Κοπρίτης Σεπτέμβριος 5, 2008 #81 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 ποιό block είναι αυτό που έχεις? είναι χάλκινο? γιατί κάτι βλέπω στην 3η φωτό, σαν χάλκινο plate. θα έχεις πρόβλημα διάβρωσης αν έχεις αλουμινένιο τανκ και χάλκινο blockεπειδη προσφατα αντιμετωπισα αντιστοιχο προβλημα κατα τις δοκιμες στεγανοτητας σε ενα κυκλωμαυπαρχει καποιος που να εχει ηδη βρει τη λυση στο θεμα?παρατηρησα οτι σε μπλοκ με συνδυασμο των δυο υλικων υπηρξε οξειδωση μετα απο λειτουργια μερικων ωρωνκανοντας χρηση απλου απιονισμενουστο ιδιο ακριβως μπλοκ-πειραματοζωο, επανελαβα τη δοκιμη με υγρο fesser one (περιεχει 0,005 γλυκολη και προσθετα αντιδιαβρωτικα)μεχρι στιγμης οξειδωση μηδεν αν και σε διπλασιο χρονο λειτουργειας κιολας.αρκει λοιπον το καταλληλο υγρο?μηπως απλα επιβραδυνει την οξειδωση και δεν την εξαλειφειγιατι η οξειδωση εμφανιστηκε μονο στο μπλοκ που περιειχε τα δυο μεταλλα σε κοντινη αποσταση?γιατι σε αντιστοιχη στατικη δοκιμη (δειγμα των δυο μεταλλων σε δοχεια με διαφορετικα υγραδεν εχει εμφανιστει οξειδωση μετα απο 4 μερεςοποιος ξερει κατι παραπανω ας δωσει τα φωτα του να γλυτωσω τους τσαμπα πειραματισμους...Σωτηρακη, Σολωνακο.. :whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 5, 2008 Author #82 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 επειδη προσφατα αντιμετωπισα αντιστοιχο προβλημα κατα τις δοκιμες στεγανοτητας σε ενα κυκλωμαυπαρχει καποιος που να εχει ηδη βρει τη λυση στο θεμα?παρατηρησα οτι σε μπλοκ με συνδυασμο των δυο υλικων υπηρξε οξειδωση μετα απο λειτουργια μερικων ωρωνκανοντας χρηση απλου απιονισμενουστο ιδιο ακριβως μπλοκ-πειραματοζωο, επανελαβα τη δοκιμη με υγρο fesser one (περιεχει 0,005 γλυκολη και προσθετα αντιδιαβρωτικα)μεχρι στιγμης οξειδωση μηδεν αν και σε διπλασιο χρονο λειτουργειας κιολας.αρκει λοιπον το καταλληλο υγρο?μηπως απλα επιβραδυνει την οξειδωση και δεν την εξαλειφειγιατι η οξειδωση εμφανιστηκε μονο στο μπλοκ που περιειχε τα δυο μεταλλα σε κοντινη αποσταση?γιατι σε αντιστοιχη στατικη δοκιμη (δειγμα των δυο μεταλλων σε δοχεια με διαφορετικα υγραδεν εχει εμφανιστει οξειδωση μετα απο 4 μερεςοποιος ξερει κατι παραπανω ας δωσει τα φωτα του να γλυτωσω τους τσαμπα πειραματισμους...Σωτηρακη, Σολωνακο.. :whistle2:Για πείτε κατι για αυτο το θεμα γιατι δεν λέει να έχουμε προβλήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis87gr Σεπτέμβριος 5, 2008 #83 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 Το τανκ δεν είναι ανοδιωμένο για να μην αξειδωνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Σεπτέμβριος 6, 2008 #84 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 1 αρκει λοιπον το καταλληλο υγρο?2 μηπως απλα επιβραδυνει την οξειδωση και δεν την εξαλειφει3 γιατι η οξειδωση εμφανιστηκε μονο στο μπλοκ που περιειχε τα δυο μεταλλα σε κοντινη αποσταση?4 γιατι σε αντιστοιχη στατικη δοκιμη (δειγμα των δυο μεταλλων σε δοχεια με διαφορετικα υγραδεν εχει εμφανιστει οξειδωση μετα απο 4 μερεςΜε συχνή ανανέωση του υγρού ίσως να αρκεί. Και ναι την επιβραδύνει δεν την εξαλείφει τελείως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ενα μεταλλικό κομμάτι μέσα στο τανκ το οποίο είναι λιγότερο ηλεκτροθετικό από το αλουμίνιο και το χαλκό. Έτσι θα καταστρέφεται αυτό αντί για τα άλλα δυο. Έψαξα και βρήκα την παρακάτω λίστα:http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_series # Zinc plating (see galvanization)# MagnesiumΟπότε αυτά μας κάνουν. Βέβαια θέλει προσοχή γιατί με τον καιρό θα μικραίνουν σε όγκο..Οπότε θέλουν μια έξυπνη στήριξη.Κατά την διάβρωση μεταφέρονται ιόντα από το ένα μέταλλο στο άλλο. Όσο πιο κοντά είναι τα δύο μέταλλα τόσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο. Το ίδιο το νερό που κινήται βέβαια μεταφέρει τα ιόντα."