Jump to content

Προβλημα port στο utorrent με παροχο ΟΝ Τelecoms

YDinopoulos

Recommended Posts

Προσφατα αλλαξα παροχο και απο 4Net-Double Play πηγα στην ΟΝ. Η πορτα που χρησιμοποιω για τα

Incoming conections ειναι 1234 (τυχαιο νουμερο)

Επειδη τελευταιο καιρο πειραματιζομαι στον παλιο φορητο μου με διαφορες linux distro, αναγκαζομαι και

τις κατεβαζω με το utorrent.

Συμφωνα με το portforward ανοιξα το port στο Virtual Server, απενεργοποιησα στο προγραμμα το UPnP και για σιγουρια στο COMODO Firewall ειπα οτι η port ειναι trusted. Επισης το firewall των Windows (Vista-Home Prem)

Αλλα...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν ανεβαινει η ταχυτητα (max 60-70 Kb/sec) ενω οι ταχυτητες απο το ntua.gr κατεβαζωντας καποια iso πιανουν μεχρι και 800-900 kb/sec

Εχω 2 ερωτησεις...

α) Τι αλλο μπορω να κανω για να ανοιξει η κ*λοπορτα? (Κανας μαραγκος..κολλησε στην κασα!)

β) Μπορω να βαλω το παλιο μου modem, χωρις να χασω υπηρεσιες IPTV ? (Zyxel Prestige P-660-H1 με τελευταιο firmware).

To UPnP κακος το εκανες Disable. Οταν το modem/router ειποστηριζει UPnP μπορει και ανιγει ports και τετοια αυτοματα αναλογα με της εντολες που στελνει το προγραμα. Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι...

Ας τα παρουμε ενα-ενα:

Utorrent:

-Port: 16881

-Max Connections: 180

-Max per torrent: 100

-Encryption Forced και το check διπλα για legacy connections

-DHT enabled

(1-2 λεπτα το πολυ μετα την εκινηση του client πρεπει να σου πρασινισει το DHT)

Router:

-Port forward για TCP & UDP απο 16881 εως 16889

Other software:

-Κλεισε τον firewall (με allow everything) και ανοιξε το utorrent.exe στον firewall τον vista (ισως καλυτερα να τον κλεισεις κ αυτον).

Κατεβασε απο το bay καποιο καλο αρχειο με πολλους seeders και λιγους leechers (το πολυ 50% των seeders). Ακομα καλυτερα... κατεβασε καποιο linux distro (συνηθως κατεβαινουν τσιτα).

Καλη επιτυχια.

PS: Δοκιμασε και μια φορα με τον ZyXELL..... θα χασεις video/telefony αλλα πιστευω οτι θα βγαλεις χρησιμα συμπερασματα...

το κολπακι με το encryption δε πολυπαιζει πλεον.

Αν και το encryption απο τις νεες εκδοσεις πχ1,8 παιζει κανονικα,

αλλά ειναι μεχρι να κανει update o isp τα φιλτρα του.

slot να σε ρωτησω γιατι δινεις ports 16881 εως 16889, και οχι μονο ενα port?

Aπο οτι θυμαμαι το untorrent ζητα μονο ενα πορτ.

dino, δε νομιζω οτι θα δεις φως με τις παραπανω αλλαγες....

κανε βεβαια αυτο που λεει ο σλοτ με τη δοκιμη ενος τορρεντ με πολλους seeder και λιγους λιμουτσους, και την αλλαγη του ρουτερ.

Βασικα αυτο που εκανα εγω ητανε να καταργησω εντελως τα τορρεντς

για πολλου και διαφορους λογους. Οτι θελω το κατεβαζω απο rapidshare (6e/μηνα)

και παντα, μα παντα, ειτε κατεβαζω 1 αρχειο ειτε 5, η ταχυτητα ειναι εντελως τεζα ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.