BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 εχω μια LG 12ms 19'' τετραγωνη και λεεω να την αλλαξω...σιγουρα θα παω σε 22 γιατι 24 δεν το σηκωνει η τσεπη μουξερω 5 πραγματα για πανελς αλλα θελω συμβουλη στο εξηςΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟη οθονη ΠΡΕΠΕΙ να εχει dvi & d-sub, αρα αποκλειουμε ολες που εχουν μονο d-subΔΕΥΤΕΡΟ η οθονη ΠΡΕΠΕΙ να εχει switch και να αλλαζει απο vga σε dviαυτο γιατι ΠΑΝΤΑ σχεδον εχω δευτερο ή και τριτο μηχανημα σπιτι και ΠΡΕΠΕΙ να καταργησω το σπλιτερ που εχω γιατι πιανει χωρο και δεν ειναι και βολικοτωρα το κρισιμο ερωτημα ειναι ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ dvi&vga εχουν ΚΑΙ switch για να μεταφερεσαι αποτο ενα στο αλλο?γιατι μπορει να εχουν dual input ΑΛΛΑ να δεχονται ή το ενα ή το αλλο και να μην κανουν switchΤΡΙΤΟ (ερωτηση)το HDMI σε σχεση με το dvi τι χανει και τι κερδιζει?η μητρικη μου βγαζει digital &optical ηχο και σαφως dvi αρα δεν καταλαβαινω ΤΙ εχει να μου δωσει το hdmi παραπανωΤΕΤΑΡΤΟβλεπω οτι σε καλες προσιτες τιμες ειναι και οθονες με vga-scart-dvi-dsubτο μονο κακο ειναι τα 5msκατα ταλλα 16:10 ειναι , γωνιες θεασης καλες , ηχεια ενσωματωμενα , τηλεχειριστιριο ,αυτες ΕΧΟΥΝ switch για να μεταφερεσαι απο tv σε vga σε scart σε dvi???σαν τηλεορασεις λενε ή θα κλαιω τα λεφτα μου?ΣΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑΝα πω οτι εγω δεν θελω 1000000 frames στα games και γενικα games με τετοιες απαιτησεις ΔΕΝ παιζω (περισοτερο στρατηγικης)απο την αλλη τηλεοραση δεν εχω στο δωματιοεπεξεργασια εικονας κανω ομως αρκετα και συχνααυτακαι τα μοντελα ειναι τα εξηςοποιος εχει κατι ας το υποστηριξει ή ας πει κατι κακο που εντοπισεοποιος εχει σκοπο να αγορασει κατι ας μου πει που εχει καταληξειhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=967238http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=953423http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1019171http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=984876http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1019198το τελευταιο δεν παιζει απο οικονομικης αποψης απλα το βαζω σαν συγκριση , μονο hdmi εχει σαν εξτρα απο τις αλλεςευχαριστω πολυ οσους ασχοληθουνθα με βοηθησετε πολυκαλη συνεχεια :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Απρίλιος 2, 2008 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Nα θεσω απλα υποψη σου την LG 227 που αντικαθιστα την 226 και σε αλλο thread "ακουστηκαν" καλα λογια. Η τελευταια επισης samsung κοστιζει τοσο που πλεον μπορεις να δεις και σε 24" (+15€) χωρις ομως tv tuner. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Απρίλιος 2, 2008 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 έχω την Samsung SM226BW. απλά μαμάει!!! μπορεί να παίζει η αναλογική ή η ψηφιακή είσοδος με επιλογή από τον χρήστη. έχει κουμπί στο μπροστινό μέρος για αλλαγή on-the-fly. Δες φώτο εδώ: και ένα review Samsung 226BW Review - hosted by Neoseeker Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 απο εμενα πας ή δευτερη (226 BW) ή στην τελευταια...