Jump to content

Bass Test....

f117

Recommended Posts

Καλά τα 16 ΗΖ και κάτω τι τά 'θελε ? Ακόμα και να τα παίξουν κάρτα + ηχεία, θα τα ακούσουμε ?

Πολύ λίγα αυτιά τα πιάνουν αυτά, όπως και τα υπέρηχα. Π.χ. σήμερα φίλος δεν άκουγε τα 20ΚΗz που εγώ άκουγα ξεκάθαρα (πήγε να μου σπάσει το τύμπανο, λες και έμπαινε μέσα στον εγκέφαλο ο ήχος). Αλλά τα πιάνουν, όταν βλέπω τον άλλο να ορκίζεται σε κάτι fora, ε τον πιστεύω γιατί κι εμένα μου τυχαίνουν παρόμοια.

Τα AKG ακούγονται σε όλα πχ, αλλά είναι rattling τα 16Ηz, στην ουσία δλδ απλά παίζει το ηχείο αλλά εγώ δεν το ακούω σωστά. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα πήρα κιόλας ήταν αυτός - απίστευτο βάθος.

Μα αυτό είναι το θέμα - δεν ακούς 15Hz. Απλά προσπαθεί το sub να παίξει κάτι και τρεμοπαίζει. Είναι σαν αυτούς που προσπαθούν να κατέβουν ή να ανέβουν οκτάβες τραγουδώντας, μη καταλαβαίνοντας ότι στην ουσία μένουν σταθεροί σε κάποιες νότες.

Άσε που τα τεστ αυτά ποτέ δεν είναι αξιόπιστα. Μπορώ να σου φέρω άλλο τεστ, από studio γραμμένο, που στα 16-20KHz νιώθεις μια "τρίχα" ήχου να σε διαπερνάει. Εδώ, δεν ακούς/ακούω τίποτα.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει, πρέπει να βάλεις δίπλα από τα ηχεία σου, παράλληλα, κάποια άλλα ηχεία. Τρέχοντας το τεστ εναλλάξ, καταλαβαίνεις τι παίζει με κάθε setup. Π.χ., ακριβά setup, με sub των 1500-3000€, έχουν απόκριση στα χαμηλά τόσο τέλεια, που στην κυριολεξία παράγουν 18Hz - κάτι που θα έχει τεράστια διαφορά με τα 18Hz που νομίζεις πως ακούγονται από τα Logi.

Τα Logi απλά προσπαθούν - ανεπιτυχώς να τα παράγουν και παράγουν αυτό το "τρέμουλο" που (πιθανολογώ πως) ακούς.

σιγα μην εχω τετοια ηχεια εγω ρε..εμενα αντε να βγαζουν 50hz σε -3db τα bose901

Αυτο που λεω ειναι απο τα ηχεια που εφτιαχνε ο θειος μου..ηταν μια κουτα 1x1.5m με 2χ12" μεγαφωνα...εκει να δεις γλεντια..

Καλά τα 16 ΗΖ και κάτω τι τά 'θελε ? Ακόμα και να τα παίξουν κάρτα + ηχεία, θα τα ακούσουμε ?

γενικα τις χαμηλοτερες συχνοτητες σε υψηλες εντασεις δεν τις ακους,αλλα τις αισθανεσαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.