Jump to content

phenom 9850 @ 3.5 ghz on water

naz

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

στα 3.4g τρεχει 06 , ενδιαφέρον . Το HTT βέβαια μουλαρωμένο και στο B3 σταθερά 200~210 D

. Οπότε μόνο στο max ποστ το κράτησε χαμηλά για να μην τον κόψει . Μάλιστα . 250++ mutch bettr.:)

νταξ βλεπεις οτι εχει potential το chipaki και αυτο ειναι το ενδιαφερον του ολου thread...

εδω ελλαδα ειδα εχει βγαλει το μυλτιραμα κατοπιν παραγγελιας.

με τις μητρικες γινεται λιγο μπαχαλο,λετε το combo dfi+amd να βαλει παλι φωτιες?

καλη ειδηση παντος,ερχεται λιγο ανταγωνισμος απο amd πλευρα,για να δουμε ποσο θα ανεβει ο πηχης

στα 3.4g τρεχει 06 , ενδιαφέρον . Το HTT βέβαια μουλαρωμένο και στο B3 σταθερά 200~210 D

Δε νομίζω οτι το πρόβλημα για το ΗΤΤ είναι στον επεξεργαστή. Είναι στο chipset.

Το 790FX είναι παραφορτωμένο. Και το 253ΜΗζ που έπιασε πολύ είναι. Αμα του χώσεις τρελή ψύξη φαίνεται να τα πιάνει αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα είναι σταθερό.

Το πιο απλό 790Χ πάλι 300αρίζει στην MSI K9A2 CF...

Δε νομίζω οτι το πρόβλημα για το ΗΤΤ είναι στον επεξεργαστή. Είναι στο chipset.

Το 790FX είναι παραφορτωμένο. Και το 253ΜΗζ που έπιασε πολύ είναι. Αμα του χώσεις τρελή ψύξη φαίνεται να τα πιάνει αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα είναι σταθερό.

Το πιο απλό 790Χ πάλι 300αρίζει στην MSI K9A2 CF...

οχι Jimmy ειναι στα cpu δυστηχως ,

Το ίδιο board με χ2 πετάει .

35so5.jpg

Aν χάνεται τόσο μεγάλο ποσοστό fsb στον διπλασιασμό έργου [4cores vs 2core htt] δεν θα είχαμε δεί δραματική πτώση και απο single a64 --> σε χ2 ?

Aν χάνεται τόσο μεγάλο ποσοστό fsb στον διπλασιασμό έργου [4cores vs 2core htt] δεν θα είχαμε δεί δραματική πτώση και απο single a64 --> σε χ2 ?

Όχι απαραίτητα αν ήταν μέσα στα ανεκτά όρια και του controller και των μητρικών.

Δλδ πιστεύεις πώς σε 3 [ας πουμε] γενιές μητρκών θα βάζεις εναν Χ4 [Β2 η B3] πάνω σε ενα ΧΧΧ mobo και θα κανει 350+ και αυτός ? , wtf μακάρι

Naz ναι ρε φίλος D , sor για τα off @ woot & super .

edit2. Βασικα δεν ημαστε και πολύ of , συζητηση πάνω στην αρχιτεκτονική των Χ4 κανουμε D

Είναι κάτι "κοινό" για τους 9850 να πηγαίνουν στα 3.5GHz με νερό (3-3.2 με αέρα δλδ), ή είναι τίποτα Golden Samples του XS?

Γιατί μόνο σε ένα review είδα να πιάνει τα 3.0, όλοι στα 2.8 βρίσκανε τον κόφτη τους.

Είναι κάτι "κοινό" για τους 9850 να πηγαίνουν στα 3.5GHz με νερό (3-3.2 με αέρα δλδ), ή είναι τίποτα Golden Samples του XS?

Γιατί μόνο σε ένα review είδα να πιάνει τα 3.0, όλοι στα 2.8 βρίσκανε τον κόφτη τους.

golden samples του xs?" καποια νεα μαρκα επεξεργαστων δλδ? τι εννοεις?:TD:

Δλδ πιστεύεις πώς σε 3 [ας πουμε] γενιές μητρκών θα βάζεις εναν Χ4 [Β2 η B3] πάνω σε ενα ΧΧΧ mobo και θα κανει 350+ και αυτός ? , wtf μακάρι

Δεν είμαι σίγουρος αν σε ακολουθώ αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Οι Β2+Β3 είναι ΗΤΤ3.0 που έχει διπλάσιο bandwidth από το παλαιότερο ΗΤΤ.

