Jump to content

Επιλογή Low Power PC (mini-ITX) για HTPC.

koumle

Recommended Posts

Επειδή θα πρέπει να αλλάξω κουτί και μητρική στο υπάρχον HTPC, λόγω προβλήματος χώρου, πρέπει να πάρω κάτι σε mini-ITX και σκέφτηκα να πάω σε κάτι τύπου: ASUS E35M1-I DELUXE

Διαβάζω πολύ καλά σχόλια στο net γενικά για τη πλατφόρμα Brazos και λέω να την προτιμήσω από ΑΤΟΜ και ΙΟΝ.

Τι λέτε?

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Εχουν ποιο δυνατη VGA..και ποιο πολυ εξοπλισμο στα ιδια και λιγοτερα $$.

Ο CPU ειναι αλλου καλυτερος..αλλου χειροτερος..αλλα ικανος για 1080 εστω και με λιγο Load.

Δεν το εχουν καταφερει ακομα(ουτε εγω)..αλλα μολις βγει το νεο XBMC ελπιζω να παιζει..

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=99154

Χθες εβαλα αυτην http://www.msi.com/product/mb/E350IS-E45.html στο htpc. Υπηρχε ενας amd 4850e με μια 4550 ati πιο πριν . Στην αναπαραγωγη 1080p ( mpc-hc cccp ) τα παει μια χαρα.Το γνωστο προβλημα που ειχε και η 4550 (οτι αργει να συχρονισει το σημα του ηχου στον πολυκαναλο denon) παραμενει και εδω. Κατα τα αλλα σε λιγες μερες φωτο απο το νεο setup και μερικα ακομα σχολια γιατι δεν προλαβα να σχηματισω πληρη εικονα ( 2 ταινιες ειδα i am number 4 και U571)

ps στο λινκ πιο πανω παντως λεει all solid capacitors

Κραξε λιγο τον 11 να το τελειωσει επιτελους.... :p

""Τιιιιιιιιι ακόμα δεν το τελείωσε........

Ετσι σωστός............ ""

Ετοιμο είναι , συγκεντρώνω όλα τα αποτελέσματα και τις φωτο και τα στέλνω στον G.V

Πολύ καλή και ολοκληρωμένη λύση πάντως .

Απο τα πολύ λίγα αρνητικά το οτι δεν παίζει σωστά ( κα΄νει κοψίματα) ταινίες HD μέσω δικτύου.

(100αρι δίκτυο) .Η ίδια ταινία σε αναπαραγωγή απο τον δίσκο του πάιζει άψογα

Υ.Γ .Ατιμο πράγμα η real life

Απο τα πολύ λίγα αρνητικά το οτι δεν παίζει σωστά ( κα΄νει κοψίματα) ταινίες HD μέσω δικτύου.

(100αρι δίκτυο) .Η ίδια ταινία σε αναπαραγωγή απο τον δίσκο του πάιζει άψογα

Υ.Γ .Ατιμο πράγμα η real life

Σωπα ρε Μιχαλη...δεν το περίμενα αυτό. Ο παππούς atom μια χαρά κρατάει σ'άυτο το θέμα.

Α ρε Πάρη νοικοκύρη...

Απευθείας πως παίζει το 1080p?

Εαν εννοεις χωρις hardware acceleration απο την καρτα , απλα δεν παιζει . Tα 720p τα παιζει και καποια 1080p αλλα χωρις hw acceleration απο την 6130 στα αλλα σουρνεται οπως και τα αντιστοιχα atom κ.ο.κ. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι θελει αρκετο χρονο να συχρονισει ο ηχος με τον πολυκαναλο, και εαν ειναι κανα καλo dts τοτε εκει ειναι που ζοριζεται παραπανω.

1080p μεσω 100αρι ειναι προβλημα....

Πάρη δεν έιναι απο αυτό .Μεχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα .Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες υλοποιήσεις αλλα σε αυτην που εχω εγω (και μαλον αποτι βλέπω και εσυ) το πρόβλημα ίσως να είναι στους οδηγούς της καρτας δικτύου.Πιθανότατα με νεότερους οδηγούς να διορθώνεται .Δεν δοκίμασα με εξωτερική κάρτα γιατί νομίζω ξεφεύγει απο την βασική ένοια του minimal που τουλάχιστον για μένα έχει πολύ σημασία .Αν θέλέτε μπορώ οταν το βγάλω απο το κουτάκι της Gigabite που του έβαλα, για πάρω μετρήσεις κατανάλωσης με το μικρο τροφοδοτικό του κουτιού να το δοκιμάσω.

Πάρη δεν έιναι απο αυτό .Μεχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα .Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες υλοποιήσεις αλλα σε αυτην που εχω εγω (και μαλον αποτι βλέπω και εσυ) το πρόβλημα ίσως να είναι στους οδηγούς της καρτας δικτύου.Πιθανότατα με νεότερους οδηγούς να διορθώνεται .Δεν δοκίμασα με εξωτερική κάρτα γιατί νομίζω ξεφεύγει απο την βασική ένοια του minimal που τουλάχιστον για μένα έχει πολύ σημασία .Αν θέλέτε μπορώ οταν το βγάλω απο το κουτάκι της Gigabite που του έβαλα, για πάρω μετρήσεις κατανάλωσης με το μικρο τροφοδοτικό του κουτιού να το δοκιμάσω.

Λοιπον , μιας και το ΣΚ τελειωσα με server merver htpc k.o.k ...ειπα να δω καμια ταινια. Με 1000αρι δικτιο και βλεποντας ταινια δικτιακα και μαλιστα 720p σε καποια φαση οντως "σκαλωσε". Δεν ξερω εαν ειναι η lan του ή κατι αλλο.Σημερα θα δοκιμασω να βαλω καποιον αλλο driver , realtek ειναι η καρτα και βλεπουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.