Jump to content

Δάνεια και κάρτες.....η μόδα του σήμερα

pontium

Recommended Posts

Αυτό δεν είναι αδικία ? δεν ειναι σαν να τον κλεβεις , στην Γερμανια συμβαινει αυτο ! ή μονο στη Ελλάδα !!!

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Όλα καλά είναι αρκεί να υπάρχει σύνεση...

όταν το μυαλό σου είναι πάνω από το κεφάλι σου η τράπεζα φταίει?

και εγώ έχω κάρτες 3-4, έχω και ανοικτούς λογαριασμούς,

αλλά δεν σημαίνει ότι θα χρεωθώ μέχρι τα μπούνια...

όχι πως δεν το έχω παρακάνει, είναι γλυκιά η αμαρτία...

αλλά καλό είναι να κρατάμε ένα εξελάκι με εισροές και εκροές

και μετά να προβαίνουμε σε αγορές και έξοδα...

εγώ αυτό κάνω και το συστήνω και σε άλλους...

έτσι ξέρω ανά πάσα στιγμή τι θα πληρώσω τον επόμενο χρόνο...

Το τραπεζικό σύστημα είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο

όταν υπάρχει λογική σκέψη και σχεδιασμός...

Όταν αγοράζεις για να αγοράζεις, και παίρνεις δάνειο για να έχεις λεφτά

η τράπεζα σου φταίει? η το κεφάλι σου?

Υπαρχει και αλλη οψη ομως ;)

Ενας κολλητος δανειστηκε 130.000 για να ανοιξει ενα μαγαζι κ τωρα τον κυνηγανε τραπεζες και δουλεια δεν τσουλαει ...

Το να δανειζεσαι ομως για να παρεις κινητο τον 500 ευρω επιδει ειναι "της μοδας" ειναι απολυτη βλακεια ...

Αφου και με αυτο τον 100 την δουλεια σου θα την κανεις...

Το ιδιο ησχει για τα αμαξια μοτο σκαφη κτλ κτλ ...

Αμα δεν σε παιρνει απλα βολευεσαι με κατι κατωτερο

+ το οτι αισθανομαστε πλουσιοι αναλογα με της αναγκες μας ;)

Ξερω εναν ανθρωπο που εχει πανω απο 5.000.000 σε ακινητα και ρευστο και ομως εχει κινητο τον 100 ;)

παιδες αν δε το γνωριζετε οι ελληνικες τραπεζες εμφανιζουν τα περισσοτερα κερδη

απο τις αλλες αντιστοιχες της ευρωπης. Μιλαω για αναλογικο κερδος.

Δηλαδη δε συγκρινω την deutche bank με την τραπεζα πειραιως, μιλαω για τραπεζες ιδιου

δυναμικου με σχετικα ισο αριθμο πελατων.

ρε ρε δεν τη παλευουμε σαν εθνος, ειμαστε γελοιοι και ορισμενες φορες πραγματικα ντρεπομαι που ειμαι ελληνας, ειδικα οταν ακουω τα σχολια των αλλων για το τοπο μας.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν υπερκέρδη, γιατί δανείζουν με τεράστιους τόκους.

Δανείζουν με τεράστιους τόκους, γιατί είναι τραστ.

Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα είναι εξαίρεση, όχι κανόνας.

Γενικά το οικονομικό σύστημα είναι τέτοιο που τα κέρδη οφείλονται σε ζημία κάποιων.Και οι τράπεζες έχουνε υπερκέρδη.Αυτό ούτε η καπιταλιστική οικονομία το θέλει.Μετά έρχεται η κατάρευση γιατί δεν αποζημιόνονται (δές ρόσφατο παράδειγμα).Τεσπα.Τα λεφτά δεν κάνουνε κύκλους πλέον.

Επίσης είναι και η αμορφοσιά.Όχι αγραμματοσύνη.Δικηγορίνα η άλλη.Μόλις τελείωσε και με 400Ε μισθό σε γραφείο(μετά την απαραίτητη εξάσκηση) και μου μοστράρει κινητό νόκια με GPS κτλ και της παναγιάς τα μάτια.Το ίδιο και με τα αμάξια.Εντάξη μπορεί να έχει ο μπαμπας λεφτά.

Απο την άλλη μεριά είναι αρκετοί που δανείστηκαν γιατί απλά δεν την βγάζουνε πέρα στην συγκεκριμένη φάση.Πολλοί απο αυτούς μπορούνε και τα αποπληρώνουνε.Άλλοι προσπαθούνε.

Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ένας φορέας που να προστατεύσει τον πολίτη απο τα μικρά γράμματα.Μιλάμε για τοκογλυφία.Όχι απλά επιτόκια.Έτσι ουσιαστικά καταστρέφεσαι.Οι τράπεζες ίσως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανάπτυξης.

Υπαρχει και αλλη οψη ομως ;)

Ενας κολλητος δανειστηκε 130.000 για να ανοιξει ενα μαγαζι κ τωρα τον κυνηγανε τραπεζες και δουλεια δεν τσουλαει ...

Το να δανειζεσαι ομως για να παρεις κινητο τον 500 ευρω επιδει ειναι "της μοδας" ειναι απολυτη βλακεια ...

Αφου και με αυτο τον 100 την δουλεια σου θα την κανεις...

Το ιδιο ησχει για τα αμαξια μοτο σκαφη κτλ κτλ ...

Αμα δεν σε παιρνει απλα βολευεσαι με κατι κατωτερο

+ το οτι αισθανομαστε πλουσιοι αναλογα με της αναγκες μας ;)

Ξερω εναν ανθρωπο που εχει πανω απο 5.000.000 σε ακινητα και ρευστο και ομως εχει κινητο τον 100 ;)

δεν μας λές όμως πόσα είχε στο χέρι ο φίλος σου... γιατί αν είχε 1000€ στην τσέπη (που λέει ο λόγος) και πήρε και 130.000 δάνειο έκανε μεγάλο λάθος...

Το δάνειο έχει νόημα μόνο σε επενδύσεις που κερδίζουν αξία με την πάροδο του χρόνου.

Δηλαδή για παράδειγμα ένα σπίτι, το οποίο αναμένεται να ανέβει σε αξία, ίσως και να αξίζει.

Αυτά που σίγουρα δεν αξίζουν είναι τα καταναλωτικά αγαθά και η λεγόμενη "κινητή" περιουσία. Ιδιαίτερα δε τα κωλάμαξα. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να δίνουν το είναι τους για να πάρουν κάτι με το οποίο νομίζουν ότι θα αποκτήσουν ένα ανώτερο "είναι".

Για τις επενδύσεις σε προσωπικές εταιρίες, εκεί υπάρχει πάντα το ρίσκο, και το λεγόμενο risk assesment (κωλοσκόπηση ρίσκου) πρέπει να γίνεται με σύνεση και κατά τη γνώμη μου με βάση το worst case scenario (πράγμα που πιστεύω λίγοι κάνουν, όλοι όταν ανοίγουν ένα μπακάλικο νομίζουν ότι άνοιξαν τα Harrods).

Προσωπικά η μόνη κάρτα που έχω χρησιμοποιήσει για εν Ελλάδι αγορά είναι η Άττικα Γύφτκαρντ, και αυτό γιατί μου είχαν σχεδόν τελειώσει οι μονάδες και πήρα κάτι μικρής αξίας για να την αδειάσω.

Επίσης θεωρώ τις κάρτες απατεωνιά, το ίδιο και τα excel-όφυλλα. Γενικά είναι εύκολο να παρασυρθείς, και επίσης είναι μεγάλη η απάτη που γίνεται με τις πιστωτικές (κανείς δεν λέει την πραγματικότητα, έχω επιμείνει σε πλασιέ πιστωτικής να μου πει προμήθειες, πάγια κλπ. και το μόνο που ακούς συνήθως είναι το "δωρεάν", και το ότι κάνω βλακεία που δεν βγάζω (χάνω μεγάλη ευκαιρία κλπ.)). Κανονικά σε ένα κράτος με εν λειτουργία νομικό πλαίσιο, θα έπρεπε αυτός που ωθεί τον οιοδήποτε στο δανεισμό με φρούδα σενάρια ευδαιμονίας, να βρίσκεται ένδον του Κορυδαλλού, αλλά τι συμβαίνει σωστά εδώ για να συμβεί και αυτό?

αλλά τι συμβαίνει σωστά εδώ για να συμβεί και αυτό?

Οι πληρωμές των βολευτών μας, και των επιτελέιων τους

Εδώ το 10% άκουσα χθες ότι βγάζει μερικά χιλιάρικα δάνειο για να κάνει πλαστική επέμβαση.. γυναίκες και άντρες.. τι να πεις από κει και πέρα.

εγω πάλι ισως ειμαι και απο τους λιγους που χρησιμοποιώ κατα κόρον το πλαστικο χρήμα για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπορω να κουβαλω πολλα λεφτα πάνω μου (>100€)...

