Pavlos1416003292 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Καλησπέρα σας παίδες.Απο ότι καταλάβετε απο τον τίτλο έχω ένα μικρο θεματάκι με το συγκεκριμένο Mobo και τους ανεμιστήρες .Έχω πάνω στο μηχάνημα 4 ανεμηστήρες . 2 χ 120 στο κουτί ( μπρός - πίσω ) και 2 χ 120 πάνω σε μία Ninja rev. 2 ( ένας απο πάνω και ένας στο πλάι.) Το θέμα είναι λοιπόν ότι το mobo έχει 4 υποδοχές για ανεμιστήρες απο τις οποίες οι δύο έιναι οι παλιές με τα τρία τσουτσούνια και οι άλλες δύο είναι με τα τέσσερα τσουτσούνια . Ότι ανεμιστήρα βάλω πάνω στους τριτσούτσουνους δεν μου δείχνει κανένα στοιχείο για την πορεία τους σε αυτήν την ζωή. Παρόλα αυτά γυρνάνε κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι και στο Bios που μπαίνω μου δείχνει 0rps . ΟΙ υπολοιποι δύο που είναι στα μεγάλα τα βύσματα δουλεύουν και αναγνωρίζονται κανονικά και απο το bios αλλά και απο το speedfan. Επίσης έχω κάθε ελεγχο μέσα απο το τελευταίο πάνω τους .Να σας πώ ότι όλοι οι ανεμiστήρες έχουν τρία καλώδια.Υπάρχει κανένας εδω μέσα που να έχει το συγκεκριμένο mobo και τι συμπεριφορά βγάζει ? ( όχι ο κανένας αλλά το mobo...)Τι λέτε λοιπόν ότι φταίει ?
i-VTec Απρίλιος 6, 2008 #2 Απρίλιος 6, 2008 Τα δύο 4-pin connectors είναι PWM controlled...Τα άλλα δύο 3-pin είναι κλασικά...Έχω συνδέσει το CPU cooler και ένα 12άρι fan στα 4-pin (το CPU cooler είναι και αυτό 4-pin ενώ το 12άρι fan είναι 3-pin),και τα δύο δουλεύουν κανονικά σε χαμηλές r.p.m. (δεν τους δίνει 12 Volts δηλαδή),όταν έχω load στην CPU το PWM την στέλνει από τις 900 r.p.m. σταδιακά έως τις 1.600 περίπου,κανένα πρόβλημα θορύβου,πολύ έξυπνη διαχείρηση του fan σε αυτήν την περίπτωση.Το 12άρι fan στο 4-pin δουλεύει στις 600 r.p.m. αλλά επειδή είναι 3-pin δεν αλλάζει ποτέ η ταχύτητά του. Τα άλλα δύο 3-pin της μητρικής,δυστυχώς δεν μπορούν να ελεχθούν...Ό,τι και να βάλεις πάνω θα παίρνει 12 Volts και θα γυρνάει στις max στροφές του.Δουλεύουν και αυτά πάντως μιά χαρά.Αν θυμάμαι καλά,δείχνει και σε αυτά τις r.p.m. το Everest,για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση.Εννοείται με 3-pin fans. EDIT: rev 2.1
Pavlos1416003292 Απρίλιος 6, 2008 Author #3 Απρίλιος 6, 2008 και πώς θα σταματήσω τον υπολογιστή να κάνει σαν αεροπλάνο.....?έχω πάρει 12 και γυρνάνε και μου πέρνουνε τα αυτιά.
i-VTec Απρίλιος 6, 2008 #4 Απρίλιος 6, 2008 Θα πεταχτείς μέχρι το PC-Store και θα τσιμπήσεις αυτό:http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=88&item_id=252Μόνο πρόσεχε τα fans σου να θέλουν λιγότερα από 0,16A, κατά προτίμηση 0,07A,αλλιώς θα τα χαμηλώνεις και θα ακούς έναν ωραιότατο ηλεκτρικό θόρυβο...
Pavlos1416003292 Απρίλιος 6, 2008 Author #5 Απρίλιος 6, 2008 Μόνο πρόσεχε τα fans σου να θέλουν λιγότερα από 0,16A, κατά προτίμηση 0,07A,αλλιώς θα τα χαμηλώνεις και θα ακούς έναν ωραιότατο ηλεκτρικό θόρυβο...δεν το καταλαβα το συγκεκριμένο . Τι πρέπει να προσέξω...? Πώς μπορώ να καταλαβω τι θέλουν τα fans ?
i-VTec Απρίλιος 6, 2008 #6 Απρίλιος 6, 2008 Απλά πήγα κι εγώ σαν καλό παιδί να πάρω 12άρια coolermaster από το Πλαίσιο,τα βάζω στο revoltec όλο χαρά και με το που τα ρύθμιζα έστω και λίγο κάτω από το full speed,έκαναν έναν σπαστικό ηλεκτρικό ήχο,όχι θόρυβο του fan,αν με κατάλαβες...Τελικά δοκίμασα με ένα άλλο CM 12άρι ενός παιδιού και δούλευε μία χαρά...Μόνο που εκείνο έλεγε πάνω 0.07A ενώ το δικό μου 0.16A...Οπότε πρόσεξέ το...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.