l2phile Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Καλά δεν λέω να μην τα αυτοματοποιούν:OT: αλλά τόσοι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, έλεος κάτι πρέπει να γίνει. Είναι σας να λες να μην προχωρήσουμε σε πετραιλεομηχανές επειδή υπάρχουν πολλοί μηχανικοί ατμομηχανών. Κάλλιστα οι υπάλληλοι της Google μπορούν: -Να βρουν κάποια παρόμοια δουλειά ίσως.(εώς ότου γίνει μεγαλύτερη αυτοματοποίηση κ σε εκείνη την δουλειά και φάνε πόρτα) -Να κάνουν μεταπτυχιακό στον αυτοματισμό -Να δουλέψουν σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δουλειά εώς ότου βρουν κάτι καλύτερο(κίνδυνος πτώσης εγωισμού) -Να κλαίγονται.(το πιο εύκολο) -Να ζητιανέψουν (επειδή βαριούνται να δουλέψουν) Υπάρχουν βλέπεις τόσες επιλογές.(λογικά κ άλλες)Διαλέγεις τι σου αξίζει κ προχωράς Όπως έλεγε κ ένας καθηγητής μου "Παίρνεις ότι βαθμό σου αξίζει" (εδώ βάλε λεφτά)
g_0x Απρίλιος 3, 2008 #2 Απρίλιος 3, 2008 μαγκα εσυ που εχεις τις λυσεις.αν αυτοματοποιηθουν τότε πως θα βρουν παρόμοια δουλειά?αφου θα είναι αυτοματοποιημενα. κανε μεταπτυχιακό?χωρις δουλειά που λεφτα για μεταπτυχιακό? οποιαδήποτε δουλειά?οκ παω πασο σαυτό.στην ανάγκη κανεις και την πουτ@να. δεν είπε κανεις οτι κλαίγεται κανεις. δεν βαριουνται να δουλέψουν.ήδη δουλεψαν. μάλλον έχεις πιάσει το νόημα...
l2phile Απρίλιος 3, 2008 Author #3 Απρίλιος 3, 2008 μαγκα εσυ που εχεις τις λυσεις.αν αυτοματοποιηθουν τότε πως θα βρουν παρόμοια δουλειά?αφου θα είναι αυτοματοποιημενα.κανε μεταπτυχιακό?χωρις δουλειά που λεφτα για μεταπτυχιακό? οποιαδήποτε δουλειά?οκ παω πασο σαυτό.στην ανάγκη κανεις και την πουτ@να. δεν είπε κανεις οτι κλαίγεται κανεις. δεν βαριουνται να δουλέψουν.ήδη δουλεψαν. μάλλον έχεις πιάσει το νόημα... 1ον.Δεν κάνω επίθεση σε κανέναν.Χαλάρωσε (ήμουν απότομος γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τους πάντες να κλαίνε..."δεν έχουμε λεφτά","υπάρχει ανεργία",πληρώνουν λίγο") 2ον.Είπα στην παρένθεση, σε άλλη εταιρεία μέχρι να εξελιχθεί κ αυτήν, και να τους είναι πλέον άχρηστος 3ον.Σε μία κοινωνία που εξελίσσεται για να είσαι πάντα χρήσιμος πρέπει κ εσύ να εξελίσσεσαι.Βρήκες μία δουλειά.Τι πάει να πει;Επαναπαύεσαι κ όλα καλά;Και να μην γίνει αυτοματοποίηση θα 'ρθει κάποιος πιο διαβασμένος κ θα πάρεις πόδι.Όσο για τα λεφτά που λες ας μην χαλούσες όλα τα λεφτά στα μπουζούκια, στα Νike/Levis, σε καφέδες/ποτά/εστιατόρια κλπ και θα σου πω εγώ πως κάνεις μεταπτυχιακΆ (μέχρι κ αποταμίευση κάνεις) 4ον.Δεν είπα για ιερόδουλη.Ένας σερβιτόρος είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά. 5ον.Το ότι δεν κλαίγεται κανείς δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις. 6ον.Αυτό το είπα γενικά πριν κάνω edit "Κάλλιστα οι υπάλληλοι της Google μπορούν:" 7ον.Ναι, κατάλαβα ότι σε ένα δύο έχεις λάθος
