slaught Απρίλιος 3, 2008 #61 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Παιδια θελω να ρωτησω ολοι εσεις που λετε οτι το linux ειναι δυσκολο δυσχρηστο κτλ,το εχετε δοκιμασει και δεν μιλαω για το ουγκα(ubuntu).Eδω και καιρο εχω βαλει το sidux και εχω βρει την υγεια μου.Εχει τα παντα και δεν χρειαζεται utilities....!!!Αυτο γιατι το debian ειναι ανοιχτου κωδικα και ολα τα κακως κειμενα διορθωνονται απο τους χρηστες.Επισης δεν εχει registry αρα δεν χρειαζεε καθαρισμα και ανασυγκροτηση,ουτε defrag.Edit:Ενα δευτερο υπερ ειναι οτι οταν γραφει στο δισκο κουναει αρχεια και γραφει τα προγραμματα σε γραμμη οχι σκορπια οπως στα win.Οπως λεω και στην υπογρφη μου εχω το sidux.Ειναι debian unstable αλλα με πολλα script που σου κανουν τη ζωη ευκολη.Οποιος θελει βοηθεια ας ριξει ενα πμ ή ενα thread στην καταλληλη κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 3, 2008 #62 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Perp καταλαβαίνω το σκεπτικό σου (και των υπολοίπων).Όμως, δες το έτσι. Όπως κάποιος δεν δίνει μεγάλη σημασία στα λεγόμενα κάποιων γραφικών που πετάνε ένα XP ftw!! ή Vista rulez (για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε κανέναν, αναφέρομαι στις αστήρικτες "ατάκες" που πετάγονται χωρίς επιχειρήματα), έτσι δεν πρέπει να ακούμε και το M$ SUCKZ , l1nux powa etc. (όπου btw όλοι έχουν ένα vm που λέει κι ο jpavly με pirated wins) Αυτό δεν είναι θέμα OS, είναι θεμα ανθρώπων (δες vista vs xp). Εγώ για τα vista προσπάθησα να έχω μία σφαιρική άποψη. Είναι πιο αργά από τα xp στο ίδιο h/w: ναι. Προσφέρουν παραπάνω: ναι. Είναι το μέλλον: ναι. Το θέμα είναι όμως αν μου κάνουν κι εμένα (και του h/w μου), σωστά? Αν δεν μου κάνουν όμως, δεν είναι και για τα μπάζα. Anyway, εγώ πάντως δεν άκουσα/ρώτησα κάποιον για να βάλω linux. Το έψαξα για λίγο καιρό, και δοκίμαζα ένα livecd για μία βδομάδα. Μετά έκανα install αφού είδα ότι μόνο πλεονεκτήματα είχα. Δεν λέω όποιος δοκιμάσει linux να κάνει το ίδιο. Κατεβάστε ένα livecd αν ψήνεστε κι αφήστε τη χαρά της ανακάλυψης να σας οδηγήσει. Καλα σιγουρα ατακες XP/VISTA/Linux/MacOS rulezzz και τα σχετικα σιγουρα δεν με πειθουν ή με αποτρέπουν για δοκιμη ενος λειτουργικου....απο την αλλη ομως οι πρώτες εντυπώσεις διαμορφώνονται βασει αυτων που γραφονται ειτε εδω μέσα είτε αλλου... και δυστυχως ή ευτυχως αρκετοι (including me) λογω χρόνου δεν μπορουμε κάτσουμε να πειραματιστουμε μόνοι μας ειδικα για ενα νέο λειτουργικο.... αν διαβάσουμε 5 καλα για κάτι δοσμένα με proper mood απο τους γραφοντες, θα το δοκιμάσουμε βασει και της δικη μας κρισης βέβαια ....κάτι αντίστοιχο ισχύει οταν γράφονται 5 κακα για κάτι.... btw δωστε και ενα link για αυτο το livecd μπας και το δοκιμάσουμε αρχικα σε κάνα laptop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 3, 2008 #63 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Αυτές οι διαμάχες μεταξύ λειτουργικών είναι άκυρες εξ'ορισμού...Επειδή κάποιος χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό πρέπει να είναι και guru σε αυτό...? και σιγά την δυσκολία του Linux, το ίδιο πολύπλοκα είναι και τα win και τα macos, απλά κρύβουν την πολυπλοκότητα από τον χρήστη, γιατί απλά δεν του χρειάζεται...το ότι κάποιος ξέρει Linux δεν τον κάνει καλύτερο από κάποιον που ξέρει windows, γιατί και στα win υπάρχουν οι τύποι που αντί να κάνουν κλικ σε φάκελο για να τον ανοίξουν κάνουν registry calls από cmd ή γράφουν scripts γι'αυτό και κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις παραμέτρους του συστήματος, δεν λέει κάτι αυτό...Όλα τα λειτουργικά είναι πολύπλοκα τελοσπάντων...Όλοι οι χρήστες ξεκινάνε πρώτα από το καθιερωμένο, το οποίο είναι τα windows και μετά ΑΝ θέλουν και έχουν όρεξη, δεν είναι ικανοποιημένοι, θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, από ανάγκη, από επάγγελμα κτλ πάνε σε κάποιο άλλο... τι να κάνουμε έτσι είναι... δηλαδή όποιος δεν γουστάρει να φύγει από win είναι noobάς...?