Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 Προσπαθω να κανω ενα project και εχω το εξης προβλημα.Αρχικα ας παμε απο κατι απλο.Εχω μια διοδο 1N4001 . Θελω λοιπόν να μαθω τι αντίσταση R εχει αυτη οταν την συνδεω ορθά. Δηλαδη θελω να μαθω την Rf (Resistance Forward). Οποτε, την συνδεω με ενα πολυμετρο του WorkBench, με ορθη πολωση, και βλεπω την τιμη. Η τιμή είναι 79.48MΩ. Μου φαινεται λίγο κουλό. Τοσο μεγάλη αντισταση; Ο καθηγητης μας είπε οτι πρεπει να ειναι απο 800Ω μέχρι 1KΩ. Επίσης μας είπε οτι η κλίμακα μέτρησης είναι Rεπί100 (δεν καταλαβα τι ειναι αυτο). Καμια ιδέα ;Επισης οταν κανω δεξι κλικ πανω στην διοδο και επιλεγω ιδιοτητες γραφει:Ohmic Resistance (RS): 0.0401 'H . Ειναι αυτο ; 'H;
colt3003 Μάρτιος 31, 2008 #2 Μάρτιος 31, 2008 Καλημέραμάλλον έχεις συνδέσει το πολύμετρο ανάποδα στους πόλους της διόδου. Δοκίμασε με άλλη φορά.η κλίμακα μέτρησης R επί 100 μπάινει το πολύμετρο προκειμένου να διαβάσεις καθαρά την τιμή της αντίστασης. Εξηγώ:αν έιχες την κλίμακα του πολυμέτρου στο 1 MΩ τότε για να διάβαζες μία τιμή της τάξης των 800 - 1000 Ω τότε η βελόνα του πολύμετρου θα μετατοπιζόταν τέρμα δεξιά (σα να εδειχνε 0 Ω) και σίγουρα δεν θα μπορουσες να διαβάσεις ακριβώς την τιμή της αντίστασης)με το πολύμετρο στην κλίμακα χ100 (ή και χ10 ίσως) η βελόνα του πολύμετρου πάει σχεδόν στην μέση και έτσι μπορείς να διαβάσεις με καλύτερη ακρίβεια την τιμή της υπο μέτρηση αντίστασης.Αυτό το 'Η δεν το ξέρω τι σημαίνει. Μια υπόθεση μόνο: μήπως είναι εκτός κλίμακας (overscale) ??
patrik Μάρτιος 31, 2008 #3 Μάρτιος 31, 2008 βασικα δε ξερω την απαντηση αλλα αφου δε σου χει απαντησει κανεις... :tomamto: Πιστευω οτι για αυτο φταιει η βιολογικη εξελιξη της πατατας κ της στρουθοκαμηλου της μασαχουσετης καθως τριτομοριακη δομη του dna τους επιρεασε το ζωδιο σου καθως κ του workbench.. Ετσι (λογο κ ενος ψηχολογικο του work κ της νευρικης ανορεξιας της πεθερας του) σου βγαζει οτι να ναι αποτελεσματα. :baby: (οταν εγραφα δεν ειχε γραψει κανεις αλλος)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.