για μένα το πλαστικο χρημα ειναι μεγαλη ευκολια, νιωθω πιο ασφαλης και ξερω ακριβως τι, πως και τι εχω πληρώσει... βέβαια χρησιμοποιώ κάρτα απο τα 19 μου (φοιτητικη τοτε) αλλα απο τοτε εχω κάνει και ενα mini προγραμμα στο excel το οποιο εχω και παντα πανω μου στο pda για τον πληρη ελεγχο του τι χρωσταω και τι πρεπει να πληρώσω και που...

Ειμαι λιγο freak της οργανωσης σε αυτο το θέμα και αλλα θεωρω οτι χωρις οργανωση και σωστο προυπολογισμο ΑΝΕΤΑ ξεφευγεις σε αλογιστες αγορες...ειτε εχεις πολλες κάρτες ειτε εχεις λιγες με μεγαλο πιστωτικο όριο...

Απο την αλλη βέβαια ειλικρινα λυπάμαι τον κοσμο που χρησιμοποιουν την κάρτα νομιζοντας οτι δεν πληρώνουν ή την χρησιμοποιουν για μετρητα...μια στις τοσες ΟΚ αλλα καθε μηνα ειλικρινα ειναι αυτοκτονια....

Kαι εγώ χρησιμοποιώ κάρτα για τους ίδιους λόγους με τον perp.

Ασε που δεν ασχολείσαι και με ρεστα κτλ..

Εγω γιαυτό χρησιμοποιώ cash-card παντού (maestro με chip + pin)... Credit δεν χρειαζεται σχεδόν πουθενά στην αγγλία και απο μετρητά ζητημα να εχω 20 λίρες μαζί μου... Μέχρι και τον καφέ με την χρεωστική τον αγοράζουμε

Δείτε και αυτό:

Cash-less πληρωμές μέχρι 10 λίρες. Με RFID... Σε λίγο και σε cash-card (maestro)

http://www.barclaycard-onepulse.co.uk/cashless.html

Λίγο off-topic αλλα δεν βαρέσαι...

Καλα αυτο με το chip+pin εχει λυσει αρκετα τα χερια πάνω... εδω πάλι ακόμα με την υπογραφη στο χαρτακι ειμαστε....

Έτσι είναι perp. Χρήση της πιστωτικής αντί των μετρητών που θα κουβαλούσες σε μια ουτοπικά ασφαλή κοινωνία, και πληρωμή της κάρτας αμέσως, ώστε να μην αρχίσουν να μπαίνουν τόκοι. Τόσα χρόνια αυτό κάνουμε εμείς, και είμαστε από τους χειρότερους πελάτες της Εθνικής :p

και φαντάσου οτι ουτε τους λογαριασμους απο τις καρτες (+others) πληρώνω με μετρητα... οπως μπαινουν τα λεφτα στην τραπεζα μεσω ebanking γινονται ολα...σε λιγο θα ξεχασουμε και πως ειναι τα ευρα :D

Πάντως πιστευω οτι το καρκίνωμα δεν ειναι τοσο οι κάρτες οσο τα καταναλωτικα δάνεια ειδικα οταν αρχισεις να παιρνεις το ενα για να αποπληρώνεις το αλλο... με τις κάρτες ο κόσμος κάπου στη Ελλάδα εχει πιάσει το νοημα με το υπερογκο επιτόκιο... και φυσικα δεν φταινε οι τραπεζες αλλα εμεις που τα θέλουμε ολα, παντα τα καλυτερα, τις σουπερ διακοπες, τα σουπερ ηχοσυστηματα, PCs, ΤVs, home theater και δεν συμμαζευεται...

και φυσικα δεν φταινε οι τραπεζες αλλα εμεις που τα θέλουμε ολα, παντα τα καλυτερα, τις σουπερ διακοπες, τα σουπερ ηχοσυστηματα, PCs, ΤVs, home theater και δεν συμμαζευεται...

Το αυτό :T::T::T:

αυτό που το στηρίζεις?

Δηλαδή εσένα σου φαίνεται τίμιο 18,20% τόκος + 2,4% σε περίπτωση καθυστέρησης, που παίζουνε οι περισσότερες γνωστές κάρτες.

Όταν στην άλλη Ευρώπη έχουν γύρο στο 6%.

Ακόμα και εδώ η Visa του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου (που δεν την ξέρει κανένας) έχει 9%.

το τραπεζικο σύστημα ίσως καταρεύσει αν όλοι ή έστω οι περισσότεροι πέρναμε τα λεφτά απο τις καταθέσεις μας.

Το λέω αυτό γιατί είδα στην τράπεζα που έχω τον κυριο λογαριασμό μου να σου ζητάνε και τα ρέστα αν μείνει ακίνητος για αρκετό καιρό και έχεις και κάτω απο ένα ποσό μεσα.Παλιά σε παρακαλούσανε.Τώρα τα μαζέβουνε απο αλλού.