τα σπανε και οι δυο (και γενικα η samsung ειναι κορυφη)... Και επισης, ως κατοχος της 205 BW επιβεβαιωνω και την ρηση του Tsene για switching on the fly... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Απρίλιος 2, 2008 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 λοιπον...226 bw εδω..πρωτα απολα για να μαθεις για αυτην τσεκαρε το θρεντακι πουχαμε ανοιξει γιαυτην και μονο για το θεμα του λαχειου με τα πανελ της.2ον μην σε καιει το dvi/vga η συγκεκριμενη εχει και κουμπακι,αλλα εχει και επιλογη να κανει αυτοματα την αλλαγη απο dvi σε d-sub,αναλογα με την εισοδο που θα διαγνωσει σημα.3ον...μετα απο 1 χρονο χρησης εχω να πω πως το θεμα με τα χρωματα του ΤΝ ειναι υπαρκτο μεν,οχι τοσο φρικτο δε για μενα..πολλες φορες μαλιστα,διπλα διπλα με την παλια καθοδικη βγαζει πιο ευχαριστη εικονα(υποκειμενικο,το ξερω)..δεν διευκρινισες την χρηση που τη θες για να μπορω να πω αν σε καλυπτει...αφου ομως κανεις συχνα επεξεργασια εικονας,μηπως να αποφυγεις τις ΤΝ οθονες?οσον αφορα τα παιχνιδια,και τα στρατηγικης,εννοειται πως το 16:10 ειναι χλιδα μεγαλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 αρα λοιπον συνοψιζουμε οτι η samsung απαξ και εχει dual input εχει ΚΑΙ SWITCHωραιο αυτογια την τηλεοραση κανενας τπτ?καμια ιδεα κατι?θα παιζει βρε παιδια ?αραγε αυτη με την τηλεοραση θα κανει switch απο tv σε analog σε digital?αμα τα κανει αυτα την πηραθα πα να δω στο σαιτ της....ορμαω Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 2, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 στο site παιζει και να μην βγάλεις άκρη...πηγαινε σε ενα κοντινο Πλαισιο και τσέκαρε τι κουμπάκια έχει μπροστά. Αν δεις ενα που έχει ενα βελος μεσα σε ενα πλαισιακι τοτε τελειωσε...Αν παλι δεν εισαι σιγουρος ρωτα καποιον υπαλληλο και θα σου πει...Δεν ειναι e-shop αυτοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 λοιπον...226 bw εδω..πρωτα απολα για να μαθεις για αυτην τσεκαρε το θρεντακι πουχαμε ανοιξει γιαυτην και μονο για το θεμα του λαχειου με τα πανελ της.2ον μην σε καιει το dvi/vga η συγκεκριμενη εχει και κουμπακι,αλλα εχει και επιλογη να κανει αυτοματα την αλλαγη απο dvi σε d-sub,αναλογα με την εισοδο που θα διαγνωσει σημα.3ον...μετα απο 1 χρονο χρησης εχω να πω πως το θεμα με τα χρωματα του ΤΝ ειναι υπαρκτο μεν,οχι τοσο φρικτο δε για μενα..πολλες φορες μαλιστα,διπλα διπλα με την παλια καθοδικη βγαζει πιο ευχαριστη εικονα(υποκειμενικο,το ξερω)..δεν διευκρινισες την χρηση που τη θες για να μπορω να πω αν σε καλυπτει...αφου ομως κανεις συχνα επεξεργασια εικονας,μηπως να αποφυγεις τις ΤΝ οθονες?οσον αφορα τα παιχνιδια,και τα στρατηγικης,εννοειται πως το 16:10 ειναι χλιδα μεγαλη...τι ειναι αυτο το ΤΝ παλι?