N3M3SYS Απρίλιος 4, 2008 #4 Απρίλιος 4, 2008 1ον.Δεν κάνω επίθεση σε κανέναν.Χαλάρωσε (ήμουν απότομος γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τους πάντες να κλαίνε..."δεν έχουμε λεφτά","υπάρχει ανεργία",πληρώνουν λίγο")2ον.Είπα στην παρένθεση, σε άλλη εταιρεία μέχρι να εξελιχθεί κ αυτήν, και να τους είναι πλέον άχρηστος 3ον.Σε μία κοινωνία που εξελίσσεται για να είσαι πάντα χρήσιμος πρέπει κ εσύ να εξελίσσεσαι.Βρήκες μία δουλειά.Τι πάει να πει;Επαναπαύεσαι κ όλα καλά;Και να μην γίνει αυτοματοποίηση θα 'ρθει κάποιος πιο διαβασμένος κ θα πάρεις πόδι.Όσο για τα λεφτά που λες ας μην χαλούσες όλα τα λεφτά στα μπουζούκια, στα Νike/Levis, σε καφέδες/ποτά/εστιατόρια κλπ και θα σου πω εγώ πως κάνεις μεταπτυχιακΆ (μέχρι κ αποταμίευση κάνεις) 4ον.Δεν είπα για ιερόδουλη.Ένας σερβιτόρος είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά. 5ον.Το ότι δεν κλαίγεται κανείς δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις. 6ον.Αυτό το είπα γενικά πριν κάνω edit "Κάλλιστα οι υπάλληλοι της Google μπορούν:" 7ον.Ναι, κατάλαβα ότι σε ένα δύο έχεις λάθος Nαι μεν δεν επιτίθεσαι σε κανέναν, αλλά οι απόψεις σου προσβάλουν κόσμο που είναι άνεργος και όχι άεργος. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά την πραγματικότητα και μάλιστα την ελληνική. Και φυσικά ο σερβιτόρος είναι μια αξιοπρεπείς δουλεία μόνο που δεν ζεις αξιοπρεπώς αν είσαι στα 32 και όχι στα 22 που είσαι ακόμη εσυ! Παρόλα αυτά σου εύχομαι να μην ζήσεις ποτέ το άγχος και την εκμετάλευση που επικρατεί...και ας λες τις @νοησίες που λες.
l2phile Απρίλιος 4, 2008 Author #5 Απρίλιος 4, 2008 Με συγχωρείτε αν προσέβαλα κάποιους. Έγινε άθελα. Απλά επειδή δεν το κατάλαβα εγώ παρακαλώ πείτε μου, που ακριβώς.όσο για τον σερβιτόρο...(-Να δουλέψουν σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δουλειά εώς ότου βρουν κάτι καλύτερο(κίνδυνος πτώσης εγωισμού)3ον.Σε μία κοινωνία που εξελίσσεται για να είσαι πάντα χρήσιμος πρέπει κ εσύ να εξελίσσεσαι.Βρήκες μία δουλειά.Τι πάει να πει;Επαναπαύεσαι κ όλα καλά;Και να μην γίνει αυτοματοποίηση θα 'ρθει κάποιος πιο διαβασμένος κ θα πάρεις πόδι.Όσο για τα λεφτά που λες ας μην χαλούσες όλα τα λεφτά στα μπουζούκια, στα Νike/Levis, σε καφέδες/ποτά/εστιατόρια κλπ και θα σου πω εγώ πως κάνεις μεταπτυχιακΆ (μέχρι κ αποταμίευση κάνεις))Όπως βλέπεις το εννοούσα σαν προσωρινή δουλειά
ShadowRunner Απρίλιος 4, 2008 #6 Απρίλιος 4, 2008 Ρε φίλε l2 άν είσαι 50 και ξέρεις ότι σε 12-15 χρονάκια παίρνεις σύνταξη και το μόνο που έχεις μάθει μέχρι τότε είναι η δουλειά που κάνεις τόσα χρόνια, έχεις και 2 παιδιά το ένα ίσως σαν εσένα.. και σε απολύσουν λόγω αυτοματοποίησης που λες, τι κάνεις;;;;; πας σερβιτόρος; και θρέφεις παιδιά και οικογένεια; και η σύνταξη σου; τα γεράματα σου; ή μήπως θα σε προσέξουν τα παιδιά σου; δεν λέω, σίγουρα πρέπει να εξελίσσεσαι στην δουλειά σου και να γίνεσαι καλύτερος πάντα.. αλλά όπως βλέπεις (αν βλέπεις) εδώ δεν τίθεται θέμα αυτοματοποίησης, δεν είναι ρομπότ αυτά