cabdik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 παιδια θελω λιγο τη βοηθεια σας. ενας φιλος εχει το παρακατω συστημα.CPU AMD ATHLON X2 4000+ 2.1 GhZM/B ALBATRON K8SLI AM2RAM TEAM ELITE GROUP 2x1 mb 800MHZVGA LEADTEK NVIDIA 8600GT 256MB1 σκληρο δισκο 40αρη απο παλια που εχει τα ΧΡ και εναν WD 250GB sata που εχει περασει VISTA και τον χρησιμοποιει και σαν "αποθηκη". συνηθως δουλευει τα ΧΡ. πριν λιγες μερες ειδε οτι υπηρχε καποιο προβλημα με τον 250αρη. τον εβλεπε αλλα δεν ανοιγε. και το μηχανημα κολλαγε και σερνοταν. αφαιροντας το δισκο αυτον, ολα καλα. οταν τον ξαναβαζε, παλι τα ιδια.του λεω λοιπον να τον παρω να τον δοκιμασω στο δικο μου. τον εβαλα λοιπον πανω στο δικο μου μηχανημα και ο δισκος δουλευε κανονικα!!. καλου-κακου, του εβγαλα απο μεσα οτι του ηταν απαραιτητο και του τον ξαναδωσα. σημερα λοιπον μου λεει οτι εβαλε το δισκο επανω και απο τοτε το μηχανημα αρνειται να εκκινησει, και βγαζει μπλε οθονη. οταν βγαζει τον μεγαλο δισκο δεν βλεπει κανεναν. στο BIOS στις θεσεις που κανονικα πρεπει να γραφει το μοντελο του καθε δισκου, τις βγαζει κενες. τι μπορει να φταιει? win η hardware?
Κωστάκης Απρίλιος 17, 2008 #4 Απρίλιος 17, 2008 Άμα δέν τους βλέπει ούτε στο bios είναι θέμα hardware όχι θέμα win.οι δίσκοι παίρνουν ρεύμα κανονικά?
Dem Απρίλιος 17, 2008 #5 Απρίλιος 17, 2008 Σημείωση: Έχω αυτό το προβλημα με την δική μου http://www.thelab.gr/showthread.php?t=47157και ναι, δεν την έχω πάει πίσω ακόμη. Δλδ η μητρικη μου* δεν ειναι καλά.Μετά απο restart, εξαφανιστηκε ο ένας Hdd, για 1η φορά στην ιστορία της. Πουθενα στα windows, πουθενά στο bios.Αναγκαστηκα να κάνω clear cmos για να επανελθει ο δισκος.* και ίσως και του φιλου σου, ας κανει ενα ccmos, και "βλεποντας και κανοντας".
cabdik Απρίλιος 18, 2008 Author #6 Απρίλιος 18, 2008 στο bios παντως μπαινει κανονικα......απλα δεν βλεπει τους δισκους.θα δοκιμασουμε ενα clear cmos και θα δουμε.
cabdik Απρίλιος 19, 2008 Author #7 Απρίλιος 19, 2008 παιδια δεν εγινε τιποτα........................... εβγαλε την μπαταρια την αφησε αρκετη ωρα εκτος και οταν την ξανα εβαλε του εβγαλε μνμ οτι το test clear cmos απετυχε.τι αλλο που μπορουμε να κανουμε?????
Dem Απρίλιος 19, 2008 #8 Απρίλιος 19, 2008 παιδια δεν εγινε τιποτα........................... εβγαλε την μπαταρια την αφησε αρκετη ωρα εκτος και οταν την ξανα εβαλε του εβγαλε μνμ οτι το test clear cmos απετυχε.Τι ακριβώς λέει ?Μήπως βγαζει "CMOS checksum is not valid" ή "Verify CMOS checksum" ή κατι παρόμοιο?Press F1 κτλ...αυτα μπορει να τα λέει και λογο bios...μετά το clear cmos, και δεν σημαινει ότι δεν εγινε σωστά το clear cmos, το οποιο δεν γίνεται μονο με αφαιρεση της μπαταριας , έτσι? τι αλλο που μπορουμε να κανουμε?????Αν συνεχιζει να μην βλέπει τον δισκο μεσα στο bios, όχι πολλά επιστροφή για έλεγχο κτλ....για μητρική που παραδίδει πνεύμα ακούγεται φίλε μου
ennia Απρίλιος 21, 2008 #9 Απρίλιος 21, 2008 Παιδια δικο μου ηταν το προβλημα..........ολα δουλευουν μια χαρα τωρα απλα ειχε χαλασει η καλωδιοταινια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.