Jump to content

RAID-0 σε Striker II Extreme

LevelOne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μια πρώτη απόπειρα σε RAID-0 με δυο Raptor-X, και stripe 16k...

Θέλω την γνώμη σας για το αποτέλεσμα τούτο, και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης...

post-4482-1416073451,2309_thumb.jpg

Επισης θελει προσοχη γιατι αλλοτε το βλεπει και αλλοτε οχι...Εκτος αν κανω εγω κατι λαθος...

Μεγάλο CPU (μπορεί να είναι και της στιγμής η το βλήμαtsu να έτρεχε και τπτ από πίσω).

Μικρό burst (κανα 250άρι θα πρεπε)

Καλό random access (8.5-9.0 είναι οκ)

Καλό average read (ίσως σε ICH να πιάσει και λίγο παραπάνω - θα γίνουν δοκιμές και θα σ πω)

Γενικά - είσαι cool.

Δεν είναι cool όμως που δε σπάει το raid :p

Δημητρη νομιζω οτι το 16stripe size ειναι μικρο...

σου παραθετω δυο screenshots (short & long bench αντιστοιχα)

απο την παρουσα εγκατασταση σε δυο Raptor 74gb NLR-05 στον ICH9R

Σε καθαρο Installation Κτλ τραβανε avg~165MB/s

εαν εχεις spare δισκο για το λειτουργικο σου, για τσεκαρε το λιγο ακομα

post-166-1416073451,5373_thumb.jpg

post-166-1416073454,1993_thumb.jpg

Με τις δοκιμές που έκανα, σαν πρώτη όψη φαίνεται ότι το 16άρι είναι το must για σπαστό raid-0. Σε "normal" κατασταση, χωρίς δύο ξεχωριστές συστοιχίες, δεν έκανα πολλές δοκιμές - αυτά στην Αθήνα πλέον όταν κατέβω.

Γενικά πάντως, μετά το "τίμιο" nforce4, δεν είδα κάποιο άλλο nforce να πηγαίνει και πολύ καλά..

Με τις δοκιμές που έκανα, σαν πρώτη όψη φαίνεται ότι το 16άρι είναι το must για σπαστό raid-0. Σε "normal" κατασταση, χωρίς δύο ξεχωριστές συστοιχίες, δεν έκανα πολλές δοκιμές - αυτά στην Αθήνα πλέον όταν κατέβω.

Γενικά πάντως, μετά το "τίμιο" nforce4, δεν είδα κάποιο άλλο nforce να πηγαίνει και πολύ καλά..

απ'οσο θυμαμαι απο το αντιστοιχο thread @SR

το 16αρι δινει κατι ψιλα στο HDtach

αλλα για νορμαλ χρηση συστοιχιας 300gb ειναι μικρο

για σπαστο raid ~40gb OS only, λογω πληθους και μεγεθους αρχειων, ενδεχομενως και να εχει νοημα

αλλα για να ειμαι ειλικρινης, δεν το εχω δοκιμασει (ψηνομαι ομως και δεν θα το γλυτωσω μου φαινεται...)

Απενεργοποιησε το read caching των δισκων και ξανατρεξε τα bench. Κατα 99% θα δεις αρκετα εως πολυ μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα.

Λογικα θα το βρεις στο device manager στα properties των δισκων.

Εγω με του 2χ74 εβγαζα περιπου ~250 burst στο nforce4. (64 stripe-4 cluster)

To Write back Caching (ή όπως λέγεται), σε μένα μόνο Burst έδινε, πλασματικό βέβαια. Σε όλα τα άλλα ήταν στα ίδια.

@ Κοπρίτη: Για μικρό partition, για το OS και μόνο, το 16άρι μου κάνει για must. Μετά πάμε σε 32-64 για αποθήκη κτλ. Και πάλι όμως, έχω μια τάση προς το 32άρι.

To Write back Caching (ή όπως λέγεται), σε μένα μόνο Burst έδινε, πλασματικό βέβαια. Σε όλα τα άλλα ήταν στα ίδια.

@ Κοπρίτη: Για μικρό partition, για το OS και μόνο, το 16άρι μου κάνει για must. Μετά πάμε σε 32-64 για αποθήκη κτλ. Και πάλι όμως, έχω μια τάση προς το 32άρι.

Εχω την εντυπωση αλλο το write αλλο read που λεω εγω. Σε μενα τουλαχιστον με nforce 4 ειχε ανεβει το average απο ~100 στα ~130 αν θυμαμαι καλα.

Οπότε για να καταλάβω παίδες, σε raid 0 καλό είναι να κάνουμε ένα μικρότερο διαμέρισμα, π.χ 40GB για το ΟS μας? Με τι stripe kai cluster μιας και θα είναι τα αρχεία του OS εκεί και φυσικά προγραμμάτων και παιχνιδιών. Με 64 και 4 αντίστοιχα όπως προαναφέρθηκε? Εγώ έχω 2 ράπτορες σε raid 0, χωρίς partitions, σε έναν pci Silicon Image 3112r ελεγκτή, και δεν είμαι και πολυ ικανοποιημένος από την απόδοση. Θα ήταν καλύτερα να τους είχα πάνω στο nforce 4 ή σε κάποιον πιο συγχρονο ελεγκτή? Επίσεις εσεις τι προγράμματα χρησιμοποιείτε για να ρυθμίσετε τις παραπάνω παραμέτρους? Το allocation unit size μέσα από τα ΧΡ στο πόσο το ρυθμίζετε, σε περιπτωση που φορμάρετε δίσκο από εκεί? π.χ για ταινίες και μεγάλα αρχεία, πιο μεγάλο? (4096 bytes?)

Χτες βραδυ εσβησα το PC που δουλευε με RAID-0 κανονικα(thnx lvl1)

Σημερα πρωτο boot,δεν το εβρισκε

Μετα απο καμμια δεκαρια restart το ειδε μονο μετα απο σβησιμο τροφοδοτικου

"Καρφωσε" το SPP-MCH στα 200.00MHz και χαλάρωσε λίγο τις μνήμες, δοκίμασε να τις παίξεις σε 2Τ...

Μου το κάνει μονο αν το παρακάνω με το κλοκάρισμα και φαω ΜΟΤΘ (BSOD)...:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.