Petrossortep Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Μόνο αυτό http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051023.htm δείτε. Για τον ιό της ελευθεροτυπίας και τον ρόλο που γενικώς βαράει βρήκα και αυτά από ένα μπλογκ http://megoulina.blogspot.com/2008/03/blog-post_19.html, http://www.megoulina.blogspot.com/Διαβάστε κάτω κάτω στο τελευταίο λινκ τη σχέση του ιού της ελευθεροτυπίας(Φυντανίδης)με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι( ψυχροπολεμικό δημιούργημα των ΗΠΑ ενάντια στην ΕΣΣΔ τότε και στα μη φιλοδυτικά καθεστώτα σήμερα).
deninho Μάρτιος 30, 2008 #2 Μάρτιος 30, 2008 Ναι, μη σου προκαλεί καθόλου έκπληξηΗ επιχείρηση εθνοκτονίας σε εξέλιξηΧωρίς αντίδραση μπαίνουμε στο στόμα του λύκουΗ Ελλάς μια αποικία νέου τύπουΡόλο δούρειου ίππου παίζουν τα στρατευμένα τους φερέφωναΑυτοί που εκλέγονται δουλεύουν για ξένα συμφέρονταΑνοίγουν την κερκόπορτα συνεπικουρούμενοι από σύγχρονους Ηρρόστρατους και ΕφιάλτεςΔε γίνονται αντιληπτοί από ένα έθνος με υπνοβάτεςTXC - Το ξόδιδώδεκα χρόνια πρινΣτο θέμα τώρα.. Αν και Ελευθεροτυπία διάβαζα από παλιά (τουλάστιχον από τα 15 μου), τον Ιο για έναν περίεργο λόγο δεν κατάφερα ποτέ να τον διαβάσω, πέρα από τους τίτλους του. Κάτι με απωθούσε στο κείμενό του... Πρώτη φορά που διαβάζω τον ιο, είναι αυτό το λινκ που παρέθεσες
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #3 Μάρτιος 30, 2008 http://agwn.eu/joomla/content/view/472/2/ρίξτε μια ματιά εδώ, και θα καταλάβεται τι δούλεμα τρώμε από τις εκάστοτε κυβερνήσειςκαι πόσο ζώα μας θεωρούν...Όλα είναι προσχεδιασμένα, και παρακολουθούμεσαν υπνοβάτες ένα θέατρο παραλόγου...Δυστυχώς η Ελλαδίτσα μας είναι στην μέσηβρώμικων και φασιστικών παιχνιδιώνπου θυσιάζουν την ανθρωπότητα στο βωμότου αθεϊσμού και του χρήματος...
KoMM Μάρτιος 30, 2008 #4 Μάρτιος 30, 2008 απ τη μια προπαγάνδα στην άλλη, και στη μέση τα blog.Δε λέω, καλό είναι να γράφει ο καθένας ότι θέλει, αλλά...
ea6gka Μάρτιος 30, 2008 #5 Μάρτιος 30, 2008 dark πρεπει να καταλαβεις οτι ο ιος που κατατρωει την κοινωνια ειναι η εκκλησια , και οι εκκλησιαζουντες δεν ειναι κατα αναγκη πιο κοντα στο θεο . Η εκκλησια με ενα κωδικα που εξυπηρετει πληρως τα συμφεροντα της αντιτιθεται στην ομαλη λειτουργια της κοινωνιας , θα στο πω στη γλωσσα που καταλαβαινεις , το καλυτερο βυσμα στο στρατο ειναι ο παπας. :devil:
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #6 Μάρτιος 30, 2008 Φίλε μου ea6gka σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση... ειλικρινά διεύρηνες τους οριζοντές μου... Θα σε παρακαλούσα όταν απευθύνεσε σε εμένα να σκέφτεσε δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές (όσες χρειαστεί βασικά) αυτά που θέλεις να μου πεις... έτσι ώστε να βρίσκεις τρόπους να εκφράζεσε που να μπορώ να τους καταλάβω... Παρόλο που δεν σε πολυκαταλαβαίνω αφού έκανες τον κόπο και μου απευθύνθηκες θα προσπαθήσω να σου απαντήσω... και θα θέσω και κάποια ερωτήματα... Μην κοιτάς, ποιος είναι, τι κάνει, ή τι αντιπροσωπεύει, αλλά κοίτα τι λέει και κατά πόσο αυτό στέκει... Αυτό μόνο έχω να σου πω... Τι είμαστε? Η βουλή? που οποιοσδήποτε, από οποιαδήποτε παράταξη προτείνει κάτι όλες οι άλλες παρατάξεις διαφωνούν γιατί έχει άδικο? Αυτοί είναι οι σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες του 2008? Τι κάνουμε εδώ? Συζητάμε? Διαφωνούμε? Κοροϊδευόμαστε? Το λινκ που παρέθεσα, μπορεί να γράφτηκε από αριστερό, δεξιό, πολύγωνο ή και μοιρογνωμόνιο... Το ίδιο που μου κάνει... Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτά που είδα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της βουλής από τα πρακτικά του 2005... Αφορούν τη χώρα μου/μας και το μέλλον μου/μας... Κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν το σχολίασε... μάλλον πως δεν τους έκανε εντύπωση... γιατί άραγε? κατά τα άλλα, για όλα φταίει ο ΟΤΕ... http://www.youtube.com/watch?v=PkGrH9r8xv8&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=nN7PHML3XJY
giorikas Μάρτιος 30, 2008 #7 Μάρτιος 30, 2008 http://agwn.eu/joomla/content/view/472/2/του ΑΘΕΙΣΜΟΥ και του χρήματος...φιλε dark μηπως το nick σου συνδεεται με καποιο τροπο με την εποχη απο την οποια μας ηρθες?
