Jump to content

ξαφνικο προβλημα με εκκινηση υπολογιστη!!!

cabdik

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια θελω λιγο τη βοηθεια σας. ενας φιλος εχει το παρακατω συστημα.

CPU AMD ATHLON X2 4000+ 2.1 GhZ

M/B ALBATRON K8SLI AM2

RAM TEAM ELITE GROUP 2x1 mb 800MHZ

VGA LEADTEK NVIDIA 8600GT 256MB

1 σκληρο δισκο 40αρη απο παλια που εχει τα ΧΡ και εναν WD 250GB sata που εχει περασει VISTA και τον χρησιμοποιει και σαν "αποθηκη".

συνηθως δουλευει τα ΧΡ. πριν λιγες μερες ειδε οτι υπηρχε καποιο προβλημα με τον 250αρη. τον εβλεπε αλλα δεν ανοιγε. και το μηχανημα κολλαγε και σερνοταν. αφαιροντας το δισκο αυτον, ολα καλα. οταν τον ξαναβαζε, παλι τα ιδια.

του λεω λοιπον να τον παρω να τον δοκιμασω στο δικο μου. τον εβαλα λοιπον πανω στο δικο μου μηχανημα και ο δισκος δουλευε κανονικα!!. καλου-κακου, του εβγαλα απο μεσα οτι του ηταν απαραιτητο και του τον ξαναδωσα. σημερα λοιπον μου λεει οτι εβαλε το δισκο επανω και απο τοτε το μηχανημα αρνειται να εκκινησει, και βγαζει μπλε οθονη. οταν βγαζει τον μεγαλο δισκο δεν βλεπει κανεναν. στο BIOS στις θεσεις που κανονικα πρεπει να γραφει το μοντελο του καθε δισκου, τις βγαζει κενες. τι μπορει να φταιει? win η hardware?

Σημείωση: Έχω αυτό το προβλημα με την δική μου http://www.thelab.gr/showthread.php?t=47157

και ναι, δεν την έχω πάει πίσω ακόμη. Δλδ η μητρικη μου* δεν ειναι καλά.

Μετά απο restart, εξαφανιστηκε ο ένας Hdd, για 1η φορά στην ιστορία της.

Πουθενα στα windows, πουθενά στο bios.

Αναγκαστηκα να κάνω clear cmos για να επανελθει ο δισκος.

* και ίσως και του φιλου σου, ας κανει ενα ccmos, και "βλεποντας και κανοντας"

.

στο bios παντως μπαινει κανονικα......απλα δεν βλεπει τους δισκους.

θα δοκιμασουμε ενα clear cmos και θα δουμε.

παιδια δεν εγινε τιποτα........................... εβγαλε την μπαταρια την αφησε αρκετη ωρα εκτος και οταν την ξανα εβαλε του εβγαλε μνμ οτι το test clear cmos απετυχε.

τι αλλο που μπορουμε να κανουμε?????

παιδια δεν εγινε τιποτα........................... εβγαλε την μπαταρια την αφησε αρκετη ωρα εκτος και οταν την ξανα εβαλε του εβγαλε μνμ οτι το test clear cmos απετυχε.

Τι ακριβώς λέει ?

Μήπως βγαζει "CMOS checksum is not valid" ή "Verify CMOS checksum" ή κατι παρόμοιο?

Press F1 κτλ...

αυτα μπορει να τα λέει και λογο bios...μετά το clear cmos, και δεν σημαινει ότι δεν εγινε σωστά

το clear cmos, το οποιο δεν γίνεται μονο με αφαιρεση της μπαταριας , έτσι?

τι αλλο που μπορουμε να κανουμε?????

Αν συνεχιζει να μην βλέπει τον δισκο μεσα στο bios, όχι πολλά

επιστροφή για έλεγχο κτλ....

για μητρική που παραδίδει πνεύμα ακούγεται φίλε μου

Παιδια δικο μου ηταν το προβλημα..........

ολα δουλευουν μια χαρα τωρα απλα ειχε χαλασει η καλωδιοταινια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.