Jump to content

Ραγισμά Reservoir...

AlexanderK

Recommended Posts

σημερα ειδα το ποστ.

παιδες νομιζω οτι απο την αρχη ψαχνετε σε λαθος κατευθυνση το προβλημα.

το reservoir δεν ασπασε λογω πιεσης,αλλιμονο,σιγα την πιεση.

σε τετοια συστηματα που οι θερμοκρασιες του δεν ξεπερνανε τους 60 βαθμους δεν αναπτυσσεται με καμμια συνθηκη τετοια πιεση ικανη να σπασει το plexiglas.

λεω 60 αφου το εχω διαβασει μιας και στο δικο μου το ανωτερο που εχω δει ειναι 33 βαθμοι.

ειδα ομως κατι αλλο που ισως εξηγει το ραγισμα.

απο χτες εχω αφησει σχεδον αδειο το reservoir,δηλαδη το νερο ειναι λιγο πιο κατω απο τη μεση,με θερμοκρασια νερου 29 βαθμους μονο αγγιζοντας τον πατο του τανκ και μετα την κορυφη(την αδεια) που εχει και υδρατμους εσωτερικα παρατηρω οτι ειναι πολυ κρυα

σε σχεση με τον πατο.

αν λοιπον υποθεσουμε οτι ο φιλος ζεστενε το νερο πολυ λογω μεγαλου φορτιου,ας πουμε αν του εφτανε στους 50 βαθμους και το τανκ ηταν μισο σε σταθμη τοτε μπορει η διαφορα θερμοκρασιας απο πατο σε κορυφη να ηταν η αιτια που του ραγισαν δυο ιδια τανκ,βαλτε και λιγο καποιο υπερβολικο σφιξιμο και εχουμε την εξηγηση.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply
Τι εννοεις ξεκολλησε το καπακι απο το plexy? Ολα τα μερη του reservoir ειναι βιδωτα(τουλαχιστον στο δικο μου).
Βιδωτό είναι αλλά κολλημένο.

Δεν γυρνάει να ξεβιδώσει, ούτε έχει κάτι άλλο για μόνωση, οπότε με το που ξεκόλλησε έσταζε.

Είχε σπάσει και η πλαστική βάση που επίσης είναι άχρηστη.

Όσα ΕΚ έχω δει ξεβιδώνουν και έχουν O ring για στεγανοποίηση...

o ring? που;

ουτε το δικο μου εχει τετοιο πραγμα

απλως στεγανοποιει με το βιδωμα σκετο.

μηπως γινεται καμμια κομπινα;

EDIT

ζηταω συγνωμη,εβγαλα και τσεκαρισα το πανω καπακι και πραγματι υπαρχει λαστιχενιο o-ring.

αρα θα υπαρχει και στο κατω.

απλως ειναι δυσκολο να το δει καποιος αν δεν το ψαξει γιατι ειναι λιγο χωμενο και μαυρο.

αν δεν υπαρχει ομως και το σφιξει καποιος πολυ; ε σε λιγο καιρο μπορει να κανει κρακ..

σε μένα το δικό μου τανκ της EK 150 ml, το έχω γεμίσει έως την μέση, ακριβώς από κάτω έχω την αντλία d5. Έχω διαπιστώσει ότι η στάθμη του νερού ,ανεβοκατεβαίνει ,με το ανοιγμα και το κλείσιμο του HY. Οπότε το σκέφτομαι πολύ να το γεμίσω έως πάνω !!

Διαβάζουμε και κανένα μάνιουαλ

Δέν είναι κολλημένα ( τα τάνκ) από την μάνα τους.

Με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να αντικαθιστούμε τα Ο ρίνκ, και να τα πασπαλίζουμε με πούδρα φισάν (ή πούδρα συντηρεί το ελαστικό Ο ρινκ) προτού τα τοποθετήσουμε στις υποδοχές τους και μετά τα σφίγγουμε.

Εκτιμώ ότι το μυστικό πρέπει να βρίσκεται στο σφίξιμο, πρέπει όμως να λέει κάτι το μανιουαλ του τάνκ για αυτό, λαμβανομένου υπ όψιν και τον θερμικών διαστολών -συστολών λειτουργίας.:rubik:

Το δικό μου δεν είχε manual.

Το είχα αγοράσει πριν από ένα χρόνο.

Όταν ξεβίδωσε - ξεκόλλησε, έκανε ένα τρίξιμο και το νερό γέμισε τις σπείρες και άρχισε να στάζει.

Έτσι, από τον ήχο, νόμιζα ότι έσπασε.

Μου είχαν σπάσει και τα πιαστράκια του, οπότε τσαντίστηκα και το πέταξα.

Τελικά σήμερα, μετά από ένα χρόνο έμαθα ότι είχα κάνει λάθος εκτίμηση και ότι υπήρχε O ring και αν το ξαναβίδωνα, θα ήταν OK.

