Jump to content

Kαι που να σφύξουν και οι ζέστες!!!

jimakos21

Recommended Posts

11 Απριλιου σημερα και η θερμοκρασια αγγιξε τους 23 C βαθμους.

Tις επομενες ημερες περιμενουμε να φταση η θερμοκρασια μεχρι και τους 30 C πραγμα που μας δειχνει οτι σιγα σιγα μπαινουμε για τα καλα στην καλοκαιρινη περιοδο.

Ολοι ομως παρατηρουμε οτι με την αυξηση της θερμοκρασιας αυξάνονται και οι θερμοκρασιες στο pc μας.

Κυριως οι αερατοι αλλα και οσοι εχουν νερακι θα εχουν παρατηρηση διαφορες των 2 περιπου βαθμων σε σχεση με τους προηγουμενους μηνες , τουλαχιστον οταν τρεχουν 24/7.

Ειναι λογικες αυτες οι αλλαγες στις θερμοκρασιες και αναμενομενες καθε καλοκαιρι.

Τι κανουμε ομως εμεις για να ... Δροσισουμε τα pc μας??

Αλλαζω την παστα πιο τακτικα -

Ανοιγω το κλιματιστικό (καλυτερα να παθω ψυξη παρα τιποτα το pcακι μου)

Φουρφουρια στο full (μας περνουν τα αυτιαααα)

Κανω πιο επιτακτικα καθαρισμο του pc (σκονη παραγοντας αυξησης της θερμοκρασιας)

Συμαζεμα των καλωδιων (για καλυτερη ροη αερα )

Τι απο τα παραπανω κανετε τωρα που τα pc μας χτυπανε πιο ''γερα'' temps ??

Τι διαφορετικο εκτος απο αυτα ποου ανεφερα κανετε?? :whistling

Πειτε κανα επαναστατικο κολπετο και σχολιαστε..

ε ενταξει οχι και default..

Μπορεις να δυναμωσεις απο λιγο τα φανς και στην αναγκη ριχνεις λιιγο τα ρολογια..Απο 3800mhz o cpu σε 3600Mhz ειναι σημαντικη διαφορα στους βαθμους

Εγω εκανα σημερα ενα o/c για 24/7 για μονιμο και ειδα σημαντικη αυξηση

σε ολο το συστημα αλλα κυριως σε mobo και gpu που δεν το περιμενα.

Ζεσταθηκε ολο το κουτι γενικοτερα 3C + σκληροι δλδ.

Καθαρισα λοιπον τα φιλτρα και οι temps επεσαν 2 βαθμους σε πιο λογικα πλαισια .

Οχι βεβαια στα temps που χτυπαγα με τα χιονια :p (αχχ ωραιες εποχες για o.c )

Απλά δεν κάνω τίποτα. Δε θα χαλάσω τον κόσμο για 2-5 βαθμούς..

Στην τελική, απλά τα βάζεις όλα default

Aν σκεφτεις οτι πολλα ατομα εχουν στοκ ψυξης και σε κουτια οχι και τοσο καλα (παρε turbo X ) πλαισιου αυτοι αντιμετοπιζουν προβληματα με το να μην κανουν τιποτα.

Ποσα και ποσα threads εχουμε δει ατομων με cpu 50-60 και gpu 70-80 C idle...

Φανταζεσε τι μπορει να γινει καλοκαιρι με 40 C ?? Θα ανεβασουν σιγουρα και οι καρτε και ολα.

Και αν ο αλλος θελει να κανει τιν δουλεια του.... :nuke:

Νομιζω οτι καποια πραγματα θα τους βοηθησουν στο ριξιμο.. τουλαχιστον να κανουν τη δουλεια τους.

ΥΓ: δεν κλοκαρουν και ολοι εδω μεσα :p

ε ενταξει οχι και default..

