larry4 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2008 Καλημερά, εδω κ τρεις μερες ενας φιλος μου που του πουλησα τον παλιο μου υπολογιστη αντιμετωπιζε προβλημα με τον υπολογιστη, ξαφνικα εκει που ηταν στα windows αρχισε να κολαει κ να βγαζει περιεργα χρωματα στην οθονη κ να κανει ρεσταρτ, κ η μονη λυση για να ξαναμπει στα windows ηταν να μπει με safe mode και να κανει restore system οπου κ μετα απο 10-15 λεπτα ξανα το ιδιο προβλημα. Αποφασιζουμε να κανουμε format ολα καλα μεχρι που να παω να κανω εγκατασταση τους drivers της καρτας, μολις τους κανω μπάινει στα windows και μετα απο λιγο ξανα το ιδιο μπλε πρασινα ασπρα χρωματα στην οθονη κ ρεσταρτ. Τον ρωτησα αν θυμαται αν εκανε κατι κ αρχισε να κανει ετσι κ μου ειπε πως ολα αρχισαν αφου πειραξε κατι ρυθμισεις της οθονης-καρτας γραφικων(μαλλον απτο control panel της nvidia θα εννοει) επαιζε λεει με τις συχνοτητες-αναλυσεις, δεν θυμαται καλα. 1)Για να μη τα πολυλογω δοκιμαζω την καρτα κ σε μενα κ παλι τα ιδια, σε εναν φιλο μ παλι τα ιδια. Λετε να δημιουργηθηκε κανενα μόνιμο προβλημα με τις αλλαγες στις ρυθμίσεις που έκανε?2)Ξερετε αν μπορει με λυθει το προβλημα με κανενα bios-update?3)H καρτα νομιζω ειχε 2 η 3 χρονια εγγυηση ηταν υλοποιηση της xfx 7950gx2 κ την ειχα αγορασει τον 07/06 590 ευρω!!(ακομα τα κλαιω).Λετε να μπορει να αντικασταθει μιας κ δεν βρίσκεται άλλο σε παραγωγη αυτη η κάρτα?Ευχαριστω!
greekfragma Απρίλιος 15, 2008 #2 Απρίλιος 15, 2008 η συγκεκριμενη καρτα ηταν απο τις πιο ''καυτες'' πατατες που εβγαλε ποτε η nvidia.ψηνοταν κυριολεκτικα.ειδικα εαν την πειραζες σε συχνοτητες χωρις καποια προσθηκη ψυξης.στειλτην για ελεγχο στο καταστημα που την αγορασες με την αποδειξη αγορας μιας και εισαι εντος εγγυησης.εαν δεν βρουν την ιδια να στην αντικαταστησουν θα σου δωσουν το επομενο αμεσως μοντελο στα ιδια κυβικα με την καρτα που ειχες.πιθανολογω να στην αλλαξουν με 3870Χ2
larry4 Απρίλιος 15, 2008 Author #3 Απρίλιος 15, 2008 Κατα τη αποψη μου στην 15χρονη ιστορια της nvidia η χειροτερη καρτα που εβγαλε μακραν η nvidia λεγεται 7950gx2 και η καλυτερη 8800 gtx!! (απορω που βρισκαν αυτα τα νουμερα και τα εβαζαν στα benchmarks!!εγω ποτε δεν επιασα τοσα οτι κ αν εκανα!!)Στο θέμα τωρα φιλος μου δεν ασχολειται με overclocking και δεν ξερει απο αυτα τωρα τι πειραξε στο control panel o θεος κ η ψυχη του. Απλα με προβλιματιζει οτι αγοραστηκε απο μαγαζι που δεν εχει καθολου καλο RMA(χαρακτηριστικα για μια παλια mobo που ειχα εκανε 1 μηνα να την αλλαξει, αφου την εκανε ταξιδι αναψυχης σε ολη την ευρωπη η τουλαχιστον ετσι ελεγε, μεχρι να βρουν ακριβως τι φταει.) γιαυτο δεν ξερω ποσο θα κανουν να την ελεγξουν να την στειλουν στην xfx να μου απαντησουν κτλ. γιαυτο ανυσηχω λιγο μην αρχισουν μου λενε μ@μ@κιες.
