Jump to content

Το bios δεν βλεπει το σκληρο

giannis-78

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας

Μετά από format που έκανα στον WD 120gb τον οποιο χρησιμοποιω σαν πρωτεύον δισκο, εξαφανίστηκε ο

maxtor 80gb, τον οποίο και χρησιμοποιω ως δευτερεύον.Και όταν λεω οτι εξαφανίστηκε εννοώ οτι δεν τον βλέπει

ούτε καν το bios. Τον δοκίμασα και σε αλλο σύστημα αλλά διχως αποτέλεσμα.Δοκίμασα κάθε πιθανο συνδιασμό συνδεσμολογίας και τροφοδοσίας έχοντας πάντα τα jumber στη σωστή τους θέση, πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Κατέβασα διάφορα προγράμματα απο το site της maxtor καθώς και κάποια προγράμματα ανάκτησης, αλλα

όπως ήταν λογικό,το πρόβλημα δεν λύθηκε. Κάνω μία ύστατη προσπάθεια μήπως και μου δώσετε εσείς

κάποια λύση και γλυτώσω τα κερατιάτικα απο τις εταιρείες ανάκτησης δεδομένων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τυχαίο συμβάν το format που έκανες. Δες αν ο δίσκος ξεκινάει όταν ανοίγεις το PC. Αν και όταν δεν τον βλέπει το bios, συνήθως μας άφησε χρόνους..

Συνήθως κοιτάμε:

1) Αν ανάβει, αν όχι

2) Καλώδια, αν όχι

3) Σε άλλο PC τον βλέπει; αν όχι

4) Που πάει καλύτερα; Τασάκι ή σουβέρ; :p

Καλημέρα σας

..................εξαφανίστηκε ο maxtor 80gb, τον οποίο και χρησιμοποιω ως δευτερεύον.Και όταν λεω οτι εξαφανίστηκε εννοώ οτι δεν τον βλέπει ούτε καν το bios. Τον δοκίμασα και σε αλλο σύστημα αλλά διχως αποτέλεσμα.Δοκίμασα κάθε πιθανο συνδιασμό συνδεσμολογίας και τροφοδοσίας έχοντας πάντα τα jumber στη σωστή τους θέση, πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Κατέβασα διάφορα προγράμματα απο το site της maxtor καθώς και κάποια προγράμματα ανάκτησης, αλλα

όπως ήταν λογικό,το πρόβλημα δεν λύθηκε..

λογικα ο δισκος ψοφησε . -

αν το συνδεεις κανονικα και διαπιστωσεις οτι λειτουργει αλλα δεν αναγνωριζετε απο το bios τοτε μια τελευταια ελπιδα ειναι η αλλαγη της πλακετας - πρεπει να βρεις μια ακριβως ιδια (μοντελο/ημερ.παραγωγης) και να την αλλαξεις (δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο) (βλ.ebay,αγγελια κλπ)

αν τελικα καταληξεις σε εταιρεια ανακτησης το μονο που θα σε συμβουλευα ειναι να μην ...δειξεις αγωνια για τα δεδομενα σου -

σε γνωστο μου ,παρα τη συμβουλη μου, αφου πρωτα τον ενημερωσαν οτι ''βλεπουν'' τα δεδομενα και να στειλει την....2η προκαταβολη

,αυτος θεωρησε καλο οτι επρεπε να τους παρει 2-3 τηλ. για τις εξελιξεις !!

αυτοι τοτε ανακαλυψαν οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα και ο δισκος θα παει στο εξωτερικο....................(τι συνεχεια μπορεις να την φανταστεις)

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας,θα εξαντλησω οποιες ελπιδες εχουν μείνει και αν δεν βγαλω ακρη, που

μαλλον δεν θα βγαλω,αναγκαστικα θα απευθυνθω στους γδαρτες.θα σας ενημερωσω σχετικα, ευχαριστω κ παλι.

Α! και κατι που μου δινει λιγες ελπιδες ακομα.ειναι κατι παραξενο, τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω με τις λιγοστές γνωσεις που εχω.

Ο πρωτευον σκληρος, ειναι δηλωμένος να ειναι πρωτεύον μόνο όταν υπάρχει δευτερευον (οταν λέω δηλωμένος εννοω με την καλωδιοταινία και το jumber).

Οταν λοιπον υπάρχει και ο δευτερεύον-καμμενος πανω στο συστημα, τοτε ο υπολογιστης ξεκινει κανονικα. οταν δεν υπαρχει

τοτε βγαζει μηνυμα λαθους και ο υπολογιστης δεν ξεκιναει.δεν εχω κ πολλα μαλια, αλλα τα λιγοστα που μου

εχουν μείνει θα τα χασω και αυτα.Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο???

Επίσης,όταν το μηχάνημα είναι σε λειτουργία, δεν ακουγετε κανενας θορυβος απο τον καμμένο.

