Jump to content

Ultra 120 + _______

Nephiλiμ

Recommended Posts

Δεν κάνει ούτε έτσι, φίλε diperr. Η άκρη του ελάσματος απλώς θα κάτσει οριζόντια πάνω στο frame του ανεμιστήρα και ΔΕΝ θα μπει στις τρυπούλες.

Για να μπει, εγώ πήρα πένσα και ίσιωσα λίγο το τμήμα που πάει προς την ψύκτρα, προκειμένου να αυξηθεί λίγο το μήκος του ελάσματος και τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως έχω αναφέρει ξανά, είχα το ίδιο πρόβλημα με άλλες 3 Ultra 120 Extreme και αναγκάστηκα να ισιώσω τα ελάσματα για να κουμπώσει ανεμιστήρας.

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
Εκεί μπαίνει κανονικά;

Ναι εκεί μπαίνει και θα το καταλάβεις ότι σου δίνει την αίσθηση του "κλειδώματος" δηλαδή δεν μπορεί να φύγει όσο και να το τραβάς το έλασμα.

Επίσης θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι κουμπώνεις τον ανεμιστήρα έτσι...

ultra120andystech120mm5kv.jpg

Ελπίζω να βοήθησα.

Δεν κάνει ούτε έτσι, φίλε diperr. Η άκρη του ελάσματος απλώς θα κάτσει οριζόντια πάνω στο frame του ανεμιστήρα και ΔΕΝ θα μπει στις τρυπούλες.

Για να μπει, εγώ πήρα πένσα και ίσιωσα λίγο το τμήμα που πάει προς την ψύκτρα, προκειμένου να αυξηθεί λίγο το μήκος του ελάσματος και τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως έχω αναφέρει ξανά, είχα το ίδιο πρόβλημα με άλλες 3 Ultra 120 Extreme και αναγκάστηκα να ισιώσω τα ελάσματα για να κουμπώσει ανεμιστήρας.

Άρα δεν είναι θέμα του τί λειτουργεί και τί όχι αλλά ποιον ανεμιστήρα χρησιμοποιείς. Από τη φώτο του Nephilim φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέω. :T:

@ nephilim

Απο πού τον controlάρεις απο software ή από fan controller?

Άν τον έχεις με 3πινο πάνω στο mobo και ρυθμίζεις στροφές απο κανα speedfan γλυτώνεις και το σφύριγμα,τελικά κ εμένα τα fan σφυρίζουν μόνο όταν τα χαμηλώνω απο το fan controller

Άρα δεν είναι θέμα του τί λειτουργεί και τί όχι αλλά ποιον ανεμιστήρα χρησιμοποιείς. Από τη φώτο του Nephilim φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέω. :T:

Ο Titan του Nephilim είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εγώ μιλάω για ανεμιστήρα ίδιο με αυτόν που δείχνεις στη φωτό. Επειδή είχα και μια XP-90 παλιότερα και θυμάμαι πώς ακριβώς λειτουργούσαν τα ελάσματα, είμαι σίγουρος ότι στη φωτό που δείχνεις οι μύτες των ελασμάτων δεν έχουν πατήσει καλά μέσα στις τρύπες του ανεμιστήρα και, συνεπώς, αυτός δεν είναι σταθερός, τόσο ώστε να μπορείς να σηκώνεις ολόκληρη τη μητρική από τον ανεμιστήρα μόνο (έτσι τουλάχιστον είχα διαβάσει στο site της TR).

τόσο ώστε να μπορείς να σηκώνεις ολόκληρη τη μητρική από τον ανεμιστήρα μόνο (έτσι τουλάχιστον είχα διαβάσει στο site της TR).

Είπαν τέτοιο άκυρο οι TR Guyz ????? Δεν πιστεύω να υπάρχει ψύκτρα στην αγορά που να είναι τόσο "ντόπα" :p

Προσωπικά δεν είχα θέμα να κάνω attach και τον περίεργο fan της Arctic Cooling

Έτσι είχα διαβάσει... Πράγματι, με την XP-90, έβγαζα τη μητρική από το κουτί τραβώντας από τον ανεμιστήρα, ο οποίος δεν κουνιόταν με τίποτα... Και είναι όντως πολύ δυνατός τρόπος στήριξης, αρκεί να πιάσει σωστά...

Anyway, αφού τα κατάφερε ο Nephilim, δεν υπάρχει θέμα... :)

@ nephilim

Απο πού τον controlάρεις απο software ή από fan controller?

Άν τον έχεις με 3πινο πάνω στο mobo και ρυθμίζεις στροφές απο κανα speedfan γλυτώνεις και το σφύριγμα,τελικά κ εμένα τα fan σφυρίζουν μόνο όταν τα χαμηλώνω απο το fan controller

βασικα το περιεργο ειναι οτι σφυριζει το controller και ο φαν (λιγο) οτι και αν συνδεσεις πανω του.

απο το Smartguardian (Thank you DFI for your gift) 0 σφυριγμα, αψογη συμπεριφορα!