vasi Απρίλιος 15, 2008 #4 Απρίλιος 15, 2008 Αν την είχε αγοράσει από το πλαισιο δες:"Αντικατασταση μιας 7950 gx2 με μια 9800 gx2" http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=45033&st=0
greekfragma Απρίλιος 15, 2008 #5 Απρίλιος 15, 2008 τελικα εχει μεγαλη ρεντα το συγκεκριμενο μαγαζι σημερα το βραδυ.για να μην εχουν να σου πουν καμια μαμακια οπως λες κανε το εξης πριν πας την καρτα.βγαλε φωτογραφια την καρτα μαζι με την αποδειξη αγορας και τον σειριακο αριθμο.ζητα να σου παραλαβουν την καρτα και στο παραστατικο παραλαβης να ζητησεις να γραφεται υποχρεωτικα ο σειριακος αριθμος της καρτας στις παρατηρησεις.πηγαινε την καρτα απο εκει και αφου συζητησεις ηρεμα και με σιγουρια γνωριζοντας τα δικαιωματα σου σε περιπτωση ελλατωματικου προιοντος περιμενε αντιδρασεις.με τα παραπανω εχεγγυα (φωτογραφιες και παραστατικα με σειριακα)δεν εχεις να φοβασαι για τιποτα (θελω να πιστευω)....εαν σου πουν οτι ειναι εκτος εγγυησης πες τους οτι το θες γραπτως και οτι εαν δεν στο δωσουν γραπτως εφυγες γραμμη για καταγγελια σε ΙΝΚΑ και δημοσιευση σε τεχνολογικα forum.εαν σου πουν οτι θα στην αλλαξουν με την ιδια να κοιταξεις να τσεκαρεις τα σειριακα.......καμια φορα δινουν την ιδια καρτα και τα προβληματα συνεχιζονται.οποτε μην δεχτεις να παρεις πισω την ιδια καρτα καθοτι δεν δεχονται επισκευη αλλα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΛΛΗ.εαν σου πουν οτι θα παρεις αντιστοιχο μοντελο γιατι δεν υπαρχει πλεον διαθεσιμη να κοιταξεις να βρεις καρτα με τεχνικα χαρακτηριστικα ισαξια ή καλυτερα αυτης.δηλαδη τουλαχιστον 1 γιγα μνημη και χρονισμους και τυπο μνημων πυρηνα => απο οτι ειχες.
larry4 Απρίλιος 15, 2008 Author #6 Απρίλιος 15, 2008 Αν την είχε αγοράσει από το πλαισιο δες:"Αντικατασταση μιας 7950 gx2 με μια 9800 gx2" http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=45033&st=0 δυστυχως δεν την ειχα παρει απο το πλαισιο οποτε κατι τετοιο δυσκολα να γινει κ η γκαντεμια ειναι οτι ολα τα άλλα μερη του υπολογιστη είναι απο το πλαίσιο!!
koukounis Απρίλιος 15, 2008 #7 Απρίλιος 15, 2008 Εφόσον ισχύει η εγγύηση μπορείς να πάρεις κάποια χρήματα πίσω. Μην περιμένεις όμως να στην τιμολογήσουν όσο την πήρες τότε. Η συγκεκριμένη κάρτα πουλιέται στα μεταχειρισμένα 100 ευρά. Άμα σου κόψουν κανα 150 άρι να κάνεις τούμπες.
dread771416003307 Απρίλιος 15, 2008 #8 Απρίλιος 15, 2008 Υπάρχει ανάλογη περίπτωση που έγινε τόπικ στο φόρουμ του pcmag. Το παληκάρι είχε την ίδια κάρτα η οποία κάηκε. Την πήγε στο κατάστημα και του την αντικατέστησαν ΑΜΕΣΑ με μια 9800GX2.To κατάστημα όπως καταλαβαίνετε όλοι ήταν το ΠΛΑΙΣΙΟ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ!!!