που πήραν τις δουλειές τους εδώ! Στα 35 - 55 σου, δεν υπάρχει προσωρινή δουλειά φίλος.. να το ξέρεις αυτό. ή π@@τανα θα γίνεις ή μαφία.. διαλέγεις και παίρνεις, δυστυχώς σε μια τέτοια κοινωνία που επιτρέπουμε τους εαυτούς μας να ζούμε, δεν σε αφήνουν να αγιάσεις και προφανώς τίποτε δεν είναι άγιο και σωστό Όσο για τις απολύσεις τις google, μάλλον είναι κινούνται στο πλαίσιο που κινήθηκε και η Dell και οι άλλες που λέγαμε εχθές.. δεν υπάρχει κάτι καινούργιο εδώ, παρά μόνο φοβία για το μέλλον που έρχεται.. p.s: Perp, έλειψα καιρό, έγινες mod
astrolabos Απρίλιος 4, 2008 #7 Απρίλιος 4, 2008 Να σε ρωτήσω κάτι L2; Είσαι 22 χρονών. Δε ξέρω τι κάνεις, αλλά έστω ότι σπουδάζεις. Θα ήθελες να σε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας σου και να σου πεί, παράτα τη σχολή με απέλυσαν, πήγαινε να πιάσεις δουλειά;
Zarras Απρίλιος 4, 2008 #8 Απρίλιος 4, 2008 Eιναι δυσκολοι οι καιροι που ζουμε και οσο παει θα δυσκολευει περισσοτερο για τους εργαζομενους. Κατα τι γνωμη μου δε μπορουμε να κανουμε κατι γιαυτο, δεν προκειται να αλλαξει κατι.Παντα θα υπαρχουν τα λαμογια εργαζομενοι, παντα θα υπαρχουν τα ψυχρα και απροσωπα αφεντικα.Οπως λεει και ο τιτλος του θρεντ, η απολυση για ενα εργαζομενο ειναι παντα κατι δυσαρεστο. Η Διαφορα ειναι ποτέ θα σου κατσει η στραβη, αν σου κατσει στα 20-25, ε δεν τρεχει και τπτ, μικρος εισια θα βρεις ευκολα αλλη δουλεια, οσο περνανε τα χρονια και οι αναγκες αυξανονται, μια επερχομενη απολυση ειναι καταστροφικη. Ενας ανθρωπος 50-55 ετων, ειναι εξαιρετικα δυσκολο να μαθει 'η να συμβαδισει με τη νεα ταξη πραγματων.Για παραδειγμα εγω σαν γραφιστας εχω "φαει" τη δουλεια απο τους παλαιους λιθογραφους, ανθρωποι 40-50 χρονονων μενουν στο δρομο, επειδη "η νεα τεχνολογια" προσταζει photoshop και indesing, αντε τραβα πες στο παπου να μαθει indesign.....Ξερω ομως οτι οταν εγω θα φτασω σε αυτη την ηλικια θα ερθει ο πιτσιρικας και θα με πεταξει απ' εξω... Λογικο ειναι, η εταιρεια κυνηγαει το κερδος και θα κανει τα παντα για να το πετυχει.Δε ξερω πως θα εξελιχθουν τα πραματα στο μελλον, παντως οι εννοιες "συνταξη" "ηρεμα γηρατεια" και αλλα τετοια ομορφα, σαφως και και θα εξαφανιστουν. Θα δουλευουμε, κανοντας οτι μπορουμε για να μην πεθανουμε της πεινας μεχρι τα βαθεια μας γεραματα (οσοι καταφερουν να φτασουν, γιατι οι αλλοι θα εχουν τεζαρει απο στρες, καρδιες, εγκεφαλικα, καρκινους κτλπ)Στην δουλεια που ειμαι τωρα, ο τομεας της παραγωγης, αποτελειται κατα κυριο λογο, απο μεσηλικες 40 ετων και ανω. Ουσιαστικα & ψυχρα ο τομεας αυτος δεν φερνει κερδη στην εταιρια, για την ακριβεια, απλα αποσβενει τα εξοδα του. Ο αφεντης μπορουσε ευκολα να κλεισει την παραγωγη και να διωξει ολους αυτους, προκειμενου να αυξησει τα κερδη του.