[*]4 γιατι σε αντιστοιχη στατικη δοκιμη (δειγμα των δυο μετάλλων σε δοχεια με διαφορετικα υγρα δεν εχει εμφανιστει οξειδωση μετα απο 4 μερες" = τι υγρά ήταν αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 6, 2008 #85 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Γενικα οτι σου λεει ο Δημητρης ειναι Γιωργο. Αν μπορεις να το αποφυγεις, απεφυγε το. Ειδικα για μακροχρονη χρηση. Δεν ειναι fill and forget. Τωρα τι το επιβραδυνει και τι το επιταχυνει δεν ξερω. Οξειδοαναγωγη ειναι λογω των ιδιοτητων των 2 στοιχειων αλουμινιο/χαλκος. Η λυση που προτεινει ο Αποστολης ακουγεται λογικη με την περιορισμενη γνωση που εχω απο οξειδοαναγωγες. Δεν ξερω ποσο καλα θα δουλεψει στην πραξη. Μην ξεχνατε οτι στοχος σας ειναι το μαρκοπροθεσμο. Θα πας σε συναγωνιστικες διεργασιες. Λογικα θα ειναι επιβραδυντικη λυση... Αμα ειναι να το σκαλιζετε συνεχεια, ε νταξει, σε καποιο σκαλισμα φροντιστε να αλλαξετε και το αλουμινενιο με χαλκινο Η ανοδιωση που λεει ο φιλος απο πανω ειναι για να μην οξειδωνεται σε νορμαλ συνθηκες οπως νερο κλπ. Εδω υποτιθεται λαμβανει χωρα χημικη διεργασια μεσω των ιοντων χαλκου/αλουμινιου που μεταφερονται απο το νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Σεπτέμβριος 6, 2008 #86 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Οξειδοαναγωγη ειναι λογω των ιδιοτητων των 2 στοιχειων αλουμινιο/χαλκος. Η λυση που προτεινει ο Αποστολης ακουγεται λογικη με την περιορισμενη γνωση που εχω απο οξειδοαναγωγες. Δεν ξερω ποσο καλα θα δουλεψει στην πραξη. Μην ξεχνατε οτι στοχος σας ειναι το μαρκοπροθεσμο. Στην πράξη θα δουλέψει αρκεί ο χαλκός και το αλουμίνιο να μην ακουμπάνε μεταξύ τους..τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε ροή νερού που μεταφέρει τα ιόντα..Οπότε όσο και μακριά να είναι ο χαλκος με το αλουμίνιο θα έχουμε διάβρωση. Με την προσθήκη του ανωδίου θα μειωθεί πολύ ίσως και να εξαλειφθεί η διάβρωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Σεπτέμβριος 6, 2008 #87 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Βαλβίδα ανακούφισης τελικά θα πρέπει να μπαίνει ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 6, 2008 #88 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Με συχνή ανανέωση του υγρού ίσως να αρκεί. Και ναι την επιβραδύνει δεν την εξαλείφει τελείως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ενα μεταλλικό κομμάτι μέσα στο τανκ το οποίο είναι λιγότερο ηλεκτροθετικό από το αλουμίνιο και το χαλκό. Έτσι θα καταστρέφεται αυτό αντί για τα άλλα δυο. Έψαξα και βρήκα την παρακάτω λίστα:http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_series # Zinc plating (see galvanization)# MagnesiumΟπότε αυτά μας κάνουν. Βέβαια θέλει προσοχή γιατί με τον καιρό θα μικραίνουν σε όγκο..Οπότε θέλουν μια έξυπνη στήριξη.Κατά την διάβρωση μεταφέρονται ιόντα από το ένα μέταλλο στο άλλο. Όσο πιο κοντά είναι τα δύο μέταλλα τόσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο. Το ίδιο το νερό που κινήται βέβαια μεταφέρει τα ιόντα."[*]4 γιατι σε αντιστοιχη στατικη δοκιμη (δειγμα των δυο μετάλλων σε δοχεια με διαφορετικα υγρα δεν εχει εμφανιστει οξειδωση μετα απο 4 μερες" = τι υγρά ήταν αυτά?τωρα που το λες...μηπως γιαυτο το τριτο μεταλλο της παρεας (ναι ξεχασα να το αναφερω)δλδ μπρουτζινα ρακορ με καποιου ειδους επιστρωσηεφαγαν ολο το ζορι της οξειδωσης?σε βαθμο που το μεν ενα εχασε την επιστρωση τοπικα (εμεινε γυμνος μπρουτζος)και το δε αλλο απεκτησε! επιστρωση στο χρωμα του αλουμινιου (στο σημειο που περνουσε το νερο)της Κορεας πρεπει να εγινε εκει μεσα λεμε...παντως τα νεοτερα απο το εργαστηριο δειχνουν οτι με τη χρηση του ειδικου υγρουδεν αναπτυχθηκε τπτακομα και οταν βυθισα στο τανκ δυο κομματια σωληνα (ενα αλουμινιου κι ενα απο χαλκο)και το αφησα να δουλευει επι 4 ωρεςΣε γενικες γραμμες παντως εαν η διαδικασια επιβραδυνεται σε τετοιο βαθμο δεν νομιζω οτι συντρεχει λογος ανυσηχιαςεξαλλου μετα απο 4-5μηνες μια αλλαγη νερου δεν βλαπτειαυτο που με τρομαξε ηταν στην πρωτη δοκιμη που ειδα αγρια οξειδωση σε διαστημα λιγων ωρων!