skatopsihos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 Μετα απο αρκετο ψαξιμο σε διαφορα online forums και ερωτησεις σε εξυπηρετηση πελατων τοσο της Western Digital οσο και της Asus δεν εχω βρει λυση για το προβλημα μου, ελπιζω να με βοηθησετε εσεις !με ενα motherboard asus p5k προσπαθω να εγκαταστησω windows xp proffesional σε ενα δισκο western digital raptor (WDC-WD360ADFD)στην αρχη της εγκαταστασης, δηλαδη σε πρωτη φαση που ζηταει f6 k f2 κτλ για να εγκαταστησω οδηγους, και αμεσως μετα η εγκατασταση λεει "Now starting Windows" και μου βγαζει μπλε οθονη με κωδικο STOP : 0x0000007B, ανεξαρτητα απο το sata στο οποιο ειναι πανω ο δισκος η συνθεση του υπολογιστη είναι :μητρικη : Asus P5kεπεξεργαστης : Intel core 2 4400 @ 2 Ghzτο bios της μητρικης ειναι v0,261 : ASUS BIOS VERSION 1005και το SATA config δεν αλλαζει σε τιποτα εκτος απο IDEευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις και το ενδιαφερον
ison Απρίλιος 15, 2008 #2 Απρίλιος 15, 2008 1. Αλλαξε καλωδιο sata2. Αλλαξε θυρα sata (αν εχει και αλλο controller η μητρικη βαλτον εκει)
Wizard! Απρίλιος 15, 2008 #3 Απρίλιος 15, 2008 Στη μπλέ οθόνη, πάνω πάνω πρέπει να γράφει ένα μήνυμα με κεφαλαία κι αντί για κενά να έχει _Επίσης, κάτω συνήθως, αναφέρει κάποιο αρχείο, πχ ntldl.sys ή κάτι τέτοιο. Μπορείς να μας πεις ποιά είναι?
elapse Απρίλιος 15, 2008 #4 Απρίλιος 15, 2008 Κάνε και ένα έλεγχο το δίσκο με τα διαγνωστικά της western digital.
skatopsihos Απρίλιος 15, 2008 Author #5 Απρίλιος 15, 2008 1. Αλλαξε καλωδιο sata2. Αλλαξε θυρα sata (αν εχει και αλλο controller η μητρικη βαλτον εκει)εχω δοκιμασει 7 διαφορετικα καλωδια sataεχω αλλαξει το δισκο θεσεις σχεδον σε καθε μια απο τις φορες που εκανα επανεκινηση τον υπολογιστη ακομα και στο jmicro controller τον εβαλαΣτη μπλέ οθόνη, πάνω πάνω πρέπει να γράφει ένα μήνυμα με κεφαλαία κι αντί για κενά να έχει _Επίσης, κάτω συνήθως, αναφέρει κάποιο αρχείο, πχ ntldl.sys ή κάτι τέτοιο. Μπορείς να μας πεις ποιά είναι?στη μπλε οθονη, δεν γραφει κανενα απολυτως μηνυμα, γραφει μονο το STOP : μπλαμπλαμπλαμπλουτε και καποιο αρχειο αναφερει, χαρακτηριστικα έβγαλα φωτογραφια την οθονη για να το κανω attach στο post αλλα για καποιο λογο αυτη τη στιγμη το laptop μου αρνειται να δει το κινητο μου, σε καποια στιγμη λειαν συντομως θα ποσταρω το pic για να δεις για τι ασυλληπτη κατασταση μιλαμεΚάνε και ένα έλεγχο το δίσκο με τα διαγνωστικά της western digital.τα διαγνωστικα της wd ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια, γιατι τα κατεβασα για να κανω ελεγχο τον raptor, μου εδειξαν οτι δεν ειχε απολυτως κανενα προβλημα αλλα μου εδειξαν οτι ενας αλλος δισκος wd ειχε προβλημα, που αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο πρεπει οπως και δηποτε να περασω λειτουργικο στον raptor γιατι δεν εχω αλλους δισκους, αφου ο προβληματικος -κατα το προγραμμα- δισκος παρεδωσε πνευμα πριν απο μερικες μερες.ο raptor παιζει κανονικα σαν "slave" δισκος, δηλαδη αρχεια μεταφερονται σε αυτον κανονικοτατα, απλα δεν μπορω να εγκαταστησω windows
skatopsihos Απρίλιος 15, 2008 Author #7 Απρίλιος 15, 2008 Έχουμε αποκλείσει την περίπτωση της μνήμης;ετρεξα το memtest, μου τα εβγαλε ολα σωστα, οποτε αμφιβαλλω αν υπαρχει τετοιο ενδεχομενο
Wizard! Απρίλιος 15, 2008 #8 Απρίλιος 15, 2008 Πρόσφατα είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα laptop. Ήταν χτυπημένος ο δίσκος και δεν έβγαζε καθόλου μήνυμα. Παρόλο που πήγα να μπουτάρω από το dvd για να ξαναβάλω ΧΡ, δεν προχωρούσε στην εγκατάσταση. Δοκίμασες να τον αφήσεις μόνο του απάνω μήπως πάει να διαβάσει τον άλλο και εκεί σκάει?