Ομως, επειδη ο συγκεκριμενος ξεκινησε απο μια ποντικοτρυπα, και εχει περασει απο αυτη τη φαση, οχι μονο δεν τους απολυει, αλλά απεναντιας, τους προσφερει εξτρα ιδιωτικη ασφαλιση, δωρεαν φαγητο (και μιλαω για απιστευτου επιπεδου φαγητο, οχι μπουρδες), ελαστικο ωραριο, και παντα μα παντα, οτι και αν συμβει, ο ανθρωπος σκυβει απο πανω τους και τους βοηθαει ειτε οικονομικα ειτε με τις γνωριμιες τους.Πριν ενα μηνα οταν εβρεχε, επεσε ενας κουριερ κατω, .....βλεπουμε λοιπον το αφεντικο να ΤΡΕΧΕΙ (μιλαμε για ανρθωπο 65 ετων) στο ιατρειο κρατωντας ενα...σεσουαρ, φτανει εκει και αρχιζει να στεγνωνει τον κουριερ για να μην κρυολογησει. 'Νταξει αυτη τη σταση απο αφεντικο ΕΙΔΙΚΑ στο σκατοτοπο που ζουμε δεν το βλεπεις καθημερινα. Τις προαλλες πηγε μια κοπελα για εγχειρηση, της πληρωσε ενα μεγαλο μερος των εξοδων και τις εδωσε και 1 μηνα αδεια επιπλεον για να ξεκουραστει.ειναι η μοναδικη δουλεια που εχω δει στα 14χρονια που δουλευω, που ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει πει το παραμικρο για το αφεντικο αυτο, στην αρχη μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση, τωρα πλεον ξερω το γιατι....
ShadowRunner Απρίλιος 4, 2008 #9 Απρίλιος 4, 2008 Τι λές ρε φίλε Zarras πω πω.. ξέρεις κάνουμε την ίδια δουλειά, εγώ έχω μια διαφημιστική (ατελιέ).. πολύ καλό το αφεντικό σου όμως.. με εξέπληξε απίστευτα! Μπράβο στον άνθρωπο, μπράβο! και εσύ είσαι πολύ τυχερός εκεί μέσα φίλε μου
Zarras Απρίλιος 4, 2008 #10 Απρίλιος 4, 2008 χεχε ναι κατι θυμαμαι οτι εχουμε παρομοιες δουλειες (υπερκορεσμενος πλεον κλαδος). Οσο για το μποςς, οκ, φαινεται να ειναι εξαιρετικος ανθρωπος, αλλά ξερεις ..."φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα" Τυχερος δεν ειμαι, γιατι δυστηχως η δουλεια μου ειναι διπλα απο το προπονητηριο του ολυμπιακου...... και καθε μερα που περναω απο εκει με πιανει το "φιλοαθλητικο" μου πνευμα...
Tsakonas Απρίλιος 4, 2008 #11 Απρίλιος 4, 2008 (flame mode on) ...οι φιλοι λαμπιτες που κατακρινουν τις απολυσεις ,οταν αγοραζουν προιοντα-υπηρεσιες με τι κριτηριο αγοραζουν? α)ποιος συμπεριφερεται καλυτερα στους εργαζομενους του β)ποιος προσφερει εργασια σε περισσοτερο κοσμο γ)ποιος πληρωνει καλυτερα τους εργαζομενους του δ)ποιος αποφευγει τις απολυσεις ε)ποιος εχει το φτηνοτερο προιον-υπηρεσια με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα? ας μην ξεχναμε,η αγορα ελεγχεται απο τον καταναλωτη.... (shoot!) edit:zarras,my point is :απο τον καταναλωτη ξεκιναει ολο αυτο με τις απολυσεις...αυτος θελει το πιο φτηνο με την μεγιστη ποιοτητα οποτε ο επιχειρηματιας κοιτα να του το προσφερει...πως θα του προσφερει λοιπον τη μικροτερη τιμη...?περικοπτοντας εξοδα
Zarras Απρίλιος 4, 2008 #12 Απρίλιος 4, 2008 προφανως η απαντηση ειναι το εαλλά δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο με το θρεντ "Τι ειναι η απολυση για το εργαζομενο"Σοβαρα το λεω, δε προσπαθω να "στη πω"
giorikas Απρίλιος 5, 2008 #13 Απρίλιος 5, 2008 περικοπτοντας εξοδα ....και κρατωντας το δικο του υπερκερδος ,στη χειροτερη περιπτωση ,σταθερο.