Όμως, αν βάλεις έναν Β2 ή Β3 σε μια απλή ΑΜ2 μητρική, το effective ΗΤΤ πλέον δεν θα είναι ΗΤΤ3.0.

Το bandwidth συνεπώς θα πέσει στο μισό και ίσως αφήσει περιθώριο για περισσότερο overclocking.

Υποθέσεις κάνω, δεν έχω Phenom.

Αν πάλι εννοείς να βάλεις τον Β2 ή Β3 σε μια νεότερη μητρική από τις τωρινές με 790Χ/FX, δεν έχω ιδέα. Μπορεί κάποιο νεότερο chipset να είναι πιο ανεκτό σε πολύ υψηλότερα HTT. Ίσως πάλι ο περιορισμός στο ΗΤΤ να είναι αποκλειστικά στον επεξεργαστή (Β2+Β3) οπότε δεν τίθεται θέμα. Θα κολλάει στα ~230+ που κολλάει και τώρα.

golden samples του xs?" καποια νεα μαρκα επεξεργαστων δλδ? τι εννοεις?:TD:

Δηλαδή εννοώ τους Ε6600-Q6600 που πήγαιναν 4GHz με αέρα για 24/7, τους Opteron 165 που πήγαιναν στα 3.3GHz για "πλάκα", αυτά εννοώ.

Golden Samples του XS.

Που όλοι μετά αναρωτιόντουσαν γιατί τα δικά τους δεν πάνε τόσο.

Και plz, όχι :TD: σε μένα λες και είμαι κανά fanboy, οκ?

για απεδειξε ρε φιλος οτι ειναι golden sample του xs .πετας ενα μηπως και φευγεις?

εδω ειμαστε βρες τις αποδειξεις σου,κανε το research σου σαν news poster και ελα να το πεις.οχι ειδαμε ενα καλο sample εξω,εχει γινει 500 post κουβεντα εκει,δεν βγηκε κανεις να το πει και ηρθες εσυ εδω να το επισημανεις..προφανως και γνωριζουμε οτι μπορει να παιζονται παιχνιδια απο πισω αλλα δεν θα ηταν σοφρων να γινει πρωτα καποια σχετικη ερευνα?>

οι 9850 βαση ανακοινωσης της amd ειναι εξω απο τις 27/3 ακομα δεν υπαρχουν ευρεως στην αγορα για να τους δουμε τι ψαρια ποιανουν.

Καλά τα review είναι γενικά τα περισσότερα της πλάκας. Αν η AMD ήθελε θα μπορούσε να στείλει στα μεγάλα sites διαλεγμένα κομμάτια και να πάνε και αυτοί ψηλά. Άλλωστε δε νομίζω πολλοί reviews να τραβάνε ζόρι μέρες να δοκιμάζουν το overclocking με wc.

Από τα λίγα που έχω καταλάβει, τα νούμερα στο overclocking κυρίως στα reviews δε πρέπει καν να τα βλέπουμε. Στην Asrock μου είχαν βρει τοίχο στα 230+ και εγώ την πήγα στα 281 με το 2ο boot (το πρώτο ήταν στα default για εγκατάσταση OS :p ). Και τι στην ευχή της έκανα? Ανέβασα το voltage στο chipset.

Όπως και πάμπολλες άλλες περιπτώσεις που μητρικές θάβονται στο Overclocking και όταν πέφτουν στα χέρια μου ανεβαίνουν μια χαρά. Δε μπορεί να είμαι τόσο τυχερός πια που πήγα το VIA K8T800pro στα 300+ (MSI) και το nForce4 στα 380+ (Gigabyte) ή πιο πρόσφατα στην Asrock.

Peace λεμε , γιατι θα φορέσω τα 19σημα και θα εχουμε οπλοασκήσεις με τις 3870χ2 και τις 9800gx2 . ανα χειρας κλπ. :hehe:

Ειναι δεν ειναι σε κανα μηνάκι θα το ξέρουμε υπομονή λίγο ακόμη.

υπομονη συνιστω και γω.πολλοι θελουμε να σουταρουμε τα 775 να φορεσουμε πρασινα αλλα ισως ειναι ακομα νωρις,ας δουμε λιγο πιο μαζικα αποτελεσματα απο τα νεα b3 revision της amd και μετα το ξαναβλεπουμε....

ειναι αρκετα ενθαρυντικο παντος το γεγονος οτι αρκετα κομματια εκει εξω φτασανε τοσο ψηλα.πριν 2 μηνες δεν γινοτανε ουτε λογος για κατι τετοιο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.