Jump to content

Asus Rampage Formula & Sons Support Thread

alexis2044

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Δοκιμασε με το http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179044

ή με ενα πολυμετρο (αλλα δεν ξερω που πρεπει να το συνδεσεις, αν ξερει καποιος ας το πει).

Οντως ενα bios μπορει να κανει θαύματα. Γενικα να ξερεις η ASUS εχει τα χειροτερα bios, καθε μηνα βγαινει και αλλο, με διαφορετικα bugs. τοσα χρηματα..

• 3 weeks later...

Την πήρα και γω πριν λίγες μέρες...είμαι πολύ ευχαριστημένος για την ώρα, ιδιαίτερα με τα χαμηλά volt που χρειάζεται. Πέρασα το bios v0401 για το οποίο στο site της Asus λέει "Improve memory compatibility"

Από κάτω γράφω τις ρυθμίσεις που έχω αυτή τη στιγμή 400x9 με τον Ε8400. Με τις μνήμες δεν ασχολήθηκα ακόμα.

Όποιος άλλος θέλει και έχει χρόνο ας ποστάρει και τις δικές του ρυθμίσεις για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Ai Overclock Tuner [Manual]

OC From CPU Level Up [Auto]

CPU Ratio Control [Auto]

FSB Frequency [400]

FSB Strap to North Bridge [Auto]

PCIE Frequency [100]

DRAM Frequency [800MHz]/[Auto]

DRAM Command Rate [2T]

DRAM Timing Control [Auto] (5-5-5-18)

DRAM Static Read Control [Disabled]

Ai Clock Twister [Light]

Transaction Booster [Disabled]

CPU Voltage [Αλλάζει με το κομμάτι]

CPU PLL Voltage [1.5v]

North Bridge Voltage [1.35v]

DRAM Voltage [1.8v]

FSB Termination Voltage [1.20v]

South Bridge Voltage [Auto]

Loadline Calibration [Enabled]

CPU GTL Reference [Auto]

North Bridge GTL Reference [Auto]

DDR2 Channel A REF Voltage [Auto]

DDR2 Channel B REF Voltage [Auto]

DDR2 Controller REF Voltage [DDR2_REF]

SB 1.5V Voltage [1.5v]

post-2485-1416073491,015_thumb.jpg

post-2485-1416073486,1652_thumb.jpg

Είμαι με Linux και δε μπορώ να συγκρίνω για την ώρα αλλά φαίνεται να είναι

πιο αργή με αυτό το bios (0401), γιατί έχουν ελλατώσει το tREF σε 3120 (όπως το έχουν και άλλες μητρικές π.χ. Abit), που δίνει συμβατότητα σε μνήμες μιας και το 16383 που είχε μέχρι τώρα ήταν αρκετά ανεβασμένο...αλλά...

• 1 month later...

Για να μην ανοίγουμε νέο θέμα...συνεχίζω εδώ. Ψάχνω ένα τρόπο να ρίχνω αέρα στο northbridge αλλά να έχει "άμεση" επαφή για καλύτερο αποτέλεσμα. Έχει κανείς άλλος δοκιμάσει να χωρέσει κάποιο ανεμιστηράκι στη rampage ή στην maximus formula? Τρώει πολύ χώρο στο συγκεκριμένο σημείο η ultra120..

Βρήκα μια φωτογραφία που έχει ανεβάσει ένας στο XS. Έχει βάλει 2x40mm

post-2485-1416073544,1882_thumb.jpg

Παιδια...Η δικια μου Rampage πιανει 40-44 ΝΒ και 38-42 SB...Σκευτικα και εγω να βαλω ενα 40mm φανακι αλλα πρωτα θα αλλαξω την παστα...γιατι λεγεται οτι δεν πατανε καλα οι ψυκτρες....

Αλλη ερωτηση...Δεν βρησκω τον διαιρετη για τις μνημες...εχω το bios 219 αποτι θυμαμαι(δεν μπορω τωρα να δω διοτι δεν ειμαι σπιτι)

Ποιο Bios να βαλω για να ''φανερωσω'' τον διαιρετη ?? :help:

Edit: Λοιπον...Με 2 ωρες Prime95 επιασα 53 βαθμους ΝΒ και 47 SB...Θα παω να παρω 40αρακι φαν να βαλω επανω και εαν δεν δω ασπρη μερα ΘΑ την ΛΥΣΩ και θα αλλαξω παστες κτλπ να δω τι παιζει.... :(

λοιπον τωρα εχουμε προβλημα..

ενω ειχα τις παραπανω ρυθμισεις to pc probe μου πεταει ξαφνικα ενα SB voltage 4.08v και κολλαει το pc..

ps οταν λεω νοομπας ενω οτι πρωτη φορα κλακαρω και δεν ξερω απολυτως τιποτα..

ps2 για τις θερμοκρασιες CPU, core temp or pc probe??? εχουν πανω απο 10 βαθμους διαφορα..

Τα volt στο ΝΒ είναι πολλά για 400 fsb. Δες πιο πάνω στις ρυθμίσεις που έχω ανεβάσει στο post 26 για 400 fsb. Κατέβασε από εδώ το orthos και επέλεξε να το τρέξεις με Small FFTs - Stress CPU. Αυτό είναι για να δεις αν το ρεύμα που δίνεις είναι αρκετό. Αν δεν κρασάρει ή αν δεν πετάξει μήνυμα λάθους τότε το ρεύμα είναι ΟΚ. Εγώ το αφήνω 1 ώρα περίπου.

Από την άλλη όταν βλέπεις ότι αντέχει στο orthos τότε το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσεις να κατεβάσεις τα ρεύματα αφού αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις το overclock που επιθυμείς με τα μικρότερα δυνατά ρεύματα για "κουράζεις όσο το δυνατόν λιγότερο το hardware και να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες (και μετά να το ξανατρέξεις για να σιγουρεύτείς ότι παίζει...αλλιώς γυρνάς στις προηγούμενες ρυθμίσεις)

Για θερμοκρασίες δοκίμασε το Real Temp λένε ότι είναι σωστότερο για τους Ε8400/Ε8500.

1.30v σε μενα το NB.... Κατεβασε το γρήγορα αν δε λεει μαμακιες το probe.

Σου παίζει 1.30v 400fsb? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει πιο κάτω γιατί μου φαινόταν λίγο έτσι και αλλιώς... Στα 500fsb πόσο του δίνεις?

Σου παίζει 1.30v 400fsb? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει πιο κάτω γιατί μου φαινόταν λίγο έτσι και αλλιώς... Στα 500fsb πόσο του δίνεις?

425 για την ακρίβεια.

Και το Auto mode της ASUS είναι θανατος στη συγκεκριμένη. Ανεβαζει ότι γουσταρει όποτε γουσταρει. Μανουαλ και γρήγορα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.