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #8 Μάρτιος 30, 2008 φιλε dark μηπως το nick σου συνδεεται με καποιο τροπο με την εποχη απο την οποια μας ηρθες?
JaguarOne Μάρτιος 30, 2008 #9 Μάρτιος 30, 2008 dark πρεπει να καταλαβεις οτι ο ιος που κατατρωει την κοινωνια ειναι η εκκλησια , και οι εκκλησιαζουντες δεν ειναι κατα αναγκη πιο κοντα στο θεο . Η εκκλησια με ενα κωδικα που εξυπηρετει πληρως τα συμφεροντα της αντιτιθεται στην ομαλη λειτουργια της κοινωνιας , θα στο πω στη γλωσσα που καταλαβαινεις , το καλυτερο βυσμα στο στρατο ειναι ο παπας. :devil:ουαου εντυπωσιακό! Με απογοητεύεις γιατι σε έχω συνηθίσει να μιλάς με αληθινά επιχειρήματα. Κρίμα.Το να προσπαθείς να υποστηρίξεις την ιδέα σου χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα κάτι που δεν είναι γενικά αποδεκτό και χωρίς να έχεις την δυνατότητα να το υποστηρίξεις με κάτι απτό, λογικό και δομημένο είναι απλά ανόητο. Καλύτερα ας μην το έλεγες.Τώρα ως προς την λειτουργία της εκκλησίας ας πούμε όμως και κάτι διαφορετικό. Αν η εκκλησία θεωρεί τον εαυτό της άξιο εκπρόσωπο του λόγου του Θεού στην ελληνική κοινωνία, το να μην υποστηρίζει και να προσπαθεί να εξυπηρετεί τα συμφεροντά της είναι σαν να μην προσπαθεί να υποστηρίζει και να εξυπηρετεί τον λόγο του Θεού. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν η εκκλησία εξυπηρετεί τα συμφεροντά της, αλλά είναι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται η εκκλησία τα συμφεροντά της, πως προσπαθεί να τα υλοποιήσει και αν αυτή η υλοποίηση (όπως εκφράζεται απο τα μέλη της) συμπίπτει τελικά και με τον αρχικό σκοπό, την βελτίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.Βέβαια όλα αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται τροφή για σκέψη. Για όσους θέλουν να σκέφτονται δηλαδή.
Chosen Μάρτιος 30, 2008 #10 Μάρτιος 30, 2008 ουαου εντυπωσιακό! Με απογοητεύεις γιατι σε έχω συνηθίσει να μιλάς με αληθινά επιχειρήματα. Κρίμα.Το να προσπαθείς να υποστηρίξεις την ιδέα σου χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα κάτι που δεν είναι γενικά αποδεκτό και χωρίς να έχεις την δυνατότητα να το υποστηρίξεις με κάτι απτό, λογικό και δομημένο είναι απλά ανόητο. Καλύτερα ας μην το έλεγες. Τώρα ως προς την λειτουργία της εκκλησίας ας πούμε όμως και κάτι διαφορετικό. Αν η εκκλησία θεωρεί τον εαυτό της άξιο εκπρόσωπο του λόγου του Θεού στην ελληνική κοινωνία, το να μην υποστηρίζει και να προσπαθεί να εξυπηρετεί τα συμφεροντά της είναι σαν να μην προσπαθεί να υποστηρίζει και να εξυπηρετεί τον λόγο του Θεού. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν η εκκλησία εξυπηρετεί τα συμφεροντά της, αλλά είναι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται η εκκλησία τα συμφεροντά της, πως προσπαθεί να τα υλοποιήσει και αν αυτή η υλοποίηση (όπως εκφράζεται απο τα μέλη της) συμπίπτει τελικά και με τον αρχικό σκοπό, την βελτίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Βέβαια όλα αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται τροφή για σκέψη. Για όσους θέλουν να σκέφτονται δηλαδή. Και συ υποννοείς δηλαδή ότι η Εκκλησία καλώς πράττει και ότι εμείς είμαστε που δεν έχουμε καταλάβει ποιος ο ρόλος της; 'Η χρειάζομαι κι άλλο καφέ;
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #11 Μάρτιος 30, 2008 Δεν σας ενοχλεί που έχει γεμίσει ο τόπος αιρέσεις που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη...δεν σας ενοχλεί που οι μουσουλμάνοι κάνανε την τουρκική ένωση ξάνθης και θέτουν θέμα μειονωτήτων και διεκδικούν τα πάτρια εδάφη...Σας ενοχλεί η εκκλησία... τι να πει κανείς...Τι σας έχει κάνει δεν μπορώ να καταλάβω...Τι σας πειράζει αν κάποιος θέλει να υπάρχει...Ορφανοτροφεία, Σχολές, Σισίτια... όλα αυτά δεν τα βλέπετε?
