Jump to content

ποιές μάρκες να εμπιστευτώ; ποιά timings; σε ποιές τιμες;

jsmith6

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η εργασία που θέλω να κάνω είναι γραφιστικά. Έχω να κάνω με μικρό όγκο δεδομένων αλλά χρειάζομαι μεγάλη επεξεργαστική ισχύη. Τα προγράμματα που δουλεύω είναι το Sony Vegas, το Adobe Lightroom (RAW workflow), και αν είμαι τυχερός, το Apple Final Cut :shifty:

Έχω αποφασίσει να αγοράσω 4GB RAM στα 800. Το πιο λογικό είναι ένα combo 2x2GB αλλά δυσκολεύτικα στο παρελθόν να βρω στικάκια των 2GB που να έχουν τα timings που θα ήθελα οπότε θα συμβιβαστώ και με 4x1GB. Αυτές τις μέρες βλέπω πως είναι πιο εύκολο να βρω. Επίσης, έχω την εντύπωση πως όσο πιο μεγάλο το στικάκι τόσο πιο πολύ θα ζεστένεται. Μακάρι όμως να έχω λάθος για το τελευταίο όμως :p

Οι μνήμες θα μπουν σε ένα P35 mobo με τον 8200 ή τον 8400. Το PC κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το overclock-άρω. Επειδή έχω πιστοτικό από το Πλάισιο, θα προτιμούσα να αγοράσω από εκεί. Ελπίζω πως θα βρω αξιόλογες μνήμες στο Πλαίσιο. Αν όχι, και η διαφορά είναι σημαντική, τότε αναγκαστικά θα πάρω από αλλού.

Κοιτάω στο site τους και βλέπω μια μακρά λίστα από μνήμες στα 800. Ξέρω πως είναι το καλύτερο τα timings να είναι και αυτά μικρά, π.χ. το 4-4-4-12 είνα καλύτερο απο το 4-4-4-15 και πολύ καλύτερο απο το 5-5-5-15.

Κοιτάζοντας την συχνότητα και τα timings, είναι αρκετό για να αποφασίσω ποιες είναι οι καλύτερες; Να προσέξω την μάρκα;

Να μερικά παραδείγματα:

Transcend 1GB DDR2 DIMM PC2 6400-800 (JM) (δεν λέει timings)

Crucial 2GB Kit DDR2 800 (δεν λέει timings)

Corsair DDR2 2GB Kit 800 5-5-5-18 (αργά timings)

Geil 2GB Kit DDR2 Ultra 800MHz 4-4-4-12 (πολύ καλά timings)

Geil 2GB Kit DDR2 B-Dragon 800MHz 4-4-4 (είναι σαν την προυγούμενη, γιατί είναι πιο ακριβη; )

Geil Ram 2GB Kit DDR2 Evo One 800 5-5-5 (είναι πιο αργή, αλλά παράληλα και πιο ακριβή)

Mushkin Ram DDR2 2GB Kit HP-6400 4-5-4-11 (ένα από τα timings είναι πιο αργό και ένα άλλο πιο γρήγορο)

Cellshock V2 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 (πολύ καλό που είναι ένα στικάκι, μάλλον αυτή θα πάρω)

Transcend 2GB Kit DDR2 800+ 4-4-4-12 U-DIMM AxeRAM

Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-6400 4-4-4-12 (2 στικάκια των 2GB, έχει πολυ καλά timings)

G.Skill 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5 (η πιο ακριβή αλλά έχει μακράν τα καλύτερα timings)

αφου δεν θα της ανεβάσεις πάρε 2Χ2Gb να μήν ζορίσεις και το chipset, οι mushkin φαινονται καλή περίπτωση

Δεν νομίζω ότι θα δείς τρελές διαφορές αν έχεις 4-4-4 από το 5-5-5για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, μην κολλάς τόσο πολύ σε αυτά...

Αυτές που έχεις σταμπάρει δουλεύουν σε 2.1V, απλά πρόσεξε το μπόρντ να δίνει τόσα από μόνο του ή αν όχι ρύθμισε το με το χέρι...