skatopsihos Απρίλιος 15, 2008 Author #9 Απρίλιος 15, 2008 Πρόσφατα είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα laptop. Ήταν χτυπημένος ο δίσκος και δεν έβγαζε καθόλου μήνυμα. Παρόλο που πήγα να μπουτάρω από το dvd για να ξαναβάλω ΧΡ, δεν προχωρούσε στην εγκατάσταση. Δοκίμασες να τον αφήσεις μόνο του απάνω μήπως πάει να διαβάσει τον άλλο και εκεί σκάει?εννοεις να μην υπαρχει αλλος δισκος πανω στο μηχανημα εκτος απο τον raptor ? ναι, το δοκιμασα, γιατι ειχα διαβασει ενα σχετικο post
darkCount Απρίλιος 15, 2008 #10 Απρίλιος 15, 2008 2 τρόποι για να περιορίσεις την έρευνα σου σε κάποιο συγκεκριμένο part: Βάλε άλλο δίσκο στο pc σου και κάνε εγκατάσταση να δεις αν παίζει. Αν μπορεις να δανειστείς κάτι σε 10.000rpm όπως αυτός έχει καλώς. Πήγαινε με το δίσκο σου σε κάνα φιλαράκι και δοκιμάστε να κάνετε εγκατάσταση windows στο δικό του pc και μητρική. Μία από τις 2 εκδοχές δεν πρέπει να παίζει. Αν δεν παίζει καμία τότε πέτα τα και τα 2 και πάρε νέα. Αν παίζουν και οι 2 τότε πέτα τα, κάνε ευχέλαιο και πάρε νέα
darkCount Απρίλιος 15, 2008 #11 Απρίλιος 15, 2008 Για πιο λόγο χρειάζεται driver? Πάνω στο intel storage δεν κάθεται? Και δεν μιλάμε για Raid που θα χρειαζόταν δισκέτα ε?
MOS Απρίλιος 15, 2008 #12 Απρίλιος 15, 2008 Σωστα αυτο θα ρωτουσα τωρα για ποιο λογο να φορτωσεις drivers για εναν απλο σκληρο ο οποιος δεν ειναι σε raid ??
skatopsihos Απρίλιος 15, 2008 Author #13 Απρίλιος 15, 2008 Για πιο λόγο χρειάζεται driver? Πάνω στο intel storage δεν κάθεται? Και δεν μιλάμε για Raid που θα χρειαζόταν δισκέτα ε? κοιτα, τα ιδια μου ειπαν και στην WD και μου εδειξαν ενα link της asus για jmicron raid driver το οποιο δοκιμασα χωρις καμμια αλλαγη αμα χρειαζοταν οδηγο, που θα τον εβρισκα? η wd παντως δεν εχει ....... και η asus μιλησε για οδηγο και μου εδωσε ενα link στη microsoft που μιλουσε για πολυ εως παρα πολυ γενικα πραγματα ΥΓ: και εγω σκεφτηκα να παω στο πλαισιο κ να τους πω να μου δωσουν καινουριο, αλλα ειπα προτου το κανω να δοκιμασω και εδω, μηπως τελικα οντως φταιει η αγνοια μου στο θεμα αυτο, κατι που ειναι μαλλον το πιο σιγουρο
darkCount Απρίλιος 15, 2008 #14 Απρίλιος 15, 2008 Βασικά δεν χρειάζεσαι οδηγό. Δεν πατάς F6 και περιμένεις να προχωρήσει το setup μόνο του. Τότε ακολουθείς τις οδηγίες για διαγραφή-δημιουργία partition, format και τέλος install
skatopsihos Απρίλιος 15, 2008 Author #16 Απρίλιος 15, 2008 Βασικά δεν χρειάζεσαι οδηγό. Δεν πατάς F6 και περιμένεις να προχωρήσει το setup μόνο του. Τότε ακολουθείς τις οδηγίες για διαγραφή-δημιουργία partition, format και τέλος installοταν δεν παταω f6 , βγαινει μπλε οθονη ομως, μηπως κανω κατι λαθος ? καποιο jumperακι που αγνοω, καποια τετοια ηλιθια παραλειψη ?
