spdrosin1416003315 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Προβλήματα θερμοκρασιών δεν αντιμετωπίζω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις (έχω και πολύ προσεγμένο air flow) αλλά υπερχρονίζοντας σε 3.6 Ghz ο επεξεργαστής φτάνει μέχρι και τους 71C (στο Crysis). Προφανώς η Mini Typhoon της Thermaltake δε με καλύπτει, ενώ έχω βάλει και Zalman STG1 θερμοαγώγιμη πάστα και σκέφτομαι να την αντικαταστήσω με την Zalman CNPS 9700 LED. Σε γνωστό και ευρύας κυκλοφορίας περιοδικό τεχνολογίας μάλιστα ανάμεσα σε 22 ψύκτρες είναι στις μετρήσεις στα ίδια με την Zalman CNPS 9700NT που παίρνει "μέγιστη απόδοση". Μη με ρωτήσετε γιατί δεν προτιμώ την τελευταία - έχει πράσινο LED και θα γίνει μετά το PC μου (βλ. avatar) καραγκιόζης. Οι μετρήσεις μάλιστα γίνανε με τον επεξεργαστή μου και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά αξιόλογα. Απόψεις επί του θέματος; Τhanx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 14, 2008 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650279Thermalright Ultra Extreme 120. Δεν υπάρχει καλύτερη. Όπου και να δω, όποια reviews και να κοιτάξω, πάντα πρώτη είναι. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη αερόψυξη και μάλλον αυτή θα προτιμήσω εν τέλει κι εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 14, 2008 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Επειδή εχουν περασει και οι 2 απο το κουτι μου πριν βάλω υδροψυξη (9700LED + Thermalright Ultra Xreme 120) με κλειστα ματια προτεινω την 2η οπως και o gznp απο πάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Απρίλιος 14, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 H Thermalright Ultra Extreme 120 ναι ειναι η καλυτερη αλλα αμα γουσταρεις την 9700 τοτε χτυπατη, δεν θα εχεις προβλημα, οι διαφορες ειναι μικρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdrosin1416003315 Απρίλιος 14, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Eaglenik μόνο εσύ με κάλυψες, γιατί όπως κατάλαβες μου έχει ψιλοκολλήσει η Zalman. Ok, πέρα από πλάκα, πολύ παίζει πάντως αυτή η Thermalright, αλλά αναρωτιέμαι: δεν πρέπει να προτιμάται ο χαλκός; Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 14, 2008 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Αν εχεις αποφασισει ηδη την αγορα της 9700LED τοτε ποιος ο λογος της συνέχειας αυτου του thread? Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Απρίλιος 14, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Ναι βρε perp,αλλά τον τσιγκλάτε για την ultra και ρωτάει να μάθει ο άνθρωπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Απρίλιος 14, 2008 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Eaglenik μόνο εσύ με κάλυψες, γιατί όπως κατάλαβες μου έχει ψιλοκολλήσει η Zalman. Ok, πέρα από πλάκα, πολύ παίζει πάντως αυτή η Thermalright, αλλά αναρωτιέμαι: δεν πρέπει να προτιμάται ο χαλκός; Ολες χαλκινες ειναι απλα ειναι μερικες nickel-plated. Οπως ειπα μην το σκεφτεσαι πολυ διοτι οι διαφορες ειναι ασημαντες. Η Thermalright ειναι βαρια και πολυ μεγαλη που ισως δημιουργισει κανα προβλημα. Η Zalman θα σε καλυψει απολυτα. Το led ειναι μπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 14, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Παλαιότερα, οι (true) χάλκινες ψύκτρες, ζύγιζαν 1.5 κιλό. Δεν πάθανε τίποτα οι mobo. Μη φοβάσαι, ο μόνος λόγος για να μην τη βάλεις είναι το να μη χωράει λόγω κουτιού.