Jump to content

Western Digital WD 6400 AAKS

SlotKiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκεφτομαι να βαλω ενα νεο δισκο στο pc μου για να του δωσω λιγο ώθηση στην ταχυτητα.

Απ αυτά που εχω δει τον τελευταιο καιρο, ο νεος wd με 320 plater ειναι οτι πιο γρηγορο υπαρχει και παραλληλα πολυ υσηχο και δροσερο.

Πριν ομως προβω στην αγορα του θα ηθελα να ακουσω και γνωμες μελων του φορουμ που είτε τον έχουν, ειτε εχουν ενα ανταγωνιστηκο προϊον αντιστοιχης κατηγορίας.

Παντως με ενα search που εκανα στο forum δεν βρηκα καποιον που τον εχει αγορασει... και μου εκανε αντυπωση:hmm:

Μάλλον δεν τον έχει πάρει κανείς ακόμα..Από μια αναζήτηση που έκανα μόνο το e-chop τον έχει. Κάποιος τολμηρός? :p

Το εχουν και πολλα αλλα καταστηματα αλλα το eshop ειναι το πιο φθηνο (btw σημερα το εβαλε στο site). Να σου πω την αληθεια μαλλον απο εκει θα το παρω, δεν με απασχολει και πολυ...

Κανεις ρε γμτ? κριμα γιατι πρεπει να ειναι πολυ καλος δισκος....

Και o Samsung ο 1TB δεν έχει 320 GB platers? Γιατί αναμένεται στο Πλαίσιο σε πολύ καλή τιμή...

Ναι με 320 platers ειναι και ειναι πανω κατω τα ιδια οι 2 δισκοι...

Βασικα το 1τβ νομιζω οτι ειναι πολυ.. και δε θελω να σκασω 160€

Eγω προτεινω να τον παρεις// Ολα τα reviews τον δειχνουν top//

[Οι δισκοι με 2 platter ηταν παντα οι καλυτεροι// 320 platter ειναι το μεγαλυτερο που υπαρχει// ειναι και WD// ε δε θελει κ πολυ]

Για την ακριβεια το μεγαλυτερο platter που υπαρχει ειναι 334 gb στους samsung F1 (hd322hj 320gb, hd642jj 640gb και hd103uj 1tb) οι οποιοι ειναι και λιγο πιο φθηνοι (τουλαχιστον στο εξωτερικο οπου υπαρχουν)...

Οι WD και οι Samsung πανε πανω-κατω τα ιδια και ειναι πολυ γρηγοροι και οι 2.

Μιας και ο Samsung 640gb δεν υπαρχει (ακομα) Ελλαδα, go for WD...

Και η seagate εχει βγαλει με 320αρια platters αλλα ακομα εχουμε λιγες πληροφοριες

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=182659&highlight=seagate+single+platter

Ναι τα ξερω πανω κατω αυτα που λες (στους F1 νομιζα οτι ειναι 320), αλλα δυστυχως seagate 640 δεν υπαρχει... οπως επισης ο 320 δεν υπαρχει ελλαδα!

Οποτε θα τον τσιμπησω καποια στιγμη τον AAKS και σας λεω εντυπωσεις!

Βασικα τσεκαρα το λινκ του pcfreak που εχει κατι ταϊβανεζικα bench του 7200.11 320 και εντυπωσιαστηκα!

Ειναι πιο γρηγορος απ τον wd αλλα εχει υψηλα access times.... πολυ υψηλα!

Αν τον εχεις πες μας εντυπωσεις! :)

Λογικα απο θορυβο και θερμοκρασια πρεπει να ειναι κοντα οι 2 δισκοι.

WD3200AAKS

idle

idleqp9.jpg

load

loadgf8.jpg

bench

benchic5.jpg

Edit:Θόρυβό δέν κάνει σχεδόν καθόλου.Δλδ δέν προκειται να σε ενοχλήσει ακόμα και αν τον έχεις δίπλα σου

Edit 2:Για να καταλάβεις το κουτί μου το έχω στα ~40cm απο το κεφάλι μου και τα 2 12άρια fan στις ~900rpm τον καλύπτουν τον ήχο του δίσκου

και γω προτεινω να τον παρεις ..εις διπλουν μαλιστα.:p

Hμουν και γω αναμεσα σε αυτους (2 8α παιρνα) και τον 500αρη seagate 32μβ ..αλλα προτιμησα seagate μιας και ηταν αμεσα παραδοτεος και πιο φτηνος.

Αν δεν κανω λαθος κυκλοφορουν 320AAKS με 320gb/platter ..

Eπισης, αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να εχει xxB3xx μετα το μοντελο( 320ΑΑΚΣ) ..

Μπορει να ειναι και Β0 ..δεν θυμαμαι .(ηρθα απο thread με τους phenom και με μπερδεψε)

@κωστακης

μπορεις να κατεβασεις το hitachi features tools απο εδω ..

http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm

και να απενερφοποιησεις το ΑΑΜ..

(θα ριξει το access time)

Γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι το single-platter μοντέλο?

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3236

Δεν είναι το 00Β3Α0...Εκτός κι αν απατώμαι οικτρά...Για δες το λίγο..

Παίζει και η παρακάτω διαφορά σε νεότερα-παλιότερα μοντέλα 320ΑΑΚS - Single-Platter , το αναφέρω μιας και έχουν κάνει την επισήμανση οι reviewers :

http://www.silentpcreview.com/article819-page3.html

Κρινοντας μονο απ το bench, νομιζω οτι ειναι 2plater disc ο δισκος σου κωστακη.

Δυστυχως το benchmark δεν ειναι αντιπροσωπευτικο των 320gb plater AAKS

Κρινοντας μονο απ το bench, νομιζω οτι ειναι 2plater disc ο δισκος σου κωστακη.

Δυστυχως το benchmark δεν ειναι αντιπροσωπευτικο των 320gb plater AAKS

Όχι ο δίσκος δέν είναι ο μονοplaterος το ξέρω

Για να τσεκάρω θερμοκρασίες και θόρυβο που μου ζήτησες σε προηγούμενο post έτρεξα το bench, απλά το postαρα κιόλας :p

εχει μαλλον ΑΑΜ μονιμα κολλημενο στο quiet και ειναι πολυ πιθανο οτι ουτε με το ftool θα αλλαζει.. ;/ (οταν μου ειχε τυχει ενας απο τους 4 ιδιους δισκους με λιγο διαφορετικο firmware με αποτελεσμα αν εχει +5ms access time εφυγε παραυτα για RMA (σε γνωστο καταστημα , οπου και εγινε επιστροφη χρηματων) με την αιτιολογια οτι ειναι εκτος προδιαγραφων ο χρονος αυτος (WD ηταν και ειμαι σχεδον πεπεισμενος οτι παλιοτερα ανεφερε στο site το average seek time ,-τωρα δε το βρηκα πουθενα-) .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.