εγω για games δεν με νοιαζειθελω χωρο απλετο , switch , και δεν θα με χαλαγαν τα ηχεια και η τηλεοραση φυσικατα 5ms δεν τα θεωρω προβληματωρα οκ αν ειναι να βγαζει χαλια χρωματα θα εχω προβλημα , αλλα αυτο δεν το λυνουμε με το ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 2, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 τι ειναι αυτο το ΤΝ παλι? αλλα αυτο δεν το λυνουμε με το ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ? ναι,η δικη μου μαλιστα είχε και ξεχωριστό cd με εργαλειο για αυτη τη δουλεια ( υποθετω πως και οι υπολοιπες θα εχουν). Αν πάλι δεν σε βολεψει αυτο μπορεις να παρεις καποιο calibration tool αν και δεν νομιζω πως προκειται να χρειαστει κατι τετοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 στο site παιζει και να μην βγάλεις άκρη...πηγαινε σε ενα κοντινο Πλαισιο και τσέκαρε τι κουμπάκια έχει μπροστά. Αν δεις ενα που έχει ενα βελος μεσα σε ενα πλαισιακι τοτε τελειωσε...Αν παλι δεν εισαι σιγουρος ρωτα καποιον υπαλληλο και θα σου πει...Δεν ειναι e-shop αυτοι καλα δεν εχεις εικονα τι κανει το σκαθαρι οταν ειναι να αγορασει πραγμα τα σκαλιζω ολα και τα ψαχνω πολυ θα το κανω και αυτο αλλα οκ ο υπαλληλος ας πουμε δεν ξερει να μου πει αν κανει auto switch , αν εχει καποιο μειονεκτημα το φορουμ σαυτα τα σπαει γαιυτο ανοιγω και thread... καλα να σου πω , αν εγω εχω ενα δευτερο μηχανημα και το ανοιγοκλεινω ολη την ωρα θα μου κανει switch ολη την ωρα? πανω κατω αριστερα δεξια εχει αυτη η οθονη που εχετε εσεις? πολλοι την εχουν αυτην αποτι βλεπω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 2, 2008 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 αν εχεις πχ, ενα μηχανημα στο d-sub και κανεις δουλεια ενω ταυτοχρονα αναβοσβηνεις το αλλο τοτε,οχι, δεν θα κανει switch ολη την ωρα. θα το αλλαζεις εσυ χειροκινητα οποτε θελεις...Αν ομως εχεις κλειστη την οθονη και τα δυο συστηματα και τα ανοιξεις ολα ταυτοχρονα τοτε η οθονη θα σου δωσει εικονα απο αυτο από το οποιο θα βρει πρωτα σημα (και φυσικα θα μπορεις να το αλλαξεις ανα πασδα στιγμη)Οσο για το αλλο, σε εμενα ολα ρυθμιζονται με το πανω/κατω...λογικα και στις αλλες ετσι θα ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 2, 2008 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Μάστορα με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. Αλλά κοιτάζω και αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1076922 Reviews:http://alatest.co.uk/iiyama_b2403ws_series_monitors/monitors/expert_reviews/pe-47911633,29/http://www.behardware.com/articles/680-2/lcd-24-iiyama-b2403ws-samsung-245t.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 πολυ ωραιαβρηκα καιμια ακρη στο Insomnia με 4 τυπους που την εχουνε αυτην με την τηλεορασηπαιζει αυτο που λεει ενας οτι το tuner δουλευει μονο αν εχεις ανοιχτο το πισι?ειναι δυνατον?καμενος κοσμος , δεν παιζει αυτο με τιποτα....το μονο που ειδα ειναι οτι με τα χρωματα λεει κατι κανειλιγο ξεθωριασμενα λεειβαζω στοιχημα οτι ειναι στην τυχη ρυθμισμενη , και με τις φωτεινοτητες στο θεοενα κακο που ειδα ειναι οτι λεει οτι δεν ρυθμιζεις καθε χρωμα μεμονομενα στο rgbπεριεργο ε?παντως σαν τηλεοραση λεει ειναι 10/10 !