ganastasiou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω έναν εξωτερικό δίσκο για τον φορητό μου,και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές σύνδεσης.Πιστεύω ότι περισσότερο αξίζει απο θέμα ταχύτητας μέσω ethernet(μιας και o φορητός έχει gigabit ethernet).Όμως επειδή μέσω bios δεν έχω επιλογές για boot απο usb και έχω μέσω ethernet αν περάσω ένα λειτουργικό θα έχω πρόβλημα μέσω usb ή αντίστοιχα μέσω ethernet?Για firewire το bios δεν έχει επιλογή,το κάνει μέσω ethernet??Και τέλος προτιμώ θήκη οπότε αν γνωρίζετε και μπορείτε να μου προτείνετε ρίχτε τις ιδέες σας...
Eaglenik Απρίλιος 7, 2008 #2 Απρίλιος 7, 2008 Εαν δεν κανω λαθος το ethernet ειναι η καλητερη λυση αλλα αυτο που λες δεν ειπαρχει. "Σκληρος ethernet" αυτο ειναι μια αλλη συσκευη και ειναι πανακριβη. Δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ειναι και καλα Lan Storage. Πανε Firewire...
Kostas007 Απρίλιος 7, 2008 #3 Απρίλιος 7, 2008 firewire φυσικααποδεδειγμενοπιο γρηγορο και λιγοτερο cpu usage
ganastasiou Απρίλιος 7, 2008 Author #4 Απρίλιος 7, 2008 για boot όμως δεν έχω επιλογή για firewire απο bios....μονο με software μπορώ να το κάνω?
DarkSaga Απρίλιος 7, 2008 #5 Απρίλιος 7, 2008 πάρε μεγαλύτερο δίσκο και ταχύτερο ως αναβάθμιση για το φορητό βγάλε του φορητού απ'έξω σε μια θηκούλα 2,5" με usb τα υπόλοιπα παραμπλέκουν νομίζω.
mech5107 Απρίλιος 7, 2008 #6 Απρίλιος 7, 2008 Τι σε νοιάζει το boot από τον εξωτερικό...δεν πιστεύω να θές να βάλει το λειτουργικό εκεί...
ganastasiou Απρίλιος 7, 2008 Author #7 Απρίλιος 7, 2008 Τι σε νοιάζει το boot από τον εξωτερικό...δεν πιστεύω να θές να βάλει το λειτουργικό εκεί... Γιατί όχι???:confused:
dkor71 Απρίλιος 7, 2008 #8 Απρίλιος 7, 2008 Νομίζω το eSata είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για εξωτερικό δίσκο.(αρκεί να έχει και το pc τέτοιο Interface)
mech5107 Απρίλιος 7, 2008 #10 Απρίλιος 7, 2008 Γιατί όχι???:confused: Δεν νομίζω να γίνεται, αλλά και πάλι, θα θες να κουβαλάς πάντα έναν εξωτερικό μαζί, πράγμα που ακυρώνει την φορητότητα κατά ένα βαθμό... Επίσης νομίζω ότι θα είναι και λίγο αργός...
ganastasiou Απρίλιος 7, 2008 Author #11 Απρίλιος 7, 2008 δυστυχώς το laptop δεν είναι τόσο καινούργιο για esata...είμαι με 2 λειτουργικά...οπότε ο εξωτερικός θα μπορεί να παραλειφθεί...Προτάσεις όμως δεν κάνετε με 250gb συμβιβαζομαι:P.Την περίπτωση να αλλάξω τον σκληρό του φορητού την σκέφτομαι αλλά δεν το έχω ανοίξει ποτέ και ειμαι επιφυλακτικός...αν έχει δοκιμάσει κανείς σε ACER Aspire 3023 και γνωρίζει είμαι όλος αυτιά.
felix Απρίλιος 7, 2008 #12 Απρίλιος 7, 2008 Δεν είναι και τίποτε που απαιτεί να ανήκεις στο συμβούλιο της NASA.... ...ψάξε να βρείς και μέσα στο User Manual οδηγίες...συνήθως έχουν οδηγίες για βασικές αναβαθμίσεις (hdd, ram) και με εικόνες....αν δεν έχει προσπάθησε να βρείς το "Service Manual" που σίγουρα θα έχει και ένα exploded diagram, οπότε θα δείς και πού έχει βίδες και τίενώνουν.... ...αλλά όπως είπα....δεν είναι τίποτε ακραίο...π.χ. στον δικό μου (Aspire 2003Wlmi) είναι 2 βίδες που συγκρατούν το καπάκι του Hdd Bay....αν δεν ζορίσεις κάτι δεν θα σπάσει κάτι... Όσο για το είδος του σκληρού, θα συμφωνήσω κι εγώ σε μία συμβατική λύση USB/FW λόγω τιμής και μεγαλύτερου εύρους επιλογών (αν και έχω ακούσει και εγώ την άποψη περί Fw και χαμλού Cpu Usage...αλλά φαντάζομαι θα εξαρτάται αρκετά και από το είδος του FW ελεγκτή)...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.