εγω πάλι ισως ειμαι και απο τους λιγους που χρησιμοποιώ κατα κόρον το πλαστικο χρήμα για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπορω να κουβαλω πολλα λεφτα πάνω μου (>100€)...

για μένα το πλαστικο χρημα ειναι μεγαλη ευκολια, νιωθω πιο ασφαλης και ξερω ακριβως τι, πως και τι εχω πληρώσει... βέβαια χρησιμοποιώ κάρτα απο τα 19 μου (φοιτητικη τοτε) αλλα απο τοτε εχω κάνει και ενα mini προγραμμα στο excel το οποιο εχω και παντα πανω μου στο pda για τον πληρη ελεγχο του τι χρωσταω και τι πρεπει να πληρώσω και που...

Ειμαι λιγο freak της οργανωσης σε αυτο το θέμα και αλλα θεωρω οτι χωρις οργανωση και σωστο προυπολογισμο ΑΝΕΤΑ ξεφευγεις σε αλογιστες αγορες...ειτε εχεις πολλες κάρτες ειτε εχεις λιγες με μεγαλο πιστωτικο όριο...

Απο την αλλη βέβαια ειλικρινα λυπάμαι τον κοσμο που χρησιμοποιουν την κάρτα νομιζοντας οτι δεν πληρώνουν ή την χρησιμοποιουν για μετρητα...μια στις τοσες ΟΚ αλλα καθε μηνα ειλικρινα ειναι αυτοκτονια....

Από τότε που ήρθα αγγλία, καταγράφω ακριβώς τα έξοδά μου σε ένα ημερολόγιο. Γνωρίζω πάνω κάτω πόσα θα φύγουν σε φαγητά, πόσα θα χρειαστώ για διασκέδαση, πόσα θα μου φάει το WoW (και πιστέψτε με, παρότι όλες τις συνδρομές, ξοδεύω μηνιαία πολύ λιγότερα από άλλους που δεν ασχολούνται καν), κτλ κτλ. Έψαχνα να βρω κάποιο πρόγραμμα σε pc/κινητό για να κάνω και synchronization αλλά δεν βρήκα κάτι που να με εντυπωσιάζει. Επειδή κι εγώ είμαι ψιλοfreak στο θέμα οργάνωσης, μπορείς να μου στείλεις κάποιο αντίγραφο του προγράμματός σου?

Εγω γιαυτό χρησιμοποιώ cash-card παντού (maestro με chip + pin)... Credit δεν χρειαζεται σχεδόν πουθενά στην αγγλία και απο μετρητά ζητημα να εχω 20 λίρες μαζί μου... Μέχρι και τον καφέ με την χρεωστική τον αγοράζουμε

Το αυτό κι εδώ. Συνήθως έχω πάνω μου 20-40 λίρες για μια ώρα ανάγκης και εξυπακούεται ότι χρησιμοποιώ χρεωστική για μεγάλες αγορές στα μαγαζιά.

Ε εντάξει, μην τα ισωπεδούνουμε όλα. Το να πάρεις ένα κινητό της μόδας και να κάνεις την μόστρα σου αποτελεί, τουλάχιστον για μένα, μια ανάγκη (πολυτελείας/άνεσης κυρίως). Αλλάζω κινητό ανα 3 χρόνια περίπου αλλά όταν αγοράζω κάτι, πραγματικά τα σκάω μετρητοίς (300-500 ευρώ). Ναι θέλω κι εγώ να πουλήσω λίγο μούρη με το καινούριο μαραφέτι (και ας μην τα αξίζει πραγματικά τα λεφτά του), απλά το θέμα είναι να υπάρχει λίγη συναίσθηση των αποφάσεων/πράξεών μας. Άμα κάποιος χρεώνεται για να αγοράσει κάθε 6/12μηνο κινητό, δικό του πρόβλημα. Άμα γκρινιάζει κιόλας πως δεν έχει λεφτά, ε το θέλει το κράξιμό του...

οι μισθοι στην Ελλαδα φταινε και οχι οι δανειοληπτες...αν και σε καποιες περιπτωσεις ξεφευγουν καπως..

με τετοιο βασικο μισθο και τετοια ακριβεια ειναι αδυνατο εως απιθανο να μην φεσωθεις καπου..εκτος και αν κλειστεις σε κανα μοναστηρι..

Όλα είναι σχετικά σε αυτόν τον κόσμο αλλά ναι φταίει και λίγο αυτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.