Jump to content

O/C σε E8400

AnimaTronic

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα θεμα. Αγορασα χτες τον C2D E8400 (πριν ειχα εναν Ε4300@2.8GHz). Ελυσα εντελως το μηχανημα, καθαρισα τα παντα και το ξαναεστησα. Τα παντα δουλεψαν ομαλα. Στη συνεχεια χρονισα το CPU στα 3.6GHz (400x9), χωρις να πειραξω τιποτα αλλο (ουτε ρευματα, ουτε τιποτα). Οι μνημες ηταν στα 800MHz (1:1). Ολα δουλεψαν ομαλα για αρκετες ωρες, ακουγοντας μουσικη και χαζευοντας στο internet, μεχρι που εβαλα να παιξω ενα παιχνιδι (Need For Speed Carbon). Στα 10 πρωτα λεπτα "εφαγα" restart. Ξαναδοκιμασα με τις ιδιες ρυθμισεις και παλι restart μετα απο 10 λεπτα. Μπηκα στο BIOS και χρονισα στα 3.5GHz (389x9). Απο εκει και επειτα επαιξα πανω απο δυο ωρες, χωρις restart.

Το συστημα μου αποτελειται απο

Hec 6A Series 2x120 mm Fans / Tt Toughpower 700 Watt / Abit IP35 Pro / C2D E8400 / Scythe Ninja Plus Rev.B / 2x1 GB Team Elite DDR2-800 / Sapphire Radeon X1950 Pro 512 MB / WD 120 GB SATA / WD 250 GB MyBook / Asus DVD-E818A / LG DVD-RAM GSA H-55N / Auzentech X-Plosion 7.1 / Logitech Z-5500 / Samsung 205BW.

Για να σας δωσω μια ιδεα σχετικα με τις θερμοκρασιες, σας παραθετω το παρακατω screenshot (παρθηκε μιση ωρα μετα την εκκινηση του προγραμματος που τρεχει.

zwrmiumdnadcqerpfcxr_thumb.jpg

Το προγραμμα που τρεχει (εις διπλουν στη συγκεκριμενη περιπτωση, για να δουλευουν και οι δυο πυρηνες) εκτελει κβαντοχημικους υπολογισμους (κανει συνεχως μαθηματικες πραξεις) και στρεσαρει πολυ το CPU.

Θα μπορουσατε να μου πειτε τι μπορω να κανω, ωστε να ανεβω πανω απο τα 3.6GHz? Πρεπει να δωσω περισσοτερη ταση στο CPU? Μηπως πρεπει να αλλαξω και καποιες αλλες ρυθμισεις? Εχω διαβασει πολλα πραγματα στο forum σχετικα με O/C, απλα ρωταω γιατι εχω παρατηρησει οτι πολλα ατομα εδω εχουν την ιδια μητρικη, οποτε θα μπορουσαν ισως να με βοηθησουν με τις ρυθμισεις στο BIOS.

Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη για το μεγαλο μεγεθος του μηνυματος.

Φίλε, για 3,6 και πάνω καλό θα ήταν να δώσεις λίγο ρεύμα στον 8400. Τώρα το πόσο, δίνε λίγο και τρέχε orthos. αν κρασάρει, δώσε κι αλλό μέχρι να σταθεροποιηθεί! Μνήμες δώσε κι άλλο ρεύμα και δώσε και μεγαλύτερο διαιρέτη, πάνε 1000 άνετα! :)

Τωρα ειμαι στα 3.5 GHz και θα βαλω να τρεξει το Orthos. Θερμοκρασιες θα παρακολουθω με το Everest Ultimate και με το Core Temp. Στη συνεχεια θα αρχισω να ανεβαζω σιγα σιγα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.

Δυστυχως το Orthos μου δινει error πριν καν προλαβει να κλεισει μισαωρο. Το ετρεξα και δευτερη φορα και παλι τα ιδια. Τωρα βαζω ξανα να τρεξει, στα 3.5 αλλα με ταση ενα κλικ τσιμπημενη προς τα πανω και ο Θεοσ βοηθος.

Μην αγχώνεσαι με τα ρεύματα, άμα το κάνεις ένα κλίκ την φορά δεν θα έχεις πρόβλημα, θα βρείς πόσο ρεύμα ακριβώς θέλει. Περιμένουμε αποτελέσματα! Ανέβασε και τις μνήμες που σου είπα, αλλά δώσε τους 2V ρεύμα...

μην σε ανχονη το ρευμα δεν κανει κακο. ισα ισα ξυπναει το cpu σου να παει λιγο παραπανο.

λογικο ειναι το οτι ειδες error στο orthos. με αυτη την συχνοτιτα σιγουρα θες παραπανο ρευμα.

Καλημερα. Τελικα καταφερα να βγαλω πανω απο 3 ωρες Orthos, χωρις κανενα error, στα 3.6 GHz. Στο BIOS "τσιμπησα" δυο κλικ προς τα πανω την ταση του CPU. Σημερα θα παω για παραπανω και θα ανεβασω και τις RAM.

@ Junior-21- , D.J.AleXXX_gr

Απλα διαβασα εκεινο το thread που εχει γινει για τους Wolfdale και για το κατα ποσο "χανουν" MHz και ανησυχα λιγακι. Βεβαια εκει βλεπω οτι τα παιδια ανεβαζουν παρα πολυ την ταση, με σκοπο να bencharoun. Αλλα απ'οτι καταλαβα απο τα λεγομενα τους, μεχρι τα 1.25-1.30 V δεν υπαρχει προβλημα. Οποτε παω κι εγω για λιγο παραπανω και μολις εχω νεα θα postarw. Ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.