Ασφάλεια τώρα... τι είναι η ασφάλεια...? όλοι μιλάνε για ασφάλεια και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι... προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που να μπήκαν στο pc τους και να τα έκανε φύλλο και φτερό κανένας hacker... ξέρετε εσείς...? ok, κάποιοι την πατάνε αλλά δεν είναι και μάστιγα... έναν χρήστη που κάνει διπλό κλικ όπου βρει δεν τον προστατεύει κανένα λειτουργικό... εξάλλου η ασφάλεια αφορά και έχει ουσία κυρίως επιχειρήσεις και μεγάλα δίκτυα και όχι σε ένα pc που απλά κάνει browsing και τρέχει word, excel και photoshop... στην τελική κανένας δεν ήρθε και είπε ότι κάποιο λειτουργικό είναι πανάκια και ποτέ δεν πρόκειται να σου κλέψει κανείς τους κωδικούς από το Online banking, αν δεν ξέρεις δεν ρισκάρεις, απλά τα πράγματα...Επίσης υπάρχουν θέματα υποστήριξης, φιλοσοφίας λειτουργικού και 1002 πράγματα... υπάρχουν επιλογές για όλους...To μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι οι αποφάσεις των εταιριών να κάνουν ότι γουστάρουν στα λειτουργικά τους και να πειράζουν πράγματα που δεν πρέπει ή να βάζουν άλλα άχρηστα, χωρίς ορισμένες φορές να σέβονται τους χρήστες, αλλά αφού υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές δεν με νοιάζει καθόλου...οπότε τι κάθεστε και τσακώνεστε...? ο καθένας με αυτό που γουστάρει και αγαπάει... στην τελική δεν σου βάζει κανείς το όπλο στο κεφάλι και σου λέει αυτό θα χρησιμοποιείς... εσύ αποφασίζεις (ή οι ανάγκες σου)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 3, 2008 #64 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 @Astakos, BeetleJuice, perp Ένα προσωπικό αγαπημένο livecd (χωρίς δυνατότητα εγκατάστασης, δηλαδή δεν πειράζει τους δίσκους) είναι το Knoppix (κάντε κλικ στην αγγλο-ηπα σημαία). Το κατεβάζετε από εδώ. Αυτό είναι μόνο Αγγλικό.Για να κατεβάσετε την Ελληνική έκδοση click εδώ. Ένα ακόμα εξαιρετικό livecd είναι το γνωστό Ubuntu. Κατεβάστε το Αγγλικό μέσω ftp εδώ. Κατεβάστε τα iso, κάφτε τα με το Nero ή οτιδήποτε άλλο (Προσοχή, διαλέξτε burn image, όχι data cd), σετάρετε το BIOS να κάνει boot από cd κι είστε έτοιμοι. Απλά κάντε ότι θα κάνατε και στα windows. Ψάχτε τα μενού, βρείτε τον web browser, μπείτε στο λάμπη κτλ. Αν μετά θέλετε να το εγκαταστήσετε, ρωτήστε εδώ ή δείτε κάποιον οδηγό. BTW, το livecd μαζί με ένα usbstick για τα δεδομένα σας, μπορεί να μπει σε όλους τους υπολογιστές, κι είναι σαν να κουβαλάτε το pc σας μαζί (Υπάρχει και το linux mint που έχει τα multimedia codecs ενσωματωμένα, αλλά anyway κατεβάστε το Knoppix ;p) {Perp, καλό moderating:T:} Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 3, 2008 #65 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Πολύ ωραίο θέμα, απλά ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην κατρακυλήσει στο επίπεδο καφενείο/παντοπωλείο/χασαποταβέρνα ο Λιάγκουρας...Προσωπικά έχω δοκιμάσει για πολύ λίγο (δυστυχώς) το Ubuntu.Δυστυχώς, η δύναμη της συνήθειας, η έλλειψη χρόνου και η βαρεμάρα μου δεν με βοήθησαν να του δώσω μια καλύτερη ευκαιρία. (του linux γενικότερα)Ελπίζω κάποια στιγμή, να τα καταφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Απρίλιος 3, 2008 #66 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 @Astakos, BeetleJuice, perpΚατεβάστε τα iso, κάφτε τα με το Nero ή οτιδήποτε άλλο (Προσοχή, διαλέξτε burn image, όχι data cd), σετάρετε το BIOS να κάνει boot από cd κι είστε έτοιμοι. Linux ειπαμε δεν ξερουμε,οχι προπαιδεια... Thanks m8...οι ελληνικες εκδοσεις ειναι το ιδιο γελοιες στο λεξιλογιο οπως τα win?φανταζομαι ειναι καλυτερα με εγγλεζικα για να διαβαζουμε στο internet.. BTW, το livecd μαζί με ένα usbstick για τα δεδομένα σας, μπορεί να μπει σε όλους τους υπολογιστές, κι είναι σαν να κουβαλάτε το pc σας μαζί Η ακομα καλυτερα φτιαχνουμε ενα boot φλασακι..