LevelOne Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Θυμάται κανένας πως λεγόταν μια πλατφόρμα για υπολογιστές την δεκαετία του 90, η οποία αποτελούταν απο πολλους επεξεργαστες, οι οποίοι ελέγχανε ο καθένας απο ενα υποσύστημα (μνημες, γραφικά, διαύλους κλπ...); Σπάω το κεφάλι μου να το θυμηθώ αλλα δεν μου έρχεται... και είχα γράψει και εργασία πάνω σε αυτην... :wall:
SLN Απρίλιος 7, 2008 #2 Απρίλιος 7, 2008 Θυμάται κανένας πως λεγόταν μια πλατφόρμα για υπολογιστές την δεκαετία του 90, η οποία αποτελούταν απο πολλους επεξεργαστες, οι οποίοι ελέγχανε ο καθένας απο ενα υποσύστημα (μνημες, γραφικά, διαύλους κλπ...);Σπάω το κεφάλι μου να το θυμηθώ αλλα δεν μου έρχεται... και είχα γράψει και εργασία πάνω σε αυτην... :wall: Και η Amiga και ο Atari ειχανε τετοιο, αν καταλαβα καλα αυτο που θες να πεις. Κατα τα αλλα και τα pc και τοτε και τωρα γυρω απο αυτη την ιδεα ειναι στημενα. Εσυ θες το ονομα της πλατφορμας? Δηλαδη πως λεγεται η "ιδεα" αυτη του να εχεις ξεχωριστους επεξεργαστες?
LevelOne Απρίλιος 7, 2008 Author #3 Απρίλιος 7, 2008 Ψαχνω να βρω το όνομα της πλατφόρμας για τα PC, η οποία (δεν διευκρινησα) αναβαθμιζόταν με x86 επεξεργαστες Intel σε κάθε υποσύστημα. Σαν να λέμε σημερα οτι έχω επεξργαστη Q6000 και στα γραφικά εναν QX9650...
SLN Απρίλιος 7, 2008 #4 Απρίλιος 7, 2008 Παλια (εποχες 286-486) υπηρχανε οι μαθηματικοι συνεπεξεργαστες οι οποιοι συνηθως ειχανε ενα νουμερο παραπανω (287-387-487). Αυτα σταματησαν με τους pentium.Αλλα απο οσο θυμαμαι δεν υπηρχε αυτο που λες για επεξεργαστες που να ελεγχουν μνημες ή γραφικα. Και τοτε υπηρχαν ξεχωριστες καρτες γραφικων (trident κλπ), ηχου (roland/creative) and so on...
Athens2004 Απρίλιος 7, 2008 #5 Απρίλιος 7, 2008 386 με megadrive ενσωματωμένο ! 1992~ Η κανα 2 χρόνια καψούρα μου , δεν το αγόρασα ποτέ
Jaco Απρίλιος 7, 2008 #6 Απρίλιος 7, 2008 O Acorn είχε κάμποσους επεξεργαστές και μάλιστα μίξη σειρά x86 και 65xx...
cptkoulis Απρίλιος 7, 2008 #7 Απρίλιος 7, 2008 Η amiga ειχε ξεχωριστα τσιπακια για ηχο,γραφικα... και ειχαν ονοματα πχ Paula για τον ηχο,Fat Agnus,Denise,Gary...αλλα υποψιαζομαι οτι κατι αλλο ψαχνεις
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.