Dr. Gonzo Απρίλιος 15, 2008 #9 Απρίλιος 15, 2008 Μέχρι προσφάτως (πριν κανα 2 μήνες δλδ) την είχα δει στο online shop τους για 500+ έουρους. Δλδ για να την πουλάνε η τιμή είναι καλή, αλλά για να την αντικαθιστούν η τιμή θεωρείται παρωχημένη? Θα κάνεις ακριβώς τις ενέργειες που λέει ο greekfragma. Το RMΑ στο εσοπ θέλει υπομονή, επιμονή και διορατικότητα (να προβλέπεις, τί μλκία θα σου πούνε πάλι για να μην στην αλλάξουν)
larry4 Απρίλιος 15, 2008 Author #10 Απρίλιος 15, 2008 απο τον infovet παρθηκε η κάρτα, συγκεκριμένα ψωνίζω πράγματα απο το συγκεκριμένο μαγαζί εδω κ χρόνια (από το 1995) με ξέρει δλδ πολύ καλα. Την πήγα σήμερα, κ μου είπε οτι θα την δει αλλα θα πάρει χρονο μεχρι να την στείλει στη αντιπροσωπία κ να μου απαντήσει... (μεταφραση: 2-3 εβδομαδες) πάντως ηταν θετικος, ουτε αποδειξη μου ζήτησε ούτε μανουρες μου εκανε κ επίσης είπε πως αν δεν υπάρχει στην αντιπροσωπία της xfx θα πάμε σε μεγαλύτερο μοντέλο.Τωρα τι θα γινει δεν ξερω μεχρι να μου απαντησει θα ειμαι επιφυλακτικος, παντως να μου δωσει χρηματα δεν παιζει, εφοσον καλυπτεται η καρτα απο εγγύηση κ έχει παρθεί 590 € δύδκολα να μου δώδει κάρτα κάτω από 300€.
Dr. Gonzo Απρίλιος 15, 2008 #11 Απρίλιος 15, 2008 2-3 βδομάδες είναι λίγο για infovet.Μια Abit για AthlonXP πριν κάμποσα χρόνια, μετά από 3 βδομάδες δεν την είχε στείλει ακόμη στην αντιπροσωπία.Στείλε κανένα e-mail και στην XFX να ρωτήσεις αν παίζει και με άλλο τρόπο το RMA.Ελπίζω να έχεις γρήγορα κάρτα. Καλή τύχη και υπομονή.
alexisgt Απρίλιος 16, 2008 #12 Απρίλιος 16, 2008 Εγώ ρε παιδιά είχα πρόβλημα με μια 7900gt αγορασμένη απο πλαίσιοκ μου είπαν αντικατάσταση με 8400.Ούτε καν 8600 δηλαδή... (που κατά τη γνώμη μου πάλι κατώτερη είναι)Την κάρτα την έχω ακόμα φυσικά ΕΝΤΟΣ εγγυήσεως γιατί αρνήθηκα τέτοιουείδους rma... -Είναι ελεγχμένη οτι έχει πρόβλημα-Άρα είναι να σου τύχει κ καλός πωλητής πιστεύω...Επειδή υπάρχουν παιδιά απο πλαίσιο εδώ στο forum, μπορεί να μου πει κάποιοςτι κάρτα θα ήταν δίκαιο να μου δοθεί..?Φυσικά σε nVidia...ευχαριστώ!