θα επανελθω με Updates απο τα πειραματοζωα απο Δευτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #89 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Μπήκε και τάπα εξαερώσεως της koolance.... Ελπίζω πλέον να μην ξαναέχω πρόβλημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Σεπτέμβριος 6, 2008 #90 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Τώρα μάλιστα με την βαλβιδούλα. Δεν της προσαρμόζεις και ένα λάστιχο να βγαίνει έξω λέω εγώ τώρα μην και τυχόν..... σε πάρουν τίποτα ζουμιά?.... λέω τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #91 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Τώρα μάλιστα με την βαλβιδούλα. Δεν της προσαρμόζεις και ένα λάστιχο να βγαίνει έξω λέω εγώ τώρα μην και τυχόν..... σε πάρουν τίποτα ζουμιά?.... λέω τώρα... δεν νομίζω... πιστευω πως βγαζει μόνο αέρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Σεπτέμβριος 6, 2008 #92 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 αυτή είναι και η δικιά μου απορία. δοκίμασε πάντως να δεις αν βγάζει και νερό, γείρε λίγο το τανκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trezeguet Σεπτέμβριος 6, 2008 #93 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Εφ' όσων πρόκειται για βαλβίδα εξαέρωσης αυτή θα παραμένει κλειστή μέχρι να αναπτυχθεί κάποια πίεση. Λογικά είναι όπως οι χύτρες ταχύτητας. Άρα δεν νομίζω πως υπάρχει η πιθανότητα να βγει υγρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #94 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 αυτή είναι και η δικιά μου απορία. δοκίμασε πάντως να δεις αν βγάζει και νερό, γείρε λίγο το τανκδεν βγαίνει τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Σεπτέμβριος 7, 2008 #95 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 οκ λέω να την τσιμπήσω παρέα με ένα fillport Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Σεπτέμβριος 7, 2008 #96 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Εφ' όσων πρόκειται για βαλβίδα εξαέρωσης αυτή θα παραμένει κλειστή μέχρι να αναπτυχθεί κάποια πίεση. Λογικά είναι όπως οι χύτρες ταχύτητας. Άρα δεν νομίζω πως υπάρχει η πιθανότητα να βγει υγρό. Ναι συμφωνώ, αλλά λέμε τώρα, εάν αυξηθεί η πίεση μήπως λέω μήπως μαζί με τον αέρα βγούνε και μερικές σταγόνες. Για αυτό λέω να βάλει καμιά σωλήνα και να βγαίνει έξω από το κουτί (για τον φόβο των ιουδαίων) Το λέω γιατί δέν γνωρίζω την πίεση λειτουργίας του συστήματος και τις θερμικές διαστολές ανάλογα με την στάθμη που θα πρέπει να έχει το τάνκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Σεπτέμβριος 7, 2008 #97 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Εγώ δεν έχω τάνκ και έχω Τ. Την σωλίνα την έκλεισα με ένα πλαστικό φελό που ίσα ίσα πιάνει.Μπαίνει το πολύ 5 χιλιοστά μέσα στην σωλίνα και με παραμικρό κούνιμα βγαίνει. Με την παραμικρή πίεση θα μου τον πέταγε.. αυτό δεν έγινε ποτέ.. (χτύπα ξύλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #98 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 οκ λέω να την τσιμπήσω παρέα με ένα fillport Αν δεις στην πρωτη φωτο που το έχω βάλει στο χαρτάκι λέει fill port with pressure valve.... Τα συνδιαζει και τα 2..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 4, 2008 #99 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2008 Κατά τη γνώμη μου το υγρό που έγινε άσπρο ήταν ηλεκτρολυτική διάβρωση που οφειλόταν στο EK GPU block (αλήθεια τα άνοιξες να τα δεις AlexanderK?) λόγω χρήσης κάποιου μετάλλου ασύμβατου με το χαλκό.Έχω tank και της ΕΚ και της koolance.Από τo τανκ της EK δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.Λίγο έσφιξα ένα ρακόρ και γύρισε και ξεκόλλησε το καπάκι από το plexy.Το πέταξα και πήρα ίδιο γιατί δεν έβρισκα άλλο στις διαστάσεις αυτές άμεσα.Αργότερα που ήρθαν τα Koolance, το προτίμησα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 4, 2008 #100 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2008 Τι εννοεις ξεκολλησε το καπακι απο το plexy? Ολα τα μερη του reservoir ειναι βιδωτα(τουλαχιστον στο δικο μου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.