Το tank της koolance που έχω σε άλλο υπολογιστή είναι κλάσεις ανώτερο πάντως.

Καλά τα λες vil για τα λαστιχένια μέρη ότι το talk τα συντηρεί και δεν φθείρονται.

Μήπως ξέρεις πού βρίσκουμε o-ring στις κατάλληλες διαμέτρους?

Συμφωνώ με τον mech5107 αλλά πήγαινε εκεί που πείρες το τανκ εκεί θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.(Πάντα κρατώντας το παλιό Ο ρινκ αλλά και το τάνκ).

Υπάρχει και μία λαστιχόκολα υψηλών θερμοκρασιών της permatex (το σωληνάριο αλλά και η πάστα είναι κόκκινα), που με ένα πέρασμα φιλμ στις σπείρες θα παρέχει καλύτερη προσαρμογή και χωρίς διαρροές, βέβαια δεν κολλάει αλλά στεγανοποιεί και μπορούμε να ξεβιδώσουμε και να βιδώσουμε το τάνκ όσες φορές θέλουμε αρκεί σε κάθε βίδωμα να καθαρίζουμε την παλιά λαστιχόκολα και να βάζουμε καινούργια. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να σφίξουμε πολύ, ίσα που να τερματίσει και τελειώσαμε.

Την βρίσκουμε σε μαγαζιά με υδραυλικά.

υπαρχει και η λαστιχοταινια 3M διπλης οψης.

περνας μια φορα γυρω γυρω το μαυρο καπακι με τροπο ωστε λιγη ταινια να σκεπαζει τη γωνια εκει που αρχιζουν οι βολτες,δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος...

βιδωνεις μεχρι το πλεξυ να ακουμπησει την ταινια.

δεν ειναι ταινια ακριβως αλλα πολυ μαλακο λαστιχο που κολλαει.

Δεν το έχω ανάγκη πια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι υπάρχει.

Πάντως η λαστιχοταινία δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θέλει o-ring σε συνδυασμό ίσως με λαστιχόκολλα, αλλά πρέπει να είναι διάφανη και όχι κόκκινη.

Αυτή η λαστιχόκολλα φαντάζομαι ότι ίσως κάνει και για ρακόρ.

Την έχετε δοκιμάσει?

αν πειραματιζεται κανεις με στεγανοποιηση μπορει να δοκιμασει instant βερνικι νυχιων )ενα περιεργο που στεγνωνει και γινεται σαν ξυλο σε 1'λεπτο=...Το δοκιμασα στα ξαδερφη cooling laboratories σε σπειρωμα ρακορ ψυγειου και λειτουργει αριστα.Ε βεβαια το ψυγειο εχει κατι μωβ ριγες τωρα αλλα δεν πειραζει.

αν πειραματιζεται κανεις με στεγανοποιηση μπορει να δοκιμασει instant βερνικι νυχιων )ενα περιεργο που στεγνωνει και γινεται σαν ξυλο σε 1'λεπτο=...Το δοκιμασα στα ξαδερφη cooling laboratories σε σπειρωμα ρακορ ψυγειου και λειτουργει αριστα.Ε βεβαια το ψυγειο εχει κατι μωβ ριγες τωρα αλλα δεν πειραζει.

σκληριντικο λες?

για τα ρακορ του ψυγειου αν δεν εχουν λαστιχα υπαρχει η σιγουρη λυση του υγρου τεφλον,

δεν χρειαζονται πειραματισμοι.

και μην νομιζετε οτι μετα δεν βγαινει με τιποτα το ρακορ,βγαινει και παραβγαινει αν ζεστανουμε λιγο την κορυφη του ρακορ με καμινετο,ελαχιστα χρειαζεται (οχι το ψυγειο και του κανουμε ζημια) τοτε ξεβιδωνει αμεσως.

Δεν το έχω ανάγκη πια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι υπάρχει.

Πάντως η λαστιχοταινία δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θέλει o-ring σε συνδυασμό ίσως με λαστιχόκολλα, αλλά πρέπει να είναι διάφανη και όχι κόκκινη.

Αυτή η λαστιχόκολλα φαντάζομαι ότι ίσως κάνει και για ρακόρ.

Την έχετε δοκιμάσει?

Γιατί (πρέπει να είναι διάφανη η λαστιχόκολα?):hmm:

Ναι κάνει όπου θέλουμε στεγανότητα αλλά αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες 250 βαθμούς C πλάς.

Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με απόλυτη επιτυχία, σε διάφορες εφαρμογές.;) Και σε υδρόψηξη.

Όσων αφορά για την ταινία που αναφέρθηκε παραπάνω δεν την ξέρω και δεν μπορώ να πω την γνώμη μου.

Tsakonas γίνε λίγο πιο (αναλυτικός) δεν κατάλαβα τι λες:hmm:

l_satsok Δεν μιλάμε για πειραματισμούς σε υλικά που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται.

Για να την αφαιρέσεις απλά την τραβάς.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.