Jump to content

Ultra 120 + _______

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
Με το ζόρι, μιας και είναι 200 mm φαρδύ, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρίσκει και στην μητρική (αν και μικρό).

Κοιτα εχω την εκδοση με τον μεγαλο ανεμιστηρα στα πλαγια και απο οτι μετρησα ποιανει 1.5 cm προς τα μεσα

Οποτε καθαρα εχω σχεδον 18cm.

Τι θέμα είναι πόση είναι η απόσταση του επεξεργαστή μέχρι τον ανεμιστήρα. Αυτό θα εξαρτηθεί αν το back plate της μητρικής αρχίζει με το που αρχίζει το κουτί και πόσο ψηλές είναι οι βίδες. Σκέψου πως μόνη της η ψύκτρα είναι 160 mm.

Επιδη και γω εχω ενα θεμα με την εν λογω ψυκτρα. Τα συρματα που εχει μαμμα στο δικο μου κουτι τουλαχιστον λογου χωρου με το που βαζω χερι φευγουν. Δοκιμασα λαστιχακια απο supermarket αλλα μετα απο λιγο ξερενονται και σπανε. Πηγα στο Πλαισιο σημερα και μου εδωσαν κατι λαστιχενιες βιδες αλλα δε μπορω να καταλαβω πως διαλο πιανουν πανω στη ψυκτρα, καμια βοηθεια με φωτος αν μπορειτε...

Επιδη και γω εχω ενα θεμα με την εν λογω ψυκτρα. Τα συρματα που εχει μαμμα στο δικο μου κουτι τουλαχιστον λογου χωρου με το που βαζω χερι φευγουν. Δοκιμασα λαστιχακια απο supermarket αλλα μετα απο λιγο ξερενονται και σπανε. Πηγα στο Πλαισιο σημερα και μου εδωσαν κατι λαστιχενιες βιδες αλλα δε μπορω να καταλαβω πως διαλο πιανουν πανω στη ψυκτρα, καμια βοηθεια με φωτος αν μπορειτε...

Αν τα βαλεις σωστα (οπως λεει το manual) δεν θα εχεις προβλημα. Να παρεις ανεμιστηρα που εχει κενο αναμεσα απο τις τρυπες (δηλ. εκει που μπαινουν οι βιδες) και οχι καλυπτομενο (ετσι την πατησα εγω και δεν στεκοταν το συρματακι). Οι λαστιχενιες βιδες, νομιζω, δεν κανουν γιατι πολυ απλα δεν εχεις υποδοχες η ψυκτρα για βιδα.

Nα ρωτήσω κατι σχετικά με την τοποθέτηση .... οι περισσότεροι φαντάζομαι την έχουν βάλει κάθετα ώστε ο αναμιστήρας που προσαρμόζεται πάνω της να είναι παράλληλος με τον ανεμιστήρα που διώχνει αέρα στο πίσω μέρος κάθε κουτιού .....Μήπως όμως έχει καλύτερα αποτελέσματα αν μπει οριζόντια (παράλληλα στην κάρτα γραφικών) και πετάει αέρα προς τα πάνω;;;; Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω και τον βοηθάει καλύτερα ο ανεμιστήρας ετσι για να βγει από το κουτί αλλά βεβαια θα παίρνει αέρα που βρίσκεται πάνω από την κάρτα γραφικών....

Το δοκίμασα και έτσι όσο την είχα, τα αποτελέσματα, 1-2 βαθμούς πιο πάνω λόγω της κάρτας γραφικών. Και από την άλλη ρίχνεις και όλη τη ζέστη πάνω στο τροφοδοτικό. Τώρα αν δεν σε νοιάζει και θες απλά να έχεις ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα στο pc άνετα μπάνει και έτσι, και μάλιστα και σε διάταξη push-pull

• 4 weeks later...

οριζοντια εχεις το τροφοδοτικο(εφοσων και μονο το εχεις πανω) να "βοηθαει" καπως,και καθετα τον exhaust fan.

εγω δεν μπορω να τον βαλω οριζοντια αλλα οχι πως θα το εκανα κιολας.

Nα ρωτήσω κατι σχετικά με την τοποθέτηση .... οι περισσότεροι φαντάζομαι την έχουν βάλει κάθετα ώστε ο αναμιστήρας που προσαρμόζεται πάνω της να είναι παράλληλος με τον ανεμιστήρα που διώχνει αέρα στο πίσω μέρος κάθε κουτιού .....Μήπως όμως έχει καλύτερα αποτελέσματα αν μπει οριζόντια (παράλληλα στην κάρτα γραφικών) και πετάει αέρα προς τα πάνω;;;; Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω και τον βοηθάει καλύτερα ο ανεμιστήρας ετσι για να βγει από το κουτί αλλά βεβαια θα παίρνει αέρα που βρίσκεται πάνω από την κάρτα γραφικών....

Εγώ είχα σκεφτεί να την βάλω όπως φαίνεται στη φώτο που ανέβασες αλλά με τον ανεμιστήρα στο πάνω μέρος της και να φυσάει από πάνω προς τα κάτω. Αυτό θέλω να το κάνω για να κερδίσω χώρο και να βάλω ένα 80-90άρι fan στο northbridge.

Από θέμα ροής αέρα όμως δεν είναι ότι καλύτερο

by the way ....το πλαίσιο θα φέρει την True Black 120 Cpu Cooler

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1139096

Μπα. Πώς το πάθανε στο πλαίσιο; Εκτός από το χρώμα άλλη διαφορά με την κλασική eXreme έχει, ξέρουμε; Και είναι και σχεδόν 20€ ακριβότερη.

Το καλό της υπόθεσης: "δύο σετ καλωδίων για να μπορείτε να συνδέσετε δύο ανεμιστήρες σε push/pull διάταξη!" > επιτέλους - τσιγκουνευόνταν να βάλουν 2 συνδετήρες τόσο καιρό.

Bρήκα την απάντηση: TRUE Black 120 FAQ

Question : What is the difference between Ultra-120 eXtreme and TRUE Black 120?

Answer : The main differences between Ultra-120 eXtreme and TRUE Black 120 are in the color and additional accessories. More specifically, TRUE Black 120 includes the new Chill Factor 2, the upgraded version of the original thermal paste, the Chill Factor. It also has an extra set of fan wire clips for a push-pull, two fan installation. Performance is the same for both in single fan mode.

Ρε δεν αξιζει 20 Ευρω παραπανω. Πάρε την γνωστή γριχρωμη που έχω και εγώ ή πανε παρε παππαουτσια καλύτερα. Παραπαει η τιμη για αέρα.

ομως εαν το εσωτερικο του κουτιου σου ειναι μαυρο?τοτε η καινουργια ειναι η απολυτη πινελια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.