Jump to content

Προβλημά με Temp σε QX9650...

Godaemon

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα,

Πήρα πρόσφατα τον 9650 και τον εχω πάνω στην S2Extreme.

To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως ενώ όλα είναι οκ (core temps κυριλέ) έχω πολύ υψηλή θερμοκρασία στο CPU Temp.

Ακόμα και σε stock καταστάσεις το CPU Temp είναι 48 idle ενώ τα cores 28-29-30-27.

Που οφείλεται αυτό?

Εχω αλλάξει 3-4 ψύκτρες , κοίταξα για lap , όλα ΟΚ.

Με το που τσιμπάω λίγο V , το CPU Core χτυπάει 80-90...

Καμιά ιδέα?

Ακόμα και με το bioς πειραματίστηκα μήπως και ήτανε λάθος η ένδειξη , αλλά τελικά δεν ήτανε αυτό το πρόβλημα.

¨Οπως το περιγράφεις φένεται ότι δεν πατάει καλά η ψύκτρα ,αλλά έχεις αλλάξει δυο-τρεις , άρα μάλλον δεν παίζει..Μήπως είναι στραβό το καπάκι του επεξεργαστή;Α και τί πάστα χρησιμοποιείς;

Καθιστε ρε παιδια...

Διαβασατε τι λεει ?

Coretemp 28C 29C 30C 27C

Μια χαρα θερμοκρασιες idle ειναι για QX9650.

Το CPU temp που του λεει 48C εννοει τον σενσορα της μητρικης... ο οποιος παντα ειναι αλλα ντ' αλλων.

Καθιστε ρε παιδια...

Διαβασατε τι λεει ?

Coretemp 28C 29C 30C 27C

Το CPU temp που του λεει 48C εννοει τον σενσορα της μητρικης... ο οποιος παντα ειναι αλλα ντ' αλλων.

:T: οπως τα λεει ειναι

Καθιστε ρε παιδια...

Διαβασατε τι λεει ?

Coretemp 28C 29C 30C 27C

Αυτό δεν παίζει ρόλο;;;

Με το που τσιμπάω λίγο V , το CPU Core χτυπάει 80-90

Αυτό δεν παίζει ρόλο;;;

Παλι για την CPU Temp που βλεπει το mobo λεει.

Το Coretemp ειναι το θεμα τι λεει.

Επισης ας μας πει τι εννοει και με το "τσιμπαω λιγο" την ταση...γιατι εχω δει ατομο να ανεβαζει την ταση κατα 0.1V και να λεει "τσιμπαω λιγο"

Παλι για την CPU Temp που βλεπει το mobo λεει.

Το Coretemp ειναι το θεμα τι λεει.

Επισης ας μας πει τι εννοει και με το "τσιμπαω λιγο" την ταση...γιατι εχω δει ατομο να ανεβαζει την ταση κατα 0.1V και να λεει "τσιμπαω λιγο"

Το ίδιο ελάτωμα έχω κι εγώ. Όταν λέω "τσιμπάω λίγο", κατεβάζω 4 δίπιτα με γύρο και με πατάτες μέσα και μισό λίτρο coke.:p

Kαταρχην δεν δικαιολογείται με stock 1.15V να έχω

CPU Temp idle 48 και full load 62

Core Temps 29-30-43-45 idle και full load 65-62-61-60

Toν Q6600 που τον είχα λιώσει στο clock είχε τέτοια temps στα 3.6Ghz

Όταν λέω τσιμπάω λίγο τα V εννοώ πως ανεβαίνω στα 1.25-1.28 το οποίο έχει καταντήσει να είναι ακατόρθωτο γιατι τα temps πάνε στο θεό.

Έχω αλλάξει όλα τα bios , έχω βάλει απο stock ψύκτρα μέχρι ΤR120 extreme οι θερμοκρασίες την ίδια συμπεριφορά.

Βασικά θα δοκιμάσω τον 9650 πάνω σε μια P5E που έχω καβάτζα να δω τελικά που οφείλεται και αν είναι πρόβλημα της mobo ή αν είναι μούφα το chip.

Θα επανέλθω με νέες παρατηρήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.