Και για να το ξαναπούμε:Ο χαλκός απορροφάει τη θερμότητα πιο γρήγορα, το αλουμίνιο πιο αργά.Το αλουμίνιο τη διώχνει πιο γρήγορα, ο χαλκός πιο αργά.Οι ψύκτρες:1) Δε χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ καλής ποιότητας χαλκό.2) Δεν είναι πάντα nickel-plated χάλκινες, αρκετές είναι αλουμινένιες.3) Κυρίως <--- παίζει ρόλο το design τους και όχι πάντα τα υλικά.Γι αυτό επιμένω στην TRUE Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdrosin1416003315 Απρίλιος 14, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Αν εχεις αποφασισει ηδη την αγορα της 9700LED τοτε ποιος ο λογος της συνέχειας αυτου του thread? Για να μάθω ίσως κάτι παραπάνω και να μην κάνω λανθασμένη επιλογή; Ίσως; Ναι βρε perp,αλλά τον τσιγκλάτε για την ultra και ρωτάει να μάθει ο άνθρωπος Πες τα ρε άνθρωπε. Eaglenik το κουτί είναι της υπογραφής μου που είναι Full Tower, οπότε πρόβλημα δεν παίζει. Ξέρω πως το led είναι μπλε, γι' αυτό και μου αρέσει - όπως βλέπεις στο avatar μου κυριαρχεί αυτό το χρώμα. gznp τί πρέπει δηλαδή να προτιμούμε ως προς το υλικό και γενικότερα σε μια ψύκτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 14, 2008 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Τι να σ πω, η "αμερικάνικη" νοοτροπία πάντως δε φαίνεται να πιάνει (δλδ βάλε όσα heatpipes μπορείς, όσο χαλκό γίνεται, χώσε και 50 fins παραπάνω).Είναι πραγματικά θέμα σωστού σχεδιασμού και μάλλον το σχέδιο της Noctua το τελειοποίησε η Thermalright με την Ultra Extreme. Για να δεις τι ακριβώς παίζει, πρέπει να διαβάσεις πολλά διαφορετικά reviews, κρίνοντας κιόλας αν είναι σωστά ή όχι (γιατί μερικά είναι για τα μπάζα) και μετά να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Κατά γενική ομολογία, η Tuniq Tower 120, η Ultra Extreme 120, η IFX-14, η Scythe Infinity και μερικές άλλες είναι οι κορυφαίες στο χώρο, με μικρές αποκλίσεις. Η 9700 έλεγε η Zalman ότι θα είναι η κορυφαία όλων όταν την λάνσαρε, αλλά εν τέλει δεν είναι κάτι παραπάνω από μια μέτρια προς καλή ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 14, 2008 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 E καλα δεν θα σε σωσουν και 2-3-5 βαθμοι διαφορά στο o/cing, oυτε την φασαρία θα γλειτώσεις. Αν θες να εισαι στα 3,6 24/7 η λύση ειναι μονο νερό για μενα. Απο εκει και πέρα ότι και να εχεις απο τα καλα τα cooler (και η zalman ειναι μεσα σ αυτες) για 2-3 βαθμους δεν χαλασε και ο κοσμος. Αν ψαχνεις παρ όλα αυτα το απολυτο η Ultra Extreme 120 όντως πρεπει ειναι η καλυτερη. όσο αναφορά πάντως το θορυβο απο την 9700 μπορω να σου πω (γιατι την εχω) ότι ειναι πολυ ησυχη στις 1350-1450. (- και αντιπαθω ιδιαιτερα το θορυβο.) Ωστοσο την 9700ΝΤ, η μαυρη, την θεωρώ αρκετα ακριβή και στοχευει σε τελείως κολλημενους που θελουν μαυρο cooler (σαν και μενα ) και ρυθμιζει μονη της (δυναμικά) τις στροφες, αντι ποντενσιομετρου που εχει η led. Σε καθε περιπτωση με 3πινο καλωδιο μπορεις να ρυθμισεις μονος σου που θελεις να ειναι οι στροφες μεσω utilities κτλ. Tην δικη μου 9700ΝΤ την εχω κολλημενη στα 1350. Εγώ ειμαι ικανοποιημενος απο την 9700, δλδ και καλυτερες θερμοκρασιες να ειχα με ένα άλλο cooler, πρακτικα δεν ξερω σε τι θα μου χρησιμευαν εφ όσον μιλάμε για αερα. Εχε υπ όψη ότι το ιδιο cooler μπορει να αποδιδει τραγικά διαφορετικα απο setup σε setup αναλογά με το πόσο καλα ειναι τοποθετημενο , το γενικοτερο airflow , το κουτι , την εξωτερικη θερμοκρασια κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 14, 2008 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 ρε συ το σχολιο πηγαινε ως απάντηση σε αυτο που εγραψες καθως οπως το πες φαινοταν λες και το εχεις αποφασίσει ηδη Eaglenik μόνο εσύ με κάλυψες, γιατί όπως κατάλαβες μου έχει ψιλοκολλήσει η Zalman. anyway...