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Μάστορα με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. Αλλά κοιτάζω και αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1076922 Reviews:http://alatest.co.uk/iiyama_b2403ws_series_monitors/monitors/expert_reviews/pe-47911633,29/http://www.behardware.com/articles/680-2/lcd-24-iiyama-b2403ws-samsung-245t.htmlχωσου χωσου να βγαλουμε ακρη μαστορα μιας που σε ενδιαφερει και σενααπο πλαισιο νομιζω τα καλιτερα εχω βαλειαυτη που λες εχει σαν ΣΥΝ : hdmi , true HD 1080 ,2ms , speakers , τιμη !! ΠΛΗΝ : δεν εχει tuner , remote και δεν ξερω τι γινεται απο αξιοπιστια στα χρωματα κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 2, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 χωσου χωσου να βγαλουμε ακρη μαστορα μιας που σε ενδιαφερει και σενααπο πλαισιο νομιζω τα καλιτερα εχω βαλει αυτη που λες εχει σαν ΣΥΝ : hdmi , true HD 1080 ,2ms , speakers , τιμη !! ΠΛΗΝ : δεν εχει tuner , remote και δεν ξερω τι γινεται απο αξιοπιστια στα χρωματα κτλ - Speakers σε οθόνη = g.t.p. (πάμε παρακάτω) + Χρώματα στα συν (δες το παραπάνω λινκ από behardware, pre-calibrated !!!) + Τιμή, HDMI + Καλώδιο DVI -to- HDMi (δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτο) - tuner-remote ... 20-40 ευρώ Pci καρτούλα (μεταχειρισμένη ακόμα καλύτερα) - Γωνίες θέασης ΤΝ (=κακές) που εστί αν την θες KAI για TV (αυτή και όποια άλλη με TN) την ξεχνάς εκτός και αν την γυρίζεις όπου πας με κάνα σκουπόξυλο να είσαι κέντρο +/- η Ιιyama ενώ στις CRT ήταν από τις καλύτερες στα TFT "έχει μείνει πίσω" και πιστεύω ότι προσπαθεί να δώσει καλά πράγματα σε καλές τιμές μπας και ξαναχτίσει το όνομα που είχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 2, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 - Speakers σε οθόνη = g.t.p. (πάμε παρακάτω)+ Χρώματα στα συν (δες το παραπάνω λινκ από behardware, pre-calibrated !!!) + Τιμή, HDMI + Καλώδιο DVI -to- HDMi (δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτο) - tuner-remote ... 20-40 ευρώ Pci καρτούλα (μεταχειρισμένη ακόμα καλύτερα) - Γωνίες θέασης ΤΝ (=κακές) που εστί αν την θες KAI για TV (αυτή και όποια άλλη με TN) την ξεχνάς εκτός και αν την γυρίζεις όπου πας με κάνα σκουπόξυλο να είσαι κέντρο +/- η Ιιyama ενώ στις CRT ήταν από τις καλύτερες στα TFT "έχει μείνει πίσω" και πιστεύω ότι προσπαθεί να δώσει καλά πράγματα σε καλές τιμές μπας και ξαναχτίσει το όνομα που είχε. κοιτα τωρα τι ωραια διαφωνουμε 1)εννοειται ρε μαστορα οτι ΟΛΟΙ εχουμε ηχεια εξτρα , αλιμονο αν θελουμε να δουμε ταινια απο τα onpanel (ουαου?) ηχεια τι δεν σκεφτηκες ομως? οτι εγω εκει πανω δεν θα βαλω το πισι αλλα το κατεβαστηρι ετσι για να μην τρεχω να συνδεω ηχεια και ακουστικα για να ακουσω κατι απο αλλη πηγη αν θελω ο ανθρωπος... πες ας πουμε οτι με το ενα πισι παιζω ενα παιχνιδι και με το αλλο εχω να μσν , εχω μια playlist , εχω κατι ας πουμε , με χαλασαν 2 ηχειακια μεσα στα μουτρα μου για μονιτορ καταστασεις? ΟΧΙΙΙΙΙΙ χαχα στην εφερα ε? απλα οκ εμενα θα με βολευαν για να μην εχω 2 σετ ηχεια ή 1 σετ και βαλε βγαλε 2)precalibrated , ΝΑΙ ΤΟΔΑ και ειναι κατι υπερβολικα θετικο σε σημειο που ισως ειναι το ΠΙΟ σημαντικο αν τωρα με ενα μασινι που κανει καλιμπραρισμα μπορεις να πετυχεις το ιδιο τοτε οκ δεν μας ενδιαφερει και τοσο... 3)ΤΙΜΗ ,ΝΑΙ πολυ καλη τιμη και χωρις να εχουμε κανει skroutz... 