elapse Απρίλιος 15, 2008 #17 Απρίλιος 15, 2008 Να σου πω, βγάλε όποιο άλλο δίσκο έχεις και σύνδεσε τον ράπτορα στο sata1 ή sata2(κόκκινα)...σελίδα 30 του manual λέει: When using the connectors in Standard IDE mode, connect the primary(boot) hard disk drive to the SATA1/2 connector
Mama Africa Απρίλιος 16, 2008 #18 Απρίλιος 16, 2008 εχω δοκιμασει 7 διαφορετικα καλωδια sataεχω αλλαξει το δισκο θεσεις σχεδον σε καθε μια απο τις φορες που εκανα επανεκινηση τον υπολογιστη ακομα και στο jmicro controller τον εβαλαστη μπλε οθονη, δεν γραφει κανενα απολυτως μηνυμα, γραφει μονο το STOP : μπλαμπλαμπλαμπλουτε και καποιο αρχειο αναφερει, χαρακτηριστικα έβγαλα φωτογραφια την οθονη για να το κανω attach στο post αλλα για καποιο λογο αυτη τη στιγμη το laptop μου αρνειται να δει το κινητο μου, σε καποια στιγμη λειαν συντομως θα ποσταρω το pic για να δεις για τι ασυλληπτη κατασταση μιλαμεEDIT : τα διαγνωστικα της wd ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια, γιατι τα κατεβασα για να κανω ελεγχο τον raptor, μου εδειξαν οτι δεν ειχε απολυτως κανενα προβλημα αλλα μου εδειξαν οτι ενας αλλος δισκος wd ειχε προβλημα, που αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο πρεπει οπως και δηποτε να περασω λειτουργικο στον raptor γιατι δεν εχω αλλους δισκους, αφου ο προβληματικος -κατα το προγραμμα- δισκος παρεδωσε πνευμα πριν απο μερικες μερες.ο raptor παιζει κανονικα σαν "slave" δισκος, δηλαδη αρχεια μεταφερονται σε αυτον κανονικοτατα, απλα δεν μπορω να εγκαταστησω windowsΜηπως,λεω μηπως τον εχεις τον δισκο slave και οχι master???Κατι τετοιο καταλαβα απο το post σου γι αυτο το ρωταω..(δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο)EDIT : πωωωω βλακεια..συνηθεια απο IDE..
skatopsihos Απρίλιος 16, 2008 Author #20 Απρίλιος 16, 2008 καταρχην ευχαριστω ολοψυχα ολους εσας που δειξατε ενδιαφερον για το προβλημα μου, και σπευσατε ταχυτατα να προτεινετε λυσεις κατα δευτερον εχω να σας δηλωσω οτι τελικα το προβλημα ηταν οντως κουλο, τουλαχιστον εγω δεν το ειχα ξαναντιμετωπισει συγκεκριμενα πηρα νωρις σημερα το πρωι -αφου ειχα δοκιμασει τα παντα- τηλεφωνο στο πλαισιο, και εξηγησα το προβλημα μου, ο τεχνικος μου προτεινε να αλλαξω τον δισκο σαν μια τελευταια λυση. Αφου λοιπον μου αλλαξαν μετα απο μιση ωρα αναμονης τον δισκο, τον εβαλα στον υπολογιστη με την πλεον αμεση συνδεσμολογια, και αφου κοιταω για μια ακομα φορα το bios ανοιγω τον υπολογιστη. Μου βγαζει ακριβως το ιδιο προβλημα αμεσως μετα απο τις γνωστες οθονες Αμεσως μετα προσεχω οτι στη σελιδα της αναγνωρισης του hardware μου δειχνει μια συσκευη raid, που εγω δεν εχω (!) , οποτε καθομαι και σκεφτομαι ποια συσκευη θα μπορουσε να βλεπει σαν raid ενω δεν ειναι (κατι το οποιο ειχα δει επανηλλημενα αλλα δεν ειχα δωσει σημασια) Και ναι κυριες και κυριοι , σαν συσκευη raid εβλεπε την καρτα επεκτασης IDE-SATA στην οποια ειχα πανω το DVD-RW γιατι δεν εφταναν τα slots του board για τις ΑΤΑ συσκευες που ειχα πανω στον υπολογιστη Αλλα το ερωτημα εδω ειναι, γιατι αμα δεν εβλεπε σωστα την συσκευη εκανε boot απο το cd που ηταν στο DVD-rw που ηταν πανω της ? και φυσικα αφου την εβλεπε αρχικα , γιατι δεν συνεχιζε την εγκατασταση κανονικα και ζητουσε οδηγους raid για αυτην την συσκευη, η οποια στο κουτακι οταν την ειχα παρει δεν ειχε cd-εγκαταστασης, γιατι ηταν plug and play φυσικα τα μαρτυρια μου τελειωσαν οταν εβγαλα το ATA καλωδιο απο την καρτα επεκτασης και το εβαλα πανω στο board, και η εγκατασταση των WINXP τελειωσε μεσα σε λιγοτερο απο 10 λεπτα προς δικη μου ευχαριστηση οποτε προς προειδοποιηση ολων οταν περνατε windows μην εχετε το drive απο το οποιο κανετε την εγκατασταση σε καρτα επεκτασης γιατι θα βρεθειτε αντιμετωποι με το ιδιο ηλιθιο προβλημα !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.