Jump to content

2x2GB 800Mhz vs 4x1GB 1066Mhz

FANISTELROOY

Recommended Posts

O τιτλος τα λεει ολα. Ιδια ερωτηση εκανα και σε αλλο thread αλλα για να μην το βγαλω offtopic ειπα να ανοιξω νεο.

Λοιπον:

Κριτηρια δεν εχω συγκεκριμενα μιας και με το λαπτοπ που εχω τωρα δεν εχω δοκιμασει τπτ περιεργα περα απο εφαρμογες γραφειου, ιντερνετ, ταινιες, προγραμματα της σχολης (γραψιμο κωδικα κλπ). (pentium M 1.6Ghz, 1.2GB RAM 333Mhz)

Θελω να στησω ενα δυνατο μηχανημα και για oc και για επεξεργασια εικονας και βιντεο και για παιχνιδια (24" μονιτορ) και για να το κρατησω αρκετο καιρο. Οσο το δυνατον καλυτερο δλδ, αφου δεν εχω σκοπο να το αλλαζω καθε χρονο.Εκτος απο καμια μινι-αναβαθμισουλα σε κανενα κομματι πχ ραμ.

Στο μηχανημα θα μπουν βιστα μπιζνες.

Διαβασα σε ξενα φορουμ οτι τα 4 dimms κλοκαρονται δυσκολοτερα.

Επεισης, τα 2Χ2 γινονται ευκολα 4Χ2 μετα απο λιγο καιρο αν θελω.

Αυτες εδω που λενε 1000Mhz εχουν διαφορα απο τις 800Μhz?

Eιναι καλυτερα να παω σε 4GB ή θα μου ειναι αρκετα και τα 2GB γενικα;

Υπαρχει μεγαλη διαφορα απο 800 σε 1066Mhz?

Aυτα τα λιγα και ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.:innocent::innocent:

1.vista και παιχνιδια και επεξεργασια βιντεο και εικονας = τουλαχιστον 4G

2.Αφου σκοπευεις να κρατησεις χρονια το pc αν χρειαστεις ram στα 2χ2 προσθετεις στα 4χ1 οχι

Εχεις φανταζομαι υποψη σου πως το λειτουργικο σου θα πρεπει να ειναι 64μπιτο

Οσο για τις δυο μνημες φανταζομαι πως και οι 800ρες με 4ρια μπορουν να παιξουν 1000 με 5ρια αλλα απο εκει και πανω δεν ξερω.Ριξε μια ματια εδω http://www.thelab.gr/showthread.php?t=45098

Αν κρινω απο τη δουλεια που θες το pc πας για τετραπυρηνο αρα νομιζω πως θα σε καλυψουν και οι δυο ακομα και με 4/5 διαιρετη

Για να βοηθησω κι αλλο:

Q6600

P5K (??)

8800 GTS 512MB

Seagate 500GB 702.11 32MB cache (ισως Χ2)

Enermax Galaxy 850W

Vista Business 64-bit (αυτα εχω original μονο)

Το μηχανημα θα ψυχεται με νερακι και θα υπερχρονιστει.

η asus p5k κανει raid μονο με ενα εξωτερικο και ενα εσωτερικο sατα [προσοχη] και

γιαυτο επελεξα για ενα ξαδελφακι μου μια msi neo2 fir στα 95 euro

που κανει παπαδες!!!! πηγε εναν 4700[2.6] κοντα στα [4.0]με απιστευτη ευκολια και εχει μια ψυξη φοβερη για τα φραγκα της ειναι βεβαια και p35 οπως η asus

οντως τα 4gb κλοκαρονται δυσκολοτερα. τα 2χ2 κλκαρονται πιο ευκολα απο τα 4χ1.

τα 4 gb οσο περναει ο καιρος θα ειναι απαραιτητα, οποτε απο εμενα 4gb

Ανάλογα την motherboard που έχεις.

Αν έχεις high end m/b και ειδικά με 2phase στις μνήμες,άμα βρείς 4*1gb D9GMH θα κλοκάρουν απείρως καλύτερα απ τα 2*2GB

2x2GB για να μπορεις να αναβαθμίσεις εύκολα στο μέλλον. Όσο για το overclock δεν έχει και ταιράστια διαφορά απο τα 800 Mhz στα 1066 Mhz σε πραγματικές εφαρμογές. Νομίζω κάπου 2-5% κερδίζεις.

Και ποιες μου προτινεται σε 2Χ2? Αυτες με τα 1000 ποσο διαφορα εχουν απο αυτες των 800? Αξιζουν δλδ;

Στις μνημες τελικα αυτο που μετραει ειναι ποσο γρηγορες ειναι ή ποση χωρητικοτητα εχουν; πχ αυτη τη στιγμη ΤΙΜΗ(2Χ2GB 800Mhz) = TIMH(2X1GB 1066Mhz)

Οφφτοπικ

Ποιο μοβο να παρω για καλο υπερχρονισμο; Και Ραιντ φυσικα...

Ανάλογα την motherboard που έχεις.

Αν έχεις high end m/b και ειδικά με 2phase στις μνήμες,άμα βρείς 4*1gb D9GMH θα κλοκάρουν απείρως καλύτερα απ τα 2*2GB

ο φιλος στο αλλο thread που ειχε κανει την ερωτηση ειχε πει για p5k για αυτο του ειπα αυτο :)

• 1 month later...

για να μην ανοιγω νεο thread εγω εχω ενα κιτακι 2x1 transcend 1200mhz αλλα επειδη τις πηγαν 165€ απο 115€ σκεφτομαι να παρω 2x1 transcend 1066mhz που με 2.2-2.3 πανε 1200! λετε να εχω προβλημα? εχω το συστημα της υπογραφης! καμια αλλη ιδεα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.