Jump to content

μια εξηγηση καποιος να μου δωσει??

johnny73

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια ακουστε τι επαθα! σημερα το πρωι ξεκινησα να κανω την ολικη αναβαθμιση - μετα απο καιρο - συνδεοντας λοιπον ολα τα εξαρτηματα εβαλα (σωστο ή οχι θα μου πειτε) στον cpu την παστα απο την καινουργια ψυκτρα που ειχα αγορασει και δοκιμασει εχθες (ηταν νωπη ακομα) στο προηγουμενο συστημα μου. συνδεσα και την ψυκτρα αυτην: thermaltake και λεω ειμαι μια χαρα! ξεκιναω το συστημα και ενω ξεκιναγε μετα απο 2-3 δευτερα εκλεινε και ξαναανοιγε και ξαναεκλεινε!!! κοιταω τις συνδεσεις ολα καλα, τις μνημες αν κουμπωσαν μια χαρα ξαναβαζω τα ιδια!! αρχιζω και βγαζω εξαρτηματα και στο τελος εμεινε η atx 12v, η τροφοδοσια της m/b και το φανακι της ψυκτρας το οποιο δε, ειχε τρεις ακροδεκτες. (στην βαση του φαν ειχε τεσσερεις) αλλα η ψυκτρα δουλευε. βγαζω λοιπον την ψυκτρα (εφαγα τα δαχτυλα μου με τη γωνιακη βαση της στην ακρη της m/b) και συνδεω την stock.

(στην stock για οσους εχουν προσεξει δεν βαζεις παστα εχει σαν τρια αυτοκολλητα που χρησιμοποιουνται αντι της παστας) και δοκιμαζω ξανα. ολα ρολοι!!! δεν το πιστευα. κλεινω ξανανοιγω, μια χαρα. μπορει καποιος απο τα γραφομενα μου να μου δωσει μια εξηγηση, κατι να δικαιολογησω την ωρα που εφαγα τσαμπα!! (σημειωτεον οτι η συγκεκριμενη ψυκτρα μου εδωσε 8 βαθμους κατω σε athlon64 x2 4600 s939 χρονισμενο απο 2400mhz στα 2700mhz δουλευοντας στις 1500στροφες max 2000)

Ξεκάθαρα πρόβλημα με την πάστα. Φίλε μου, αν και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και αν είσαι σε πολύ μεγάλη ανάγκη γίνεται να τοποθετήσεις μια ψήκτρα με πάστα μια μέρα σε εναν επεξεργαστή, και αν είναι νωπή ακόμη να επανατοποθετήσεις την ψύκτρα την επόμενη. Το να βγάλεις απο εναν επεξεργαστή την πάστα (όσο νοπή και να είναι) να τη βάλεις σε εναν άλλο και να περιμένεις να δουλέψει σωστά... απλά δε γίνεται! :p Εδώ με πάστα απο το σωληνάριο και καμιά φορά κάνουμε λάθος στη δοσολογία και λειτουργεί ως μόνωση αντί για αγωγό, ή δε πατάει καλά. Φαντάσου τώρα χρησιμοποιημένη πάστα απο άλλο επεξεργαστή, τοποθετημένη την προηγούμενη...

Φυσικό ήταν να δουλέψει με τη στοκ. Έκατσε κανονικά με την πάστα-τσίχλα που έχει και δούλεψε.

Φίλε μου, αν θέλεις πραγματικά να βάλεις άλλη ψήκτρα στον υπολογιστή σου και σου χρειάζεται, καθάρισε την παλιά (πέρνα όλη την πάνω επιφάνεια του επεξεργαστή με ενα βαμβακάκι ή καλύτερα ένα πανί στεγνό και καθαρό που δε κάνει ξέφτια ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα, ασετόν καθαρό, δηλαδή χωρίς λάδι και άρωμα, ή το ιδανικό ισοπροπυλική αλκοόλη απο φαρμακείο), πάρε μια Artic Silver Ceramique που είναι καλή και μη ηλεκτρικά αγώγιμη, άπλωσε ενα λεπτό φιλμ απο αυτή ισόποσα σε όλο τον επεξεργαστή με ενα πλαστικό γάντι ή μια πλαστική σακούλα και είσαι έτοιμος. :happy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.