saradis1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Καλημέρα σε όλους. μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι?Έχω έναν υπολογιστή ο οποίος κάνει επαννεκίνηση μόλις πάει να μπεί στα windows. δοκίμασα να μπώ σε safe mode αλλά κάνει το ίδιο. Έβαλα το cd των windows για να κάνω repair αλλα βγάζει ένα μύνημα κάτω για το "pcy.sys - address f76b60be base at f761f0000,datestamp 3b7d855c" και σταματάει την διαδικασία. τι λέτε να συμβαίνει? :giveup:
Dem Απρίλιος 2, 2008 #2 Απρίλιος 2, 2008 Kατα αρχην για προβλημα με την RAM φαινεται...γραψε τι pc έχεις και πότε αρχισε να το κανει,για να βοηθησεις περισσοτερο.Μπορει να ειναι απο Ram μεχρι του ότι προσπαθεις να κανεις install ΧP SP1 με pci e enabled στο bios, (σε μερικες dfi κανει κατι τετοια).
saradis1 Απρίλιος 2, 2008 Author #5 Απρίλιος 2, 2008 λοιπόν. κατάφερα με chkdsk/p να τον ανοίξω. έκανα και backup. τώρα μπαίνει στα win. μετά απο λίγο κάνει επανεκκίνηση. του έβαλα τώρα να κάνει έναν έλεγχο του δίσκου...θα δούμε τι θα μας βγάλει.
saradis1 Απρίλιος 2, 2008 Author #6 Απρίλιος 2, 2008 Kατα αρχην για προβλημα με την RAM φαινεται...γραψε τι pc έχεις και πότε αρχισε να το κανει,για να βοηθησεις περισσοτερο.Μπορει να ειναι απο Ram μεχρι του ότι προσπαθεις να κανεις install ΧP SP1 με pci e enabled στο bios, (σε μερικες dfi κανει κατι τετοια).το pc δεν ειναι δικό μου..οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι ειναι. δεν προσπάθησε κανείς να κάνει κάτι install. εδω και έναν χρόνο έχει τα ίδια και τρέχει κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα μόνο το οποίο δεν κάνει κάτι install (π.χ updates). Για ram υποψιάζομαι και εγώ. πώς μπορούμε να το τσεκάρουμε αυτό τώρα που καταφέρνω να μπώ σε windows? (δυστυχώς δεν έχω extra ram για να την βάλω να δώ αν θα κάνει τέτοια)
Astakos Απρίλιος 2, 2008 #7 Απρίλιος 2, 2008 Καταρχην εχουν χτυπησει τα windows.Οτι και να γινει θα χρειαστεις format καθως η λυση του chkdsk,fixmbr δεν ειναι σταθερη και αξιοπιστη.Το θεμα τωρα ειναι αν χτυπησαν απο μονα τους(λογω software) ή καποια βλαβη στο hardware τα οοδηγησε στο να κρεμασουν..Τι γραφει πανω αριστερα η bsod?Οι συνηθεις υποπτοι για crashes με bsod σε default clocked μηχανηματα ειναι ο σκληρος η ram,σπανια υπερθερμανση cpu(συνηθως τοτε freazarei η παει restart) και παρα πολυ σπανια Mobo.Αν εχει προβλημα η ram στο πρwτο pass του μεμτεστ θα κοκκινησουν ολα.Αν ειναι σκληρος το διαγνωστικο των win το βρησκει συνηθως αλλιως κανα hdtune..Αν δεν ειναι τιποτα απο αυτα,εγω λεω οτι τοτε κατι θα χτυπησε στο λειτουργικο για χιλιαδες πιθανες αιτιες.Δεν εξηγηται παντα..
Dem Απρίλιος 2, 2008 #8 Απρίλιος 2, 2008 Καταρχην εχουν χτυπησει τα windows.Οτι και να γινει θα χρειαστεις format..και βαλε SP2 αν δεν εχεις/ειχες. - Παρα πολυ πιθανο....για την RAMαπο τα win http://hcidesign.com/memtest/(βαλε 64mb και αστο μεχρι 3000%)ήμε bootable ISO πριν τα winhttp://www.memtest.org/υπάρχει και το prime95http://extremeoverclock.org/prime95-v253.html (αν δοκιμασεις μ αυτο βαλε stress cpu ram)Δοκιμασε με το 1ο που ειναι γρηγορο και απλο γιατι αν οι επανεκκινήσεις γινονται για λόγους RAM, αν και το λιγοτεροαξιοπιστο θα βρει λαθη σιγουρα.Με τις διακοπές ρευματος ηταν ανοιχτος και έτρεχε το προγραμμα?hdd 1oς υποπτος τοτε και μετά psu ειδικά αν ειναι παλιο.
saradis1 Απρίλιος 3, 2008 Author #9 Απρίλιος 3, 2008 Τι να πώ ρε παιδιά. έκανα στην αρχή ένα chkdsk. μετά μπήκε στα windows. μετά έκανα έναν έλεγχο στον δίσκο απο τα windows. του έκανα και μια ανασυγρότηση. δείχνει οκ μέχρι τώρα. για καλό και για κακό θα τρέξω και μια το memtest έτσι για να είμαι σίγουρος. ευχαριστώ πάντως όλους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.