Μπορεις να δυναμωσεις απο λιγο τα φανς και στην αναγκη ριχνεις λιιγο τα ρολογια..Απο 3800mhz o cpu σε 3600Mhz ειναι σημαντικη διαφορα στους βαθμους

αν και ειναι οξυμωρο αυτο που θα πω δεδομενου του αντικειμενου του forum :p , γιατι οχι default? σιγουρα περι ορεξεος , κολοκυθοπιττα.. αλλα αν εξαιρεσω τα video encodings (οπου εχω καιρο να κανω) δεν τον εχω δει τον Q6600 , ακομη και default.. να μου παραπονεθει , σε κανενα game. για τα encode , κανω ενα rr και φορτωνω σωσμενο profile απο το bios ;) , αλλα για 24/7 use , 2.4Ghz@1volt που με EIST πεφτει στα 1.6Ghz, "και ειμαι καλα.".Διαφορα παντως σε θερμοκρασια απο τα -200Mhz μονο, ΔΕΝ προκειται να δεις (2-2.5 βαθμους μαξ),αν δεν ριξεις αναλογα και την ταση.

Σαφώς και συντηρώ και καθαρίζω τον υπολογιστή μου. Επίσης έχει επαρκέστατη αερόψυξη και απο τότε που τον συναρμολόγησα ιδιαίτερη τάξη στο καλωδιομάνι οπότε το καλοκαίρι απλά ανεβαίνει 2-5 βαθμούς και επειδή δεν με απασχολεί δεν κάνω τίποτα. Δεν το έχω αφήσει και στη μοίρα του !

Ούτε όμως θα ρίχνω παγάκια στο tank της υδρόψυξης ούτε θα δώσω 300€ για καινούρια υλικά ψύξης/υδρόψυξης (προτιμώ να τα πιω μπύρες και τεκίλες το καλοκαίρι :p) ούτε θα δίνω 1000 ευρώ παραπάνω στη ΔΕΗ για να κρατάει το air condition το δωμάτιό μου στους 16 βαθμούς ! Ασε που είναι καλοκαίρι ! Δεν περνάω και τόσο χρόνο στο δωμάτιό μου!

• 2 weeks later...

ρε παιδιά να ρωτήσω κι εγώ την άποψή σας: έχω το σύστημα της υπογραφής του οποίου σας δείχνω και την εικόνα για να δείτε περίπου το cable management που παίζει και τα φουρφούρια του συστήματος. Πριν βάλω στο σύστημα την 8800γτ είχα μία 1650προ μέχρι να γίνει διαθέσιμη η πρώτη. Θυμάμαι τότε ότι οι θερμοκρασίες του Q6600 με πάνω του την 9700 LED της Zalman ήταν βάσει του Ai Booster της Asus περίπου 20-25 βαθμοί, γεγονός που με έκανε υπερευτυχισμένο. Βάζοντας την 8800γτ παρατήρησα μία σχετική αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία έγινε μεγαλύτερη όταν πήγα την 8800γτ από απλή σε ΧΧΧ της ΧΦΧ. Τώρα γενικά παίζω σε 33-35 βαθμούς, αρκετά πάνω από ότι ήμουν αρχικά...δώστε καμία ιδέα πώς να γυρίσω στις παλίες καλές χαμηλές θερμοκραίες μου!!!

post-8177-1416073469,9606_thumb.jpg

post-8177-1416073470,0122_thumb.jpg

20-25 βαθμους??!!!!!! ποια εποχη του χρονου..?? γιατι με Q6600 και Thermalright Ultra 120 X , με 1v ο Q , και λογω εποχης πλεον, idle δεν πεφτω κατω απο 27 (σε 1 μονο απο τους πυρηνες).Σιγουρα η 8800 βγαζει περισσοτερα βαττ , αλλα μεγαλο μερος της αυξησης πιστευω οτι ειναι λογω της αυξανομενης θεμροκρασιας ελεω ανοιξης.

Η λυση εχει δωθει εδω και χρονια (εποχες Χ2) απο τον Chroma...

Q. : Τι κανεις ρε τωρα το καλοκαιρι που χτυπαμε 60αρες+ και ζοριζεται?

A. : Δινω λιγο παραπανω vcore να σταθεροποιηθει.

Θεωρω οτι η απαντηση ειναι διαχρονικη και ισχυει για ολες τις πλατφορμες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.