JaguarOne Μάρτιος 30, 2008 #12 Μάρτιος 30, 2008 Και συ υποννοείς δηλαδή ότι η Εκκλησία καλώς πράττει και ότι εμείς είμαστε που δεν έχουμε καταλάβει ποιος ο ρόλος της; 'Η χρειάζομαι κι άλλο καφέ; ξανα-διάβασε το ποστ, δεν είπα ότι "καλώς πράττει". Παιδάκι δεν είσαι και ξέρεις ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο απλός. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών και τις περισσότερες φορές καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο μέτριο και στο κακό, στο κακό και στο κάκιστο, κλπ. Δεν έχω τις γνώσεις και δεν ξέρω αρκετά να κρίνω με ένα ναι ή ένα όχι για το αν καλώς πράττει, αλλά εν τέλει μιλάμε για μια οντότητα που υπάρχει μερικές εκατοντάδες χρόνια και έχει και τις καλές και τις κακές περιόδους. Ξέρω όμως για άλλες, παρόμοιες οντότητες και το τι κάνουν στην ανθρωπότητα εν γένει και ναι είναι θέμα επιλογής. Αν χρειάζεσαι κιάλλο καφέ, πιες. Αλλά όχι αναγκαστικά για να ψάξεις το τι κάνει η εκκλησία, αλλά για να δείς και παραπέρα.
ea6gka Μάρτιος 30, 2008 #13 Μάρτιος 30, 2008 τσιμπα ενα ορφανοτροφειο να εχεις , ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣΜε τη συμμετοχή κατοίκων και αλιέων της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Ουρανούπολη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για τις συνεχιζόμενες διεκδικήσεις δασικών και δημοσίων εκτάσεων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών (εντός κι εκτός σχεδίου πόλεως) απ’ τα Μοναστήρια του Άθω, καθώς επίσης και για την πρωτοφανή μεθόδευση της αθωνικής πολιτείας που με προκάλυμμα την «οικολογική ευαισθησία του Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε.» επιχειρεί να εξορίσει τους παράκτιους αλιείς δια παντός επεκτείνοντας την περιοχή Natura 2000 «Χερσόνησος Άθως» στα πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Αγίου Όρους. Με την αρωγή εκπροσώπων κομμάτων, άλλων φορέων, συλλόγων και την υποστήριξη των δήμων, οι κάτοικοι των περιοχών που θίγονται αξίωσαν να γίνει πολιτική παρέμβαση για την ακύρωση κάθε γενόμενης έως και σήμερα συμβολαιογραφικής πράξης ή παραχώρησης που αφορά σε καθένα απ’ τα 90.000 στρέμματα γης.
magicman Μάρτιος 30, 2008 #14 Μάρτιος 30, 2008 τσιμπα ενα ορφανοτροφειο να εχεις ,και οχι μονο εκει. εχει αλλα ποσα μερη.ορος παικο, περιπου τα ιδια...http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=32&func=view&id=21&catid=12διαβαστε αυτο. ριξτε μια ματια και στο μπολκ που εχει.Το ειχε πριν κανα 2μηνο και η εφημεριδα αγγελιοφορος.edit: Ειναι πολλα τα λεφτα,Άρη....
