johnny73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 ειχα εγκαταστησει πιο παλια σε εναν σκληρο τα Vista και σε εναν δευτερο τα Xp+sp2 ξερω οτι οταν ειναι σε διαφορετικους δισκους τα προβληματα ειναι λιγοτερα. καποια στιγμη ομως εγινε στα xp μεσω αυτοματων ενημερωσεων μια εγκατασταση στην M/b και απο τοτε αρχισαν τα προβληματα στα Vista και δεν μπορουσα εκτος των αλλων να συνδεθω και στο internet.μετα απο αρκετες επανεγκαταστασεις drivers μια στα xp και μια στα vista εφτιαξα μια παρα πολυ ωραια σαλατα λειτουργικων χωρις επειτα να μπορω να βρω ακρη.εχθες μετα απο αρκετο καιρο προχωρησα σε ολικη αναβαθμιση τελειωσα την συναρμολογηση και εχω εγκαταστησει σε εναν σκληρο τα Vista . (εχω αλλους δυο) και λεω τωρα, στα Vista εχουν γινει ολες οι αναβαθμισεις συσκευων απο το internet. να προχωρησω στην εγκατασταση των xp σε αλλο σκληρο ή οχι?και εαν ναι τι πρεπει να κανω ή να μην κανω για να μην ξαναεχω την προηγουμενη καταληξη?
geogeoland Μάρτιος 31, 2008 #2 Μάρτιος 31, 2008 Χμμμ... το πρόβλημα σου ήταν μάλλον τυχαίο, δυστυχώς και παρά τα διάφορα πλεονεκτήματα τους, κι εμένα τα Vista δε μου κάθονται, στο Rig μου δεν εγκαθίστανται (μόλις τελειώνει η εγκατάσταση σταματάω να έχω οθόνη στο λειτουργικό, άσε, δράμα), και σε 2-3 άλλα συστήματα που τα έχω δουλέψει όπως και στο laptop μου κάνουν ώρες ώρες κάτι χαζά. Παρ όλα αυτά, αν εγκαταστήσεις ΠΡΩΤΑ τα xp και μετά τα vista, σε άλλο partition (ή όπως λες, καλύτερα σε άλλο δίσκο), δε θα έχεις πρόβλημα.
johnny73 Μάρτιος 31, 2008 Author #3 Μάρτιος 31, 2008 ωχ, ωχ εγω τα εκανα με την αναποδη σειρα να δουμε τι θα μου βγαλουν
GeorgeMan Μάρτιος 31, 2008 #4 Μάρτιος 31, 2008 Aπλα δε θα ανανεωθει το boot.ini με αποτελεσμα να πρεπει να το φτιαξεις μονος σου αλλιως δε θα bootαρουν καν.
kostas77 Απρίλιος 6, 2008 #5 Απρίλιος 6, 2008 υπαρχει ενα tool, vistabootpro λεγεται. Μπαινει και σε xp και σε vista και φιαχνει προβληματα dualboot.
wacko_gr Απρίλιος 6, 2008 #6 Απρίλιος 6, 2008 Καλύτερα πάντως είναι να βάλεις πρώτα τα xp και μετά τα vista για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχεις κατευθείαν boot screen και δεύτερον γιατί όταν θα μπαίνεις στα xp θα βλέπεις το partition των xp ως c: και όταν θα μπαίνεις στα vista θα βλέπεις το partition των vista ως c:. Είναι πολύ βολικό πίστεψε με. Επίσης ελαχιστοποιούνται τα όποια προβλήματα. Εγώ τα δουλεύω έτσι εδώ και 6 μήνες και ουδέποτε αντιμετώπισα κάποιο θέμα.
SHOG Απρίλιος 7, 2008 #7 Απρίλιος 7, 2008 Παιδιά εγώ έχω ένα laptop που έχει vista απ τη εταιρία...CD για τα vista, αλλά και για drivers δεν εμπεριέχονταν στη συσκευασία...Μετά απο μία επικοινωνία με την εταιρία μέσω ενός προγράμματος έγραψα 3 DVD που χρησιμεύουν στη "εργοστασιακή προεπιλογή"(όπως όταν τον άνοιξα για πρώτη φορά!)Θέλω στο 2ο partition του δίσκου να εγκαταστήσω τα ΧΡ(drivers έχω βρεί)Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και δεν θα μπορώ να δουλέψω σε κανένα απ' τα 2?????
wacko_gr Απρίλιος 8, 2008 #8 Απρίλιος 8, 2008 Παιδιά εγώ έχω ένα laptop που έχει vista απ τη εταιρία...CD για τα vista, αλλά και για drivers δεν εμπεριέχονταν στη συσκευασία...Μετά απο μία επικοινωνία με την εταιρία μέσω ενός προγράμματος έγραψα 3 DVD που χρησιμεύουν στη "εργοστασιακή προεπιλογή"(όπως όταν τον άνοιξα για πρώτη φορά!)Θέλω στο 2ο partition του δίσκου να εγκαταστήσω τα ΧΡ(drivers έχω βρεί)Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και δεν θα μπορώ να δουλέψω σε κανένα απ' τα 2?????Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αρκεί το δεύτερο partition να είναι κι αυτό primary δηλαδή να μπορούν να μπουν windows επάνω του. Από εκεί και πέρα δε θα έχεις boot screen για να διαλέγεις σε ποιο από τα 2 λειτουργικά να μπεις και θα πρέπει απλά να το ρυθμίζεις από το bios. Π.χ. boot from c: για να μπεις στα vista και boot from d: για να μπεις στα xp (όλα αυτά αν κρατήσεις τα vista και εγκαταστήσεις μετά τα xp-δεν διευκρινίζεις ακριβώς τί θέλεις να κάνεις). Αν εγκαταστήσεις τα πάντα από την αρχή δες το παραπάνω post μου.
SHOG Απρίλιος 9, 2008 #9 Απρίλιος 9, 2008 Και εγλω έτσι το είχα σκεφτεί...!Θα διαλέγω το partition Που θα κάνει boot... Ναι καλά κατάλαβες.Θέλω να αφήσω τα vista που είναι ήδη εγγατεστημένα και να βάλω στο 2ο partition τα ΧΡ ΟΚ! Thanks!
kostas77 Απρίλιος 10, 2008 #10 Απρίλιος 10, 2008 γιατι να κανεις αυτη τη δουλεια καθε φορα? βαλε αυτο το προγραμμα που σου εγραψα παραπανω...
AGRIMI Απρίλιος 10, 2008 #11 Απρίλιος 10, 2008 αν εγκαταστήσεις πρώτα τα xp στον c: και μετά τα vista σε οποιοδήποτε άλλο partition δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. απλά μέσα από τα vista διαλέγεις από που θέλεις να ξεκινάει πόσο χρόνο να περιμένει το bootscreen κ.τ.λ
SHOG Απρίλιος 10, 2008 #12 Απρίλιος 10, 2008 Οκ παίδες! Ευχαριστώ!Αν συναντήσω κανένα πρόβλημα με το προγραμματάκι θα Postάρω..!!:magic:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.