(μολις βρω ποια ειναι τα αρχεια που το κανουν bootable σε linux).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Απρίλιος 3, 2008 #67 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 σωστος ο jaco ....εχεις την δυνατοτητα της επιλογης φιλε παντα,και οχι μονο σε επιπεδο λειτουργικου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 3, 2008 #68 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 εμενα με εχει βοηθησει ο slaught για το sidux και τοχα βαλει ενα φεγγαρι (δεν το εβγαλα ουτε με χαλασε κατι , μην παρεξηγηθω απλα χρειαστικα τον δισκο σε ωρα αναγξης)τωρα κατεβασα και το ubuntu να δουμε τι ψαρια πιανειθα βαλω ενα παλιο δισκακι με linux να τοχω παντα ευκαιρο για πειραματισμους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Απρίλιος 3, 2008 #69 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 BTW, για όποιον θέλει να πάρει μία γεύση και κάποιες γενικές οδηγίες, εδώ έχει κάποια ωραία βινεάκια (για Ubuntu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 3, 2008 #70 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Linux ειπαμε δεν ξερουμε,οχι προπαιδεια...Thanks m8...οι ελληνικες εκδοσεις ειναι το ιδιο γελοιες στο λεξιλογιο οπως τα win?φανταζομαι ειναι καλυτερα με εγγλεζικα για να διαβαζουμε στο internet.. Η ακομα καλυτερα φτιαχνουμε ενα boot φλασακι..(μολις βρω ποια ειναι τα αρχεια που το κανουν bootable σε linux).. Καλά ντε, δε σας είπα και καμπούρηδες Άμα έχεις Αγγλικά win, βάλε αγγλικά linux, γιατί έχεις ένα δίκιο με τις μεταφράσεις. Για τα usb, υπάρχουν κι ειδικές usb distros.Μία που μου έρχεται είναι το FaunOS. Google for more. Πρέπει να είναι εύκολο, δεν το έχω δοκιμάσει. Beetlejuice, ξαναβάλε Sidux ωρέ. Πιο σπιντάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 3, 2008 #71 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Εγω παιδιά για πρώτη φορά απέκτησα μηχανάκι με MacOS πριν από λίγες μέρες, ένα MacMini για την ακρίβεια με Tiger λειτουργικό.Δεν το έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου και πήγαινα με το help για πολλή ώρα, στο τέλος της βραδιάς (κατά τις 3πμ - καινούριο κοσκινάκι μου......) το μηχανάκι είχε "δεί" δίκτυο, linux & windows μηχανές, έβλεπε internet φυσικά, έπαιζε webserver και SSH, του έριξα και μερικές εφαρμογούλες (Toast κλπ), έκανα compile php, τώρα είναι ο μικρός home server που μου επιτρέπει να συνδέομαι στο δίκτυο του σπιτιού από το Internet. Kαι όλα αυτά χωρίς ΤΙΠΟΤΑ να πάει στραβά. Οτι έλεγε το Help δούλευε χωρίς πρόβλημα.Η τελευταία φορά που ΟΛΑ μου δούλεψαν με την πρώτη, ήταν πριν καμμιά 20αριά χρόνια με την Amiga.Ενα μεγάλο μπράβο στην Apple, μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιώ μόνο το MacOs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Απρίλιος 3, 2008 #72 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Linux ειπαμε δεν ξερουμε,οχι προπαιδεια...Thanks m8...οι ελληνικες εκδοσεις ειναι το ιδιο γελοιες στο λεξιλογιο οπως τα win?φανταζομαι ειναι καλυτερα με εγγλεζικα για να διαβαζουμε στο internet.. Η ακομα καλυτερα φτιαχνουμε ενα boot φλασακι..(μολις βρω ποια ειναι τα αρχεια που το κανουν bootable σε linux).. οι ελληνική έκδοση (μιλώντας για ubuntu) είναι πολύ καλή(προσεγμένη),για άλλες διανομές δεν ξέρω. http://www.linux-usb.org/ http://www.plug.gr/index.php/archives/24 http://www.damnsmalllinux.org/ ρίξε και μια ματια στα παραπάνω αν θες (linux σε usb):whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 3, 2008 #73 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 τελικα photoshop για λινουξ υπαρχει?για mac υπαρχει αυτο το ξερωτωρα μη φανταστειτε οτι εχω καταλαβει τι διαφορα εχει το μακ απο το λινουξ σε κανονικο πισι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 3, 2008 #74 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το photoshop των windows (μέσω του linux προγράμματος wine).