τωρα οσον αφορα 9700LED vs Thermalright επειδη οπως ειπα τις ειχα και τις 2 πάνω...δεν εχουν ουδεμια σχέση απο θέμα απόδοσης...υπαρχει σημαντικη διαφορα στις temps... btw επειδη βλεπω οτι σε απασχολει και το blue led μπορεις κάλλιστα να φορεσεις ενα 12αρι LED ανεμιστηρα για πιο ωραιο αισθητικο αποτέλεσμα στην 2η... ειδικα για την thermalright ultra Χtreme με μια αναζήτηση μπορεις να βρεις πολλα μηνυματα απο εντυπωσεις κατοχων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 14, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 δεν εχουν ουδεμια σχέση απο θέμα απόδοσης...υπαρχει σημαντικη διαφορα στις temps...perp ποση?, εχω την 9700, και για την ιστορία θα ήθελα να μάθω, στο ιδιο setup ποια ειναι η διαφορά.και πρακτικά τι κερδος ειχες ας πουμε οσο αναφορά το o/cing στα ιδια επιπεδα θορυβου.και λέω θορυβου, γιατι ok, αν βάλω εναν delta στην Thermalright, ξερω οτι θα κερδισω πολλα Hertz στο cpuσε σχεση με τα 1350rpm της zalman, αλλα θα χαζεψω απο την φασαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 14, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Καταρχην την 9700 προσωπικα σε φουλ στροφες δεν την αντεχα απο θορυβο οποτε αναγκαστικα σε συνθήκε εκτος gaming την ειχα ενα κλικ πριν το ελαχιστο...αλλα ακόμα και σε full οταν επαιζα BF2 τοτε σε σχεση με την Τhermalright ενα 10αρικο διαφορα θερμοκρασιας στο νερο λέμε... τοτε ειχα τον τον Ε6600... δεν λεω πως δεν ειναι καλη ή αποδοτικη αλλα σιγουρα η Thermalright ανηκει σε αλλη κλαση... Και επειδη ειμαι γνωστος δυσκολοπιστος και εγω σε οτι διαβαζω στο νετ...σε πληροφορω οτι δεν το πιστευα οταν την αλλαξα και πηρα την thermalright και ηταν περυσι τον Ιουνιο αν δεν κάνω λάθος με τις πολλες ζέστες....ποση διαφορα πια να δω? εδω η thermalright κανει δουλεια και χωρις ανεμιστηρα κουμπωμένο πάνω της....τι να λέμεΟπως ειπε και ο gznp η thermalright μαζι με τις υπολοιπες κατατάσσονται στις ψυκτρες που μπορεις να πιασεις σταθερα τα 3.6 με καλες θερμοκρασιες... βέβαια σε full load οκκκκκ... δεν ειναι και υδροψυξη βέβαια αλλα οπως εχω ξαναπει....σε ιdle η thermalright κοιτάει στα ματια μια μετρια υδροψυξη.... τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια αυτο λεει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 14, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 ε ναι ρε καλα τα λεει...για να κρατησεις σχετικα καλες θερμοκρασιες με την 9700 πρεπει να την δουλευεις στις 2800rpm ...οταν παραλληλα με την 120 εισαι στο πολυ ανετο και αθορυβο με εναν 12αρι στις 1200rpm...εχει καποια διαφορα...επισης σε full load ειναι αρκετη η διαφορα μεταξυ αυτων των δυο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 14, 2008 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Καταρχήν δεν διαφωνω ότι ειναι καλυτερη απο την Zalman, εξ άλλου το ειπα.Ουτε αμφισβητω αυτα που λέτε ,αλλα, αυτο ειναι το θεμα ...Οπως ειπε και ο gznp η thermalright μαζι με τις υπολοιπες κατατάσσονται στις ψυκτρες που μπορεις να πιασεις σταθερα τα 3.6 με καλες θερμοκρασιες... βέβαια σε full load οκκκκκ...