Jump to content

Η Οδύσσεια ενός eVGA 790i

mortisboy

Recommended Posts

...Αρχίζω λοιπόν...το testbed είναι

eVGA 790i ULTRA SLi

QX9650

9800GTX

Τα παίρνω σπίτι με ρυθμίσεις στο bios απο G.SKILL 1600ρες με 7-7-7-18 και 1.9v βάζω τις δικές μου Team Xtreem 1600 7-7-7-21 (D9GTR) μπουτάρει κανονικά πάω να περάσω win και προς το τέλος μου πετάει bsod και δεν ολοκληρώνει βάζω τις μνήμες στο auto τπτ...κάνω και γω ο π@π@ρας load failsafe...Και μπιιιιπ.....τέλος δεν μπουτάρει η κλασσική ηλιθιομαρα με τις 1600/1800 που έχουν τα 790!!

Παραγγέλνω από 8bit Kingston Value DDR3 1066 πάω την άλλη μέρα το παίρνω....μπουτάρω βάζω ρεύμα 1.9v και timings, ολα οκ , βάζω τις team μπουτάρει επιτέλους!!

Πάμε win πάλι....μπαααααααααααα...όλα default εντωμεταξύ!!

Βάζω τις μνήμες σε synch mode οπότε στα 1333mhz, και καταφέρνω επιτέλους να περάσω win...όχι με την πρώτη εννοείται!!

Βάζω καινούριο bios, εννοείται ότι δεν έφτιαξαν την ηλιθιομαρα με το voltage στις μνήμες...τεσπα να μην τα πολυλογώ δεν άλλαξε κάτι, μου χτυπάνε διάφορα με τις μνήμες βάζοντας τις στα specs τους. (οι μνήμες αυτές έχουν παίξει στο Maximus Extreme στα 940 7-6-5-5-15 κτλ)

Τα έχω πάρει κρανίο 3 μέρες και δεν έχω καταφέρει να τρέξω ένα bench...κάνω shutdown όπως ειμαι και βάζω το kingston 1066

...και ιδού κύριοι εδώ βγάζει όλα τα 3d me 1.95v όπως ήμουν με τις team στις ρυθμισεις :rofl::rofl:

kingstonddr31066oz9.jpg

Τα συμπεράσματα δικά σας :rant:

nVidia-fan: Ξέρετε τώρα ... μπλα μπλα μπλα νέα τεχνολογία... μπλα μπλα μπλα ανώριμο ΒΙΟΣ... μπλα μπλα μπλα θα φτιαχτεί... μπλα μπλα μπλα οι μνήμες δεν έχουν σωστά speed... μπλα μπλα μπλα ασυμβατότητες... μπλα μπλα μπλα αλλά ... μπλα μπλα μπλα τι χρώμα έχουν τα fan connectors ...

Υπομονή :coax:

Λοιπόν νεότερα, τσίμπησα άλλο ένα ντιμάκι για να έχω dual channel και παίζει και αυτό όπως το άλλο :D

Για όσους ενδιαφέρονται οι μνήμες φοράνε Elpida IC's και πάνε με 2v stable στα πάντα σε αυτές τις συχνότητες/timings !

kingstonstableod9.jpg

..σφίγουν λίγο ακόμα αλλά δεν είναι σταθερές, όπως επίσης πάνε μέχρι 1700 αλλά πάλι unstable γιατί δυστυχώς δεν ακούνε πάνω απο 2.05v, αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να δω πόσο πάνε με 8ρια!!

Πάντως όπως και να έχει ~600mhz σε value μνήμες δεν έχει ξαναγίνει :happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.