Τις Crucial (τις 667 όμως) τις έχω εγώ και είναι με 5άρια...

Εχουν όμως D9FTB και στα 667 με 3-3-3-6 και 2,2v είναι σταθερότατες...με 4-4-4-12 έχουν τα 800 πάλι με 2,2...με 2,4 πάνε 900+ με 4-4-4-12...

Επειδή είναι single side, πιστεύω πως και dimmάκι των 2gb θα είναι στα ίδια spec και ίδιες ικανότητες...

Στο XS λένε για 960 με 4-3-3-12...

Aφου δεν θα κλοκάρεις το μηχάνημα σου, πήγαινε για τις Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-6400 4-4-4-12 και θα ησυχάσεις...

Εγώ πιστεύω ότι αφού δεν θα κλοκάρεις δεν θα δεις διαφορές

Πάρε το ποιο φθηνό κιτ το 2x2Gb

Περαν των μνημων μηπως να κοιτουσες και σε κανα τετραπυρηνο για αυτα που θες να κανεις?

Δεν νομίζω ότι θα δείς τρελές διαφορές αν έχεις 4-4-4 από το 5-5-5για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, μην κολλάς τόσο πολύ σε αυτά...

Αυτές που έχεις σταμπάρει δουλεύουν σε 2.1V, απλά πρόσεξε το μπόρντ να δίνει τόσα από μόνο του ή αν όχι ρύθμισε το με το χέρι...

Όλες από αυτές τις RAM στην λίστα μου είναι στα 2.1V;

Το mobo που θα πάρω θα είναι ένα από αυτά:

- Gigabyte GA-EP35-DS3P

- Gigabyte GA-EP35-DS3R

- Gigabyte GA-EP35-DS4 (μάλλον αυτό εδώ)

- Gigabyte GA-P35-DS4

Και βλέπω πως υποστηρίζουν RAM στα 800MHz. Ερμ... σωστα;

Τις Crucial (τις 667 όμως) τις έχω εγώ και είναι με 5άρια...

Εχουν όμως D9FTB και στα 667 με 3-3-3-6 και 2,2v είναι σταθερότατες...με 4-4-4-12 έχουν τα 800 πάλι με 2,2...με 2,4 πάνε 900+ με 4-4-4-12...

Επειδή είναι single side, πιστεύω πως και dimmάκι των 2gb θα είναι στα ίδια spec και ίδιες ικανότητες...

Στο XS λένε για 960 με 4-3-3-12...

Είλικρινα, χάθηκα! :D

Το 667 είναι μάλλον η συχνότητα της μνήμης. Τα 5-άρια είναι τα timings; Το D9FTB είναι mobo; Το XS θα πρέπει είναι το xtremesystems.org, σωστά;

Δεν έχω καταλάβει ποια η σχέση των 2.1V με τις μνήμες ακόμα :red:

Περαν των μνημων μηπως να κοιτουσες και σε κανα τετραπυρηνο για αυτα που θες να κανεις?

Αυτή είνα μια πολύ καλή πρόταση αλλά έχω 2 ενδοιασμούς:

1a. Το software που θα χρησιμοποιήσω είναι τόσο "παράληλο" ώστε η διαφορά στην τιμή του 4-πύρηνου να αξίζει τον κόπο;

1b. Νομίζω πως οι πολυπύρηνοι της Intel δεν κάνουν scale τόσο καλά όσο οι πυρήνες αυξάνονται.

2. Η τιμή αρχίζει και ξεφεύγει :p Το target price για την RAM που θέλω είναι 100-120 ευρώ. Ένας 4-πύρηνος είναι γύρω στα 250! Μου φένεται πως είναι καλύτερο value-for-money ένας 2-πύρηνος αυτή την εποχή.

iF Y()u c4n r33|) T|-|i5 Y()u n33d 2 g3t l4i|)

I know :p

1) πάρε quad

2) πάρε 4 γίγα ότι φθηνότερο βρείς (2χ2) αν υπάρχει με 4-4-4 κανένα κιτ τότε δώσε μέχρι έξτρα 10 ευρώ για να το πάρεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.