4) hdmi , αυτο σαν τι θετικο το βλεπεις?απαξ και μπαινει πανω στο πισι με dvi ποσως με ενδειαφερει αν θαχει hdmi , ιδια ποιοτητα θα δω ΑΝ ομως εννοεις TRUE HD τοτε ΝΑΙ εχεις δικιο γιατι κατω απο 22'' νομιζω δεν εχεις TRUE HD 1080i και ΡΩΤΑΩ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ? θελει δλδ ειδικη και σιγκεκριμενη αναλογια για να "ανοιξει" το σημα στα 1080? 5) καλωδιο , οκ δεν με καιει , εχω ηδη ανταπτορα dvi--->hdmi , και 2 dvi--->dvi 6) ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ρε μαστορα , οκ μου λες μια καρτουλα pci , αντε να στην κανω εγω και usb σε ρωταω εγω τωρα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΠΙΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ? και οκ αντε να το εχω , λογικα πρεπει να εχω το κατεβαστηρι με το tuner , το κατεβαστηρι ομως ειναι με μικρο μηχανημα και δεν σηκωνει,ασε που θα μπει και λινουξ εκει αρα παμε στο μεγαλο μηχανημα και οκ εκει που θαμαι αραχτος εγω και θα βλεπω ανιτα πανια ας πουμε ποιος θα ερθει μετα οταν κοιμηθω να κλεισει το πισι?ΕΣΥ? οχι αν ερχεσαι να μου το κλεινεις και να μου πληρωνεις και την ΔΕΗ οκ , δεκτο απο μενα... αρα ειναι πολυ σημαντικο πρωτερημα το tuner και ΕΙΔΙΚΑ οταν λενε οτι σαν τηλεοραση απλα ειναι ΤΕΛΕΙΑ και οχι review ,δες στο ινσομνια τι λενε τα παιδια που την εχουν ο αλλος λεει οτι την πηρε για την κρεβατοκαμαρα , χωρις να εχει καν πισι εκει μεσα... 7)remote και angle εδω οκ ειναι αναλογα το δωματιο φαντασου ας πουμε οτι εμενα το κρεββατι μου ειναι παραλληλα με το πανελ και 2 μετρα μακρια το πανελ ειναι εντοιχισμενο στην βιβλιοθηκη ειναι αδυνατον ΟΤΙ και να βαλω να μην πρεπει να το κουνησω για να δω με μια καλη βαση ή με αναρτηση απο τον τοιχο κανω ενα ΦΑΠ και παρτο στο πλαι και ξαπλααααααρω αερατος και βλεπω ματριξ ...τσικ και βλεπω ανιτα πανια , τσικ και παιζω διακοπες αποτην βιντεοκαμερα ,τσικ και βλεπω τελετεξτ , τσικ και βλεπω φιλμνετ και ολα αυτα με κλειστο πισι !!! 8)σαν αξιοπιστια του ονοματος που λες δεν ξερω τι λεει στα πανελς ευχομαι να ειναι οκ και να μην τρεχουμε βρηκα ενα αρνητικο στο switch οταν εχεις πολλες συσκευες οπως component ,scart,vga,dvi,tv πρεπει για να πας απο το ενα στο αλλο να πατας το κουμπι 1-2-3 φορες αυτο μονο εχω βρει κατεβασα το manual και το διαβασα παντως εχει απειρες ρυθμισεις η LG ακουω και αλλους , ελα παμε ps το στυλ μου ειναι φιλικο δεν πιστευω να παρεξηγησεις την ειρωνια μου...:banging::happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill-out Απρίλιος 2, 2008 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2008 Εγγυηση on-site = SAMSUNG +1 απο μενα και LGη Ιιyama αν θυμαμαι καλα παιζει πανω απο 7καμενα.