panos_d7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 Θελω να συδεσω ενα xp pro και ενα srv windows 2003.Και τα 2 ακρα εχουν στατικεε ip με διαφορετικους providers.Με remote desktop θα γινει και ολα με firewall,port forwarding εχουν κανονιστει.Ο εξοπλισμος ειναι το ερωτηματικο μου.Μπορω να κανω τη συνδεση με ενα οποιοδηποτε καλο router οπως καποιο usr,linksys ή χρειαζομαι σαν εξοπλισμο κατι αλλο οπως cisco?Θα θελα αν αποφυγω το μεγαλο κοστος και τον προγραματισμο..Με dyndns το εχω κανει σε xp pro.Το ρωταω γιατι υπαρχουν οι στατικες,μηπως αλλαζει κατι?Πρεπει καπου να τις δηλωσω ή απλα θα τις χτυπαω στο remote μαζι με τη πορτα?
Tsene Μάρτιος 30, 2008 #2 Μάρτιος 30, 2008 Φθηνός τρόπος: με 2 καλα router ~70-100€ και με port forwarding. Ακριβός τρόπος: 2 cisco 877/876 με site-to-site vpn. Θα είναι πάντα συνδεδεμένα και θα έχεις πρόσβαση σε όλο το local lan στην απέναντι πλευρά (αν ρυθμιστούν σωστά βεβαίως )
panos_d7 Μάρτιος 30, 2008 Author #3 Μάρτιος 30, 2008 Αυτο ειναι το θεμα,αν ρυθμιστουν καλα.Με 2 καλα router γινεται παντως ε?Απλα δε θα παιζουν μεσω vpn?εγω θελω να βλεπω καποια αρχεια στον srv και να ανοιγω ενα προγραμμα,τιποτα αλλο.
trendy Απρίλιος 1, 2008 #4 Απρίλιος 1, 2008 Δε χρειάζεσαι κάτι ακριβό για αυτό που ζητάς. Μπορείς να το κάνεις και με τα usr 9108. ΔΕ χρειάζεσαι dyndns αν έχεις static ip. Μπορείς να αγοράσεις και άδεια για το 9108 ώστε να σηκώσεις encrypted tunnel, αν θέλεις και ασφάλεια.
panos_d7 Απρίλιος 1, 2008 Author #5 Απρίλιος 1, 2008 Να αγορασω αδεια?Μεσω ιντερνετ?Καλο μου ακουγεται.
panos_d7 Απρίλιος 4, 2008 Author #7 Απρίλιος 4, 2008 Ενα αλλο προβμημα που εχω με το usr.Το εβαλα χτες σε ενα φιλο που εχει και αυτος στατικη ip.Οταν δηλωνω τη στατικη μεσα στο μενου (WAN) και τελειωνω τον οδηγο και αφου κανει restart μου βγαζει PPPDOWN και φυσικα δε μπαινει ιντερνετ.Με το που αποτσεκαρω το static ip παιζει κανονικα.Ξερει κανεις γιατι το κανει?
Tsene Απρίλιος 4, 2008 #8 Απρίλιος 4, 2008 Ενα αλλο προβμημα που εχω με το usr.Το εβαλα χτες σε ενα φιλο που εχει και αυτος στατικη ip.Οταν δηλωνω τη στατικη μεσα στο μενου (WAN) και τελειωνω τον οδηγο και αφου κανει restart μου βγαζει PPPDOWN και φυσικα δε μπαινει ιντερνετ.Με το που αποτσεκαρω το static ip παιζει κανονικα.Ξερει κανεις γιατι το κανει? μη τη δηλώνεις καθόλου. Έτσι και αλλιώς δε θα αλλάξει ποτέ
trendy Απρίλιος 4, 2008 #9 Απρίλιος 4, 2008 Ενα αλλο προβμημα που εχω με το usr.Το εβαλα χτες σε ενα φιλο που εχει και αυτος στατικη ip.Οταν δηλωνω τη στατικη μεσα στο μενου (WAN) και τελειωνω τον οδηγο και αφου κανει restart μου βγαζει PPPDOWN και φυσικα δε μπαινει ιντερνετ.Με το που αποτσεκαρω το static ip παιζει κανονικα.Ξερει κανεις γιατι το κανει?Μάλλον γιατί ο φίλος σου δεν έχει στατική ip ή τη βάζεις λάθος. Μίλα με τον provider του.
panos_d7 Απρίλιος 5, 2008 Author #11 Απρίλιος 5, 2008 Μάλλον γιατί ο φίλος σου δεν έχει στατική ip ή τη βάζεις λάθος. Μίλα με τον provider του.Δε τη βαζω λαθος γιατι αντεγραψα ακριβως τις ρυθμισεις που ειχε στο crypto της forthnet.Και εχει στατικη γιατι εχει σηκωμενο web srv σπιτι του.Μηπως δε χρειαζεται σε αυτο το router να τη δηλωσεις?
trendy Απρίλιος 5, 2008 #12 Απρίλιος 5, 2008 Και εγώ έχω σηκωμένο web server και πολλά άλλα στο σπίτι και δεν έχω στατική ip. Όπως και να έχει μίλα με τον provider του.
panos_d7 Απρίλιος 7, 2008 Author #13 Απρίλιος 7, 2008 Φαινεται οτι ολα παιζουν καλως και χωρις να βαλω στατικη διευθυνση στον οδηγο που εχει το router.Θα το παρακολουθησουμε και αν δω οτι καπου στραβωνει θα μιλησω με τον provider.Ευχαριστω για τη βοηθεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.