Jump to content

Αγορά Νέας Μητρικής!!!!!

JUSTINS

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες!Είμαι έτοιμος να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την mobo.Βασικά έχω επιλέξει σαν την καλύτερη την Maximus formula http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1049968.Αυτή έχει μεγάλες διάφορες έναντι της Asus PE που είναι ακριβώς η ίδια,δλδ αξίζει η διαφορά τιμής(Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει αλλά ρωτάω για σιγουριά:D).Επιπλέον το υπόλοιπο σύστημα θα αποτελείται από:

Επεξεργαστή: Q6600

Μνήμη: Mushkin μάλλον στα 1000 αλλά δεν ξέρω ποιες?Τώρα 2GB ή 4GB?Βοηθήστε λιγάκι!

Κάρτα γραφικών: Την 9800GTX κάθως οι πιο ακριβές δεν αξίζουν(για τώρα ναι) λόγω των νέων NV και ATI.

Τροφοδοτικό:Δεν ξέρω ποιο.Μάλλον 650 με 750.

Αυτά προς το παρών.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:D

Όντως είναι όλο το σύστημα για να υπάρχει μια ιδέα του τι θα περιλαμβάνει.Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες απορίες αλλά είναι τόσο το χρονικό διάστημα που προσπαθώ να επιλέξω τι να φτιάξω που τσουπ βγάινει και κάτι καινούργιο και μπερδεύεσαι για τα καλά.Ευτυχώς δεν έχουν βγει προιόντα τόσο medium και high-end που να έχουν μεγάλες διαφορές με τις παλαιότερες εκδόσεις.Το p5e εννοώ.Έχει τόσες διαφορές που να δικαιολογεί την τιμή της.Αξίζει η maximus,αυτό βασικά με ενδιαφέρει και αν έχεται να προτείνεται κάτι καλύτερο ή πιο προσιτό καθώς ο υπολογιστής θα είναι για games.:D

Ωραίο το P5E αλλά η maximus μου αρέσει πάρα πολύ και σαν εμφάνιση,πολύ μουράτη με τις ψύκτρες.Άσε που έχει dual gigabit που την χρειάζομαι.Θα μου πεις τώρα τη ζητάω γνώμες αφου έχω καταλήξει:laughing:.Απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετά καλή για την δουλεία της.Σε o/c είναι καλή.Θα μπεί σε σύστημα για games.Μήπως να έπαιρνα καμία p35?Τι λες?Όλες οι γνώμες δεκτές!

Σίγουρα θα γίνει το mod πάντα με τις συμβουλές των πιο έμπειρων:p.Το ποσό θα κυμανθεί στα 250 το πολύ αλλά αν κάτι όντως το αξίζει και παραπάνω.Μην ξεχνάμε είναι mobo,βασικο part.Για SLI μπορεί στο μέλλον αλλά έχω σκεφτεί και το θέμα με την πώληση δυο καρτών έναντι μίας.Σαφώς αξίζει να το έχεις από πριν μήπως και χρειαστεί.Σε αυτό θέλω λίγο βοήθεια,συμβουλές.Κάτι που παρατήρησα είναι ότι όλες οι mobo με nv τσιπάκια έχουν χρονισμό μνήμης στα 800.Νομίζω μόνο μια έχει στα 1000.Γιατί?

• 1 month later...

Καλησπέρα!Επιστρέφω στο θέμα καθώς δεν έχω φτιάξει ακόμη όλο το πισάκι.Είμαι ανάμεσα σε gigabyte http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1097865 και στην maximus

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1049968.Έλεγα να πάρω την gigabyte αλλά δεν ξέρω αν στα παιχνίδια είναι αρκετά καλή σε σχέση με την άλλη.Όποιος έχει εμπειρία πάνω σε αυτό ας βοηθήσει λίγο.Μήπως να έπαιρνα κανένα p35?Ευχαριστώ!

Mάλλον πάω για την maximus αλλά έλεγα και για την giga.Από εκεί και πέρα μνήμες το ψάχνω ακόμη.Για τροφοδοτικο δεν γνωρίζω αλλά έχω ανάλογα θέματα.Πάντως αν θέλετε απαντήστε και εδώ για όλα αυτά.

Για τροφοδοτικο, ενα ποιοτικο 750ρι πιστευω θα σε υπερκαλυψει, εκτος αν σκεφτεσαι για Crossfire 2x 3870x2 (που και εκει ισως αντεξει αλλα καλυτερα να'χεις και λιγο "λασκα" για μεταπειτα προσθηκη δισκων κτλ). Αλλιως δεν νομιζω να το γονατισεις ποτε... Ενα πολυ καλο ειναι αυτο, και το αντιστοιχο σε κοκκινο.

Μνημες εγω εχω αυτες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, αν δεν θες OCZ μπορεις να δεις το αντιστοιχο της Mushkin. Μιλαω παντα για 2x2Gb κιτακια στα 1066, ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες δεν αξιζει να πας για 2Gb μονο.

Αυτό το psu σκεφτόμουν αλλά απο θόρυβο δεν ξέρω τι λέει.Γνωρίζεις?Τα hiper είναι ποιοτικά?Από μνήμες έλεγα mushkin τις αντίστοιχες λευκές.Όποτε να τις έκανα over και να τις έφτανα 1000.Λέει αυτό όμως η καλύτερα τις έτοιμες?

Απο θορυβο δεν ξερω πως παει... Κοιτα για καποιο review, σιγουρα θα υπαρχει. Παντως η Pc Power & Cooling ειναι απ΄τις καλυτερες στον χωρο των τροφοδικων, γι'αυτο και στο προτεινα, ειναι αρκετα καλο value for money για την ποιοτητα τους. Hiper δεν εχω ουτε ξερω καποιον που να'χει οποτε δεν εκφερω γνωμη, ας απαντησει καλυτερα καποιος που ξερει απο πρωτο χερι. Τωρα οσο αφορα τις μνημες, δεν αμφιβαλω οτι πιθανοτατα ανεβαινουν μεχρι εκει οι ασπρες, αλλα εφοσον μιλαμε για διαφορα 20ε (ή 10 αν παρεις τις OCZ) μονο, γνωμη μου ειναι να παρεις τις "μαμα" 1066 που θα παιζουν 100% με 2,10V και να'χεις το κεφαλι σου ησυχο, οι οποιες ανετα πιανουν και 1100 κιολας με λιγο παραπανω ρευματακι, χρονισμο που δεν νομιζω να φτανουν οι 800ρες...

Άριστο το τροφοδοτικό , απο θόρυβο μην το φοβάσαι καθόλου , και σηκώνει και τα κέρατα του επάνω , πάρτο άφοβα το έχω και εχω μείνει ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. :T:

Εγώ πάντως με την GA-P35-DS4 (rev 2.1) είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Αλλά δεν έχει dual gigabit που τη χρειάζεσαι...

ναι...συμφωνω και ενα θα πω...τον 6320 απο 1.8 μου τον πηγε 3,2 με νερακι.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.