l2phile Απρίλιος 5, 2008 Author #14 Απρίλιος 5, 2008 Να σε ρωτήσω κάτι L2; Είσαι 22 χρονών. Δε ξέρω τι κάνεις, αλλά έστω ότι σπουδάζεις. Θα ήθελες να σε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας σου και να σου πει, παράτα τη σχολή με απέλυσαν, πήγαινε να πιάσεις δουλειά;Πότε φτάσαμε στα παιδιά στον απολυθέντων;
l2phile Απρίλιος 5, 2008 Author #16 Απρίλιος 5, 2008 Ρε φίλε l2 άν είσαι 50 και ξέρεις ότι σε 12-15 χρονάκια παίρνεις σύνταξη και το μόνο που έχεις μάθει μέχρι τότε είναι η δουλειά που κάνεις τόσα χρόνια, έχεις και 2 παιδιά το ένα ίσως σαν εσένα.. και σε απολύσουν λόγω αυτοματοποίησης που λες, τι κάνεις;;;;; πας σερβιτόρος; και θρέφεις παιδιά και οικογένεια; και η σύνταξη σου; τα γεράματα σου; ή μήπως θα σε προσέξουν τα παιδιά σου;Στα 35 - 55 σου, δεν υπάρχει προσωρινή δουλειά φίλος.. να το ξέρεις αυτό. ή π@@τανα θα γίνεις ή μαφία.. διαλέγεις και παίρνεις, δυστυχώς σε μια τέτοια κοινωνία που επιτρέπουμε τους εαυτούς μας να ζούμε, δεν σε αφήνουν να αγιάσεις και προφανώς τίποτε δεν είναι άγιο και σωστό Ας προνοούσα ρε παιδιά.Δες μου φταίει ούτε το κράτος, ούτε η κακιά εταιρεία (και φυσικά επειδή εγώ επαναπαύτηκα σε μία εξελισσόμενη δουλειά, δεν πάει να πει ότι με τις δυσκολίες θα βάλω τα παιδιά μου να δουλέψουν.) Δλδ εσείς θα κρατούσατε: α)Χ (μαμώ τα παιδιά) υπαλλήλους, ενώ μπορείτε να προσλάβετε Χ πολύ καλύτερους; β)10 υπαλλήλους ενώ με 5 κ λίγη πίεση έχετε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα; Όσο για τις δουλείες που αναφέρεις, καταλαβαίνω ότι κάνεις πλάκα.Τπτ σωστό και αξίας δεν είναι εύκολο στην ζωή
l2phile Απρίλιος 5, 2008 Author #17 Απρίλιος 5, 2008 Η απόλυση επηρεάζει μόνο τον απολυμένο;Ο νόμος λέει ότι μετά τα 18, οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να ταΐζουν τα βλαστάρια τους Όσο για τα μικρότερα παιδιά, δεν τους φταίει η εταιρεία αλλά ο πατέρας, για τους λόγους που εξέθεσα (και πιστεύω για την ώρα) παραπάνω.
l2phile Απρίλιος 5, 2008 Author #20 Απρίλιος 5, 2008 Δουλεύεις ή σπουδάζεις; Να σε δω όταν δουλεύεις για κάποιον άλλο τι θα λες.... Σπουδάζω αλλά παράλληλα όποτε βρω δουλειά δεν λέω όχι. Έχω δουλέψει 5 μήνες σε εταιρεία(γραφείο) παρακολούθησης συναγερμών στο τηλ.κέντρο κ σαν τεχνικός (ιδιωτικός τομέας..."Θα κάνεις ΜΟΝΟ αυτό"...και τελικά τα κάνεις όλα) Δυο φορές σε καντίνα Στα Jumbo Και φυλλάδια έχω μοιράσει (έχω δει κ 50χρονους να μοιράζουν φυλλάδια κ ΜΑΛΙΣΤΑ με το κεφάλι ΨΗΛΑ) Φυσικά καμμία δεν ήταν δικιά μου επιχείρηση (απλά το λέω για να δείτε κ από την μεριά του κακού εργοδότη) Στην πρώτη δουλειά (κατά σειρά postαρίσματος) μάλιστα, στην αρχή είπα ότι ξέρω τα πάντα (για τεχνικός).Αλλά επειδή δεν ήξερα τπτ καθόμουν σπίτι κ διάβαζα. Ξαναλέω ότι δεν κάνω επίθεση.Απλά για την ώρα έτσι τα βλέπω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.