giorikas Μάρτιος 30, 2008 #15 Μάρτιος 30, 2008 το κανω και αυτο καμια φορα, δεν εχω παραδωθει ακομα ,ψυχη τε και σωματι, σε χριστεμπορους τηλεπλασιε της πενταρας. Δεν σας ενοχλεί που έχει γεμίσει ο τόπος αιρέσεις που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη... λες οτι ναναι η μονο εγω νομιζω κατι τετοιο? δεν ξερεις πως την μεγαλυτερη ακινητη περιουσια στην Ελλαδα την διαθετει η Εκκλησια Α.Ε? Τα ασυλληπτα ποσα δωρεων του κρατους προς την εκκλησια προς τι? Παραγει ουσιαστικο κοινωνικο εργο και δεν το εχω καταλαβει? δεν σας ενοχλεί που οι μουσουλμάνοι κάνανε την τουρκική ένωση ξάνθης και θέτουν θέμα μειονωτήτων και διεκδικούν τα πάτρια εδάφη... ποια πατρια? Υπαρχουν ακομα Ελληνες εκει πανω? Και που νομιζα οτι ειχαν κατεβει ολοι στην Αθηνα.... Σας ενοχλεί η εκκλησία... τι να πει κανείς... Τι σας έχει κάνει δεν μπορώ να καταλάβω... Τι σας πειράζει αν κάποιος θέλει να υπάρχει... Ανεκαθεν σκοπος των εκκλησιες ολων των θρησκειων ηταν να ασκησουν κοσμικη εξουσια χειραγωγοντας τον κοσμακη εκμεταλευομενες την αμορφωσια και τους φοβους του. Και φυσικα η χριστιανικη δεν υπαρχει λογος να αποτελει εξαιρεση ακομα και στις μερες μας .Αρκετο? @JaguarOne μερικές εκατοντάδες χρόνια και έχει και τις καλές και τις κακές περιόδους. ειναι ευκολο να μας θυμισεις μια? (ειμαι λιγο ανιστορητος,βοηθα) Ξέρω όμως για άλλες, παρόμοιες οντότητες και το τι κάνουν στην ανθρωπότητα θα μας βοηθησεις και εδω λιγο?
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #16 Μάρτιος 30, 2008 πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Αγίου ΌρουςΑν και δεν έχεις βάλει την πηγή για να δούμε το πλήρες κείμενο,όπως επίσης είναι φανερό ότι δημιουργεί κλίμα εναντίον του Αγίου Όρους...δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεις κάτι το παράλογο?Μιλάμε για το Άγιο Όρος, το οποίο ανήκει στην εκκλησίακαι έτσι πρέπει να παραμείνει...δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στην παραλία με τις γκομενές τουκαι να ρίχνει και τα μπινελίκια του προκαλώντας τους μοναχούς...Στα 500 μέτρα από την παραλία τους είπαν να πάνε...Δεν έχει ψάρια εκεί?
ea6gka Μάρτιος 30, 2008 #17 Μάρτιος 30, 2008 http://www.halkidikinews.gr/και προσεξε μην μου πεις μεμονωμενο περιστατικο γιατι εχω αλλα 5 τετοια σκανδαλα να παραθεσω , ειμαι απο τη χαλκιδικη και ξερω καλα
dark221416003258 Μάρτιος 30, 2008 #18 Μάρτιος 30, 2008 Την περιουσία του την ορίζει ο καθένας όπως θέλει...Εμένα πχ είναι δικαιωμά μου τα υπάρχοντα μου αν θέλωνα τα κάψω, να τα δώσω στην εκκλησία, ή και στην γάτα μου αν αυτό θέλω...Εσάς δεν μπορώ να καταλάβω τι σας κόφτει...και έχετε τέτοιο μίσος... μόνο δόλο φανερώνουν τα λόγια σας...Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, μπορείτε να πάτε να δουλέψετε,δημοκρατία έχουμε, καπιταλισμό έχουμε... ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...@giorikasδεν πιστεύω ότι με κάποιον που αποκαλεί κατοίκους της Ελλάδας μόνο του Αθηναίους έχω να πω κάτι...Μήπως θα μπορούσες να μας πεις και τι εθνικότητας είσαι αν θέλεις φυσικά, δεν σε υποχρεώνει κανείς...
ea6gka Μάρτιος 30, 2008 #19 Μάρτιος 30, 2008 ποια πατρια? Υπαρχουν ακομα Ελληνες εκει πανω? Και που νομιζα οτι ειχαν κατεβει ολοι στην Αθηνα.... φανταζομαι αντιλαμβανεσαι οτι ειπες λαλακια ετσι? 600.000 κατοικους εχει η θρακη και οι μουσουλμανοι ειναι μετα βιας 100.000
giorikas Μάρτιος 30, 2008 #20 Μάρτιος 30, 2008 Ναι ρε συ....χαριν λογου θελοντας να δειξω οτι εγκαταλειπουμε τις επαρχιες μας...ακομα και ετσι ομως με αυτην την αναλογια λογικο ειναι να θετουν ζητημα μουσουλμανικων μειονοτητων...@dark22 Μαλλον δεν εχεις κατι (σοβαρο) να πεις....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.