Οπως ειπα SAMSUNG απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apagal Απρίλιος 3, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 +1 για samsung και από εμένα.Τόσα χρόνια ακόμα δεν με πρόδωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Απρίλιος 3, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Προσωπικη μου αποψη: Κανε οικονομια και παρε μια 24αρα dell ή eizo. Γ@μησε την τηλεοραση ετσι κι αλλιως ολο μ@λ@κιες εχει. Αλλωστε το ξερεις και εσυ οτι αν ειναι να σκασεις καπου χρημα τα σκας στην Οθονη. Και πιστεψε με οταν θα παρεις καλη 24αρα μετα δεν υπαρχει γυρισμος. Οι "καλές" 24αρες δινουν θυρες να φαν και οι κοτες (dvi-hdmi-svideo-rca-vga κλπ) οποτε απλα τσιμπας μια τετοια περνεις και ενα ψηφιακο δεκτη τον κοτσαρεις πανω και τσουπ εχεις γαματη οθονη και tv οποτε γουσταρεις. Ενα πραγμα δεν ειμαι σιγουρος. Αν οι ψηφιακοι δεκτες "πιανουν" και τα νορμαλ καναλια εκτος των ψηφιακων της ΕΡΤ + αν εχουν εξοδους εικονας hdmi (η εστω rca/svideo αλλα εκει πας παλι σε αναλογικο σημα) εκτος απο SCART. Εκτος αυτου οι καλες 24αρες εχουν και "καλους" scallers σχετικα με την τιμη τους οποτε και δεν θα εχεις σοβαρα προβλητα στο up-down scalling. Αν και γνωστο ειναι οτι τα μεγιστα τα δινουν στην native αναλυση 1920χ1200... Ενναλακτικα αν εχει rca/svideo αυτο που ανετα μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις πανω της το ξεχασμενο video σου και να παιρνεις σημα απο το δεκτη του αναλογικα. Θα μπορεις να γραφεις και την Μαρια την ασχημη αν την χανεις . Απο ποιοτητα εικονας δεν ξερω τι θα παιζει αλλα μην περιμενεις παπαδες με αναλογικο σημα. Γενικα παντως ακου τον παππου και κανε υπομονη να παρεις καλη 24αρα. Δεν θα το μετανιωσεις. (Προσωπικα εχω την 2407 της Dell (rev.04) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος) Το hdmi ουσιαστικα ειναι dvi+ηχος αλλα αν δεν εχει η οθονη ηχεια ...ειναι αχρειαστο. Στο μονο που βολευει ειναι να μην μπλεκεις με ανταπτορες-switchers αν πχ θες να συνδεσεις κανα ps3 - xbox 360 ταυτοχρονα πανω της. Γενικα παντως οσο περισσοτερες θυρες εχεις τοσο καλυτερα. Για ΤΝ και θεαση υπο γωνια απλα ξεχασε το. Tα 22 αρια με μεγιστη αναλυση 1680χ1050 πως θα παρουν 1080p σημα (1920χ1080) ρε νεος Θα το κανουν downscaling οποτε παπαλα το σημα. (αν δεν κανω λαθος σε αυτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Απρίλιος 3, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2008 Προσωπικη μου αποψη:Κανε οικονομια και παρε μια 24αρα dell ή eizo. Γ@μησε την τηλεοραση ετσι κι αλλιως ολο μ@λ@κιες εχει. Αλλωστε το ξερεις και εσυ οτι αν ειναι να σκασεις καπου χρημα τα σκας στην Οθονη. Και πιστεψε με οταν θα παρεις καλη 24αρα μετα δεν υπαρχει γυρισμος. Οι "καλές" 24αρες δινουν θυρες να φαν και οι κοτες (dvi-hdmi-svideo-rca-vga κλπ) οποτε απλα τσιμπας μια τετοια περνεις και ενα ψηφιακο δεκτη τον κοτσαρεις πανω και τσουπ εχεις γαματη οθονη και tv οποτε γουσταρεις. Ενα πραγμα δεν ειμαι σιγουρος. Αν οι ψηφιακοι δεκτες "πιανουν" και τα νορμαλ καναλια εκτος των ψηφιακων της ΕΡΤ + αν εχουν εξοδους εικονας hdmi (η εστω rca/svideo