Αυτό που λέω ειναι, ότι εγώ με την 9700 όταν ήμουν στα 3,0 - 3,2 με τον Ε6600 (τωρα τα χω όλα default)και για να έχω την ησυχια μου δεν την αφηνα να παει πάνω 1450rpm. (Στα 1350-1400 ειναι πολυ ησυχη, νομιζω συμφωνουμε) και ημουν πάντα και άνετακαι με orthos, στα θερμικα ορια που δινει η Intel για το cpu και αθορυβα.Παιρνοντας την thermalrigtht πόσο o/c θα κερδισω όταν μου λέτε ότι για να ειμαι στα όρια αυταθα πρεπει να έχω full το fan πάνω της στα 3,6? Full το fan της Thermalright δεν θα αντεχεται όπως βεβαιως και αυτο της Zalman.Αυτη ειναι η απορια μου.Για αυτο λέω ότι αν θελεις ένα o/c απο ενα οριο και πάνω ότι αεροψυκτρα και να βαλεις θα εχεις θορυβο. Aπο εκει και κάτω θα εχεις καποιες διαφορες, στα temps, αναλογα με το cooler, που όμως ετσι κι αλλιώς θα εισαι μεσα στα απολυτα ασφαλή ορια λειτουργιας που δινει η INTEL( με τα περισσοτερα aftermarket )Το ότι ειναι καλυτερη, ξαναλέω, δεν υπάρχει θεμα. ουτε καν την ειχα την thermalrightσυζητηση κανω, δεν αμφισβητω κανεναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Απρίλιος 14, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Να ρωτησω και εγω κατι για να μην ανοιγω αλλο threadειχα ακουσει οτι η Ultra 120 extreme (οχι η απλη, την εχω την απλη και κανει θαυμασια δουλεια!) επρεπε να γινει lapped για να εχει καλα αποτελεσματα και οτι η βαση επιτηδες λογω design ηταν οχι τοσο smooth. Ισχυει αυτο?Γενικως και οταν ειχε βγει καποιοι ειχαν πει οτι ειχε διαφορετικα κουμπωματα και διαφορες ιστοριες παραπονων.Ας με διαφωτισει καποιος με τα παραπανω και sorry για το thread hijack! Απλα μιας και συζηταμε για την Ultra 120 extreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 15, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 αν θυμαμαι καλα αυτο ισχυε μονο στις πρωτες Ultra-120 και οχι στις Extreme οπου διορθωθηκε αμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Απρίλιος 15, 2008 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 Παντως, καλες χρυσες οι tower style ψυκτρες, για μενα ομως εχουν ενα σοβαρο μεινεκτημα : επειδη δεν φυσανε αερα προς την μητρικη, chipset και mosfets βραζουν. Προσωπικα προτιμω να εχω 2 βαθμους πανω στον cpu και 6-8 βαθμους κατω στο northbridge. Για αυτο τον λογο, προσφατα που αγορασα ψυκτρα προτιμησα την Scythe Zipang. Ειχα διαβασει πολυ καλα πραγματα και ειπα να την δοκιμασω και να μην παρω την ultra 120 που ολοι προτεινουν. Και τελικα μαλλον δικαιωθηκα. Εχω εναν E6850 στα 3.6 GHz (400x9) με 1.39 (bios)/ 1.37 (cpu-z) ταση, για 24/7. Τον cpu τον εχω lapparei βεβαια (1η αποπειρα μου για lapping) γιατι ειχε πολυ στραβο καπακι και ειχε και καποιες γρατσουνιες απο τον προηγουμενο κατοχο. Idle (400x6 λογω speedstep) παιζω στους 27-31 (μαλλον εχει στραβο καπακι και εσωτερικα, για αυτο δεν εχω διαφορα στους 2 πυρηνες?) και Full Load με Prime95 ειμαι στους 56 βαθμους και στους 2 πυρηνες. Να πω οτι την ψυκτρα δεν την εχω lapparei καθως εχει απιστευτη βαση, κανονικος καθρευτης απο την μανα της. Και ολα αυτα σε ενα σαπιο κουτι παλιο, που πισω εχω μονο εναν 8αρη και το τροφοδοτικο μου δεν εχει ουτε 12αρη ουτε τρυπες πανω απο τον cpu, αλλα μονο εναν 8αρη πισω (κλασσικο παλιο design). Τα temps ειναι μετρημενα με το κουτι κλειστο απο coretemp. Και μην ξεχνατε τι θερμοκρασια ειχαμε σημερα. Εκανε αρκετη ζεστη. Και για θορυβο δεν το συζητω. ο 14αρης που εχει πανω η ψυκτρα παιζει στις 1000 στροφες και απλα δεν ακουγεται τπτ!Ποσο καλυτερα θα ημουν με την Ultra120? Πιστευω παντως οτι ειμαι πολυ καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.