Jump to content

Επαγγελματικό Laptop

saradis1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Εδώ και κάτι μέρες μου έχει κολήσει η ιδέα του laptop. Έχω Desktop Pc το οποίο ειμαι καλημένος αλλά λόγω οτι ειμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός θέλω και ένα laptop για να το χρησιμοποιήσω για σχεδιάσεις-μελέτες εκτός σπιτιού. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια (έχω τον σταθερό για αυτό :cool: ). Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι για την περίπτωση μου αν μπορείτε. Τονίζω οτι προορίζεται για μέσο σχεδίασης και μελετών και φυσικά να μπορώ να μεταφέρω κάποιες παρουσιάσεις, κ.λ.π (Δεν αποκλείουμε φυσικά να μπορώ να δώ και καμια ταινία σαν άνθρωπος). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:worship:

Μιας και δεν ανεφερες το οικονομικο πηρα το θαρρος να προτεινω αυτα

τα 2.

1)http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF06a/532971-531981-531981-531981-12434700-80117227.html

2)http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF06a/532971-531981-531981-531981-12434700-80117357.html

Και τα 2 εχουν "επαγγελματικη" καρτα γραφικων που μιας και ανεφερες

το θες , δυνατο επεξεργαστη που θα συμβαδιζει με το υπολοιπο συνολο ειναι αρκετα

μικρα και συμαζεμενα εχουν HDMI οπωτε πιστευω να σε καλυψουν.

Το μονο κακο ειναι το utility που εχουν για την προστασια του δισκου που μπορει

να μην σε προβληματισει η να σε σπασει τα νευρα :p .

ωραία αλλα δεν αναφέρει κάποια τιμή. Θα προτειμούσα μια ενδεικτική τιμή.

πετυχα τις προαλλες (στο νετ) αυτο.

Kαλος επεξεργαστης ,αυτονομη καρτα , 2γιγα .σε συμπαθητικη τιμη.

Ως μηχανικος ,θα σου ερθει και πιο φτηνα..απο 900Ε

Δες και αυτο με πιο αδυναμο επεξεργαστη ...(αλλαζεις στο μελλον -αν θες- με εναν Τ8100 η κατι καλυτερο)

ή αυτο.

Aν και απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητο να εχει καποια καρτα γραφικων (ακομα και με ενσωματωμενη Χ3100 θα καλυφθεις μαλλον) εχω μια εμμονη σε αυτο το θεμα.(θελω να εχει τουλ 8400/2400)

Ως μηχανικος ,θα σου ερθει και πιο φτηνα..απο 900Ε

Τι εννοείς οτι ως μηχανικός θα μου έρθει πιο φτηνά? ειναι για προσωπική χρήση, κανονική απόδειξη, οχι τιμολόγιο. ξέρεις κάτι που δεν ξέρω? χεχεχε:p

Aν και απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητο να εχει καποια καρτα γραφικων (ακομα και με ενσωματωμενη Χ3100 θα καλυφθεις μαλλον) εχω μια εμμονη σε αυτο το θεμα.(θελω να εχει τουλ 8400/2400)

Δεν με ενδιαφέρουν τα φοβερά γραφικά. Δεν θα τον έχω για παιχνίδια. Κυρίως Autocad θα τρέχω και κάτι σχεδιαστικά για ηλεκτρολόγους.

Το δεύτερο ειναι καλύτερο αλλα και παλι θα ειναι κάπως(λιγο ) αργό...

Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω για γρηγορότερο μηχάνημα ;)

Πρεπει να ψαχνεις για πολυ καλο CPU απο 7100 και πανω.

Τι παρουσιασεις κανεις? 3d? Αν ναι παλι πας για δυνατο cpu... Οι δυο που εχεις βαλει παραπανω δεν ειναι πολυ παλιοι και δεν υποστηριζουν καν 64bit OS.

Τι εννοείς οτι ως μηχανικός θα μου έρθει πιο φτηνά? ειναι για προσωπική χρήση, κανονική απόδειξη, οχι τιμολόγιο. ξέρεις κάτι που δεν ξέρω? χεχεχε:p

Προφανώς εννοεί ότι αφού είσαι επαγγελματίας μηχανικός μπορείς να κόψεις τιμολόγιο και να συμψηφιστεί ο ΦΠΑ στα βιβλία σου. (έσοδα-έξοδα)

Πρεπει να ψαχνεις για πολυ καλο CPU απο 7100 και πανω.