Αλλά υπάρχει και το αντίστοιχο open-source πρόγραμμα, το GIMP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 3, 2008 #75 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το photoshop των windows (μέσω του linux προγράμματος wine).Αλλά υπάρχει και το αντίστοιχο open-source πρόγραμμα, το GIMP.μαλλον δεν εγινα σαφηςη ερωτηση ειναι απληενας που εχει MAC περιφανευεται ΔΙΚΑΙΩΣ για πιστα χρωματα και ταχυτητα στο ADOBE photoshopλεω γω τωρααν στησω ενα λινουξ , μια επιλογη ειναι λετε το wine + photoshop fow windowsμπορω ομως να βαλω και το Photoshop που ειναι για MAC? δλδ να κανω ενα MAC με συμβατα εξαρτηματα και λινουξ software...το αντιστοιχο αναρωτιεμαι και για προγραμματα ηχοληψιας για πολλους φιλους μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 3, 2008 #76 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 @seph1roth + eleozz Thanks για τα links... Ελπιζω μεσα στο weekend να καταφέρω να τα φορεσω στο laptop για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Απρίλιος 3, 2008 #77 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 συγγνώμη ξέχασα το καλύτερο έχει και για αρκετές διανομές και αναλυτική διαδικασία για το πως θα μπούν σε usb και πως θα γίνει bootable :daisy: http://www.pendrivelinux.com/ ελπίζω να βοήθησα για ερώτησης εδώ είμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Απρίλιος 3, 2008 #78 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 μαλλον δεν εγινα σαφηςη ερωτηση ειναι απληενας που εχει MAC περιφανευεται ΔΙΚΑΙΩΣ για πιστα χρωματα και ταχυτητα στο ADOBE photoshopλεω γω τωρααν στησω ενα λινουξ , μια επιλογη ειναι λετε το wine + photoshop fow windowsμπορω ομως να βαλω και το Photoshop που ειναι για MAC? δλδ να κανω ενα MAC με συμβατα εξαρτηματα και λινουξ software...το αντιστοιχο αναρωτιεμαι και για προγραμματα ηχοληψιας για πολλους φιλους μου...κατά 99% όχι, παρά μόνο με εξωμίωση υπάρχει μια μικρή ελπίδα...mac & linux δεν είναι συμβατά...τα mac έχουν μια συμβατότητα με το BSD από όσο ξέρω...αλλά είναι διαφορετικής λογικής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Απρίλιος 3, 2008 #79 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 μαλλον δεν εγινα σαφηςη ερωτηση ειναι απληενας που εχει MAC περιφανευεται ΔΙΚΑΙΩΣ για πιστα χρωματα και ταχυτητα στο ADOBE photoshopλεω γω τωρααν στησω ενα λινουξ , μια επιλογη ειναι λετε το wine + photoshop fow windowsμπορω ομως να βαλω και το Photoshop που ειναι για MAC? δλδ να κανω ενα MAC με συμβατα εξαρτηματα και λινουξ software...το αντιστοιχο αναρωτιεμαι και για προγραμματα ηχοληψιας για πολλους φιλους μου...απ όσο ξέρω mac και linux δεν πρέπει να έχουν τέτοια συμβατότηταεκτος από το wine που μπορεί να τρέξει πολλά προγράμματα από windows(exe) υπάρχουν και εργαλεία που μπορείς να κανεις την ίδια δουλειά στην περίπτωση του photoshop προτείνω το GIMP (κάνει θαύματα)επειδή άκουσα ότι δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα θα δώσω μερικά site (για να μην αναλύσω εγώ)...http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Linux_software_equivalent_to_Windows_softwarehttp://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.htmlhttp://www.linuxalt.com/http://www.libervis.com/wiki/index.php?title=Table_of_Equivalent_Softwarehttps://help.ubuntu.com/community/ListOfOpenSourcePrograms (από το ubuntu community)εδώ να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται να τρομάξετε κοιτώντας τα προγάμματα καθώς πλέον οι περισσότερες διανομές έρχονται με τα κατάλληλα εργαλεία για δουλειά,και ροτόντας μπορείτε να μάθετε πια είναι εύχρηστα και πια αξίζουνκαι εγώ τώρα μαθαίνω:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 3, 2008 #80 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Σε λιγακι θα δοκιμασω Windows Vista Ultimate + SP1 Activated ετσι για να εχω ενα μετρο συγκρισης. Να ναι καλα το *_____* (δεν λεμε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.