αλλα εκει πας παλι σε αναλογικο σημα) εκτος απο SCART. Εκτος αυτου οι καλες 24αρες εχουν και "καλους" scallers σχετικα με την τιμη τους οποτε και δεν θα εχεις σοβαρα προβλητα στο up-down scalling. Αν και γνωστο ειναι οτι τα μεγιστα τα δινουν στην native αναλυση 1920χ1200... Ενναλακτικα αν εχει rca/svideo αυτο που ανετα μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις πανω της το ξεχασμενο video σου και να παιρνεις σημα απο το δεκτη του αναλογικα. Θα μπορεις να γραφεις και την Μαρια την ασχημη αν την χανεις . Απο ποιοτητα εικονας δεν ξερω τι θα παιζει αλλα μην περιμενεις παπαδες με αναλογικο σημα. Γενικα παντως ακου τον παππου και κανε υπομονη να παρεις καλη 24αρα. Δεν θα το μετανιωσεις. (Προσωπικα εχω την 2407 της Dell (rev.04) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος) Το hdmi ουσιαστικα ειναι dvi+ηχος αλλα αν δεν εχει η οθονη ηχεια ...ειναι αχρειαστο. Στο μονο που βολευει ειναι να μην μπλεκεις με ανταπτορες-switchers αν πχ θες να συνδεσεις κανα ps3 - xbox 360 ταυτοχρονα πανω της. Γενικα παντως οσο περισσοτερες θυρες εχεις τοσο καλυτερα. Για ΤΝ και θεαση υπο γωνια απλα ξεχασε το. Tα 22 αρια με μεγιστη αναλυση 1680χ1050 πως θα παρουν 1080p σημα (1920χ1080) ρε νεος Θα το κανουν downscaling οποτε παπαλα το σημα. (αν δεν κανω λαθος σε αυτο) μαστορα καλα τα λες αλλα 24 ιντσες για να ειμαι στους 40 ποντους και να δουλεω ολη μερα νομιζω θα φτασει στο σημειο να ειναι χειροτερο και οχι καλυτερο εδω και με τις 22 και το σκεφτομαι καποτε ειχαμε 21'' τηλεοραση και βλεπαμε αποτον καναπε 3-4μετρα και τωρα θελουμε 24'' για τα 40 εκατοστα? δλδ οκ δεν ειναι home cinema , εχω και την 32'' στο σαλονι αμα θελω να δω ταινια αμα βαλώ 24'' και true hd στο δωματιο , στο πισι το καλο μου , μετα δεν θα θλαω να παω στο σαλονι να δω τηλεοραση και επιπλεον θα πρεπει να βαλω και εναν προενισχυτη prologic και ηχεια στο δωματιο μου δλδ μετα ξεφευγει το θεμα απο μια αναβαθμιση οθονης σε ενα ολοκληρο συστημα... το ζητημα παντα ειναι ναι μεν η χλιδη και η ποζερια αναγκαστικα αλλα ας μην ξεχναμε το σημαντικοτερο : ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ , δλδ να εχεις κατι που ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ σαυτον τον τομεα εγω γλυτωνω την αγορα τηλεορασης , γλιτωνω τα καλωδια τα εξτρα , πουλαω το σπλιτερ , εχω 4 ηχεια (καθε ζευγος σε αλλο πισι) , βαζω πανω το κατεβαστηρι μου , συνδεω οτι συσκευη θελω και οκ δεν νομιζω οτι εχω καποιο μειονεκτημα αν στα αληθεια πιστευεις οτι εχει νοημα το TRUE HD στο ΠΙΣΙ σου , στο γραφειο σου απλα θελω περισσοτερα επιχειρηματα τωρα οσον αφορα την EIZO , οκ πασο δεν λεω κορυφαια αλλα οκ η τιμη ειναι αντε γεια να μου ελεγες να τα παρατησω ολα και να παρω ας πουμε μια 20αρα EIZO , με κορυγαια ποιοτητα χρωματων ΝΑΙ να το σκεφτομουν αλλα οχι απο οθονη 200 ευρω να παω σε 600 ,ειναι πολυ για μενα πανω απο 350 δεν θα δωσω σαν ποιοτητα για να εχω πιστες φωτογραφιες τι θα προτεινες σε λογικη τιμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.