Τι παρουσιασεις κανεις? 3d? Αν ναι παλι πας για δυνατο cpu... Οι δυο που εχεις βαλει παραπανω δεν ειναι πολυ παλιοι και δεν υποστηριζουν καν 64bit OS.

Όχι μην φανταστείς κάτι το φοβερό 3d. λίγο Autocad. κυρίως πάνω σε κατόψεις. Γιατι να θέλω 64bit OS? τι θα μου προσφέρει που δεν μου προσφέρει το 32bit OS?

οταν μου λενε επαγγελματικο λαπτοπ και δις σχεδιαστικο, μονο lenovo-ibm T61p μου ερχεται στο μυαλο, αντε και καποιο FSC lifebook.

edit> τα 64βιτ σου προσφερουν 4 γεματα GB μνημης

Όχι μην φανταστείς κάτι το φοβερό 3d. λίγο Autocad. κυρίως πάνω σε κατόψεις. Γιατι να θέλω 64bit OS? τι θα μου προσφέρει που δεν μου προσφέρει το 32bit OS?

Οπως λενε και παρακατω προφερει 4GB μνημης... Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι οι επεξεργαστες των φορητων που παρεθεσες ηταν πολυ αδυναμοι και δεν αξιζουν σαν αγορα.

:p

Hρεμειστε παιδια ...

Δεν χρειαζεται raid με 4-5 δισκους ,επαγγελματικες καρτες γραφικων και καμμια 16αρια γιγα μνημης.(καλα ο quad στα 4 γιγα ειναι must ..δεν το αναφερω καν)

Σιγουρα 8α ηταν ωραια να δουλευεις σε τετοιο μηχανημα, ποσο μαλλον να λες οτι δουλευεις σε ενα τετοιο (νομιζω εμφανιστηκαν τετοια κρουσματα) αλλα νομιζω απλα το θελει να κανει τη δουλεια του..(aka επαγγελματικη χρηση...-και οχι "επαγγελματικο" λαπτοπ).

ξερω μερικους πολ.μηχανικους-αρχιτεκτονες που δουλευουν archicad/autocad/zwcad σε "μικρα" μηχανηματα ..

Δεν παθαν τιποτα...εξακολου8ουν να βγαζουν λεφτα..

Eνα c2d @ 2γιγα περιπου ..(αν μπορεις σειρας 8 ακομα καλυτερα -η σειρα 9 ανεβαινει)

Οχι οτι καποιος σειρας Τ5χχχ 8α σου κακοπεσει ..αλλα το πιο λογικο ειναι 8α ειναι σε παλιο chipset-μητρικη (945) και θα εχεις να κανεις με καρτα γραφικων 950..

Οσο να πεις ακομα και η onboard X3100 ειναι κομματακι καλυτερη.

ΠΕρα απο αυτο μπορεις σε καποιο με 965 chipset να βαλεις αργοτερα καποιο αλλο cpu ..

(πχ Τ9300 η Τ8χχχ) και να κανεις μια ευκολη αναβαθμιση.

(θα εχει νοημα αν διαλεξεις καποιο με μικρο σχετικα cpu σειρας Τ5χχχ @1,66 , 1.83)

Αν μπορεις να βρεις καποιο με 8400/2400 ακομα καλυτερα.

8α ανεβεις απο τα 700Ε (850-900) αλλα νομιζω μερικα τα αξιζουν.

Μνημη-σκληρο-cpu αναβαθμιζονται ευκολα..(και η μνημη ειναι και παμφθηνη πλεον ...-αρκει να ειναι δδρ2 που ειναι στο 99,9% των περιπτωσεων)

επειδή προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ψάξε για το καλύτερο δυνατό aftersale support.

δες τα toshiba tecra που δεν παθαίνουν τίποτα ή τα dell που το service τους είναι άπαικτο

παιδιά...ξεφευγω λίγο απο αυτά που συζητούσαμε αλλα είδα αυτό απο το ebay. Μπορείτε να μου πείτε τις σκέψεις σας?

http://cgi.ebay.ie/Sony-VAIO-Dual-Core-Duo-2GB-15-4-Notebook-Laptop-New_W0QQitemZ150238855259QQihZ005QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

συμφωνώ με τον ΝTG. όταν λέω "επαγγελματικό laptop" εννοώ οχι για παιχνίδια. απλά την δουλειά μου να κάνω. αν ειναι να δώσω 900+ ευρώ μπορώ να μείνω και στον σταθερό μου υπολογιστή (καλοπροαίρετα το λέω φυσικά :-) )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.