Αυτα τα νεώτερα. Ευχαριστώ κ πάλι.

είχα μια εξωτερική θήκη, όχι usb,και τη δοκίμασα αλλα δεν τον βρήκε.Μαλλον θα πάω να πάρω μία usb. το πολύ πολύ να αποκτήσω έναν εξωτερικό σκληρό...

Αν δεις οτι ο δισκος "ζει" ακομα,θα παρεις τα δεδομενα σου με πολυ μικρο κοστος(με 20Ε περιπου βρισκεις τετοια θηκη)

Μετα αποφασιζεις αν τον θελεις "φορητο" ή εσωτερικο(λεπτομερειες...)

Λοιπον. Αφου δοκίμασα και εξωτερική USB θήκη και οπως ήταν το φυσιολογικο, δεν είχε αποτέλεσμα, αποφάσισα να στείλω email στην maxtor να ρωτήσω τι "παίζει". Μου έστειλαν απάντηση σε λιγότερο απο 15 λεπτα, και μου ζήτησαν το τηλέφωνο μου ώστε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Τους το έστειλα και σε 3 λεπτά χτύπησε το τηλέφωνο. Οπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με τις Ελληνικές εταιρείες. Για να μην πολυλογώ αλλο, τα παλικάρια θέλουν 600-1200 euro για να βρουν ότι τους ζητήσω και να μου το στείλουν με dvd.Σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχα με Ελληνική εταιρεία ανάκτησης, μου είπαν οτι το κόστος ξεκινάει απο 300 euro.Δηλαδή ότι θέλει ζητάει ο καθένας...Τέλος πάντων, ο σκληρός μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο και απλα περιμένω να με καλέσουν να μου πουν το ποσό που θέλουν. Μakio ακολούθησα πιστά τις συμβουλές σου και ελπίζω να την βγάλω φθηνά.και jpavly είδα σε κάποιο σπίτι , σκληρό δίσκο κρεμασμένο σε τοίχο, σαν κάδρο και μου άρεσε περισότερο.εξάλλου απο σουβέρ έχω πήξει απο όταν ξεκίνησα να αντιγράφω cd.

........να στείλω email στην maxtor ............ τα παλικάρια θέλουν 600-1200 euro για να βρουν ότι τους ζητήσω και να μου το στείλουν με dvd.

αν τελικα παρουν τα δεδομενα σου (πολυ πιθανο) το κοστος θα ειναι λογικο -εφ οσον ειναι ΕΩΣ 1200 ε........

Σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχα με Ελληνική εταιρεία ανάκτησης, μου είπαν οτι το κόστος ξεκινάει απο 300 euro.Δηλαδή ότι θέλει ζητάει ο καθένας...

προσεχε το ''ξεκιναει απο 300'' - αυτο μπορει να σημαινει οτι 'για να τον δουμε' θελουμε 300 - ξερετε βρηκαμε τα δεδομενα στειλτε ακομα 1000 - ωχ ειναι δυσκολα τα πραματα,θα παει στο ΙΣΡΑΗΛ (ας πουμε !!) οποτε ξαφνικα τα 1200 της maxtor μπορει να φανταζουν και λιγα

μιλαμε για την πλειονοτητα των περιπτωσεων οπου η ΄ζημια' ειναι ,καμενη πλακετα ,μοτερ, ή χτυπημενο πλατερ οπου η ανακτηση δεν ειναι τοσο δυσκολη οπως την παρουσιαζουν....

τα οσα σου περιγραφω ειναι απο προσωπικες εμπειριες και οχι θεωρια

καλη τυχη ! και οσο πιο οικονομικα γινετε......

• 1 month later...

Λοιπόν. Με την εταιρεία ανάκτησης δεν εβγαλα ακρη. μου είπαν οτι ο σκληρος εχει υποστει σοβαρες βλάβες και οτι

πρέπει να βρω ένα ιδιο για ανταλακτικα.τους είπα οχι ευχαριστώ, πλακέτες ξέρω να αλλάζω κ μόνος μου.έτσι, έιπειτα απο αρκετό ψάξιμο, βρήκα πλακέτα για τον σκληρό μου,απο αμερική, την οποία την παρέλαβα χτες το πρωί και σήμερα που τη δοκίμασα λειτουργούσε ρολόι.η πλακέτα μου κόστισε μαζι με τα μεταφορικά 35 ευρο.ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

απο εδω www.hdd-parts.com

εχει πλακετες για maxtor- seagate και wd... ο τυπος ειναι πολυ εξυπηρετικος, ανταλάξαμε τουλάχιστον 4 mail για διευκρινήσεις, ενώ μου έστειλε και 3 ευχαρηστήρια email. η πλακέτα ήρθε μεσω ταχυδρομείου σε 2 εβδομάδες,αλλα αν θες έχει να επιλέξεις και μεταφορικες εταιρείες οποτε θα σου έρθουν πιο γρηγορα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.