλεξυ που χρησιμοποιουν ειναι πολυ κακης ποιοτητας.

προσπαθησα να κολλησω τη ρωγμη με ειδικη κολλα για πλεξυγκλας,ακρυλικη,και σε

οποιο σημειο του την ακουμπησω αυτο κανει ρωγμες,ειναι εξωφρενικο.

εχω αλλο κομματι πλεξυ για δοκιμη ,το κολλαω με αυτη την κολλα και γινεται σιδερο και

μολις ακουμπησω την κολλα αυτη στο EK κολλαει μεν αλλα ανοιγει νεες ρωγμες.

απαραδεκτοι ολοι οι αλητες να παιζουν με τα υλικα και με τα νευρα,τα λεφτα και τα μηχανηματα μας.

αυτα τα εγραψε ο φιλος πολυ καιρο πριν.

αποδεικνυεται πολυ σωστος.

το δικο μου κρακ ηταν της ταξης των 1-2 χιλιοστων,ισως να μην ηταν σκασιμο αλλα απλο σημαδι.

και την στιγμη ακριβως που ακουμπησε επανω του η χαρτοπετσετα με το οινοπνευμα εκανε κρακ και σκιστηκε κυριολεκτικα δυομισυ ποντους.

αρα,οινοπνευμα και πλεξυ ισον ρωγμες.

επισης υπαρχει και κατι αλλο που προσεξα προσεκτικα σημερα,το o-ring βρισκεται σε λαθος σημειο,οταν βιδωνεται η ταπα ασκουνται πιεσεις προς τα εξω ενω επρεπε να ασκουνται παραλληλα προς τον κυλινδρο του πλεξυ.

αν το o-ring βρισκοταν καπου στη μεση του παχους του κυλινδρου,που μπορουσε να γινει αφου αυτος εχει αρκετο παχος,τοτε οι ασκουμενες δυναμεις απο την πιεση του βιδωματος δεν θα εσπρωχναν προς τα εξω.

ειναι δυσκολο να το περιγραψω με λογια,με ενα σχημα ισως θα ηταν καλυτερα.

αυτο πολυ πολυ προχειρα ισως δειχνει τι θελω να πω

[ATTACH]33438[/ATTACH]

η ουσια ειναι οτι τα τανκ αυτα ειναι σχεδιασμενα πολυ λαθος.

ολα εχουν την εξηγηση τους.

Νομίζω ότι το λάθος πρέπει να είναι στο (υπερβολικό) σφίξιμο, αυτό θα το καταλάβεις από την κατάσταση του Ο RING στρεβλωμένο,ζαρωμένο σε ένα σημείο κ.λ.π πιθανόν να παίζει να είναι και λάθος η διαστάσεις του Ο.RING.

Όσον αφορά την ποιότητα δες στο site του κατασκευαστή από τι υλικό είναι φτιαγμένο το τανκ.

Από ότι φαίνεται δεν έκανες αυτό που έχω πει παραπάνω (λαστιχόκολα, και όχι πολύ σφίξιμο) δεν λέω μπορεί να υπάρχει όντος πρόβλημα μια που από ότι φαίνεται η ρωγμή βρίσκεται στην προέκταση συγκόλλησης του τανκ - σπειρώματα πιθανόν σε αυτό το σημείο να υπάρχει αστοχία (μικρό πάχος του (πλέξι) λόγω του εσωτερικού σπειρώματος) από τον κατασκευαστή. :hmm: και σε υπερβολικό σφίξιμο, μετά από λίγο να αρχίζουν η ρωγμές λόγο της συνεχούς πίεσης (περίπου) όπως δείχνεις στο σκίτσο.

Κράτα μας ενήμερους για την εξέλιξη της βλάβης.

ΕΔΙΤ: Μια φωτό (από κοντά) του O RING θα την εκτιμούσαμε.;)

αποφασιστηκε

θα φτιαξω δικο μου απο χαλκο,βρηκα χαλκοσωληνα παχους 5 εκατοστων.

θα κολλησω και αυτοσχεδια ρακορ επανω του και να τα βαλουνε στο socket τους

τα EK και ολα τα ετοιματζιδικα.

και πληροφοριακα να συμπληρωσω για τα ΕΚ οτι εκτος των αλλων προβληματων σχεδιασης το πλεξυ που χρησιμοποιουν ειναι πολυ κακης ποιοτητας.

προσπαθησα να κολλησω τη ρωγμη με ειδικη κολλα για πλεξυγκλας,ακρυλικη,και σε

οποιο σημειο του την ακουμπησω αυτο κανει ρωγμες,ειναι εξωφρενικο.

εχω αλλο κομματι πλεξυ για δοκιμη ,το κολλαω με αυτη την κολλα και γινεται σιδερο και

μολις ακουμπησω την κολλα αυτη στο EK κολλαει μεν αλλα ανοιγει νεες ρωγμες.

απαραδεκτοι ολοι οι αλητες να παιζουν με τα υλικα και με τα νευρα,τα λεφτα και τα μηχανηματα μας.

Πληροφοριακά, πόσο καιρό το λειτουργείς στο σύστημά σου ή/και πόσο καιρό πριν το έχεις αγοράσει ?

βλεπω επιμονη στο σφιξιμο.

για λοιπον απαντηστε μου σε αυτο,οταν εχω σκετο στο χερι το πλεξυ χωρις τα καπακια

γιατι σκαει οταν ακουμπησει επανω του οινοπνευμα;;;;

αυτο μπορειτε να το απαντησετε;

το λαστιχακι ειναι ανεπαφο,σε τελεια κατασταση.

πρεπει να το επαναλαβω αρκετες φορες φαινεται οτι δεν ηταν σφιγμενο...

φωτογραφια οταν το βγαλω απο πανω.

και το τι λεει ο κατασκευαστης για το υλικο δε λεει τιποτα,μπορει καλλιστα το υλικο να

μην εχει τη σωστη συνθεση,παρτε πρωτα ενα τετοιο ρε παιδια και θα καταλαβετε,διαφορετικα κανετε εικασιες οπως θα εκανα και γω,και εγω αυτο θα ελεγα,υπερβολικο σφιξιμο.

ρωτηστε το πλαισιο που εχει βαρεθει να αλλαζει τετοια τανκ.

δε μου κανει εντυπωση,ισα ισα που το ανακαλυψα παθαινοντας μιας και δεν ηξερα τι ελεγε παλια ο eleven.

το τονιζω ομως οτι το προβλημα προηλθε απο αυτο γιατι μερικοι φιλοι πιστευουν οτι

φταιει μαλλον το πολυ σφιξιμο,δεν φταιει το σφιξιμο.

αλλα τι ασχολουμαστε τωρα με τα πλεξυ,

ιδου το νεο μου reservoir απο μπρουντζο,ετοιμο μεσα σε μιση ωρα,ναναι καλα ο τορνος...

εδω πριν τοποθετηθει

post-10637-1416073786,156_thumb.jpg

και εδω σε λειτουργια

post-10637-1416073786,2868_thumb.jpg

μου αρεσει,σα να εχει και καλυτερη αποδοση μου φαινεται..

ευτυχως που εσπασε το ΕΚ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.