Topdim2 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Ετοιμάζομαι να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή και θέλω να ακούσω γνώμες.Λοιπόν τον επεξεργαστή τον έχω αποφασίσει, είναι ο Quad Q9450, απλά είμαι ανάμεσα σε τρεις συνδέσεις, μητρικής-καρτας γραφικών και μνημών. Τις εξής:1) Gigabyte X48 DQ6 + 3870X2 + 2GB DDR2 12002) Asus P5E3 Premium/Wifi@N Intel X48 + 3870X2 + 2GB DDR3 1600 (ή 1800)3) Asus Striker 2 Extreme 790i + 9800GX2 + + 2GB DDR3 1600 (ή 1800)Οι επιλογές είναι από την φθηνότερη προς την ακριβότερη, από ότι έχω δει. Γενικώς είμαι gamer και λόγο ότι έχω 24” οθόνη, θέλω να την ξεζουμίσω.Οι μητρικές και οι τρεις, από ότι είδα είναι οι κορυφαίες στην κατηγορία τους, με διαφορά στον τύπο μνήμης στην μια. Επειδή οι DDR3 σε σύγκριση με τις DDR2, είναι πανάκριβες και πρέπει για να έχω εφάμιλλη απόδοση να πάρω 1600 ή 1800, που ξεφεύγουν στα 300+ ευρώ σε αντίθεση με τα 150 των DDR2, δεν ξέρω πόσο αξίζει μια τέτοια αγορά.Στις κάρτες γραφικών, από ότι έχω δει σε reviews η 9800GX2 είναι πιο δυνατή από την 3870X2, αλλά από την άλλη, εκτός ότι είμαι οπαδός της ATI, πιστεύω ότι η δεύτερη, είναι πιο φτηνή και πιο ολοκληρωμένη σαν κάρτα, με πιο καινούργιες τεχνολογίες πάνω της. Τελοσπάντων, ακούω γνώμες.
LevelOne Μάρτιος 31, 2008 #2 Μάρτιος 31, 2008 Gamerάδικη η σύνθεση σου όντως... Μονο προσοχή στις μνήμες με την Striker II Extreme, καθώς σε εμένα με την μητρική πού λες, οι 1800άρες CellShock δεν αναψαν κάν. Πρέπει να κατέβεις στα 1333 ή στα 1600 για να ανάψει (με κάθε επιφύλαξη) και μετά αν θές να βάλεις τις 1800άρες να ρυθμίσεις κατάλληλα το BIOS για να μπορέσει να ξεκινήσει. Λίγο δύστροπο, και θέλει γνώσεις το 790ι αλλα καλό.Αν σκοπεύεις να κάνεις κάποια στιγμή SLI (διπλες κάρτες γραφικών nVidia) τοτε η Striker II Extreme ειναι η μονη σου επιλογή. Αν παρ'ολα αυτα δεν εχεις τετοια προτεραιότητα, τοτε βάλε στο παιχνίδι και την εξής σύνθεση:Motherboard : Asus Maximus Extreme (DDR3)CPU: Q9450RAM : CellShock 1600 η 1800VGA: nVidia GeForce 9800GX2Στα λεφτά περίπου θα είσαι σαν το ακριβοτερο απο τα τρια που εχεις σκεφτεί, αλλα θα είσαι κάπως πιο "απροβληματιστος" καθως και οι 1800αρες δουλευουν out-of-the-box με την Μέγιστη και πρόκειται για δοκιμασμένη - επιτυχημένη συνταγη. Στην καρτα γραφικών, αυτη τη στιγμή το απόλυτο σε επιδόσεις ειναι οντως η 9800GX2.Απλα να σου πώ οτι, εγω με Blitz Formula (P35), 4GB RAM 800MHz, Q6600 και 9800GX2, παίζω στα 1920χ1200 οποιοδήποτε παιχνίδι χωρίς ανησυχία. Εξαιρείται το Crysis το οποίο θελη φροντιδα, προδερμ και πολλούς πυρήνες για να παίξει σωστά.
Topdim2 Μάρτιος 31, 2008 Author #3 Μάρτιος 31, 2008 Κοίτα φίλε LevelOne, το Striker II Extreme 790i, από ότι μου λες και εσύ, αλλά και από ότι είδα στο internet, είναι χειρότερο σε συμβατότητες σε αντίθεση με ένα x48 mobo, οπότε δεν ξέρω... Πάντως για SLI ή CrossFire με δυο 9800GX2 ή 3870X2 προς το παρόν δεν το σκέφτομαι με τίποτα, γιατί είναι ακριβές ακόμα και από ότι είδα οι drivers τους δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα ακόμα + ότι σε κάποιους μήνες θα βγουν και οι αντικαταστάτες τους, οπότε θα πέσουν οι τιμές τους, κάτι αναμενόμενο βέβαια θα μου πεις.Τώρα το Asus Maximus Extreme που αναφέρεις, υποθέτω ότι είναι αυτό με X38, σωστά?Τι δηλαδή λες ότι δεν αξίζει το X48? Πάντως αν πάω σε CrossFire mobo, θα πάρω σίγουρα 3870X2 και αν βγει και σύντομα, την DDR4 έκδοση της (11 Απριλίου είδα στο PC Magazine), αν είναι βέβαια σε λογική τιμή και όχι την 9800GX2, παρόλο που είναι πιο δυνατή, για τον απλούστατο λόγο, ότι μπορώ μετά από καιρό να βάλω και μια άλλη και να είμαι ΟΚ, με το CrossFireX.
LevelOne Μάρτιος 31, 2008 #4 Μάρτιος 31, 2008 Σαφώς και το Χ48 ειναι (ελαφρως) καλυτερο. Απλα αν αγόραζα τωρα PC, δεν θα πήγαινα σε DDR2... Οπότε υπομονή να βγεί Χ48 με DDR3 (λεγε με ASUS Rampage Extreme). Αν δεν εισαι υπομονετικός (ποιος ειναι αλλωστε), πας σε μια Maximus Extreme με το X38 και DDR3, το οποίο τι στιγμή που μιλάμε ειναι το πλεόν δυνατό στην κατηγορία του, και μπορεί να εκμεταλλευτεί και τον επεξεργαστη που θες να σηκώσεις.Τώρα, για το άλλο ζητημα, της κάρτας γραφικών και αυτο που αναφέρεις:...για τον απλούστατο λόγο, ότι μπορώ μετά από καιρό να βάλω και μια άλλη και να είμαι ΟΚ, με το CrossFireX.Μην είσαι και απόλυτα σιγουρος οτι θα είσαι ΟΚ... Οι drivers της ATi μπορεί να μην συμφωνήσουν σε αυτη σου την σκέψη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.