Jump to content

qx9650 και temps

fuego

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παρακατω σας παραθετω τις θερμοκρασιες του cpu σε idle και full load...

παρατηρειται κατι περιεργο η ειναι η ιδεα μου???

ακουω αποψεις...

IDLE

http://img239.imageshack.us/img239/8403/idleon9.jpg

FULL LOAD

http://img201.imageshack.us/img201/2273/71504148ff0.jpg

θα μας τρελανουν τα temps

παιζω με νερακι τριπλο gtx ψυγειο με d-tek block χωρις nozzle kit

?????????????

με μια πρωτη ματια βλεπω οτι δεν εχει πατησει σωστα το block ή η θερμοαγωγιμη εχει μπει λαθος.

περαν του παραπανω σε idle η πολυ χαμηλη θερμοκρασια των 2-3 πυρηνων ειναι οντως αρκετα χαμηλη.

δωσε καποια παραπανω στοιχεια.

θερμοκρασια χωρου

ειδος θερμοαγωγιμης και ανεμιστηρες (μαρκα στροφες) στο 3πλο ψυγειο.

επισης πες μας εαν εχεις ενεργοποιημενα τα speedstep c1e state στο bios.

οσον αφορα την idle τοσο δειχνει το συγκεκριμενο cpu....

για την load παιξε λιγο με το μπλοκ...αυτα που λεγαμε αν θυμασαι..

οσο και να παιξαμε δεν εγινε τιποτα, βασικα ειμαι 99% σιγουρος οτι ολα τα προβληματα στο full load δημιουργουνται λογω της χαμηλης αποδοσης των ανεμιστηρων... με το ιδιο setup οπως o fuego εχω 41 41 39 38 με τις θερμοκρασιες περιβαλλοντος που εχουμε τωρα οποτε προφανως τα temps που δειχνει ειναι fake, δε γινεται να ειναι με νερο στα 4,5 και να εχει 42 idle και οταν τρεχει prime να πηγαινει εντελως τυχαια 80 85 οταν εγω στα 4050 απο 40 να παω σε full load το πολυ 60 62

Να σου πώ Πέτρο, επειδή και σε μένα ήταν μια από τα ίδια, σκέφτομαι για αντικατάσταση των coolermaster με άλλους πιο αποδοτικούς. Καλό θα ήταν να βλέπατε και temps σε άλλες 2 συχνότητες να βγάζαμε συμπεράσματα: στοκ και 3600

να καουν τωρα τα κουλερμαστερ απλα. μιλαμε για μια υλοποιηση που κοστιζει 350 ευρω με ανεμιστηρακια που κανουνε 5 και δεν κανουν τπτ, ειναι απλα αθορυβα. ηταν το 1ο πραγμα που ειχα τονισει...

Αφού θέλουμε ησυχια ρε παιδί,που το πάς αυτό? :p Τελικα το καλύτερο θα ήταν δυνατοί ανεμιστήρες με ροοστάτη...

ησυχια και αποδοση ειναι δυο πραγματα που εχουν τσακωθει

πιο σωστά δεν θα μπορούσες να το διατυπώσεις...

παντως το κομματι ειναι καλυτερο απο το δικο μου και ειναι σπαστικο το ολο θεμα γιατι δε μπορουμε να παιξουμε :mad: σε περιμενουμε παντως οταν ολα φτιαχτουνε :whip:

Ναi ρε συ,θα κανονίσουμε, απλά ακολουθούστε τις συμβουλες του giorgos th. για το μπλόκ ή στην τελική βρείτε ένα backplate! Εγώ πάντως έλεγα να δοκιμάσω 12ρηδες delta πάνω σε ροοστάτη! :p

ΔΕΝ φταιει το μπλοκ ειμαι 100% σιγουρος , ουτε η παστα , φταινε αποκλειστικα τα coolermaster, βεβαια αυτο με τα temps ειναι λιγο περιεργο δεν υπαρχει αυτο που γινεται. Μιλαμε για 10 - 13 βα8μους διαφορα τα cores προφανως προκειτε για καποιο BUG του qx ? λυση μια φορα θα βρεθει οτι και αν χρειαστει να γινει :clap:

@giorgos th

γιωργο για tjuction στον qx ισχυει το 105c του εβερεστ και του coretemp η τα πραγματικα temps φαινονται με realtemp ? η δεν φαινοντε καθολου πουθενα ? :p

Ναi ρε συ,θα κανονίσουμε, απλά ακολουθούστε τις συμβουλες του giorgos th. για το μπλόκ ή στην τελική βρείτε ένα backplate! Εγώ πάντως έλεγα να δοκιμάσω 12ρηδες delta πάνω σε ροοστάτη! :p

δυσκολα μα βρεις ροοστατη που να μπορει να σηκωσει Delta fans πιστευω

εκτος και αν φτιαξεις εσυ εναν με μια καλη αντιστασουλα

@petr00kos

σιγουρα οι ψοφιομαστερ δεν ειναι και οι πιο αποδοτικοι ανεμηστηρες που κυκλοφορουν στην αγορα,αλλα μου φενεται δυσκολο να ευθυνονται αποκλειστηκα για τις υψηλες θερμοκρασιες.Αν εξαιρεσεις τους Δελτα,με οποιοδηποτε αλλο φουρφουρι δεν νομιζω να δεις διαφορα μεγαλυτερη απο 3-5 βαθμους και αυτο λογο ροης (με αντιστοιχπ κοστος σε θορυβο) και μονο.

Crazyant, επειδή δεν γνωρίζω από delta, δλδ αν συνδέσω έναν σε έναν Zalman ροοστάτη, τι θα συμβεί? :p

ενδεχεται και να καει το ζαλμανακι γιατι εχει μικρη αντισταση και λογικα δεν θα σηκωνει τον δελτα ;)

Με καθε επιφυλαξη ομως,μιας και δεν το εχω δοκιμασει.2 δελτα που ειχαν πεσει στα χερια μου πριν καιρο παιξαν σε raw μορφη :p

δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις βεβαια,3-4 ευρα κοστιζει ενα ζαλμανακι

Υποθέτω πως αν τρέξεις full τους 3 Delta που θα είναι συνεδεμένοι πάνω στο τριπλό ψυγείο, μετά από 1-2 λεπτά θα ακούσεις τσαφ (αν δεν έχεις κουφαθεί από τους delta) κι αν δεν το ακούσεις, θα σου έρθει η γνωστή μυρωδιά του καμένου.

Το ζαλμαν για όλες τις γραμμές σηκώνει 2a

2a τραβάει μόνος ένας delta άρα τι γίνεται????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.