apostolis22 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Έβαλα raid 0 στο ενα volume του raid + raid 1 στο άλλο volume του raid. Να έχω εμπιστοσύνη στα δεδομένα που βάζω στο volume που είναι raid 1 (mirror)? Αν χαλάσει ο ένας δίσκος από τουσ δύο θα μπορέσω να ανακτήσω τα δεδομένα αυτά? Πως?
dpolal Μάρτιος 31, 2008 #2 Μάρτιος 31, 2008 Αν σκάσει ο ένας δίσκος καταρχήν χάνεις το raid-0 αλλά θεωρώ ότι εκεί έχεις μόνο το λειτουργικό σου.Μπορείς τώρα μέσω το raid controller να «σπάσεις» το raid-1 οπότε τα δεδομένα στον καλό δίσκο δεν θα χαθούν.
apostolis22 Μάρτιος 31, 2008 Author #3 Μάρτιος 31, 2008 Βασικά το ρώτησα αυτό λόγο ότι έχω κανει mix raid 1 kai raid 0 σε ένα ζευγάρι δίσκων. Ναι χάνω το raid-0 αλλά δεν με νοιάζει γιατί είναι το λειτουργικό μόνο. Οπότε βάζω πάνω τον καλό δίσκο που έχει πάνω το raid - 0 και το raid - 1. Σε αυτόν το volume που ήταν σε raid 0 πάει περίπατο. Αλλά το άλλο volume που ήταν raid 1 πως το "σπάω" απο τον raid controller?
dpolal Μάρτιος 31, 2008 #4 Μάρτιος 31, 2008 Kοίτα τις επιλογές του raid controller, εκεί που λέει create, λογικά αν βρεί raid-1 ua λέει και brake.Ή επέλεξε το raid-1 και δες ποιές επιλογές θα ενεργοποιηθούν...
apostolis22 Μάρτιος 31, 2008 Author #5 Μάρτιος 31, 2008 Έχει επιλογή reset disks to non raid.Λέει όμως reseting disks will cause loosing all data from the harddisk (κάπως έτσι) ..Μαλλον δεν ειναι αυτό, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή..Έχω την abit ip35 pro
dpolal Μάρτιος 31, 2008 #6 Μάρτιος 31, 2008 Αυτή η επιλογή συνήθως σε raid-1 αφήνει τα data απείρακτα, σε raid-0 έχει νόημα να χάσεις τα στοιχεία λόγο της υλοποίησης του.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.