Έτσι είχα διαβάσει... Πράγματι, με την XP-90, έβγαζα τη μητρική από το κουτί τραβώντας από τον ανεμιστήρα, ο οποίος δεν κουνιόταν με τίποτα... Και είναι όντως πολύ δυνατός τρόπος στήριξης, αρκεί να πιάσει σωστά...

Anyway, αφού τα κατάφερε ο Nephilim, δεν υπάρχει θέμα... :)

καλα ναι και μενα εβγαινε με τον αλλο (του συρταριου) ανεμιστηρα,αλλα ετσι τωρα που το βαλα δεν ειναι για πολλα πολλα!!!:upside:

τελος καλο ,ολα καλα!:p

Παιδιά sorry για την καθυστέρηση. Έβλεπα τις απαντήσεις σας, αλλά δεν προλάβαινα να postάρω. Συμφωνείτε όλοι δηλαδή πως πρέπει να αγκιστρώσω το έλασμα στην τρυπούλα που λέει ο συμφορουμίτης diperr κι όχι εκεί που δείχνω εγώ; Η αλήθεια είναι πως από βδομάδα θα έχω ανεμιστήρα διαθέσιμο, ώστε να δω ακριβώς τι παίζει - απλά προσπαθούσα να δω πως περίπου μπαίνει και μου φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο.

Παιδιά τελικά σήμερα που παρέλαβα τον ανεμιστήρα, τον έβαλα στην ψύκτρα κι όντως ήταν αρκετά εύκολο. Κανένα πρόβλημα τελικά - τζάμπα αγχωνόμουν. Βέβαια θα μπορούσε η συσκευασία να περιέχει κανα 2 συρμάτινα ελάσματα ακόμη, γιατί αν τα βάλεις - βγάλεις μερικές φορές ίσως και να χαλάνε στην ελαστικότητά τους - δεν ξέρω. Επίσης άλλος μπορεί να θέλει να βάλει και δεύτερο ανεμιστήρα. Τέλος πάντων. Ευχαριστώ για το χρόνο όσων ασχολήθηκαν.

:OT: Παιδια....Εχει κανεις σας το Cosmos S εδω που να φοραει πανω την ultra 120 ? διοτι εχω ακουσει πως ακουμπανε τα heatpipes στον ανεμιστηρα τον πλαινο..... :OT:

Υ.Γ: συγνωμη για το Off Topic....:slap:

:OT: Παιδια....Εχει κανεις σας το Cosmos S εδω που να φοραει πανω την ultra 120 ? διοτι εχω ακουσει πως ακουμπανε τα heatpipes στον ανεμιστηρα τον πλαινο..... :OT:

Υ.Γ: συγνωμη για το Off Topic....:slap:

Το Cosmos S motherboard είναι; Αν "ναι" μπες στο site της Thermalright. Έχει λίστα με μητρικές (αφού επιλέξεις πρώτα την Τhermalright 120) που έχουν δοκιμαστεί με την ψύκτρα και αναφέρεται αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι. ;)

Οχι φιλε μου spdrosin...Δεν ειναι μητρικη...ειναι το καινιουργιο κουτι full atx της CoolerMaster μπορεις να το δεις και εδω

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1084534

Απλα επειδη εχει Πλαινο ανεμιστηρα 200mm και ειναι λιγο τεραστιος...σκευτομαι εαν θα χωραει εκει μεσα μια ultra 120 extreme..διοτι λεγεται πως ακουμπανε τα heatpipes πανω στον ανεμιστηρα...γιαυτο και χρειαζομαι εαν γινεται πρωσοπικη εμπιρια με αυτο το κουτι...

Ευχαριστω...

Και παλι συγνωμη που ειμαι :OT:

Ο ProPitsiriko$ αναφέρεται στις άκρες των heatpipes της Ultra 120, που μπορεί να βρίσκουν στον πλαϊνό ανεμιστήρα λόγω του μεγάλου ύψους της ψύκτρας.

Η αλήθεια είναι ότι στο δικό μου κουτί (Gigabyte 3D Aurora) μόλις που κλείνει το καπάκι.

Ζήτησε από κάποιον κάτοχο να μετρήσει και να σου πει το ύψος που είναι διαθέσιμο από το socket του επεξεργαστή μέχρι το καπάκι και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Χωράει στο tt shark που έχει πλάτος 205mm. Το cosmos S έχει 266 mm.

Μακάρι να χωραει....Αλλα σκεψου πως εχει και το πλαινο ανεμηστηρα...που ειναι τεραστιος....Δεν ξερω...περιπου σε 10 μερες θα παρω το κουτακι και θα σας πω cm που 8α απεχει η Ninja μου...ποσα cm ειναι η Ultra ?

Οχι φιλε μου spdrosin...Δεν ειναι μητρικη...ειναι το καινιουργιο κουτι full atx της CoolerMaster μπορεις να το δεις και εδω

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1084534

Sorry man - δεν το ήξερα. Κάποιος που το έχει ίσως σου πει μόνο λεπτομέρειες διαστάσεων βασικά για να βγάλεις άκρη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.