dimitris74 Απρίλιος 16, 2008 #13 Απρίλιος 16, 2008 Εγώ ρε παιδιά είχα πρόβλημα με μια 7900gt αγορασμένη απο πλαίσιοκ μου είπαν αντικατάσταση με 8400.Ούτε καν 8600 δηλαδή... (που κατά τη γνώμη μου πάλι κατώτερη είναι)Την κάρτα την έχω ακόμα φυσικά ΕΝΤΟΣ εγγυήσεως γιατί αρνήθηκα τέτοιουείδους rma... -Είναι ελεγχμένη οτι έχει πρόβλημα-Άρα είναι να σου τύχει κ καλός πωλητής πιστεύω...Επειδή υπάρχουν παιδιά απο πλαίσιο εδώ στο forum, μπορεί να μου πει κάποιοςτι κάρτα θα ήταν δίκαιο να μου δοθεί..?Φυσικά σε nVidia...ευχαριστώ!προσφατα μου αλλαξαν μια 7900Gt με 9600gt απο πλαισιο που ηταν στην εγγυηση.χωρις να τους πω τιποτα απλα πηγα απο κει να δω τι εγινε και πηρα την καινουρια καρτα και εφυγα.σε τιμη την ειχες αγορασει την 7900?
Dr. Gonzo Απρίλιος 16, 2008 #14 Απρίλιος 16, 2008 9600GT ή 8800GS το λιγότερο.Ποιος φοβερός πωλητής/τεχνικός σου πρότεινε αλλαγή με 8400?Σε ποιο πλαίσιο, αν επιτρέπεται?
alexisgt Απρίλιος 16, 2008 #15 Απρίλιος 16, 2008 9600GT ή 8800GS το λιγότερο.Κ εγώ αυτό πίστευα ρε παιδιά...μπορεί κάποιος απο πλαίσιο στην αθήνα να μου το εγγυηθεί (με πμ αν θέλει..)κ να περάσω απ'το κατάστημα..?
leros2004 Απρίλιος 16, 2008 #16 Απρίλιος 16, 2008 Εγώ ρε παιδιά είχα πρόβλημα με μια 7900gt αγορασμένη απο πλαίσιοκ μου είπαν αντικατάσταση με 8400.Ούτε καν 8600 δηλαδή... (που κατά τη γνώμη μου πάλι κατώτερη είναι)Την κάρτα την έχω ακόμα φυσικά ΕΝΤΟΣ εγγυήσεως γιατί αρνήθηκα τέτοιουείδους rma... -Είναι ελεγχμένη οτι έχει πρόβλημα-Άρα είναι να σου τύχει κ καλός πωλητής πιστεύω...Επειδή υπάρχουν παιδιά απο πλαίσιο εδώ στο forum, μπορεί να μου πει κάποιοςτι κάρτα θα ήταν δίκαιο να μου δοθεί..?Φυσικά σε nVidia...ευχαριστώ!Φαντάσου αν είχε αγοραστεί απο το άλλο μεγάλο κατάστημα τι κράξιμο είχε να φάει :happy2:,τώρα μούγκα.Για πιστωτικό ρώτησες???
Dr. Gonzo Απρίλιος 16, 2008 #17 Απρίλιος 16, 2008 Ρε συ alexisgt, τί να σου εγγυηθεί? Το αυτονόητο?Ζήτησε να τρέξει το παλικάρι ένα 3DMark με την κάρτα που θέλει να σου δώσει.Ζήτα να είναι παρών και ο υπεύθυνος του καταστήματος, για να θαυμάσει το φυντάνι του.Μια δοκιμή θα τους πείσει.Πήγαινε αν θες και με εκτυπωμένη αυτή τη σελίδα,μήπως και καταλαβει το παλικάρι τί εστί 8400 και τί 7900.Μάλλον αυτός ξέρει μόνο αριθμητικές ανισότητες.Προτείνω και video ή ηχογράφηση να σου προτείνει αυτήν την @@ριά, και να το ανεβάσουμε στο funny section.
Occultist Απρίλιος 16, 2008 #18 Απρίλιος 16, 2008 Θα έπεσε σε κανέναν από τους 'ειδικούς' που μετράνε τις κάρτες με το καντάρι = όποια έχει μεγαλύτερο νούμερο στον κωδικό της είναι καλύτερη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.