Jump to content

ASUS M3A78-EMH HDMI + nVidia 7800 GTX

kkaretsos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

πηρα τη νεα μητρικη της asus (M3A78-EMH HDMI) και εγκατέστησα και μια κάρτα nvidia 7800 GTX, Που ειχα απο το προηγουμενο Pc. Γενικά όλα τα μετέφερα από το προηγούμενο Pc στο καινουργιο, μόνο η μητρική είναι καινουργια.

ε... η 7800 είναι σα να μην υπάρχει.... δεν τη βλέπει καθόλου το σύστημα, ούτε δίνει σήμα στην οθόνη.

πριν 2 ώρες στο προηγούμενο Pc δουλευε κανονικα. (έχω βάλει και την extra τροφοδοσία....)

Δεν εχει κουμπωσει σωστα. Κατα 90% αυτο ειναι.

Το εχω παθει και εγω αυτο. Βαλτην/βγαλτην μεχρι να κουμπωσει καλα.

Το ειχα παθει με μια καρτα και δεν επαιζε με τιποτα στην πρωτη θυρα. Οτι αλλο εβαζα πανω επαιζε.

Μπορει να φταει και η στηριξη του κουτιου.

Αν εχει αλλη θυρα pci-x η μητρικη, δοκιμασε την στην αλλη.

καλα, την εβγαλα, την εβαλα.... τιποτα,

δοκιμασα και pci vga (nvidia και αυτη) τπτ...

μια sb audigy Που εβαλα την ειδε αμεσως, Vga καμια

Βαλε την οθονη στην εξοδο της μητρικης και μπες στο bios ωστε να ορισεις σαν καρτα γραφικων την pcix.

αυτη εχει ενσωματωμενο κυκλωμα γραφικων η οχι? γιατι η ASUS M3N78-EMH εχει. αν εχει, μη βαζεις εξωτερικη καρτα γραφικων. η αν βαλεις απενεργοποιησε την ενσωματωμενη. παντως διαβασα σε ενα περιοδικο οτι οι νεες onboard καρτες γραφικων της ΑΤΙ θα μπορουν να κανουν hybrid crossfire με εξωτερικη καρτα γραφικων, της ΑΤΙ φυσικα.

Nαι, το hybrid crossfire δουλεύει και στην πράξη.

Σχετικά με το πρόβλημα τώρα. Θα πρέπει να μπεις στο bios, στα settings του chipset και να ορίσεις ως default την εξωτερική (αν θυμάμαι είναι η GFXO, στο manual εξηγεί ποια είναι η επιλογή). Αν δεν λειτουργήσει και μετά από αυτό το πιθανότερο είναι conflict από drivers. Βεβαιώσου πως έχεις κάνει πλήρη απεγκατάσταση.

Η τα νεα τσιπακια της ΑΜΔ εχουν ασυμβατοτητες με παλαιοτερες καρτες της nvidia!!

απλα για ενημερωση να πω οτι την καρτα την βλεπει μονον οταν το κουτι ειναι "ξαπλωμενο" (παρολαυτα στα αλλα δυο Pc που εχω παιζει κανονικα.... αρα χαλια ποιοτητα κατασκευης του pci-express)

επισης ενω εγκαθιστω drivers και παιζω παιχνιδια κτλ, καποια προγραμματα (οπως πχ rivatuner) δεν μπορουν να την βρουν...

γενικα οι επιδοσεις της μητρικης σε γενικη χρηση δεν ειναι οι αναμενωμενες

το ενσωματωμενο riad παει πιο αργα απο αυτο της προηγουμενης (που ειχε nvidia 430 chipset)

δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την αγορα της

απο την στιγμή που παίζει κατασκευαστικό πρόβλημα δώστην πίσω, εγγύηση έχει.

τώρα απο πλευράς επιδόσεων, νέο chipset είναι ...

μπορεις να μου στειλεις σε πμ τον μαγαζι απο που τη προμηθευτηκες? ειναι με την ati 3200 ετσι??σε εκληπαρω γονηπετης!!!!:D:D:D:D:D

τετοια ασυμβατοτητα αντιμετωπισα προσφατα με ατι 3850 512 της saphire

σε μητρικη αβιτ με 965 chip προηγουμενης δηλαδη γενιας με λιγα λογια

ειχα μαυρη εικονα το προβλημα λυθηκε με ανα βαθμιση του βιος της καρτας με νεωτερο

με ειχε βγαλει την ψυχη αλλα τελος καλο ολα καλα

τελικά η κάρτα παίζει αλλά με το εξής παράδοξο:

εκκίνηση υπολογιστή, λειτουργία χωρίς πρόβλημα για 20-25 λεπτά, ξαφνικό πάγωμα

re-start του υπολογιστή, λειτουργία χωρίς πρόβλημα για μέρες.

αν γίνει shut-down και εκκίνηση πάλι, έχουμε τον ίδιο κύκλο.

Eνδεχομενως να φταει και η στηριξη απο το κουτι.

Πχ στο δικο μου απο το βαλε-βγαλε παιζουν μονο οι dual slot καρτες.

Οποια καρτα εχω βαλει πανω και δεν στηριζεται σε 2 βιδες δεν εκκινει ο υπολογιστης.

η στήριξη στο κουτί δεν νομίζω. Μάλλον για εσένα από το βγάλε-βάλε δεν κάνουν καλή επαφή οι επαφές της κάρτας με το slot. Με λίγο ελαφρύ κούνημα της κάρτας φτιάχνει. Εναλλακτικά, λίγο φύσημα με πεπιεσμένο αέρα στις επαφές τις κάρτας και στο pci-x slot ή με λίγο ελαφρύ τρίψιμο με κάποια παλιά οδοντόβουρτσα στις επαφές της κάρτας φτιάχνει επίσης.

Απενεργοποίησε την onboard vga ( όπως λέει και ο cabdik) και βάλε στο init deisplay first: pci-x στο μενού advanced chipset features ( κάπως έτσι πρέπει να το λέει ). Εαν ακόμα έχεις πρόβλημα στείλε mail στην asus μήπως έχουν εκείνοι να σου προτείνουν κάτι.

Τέλος επειδή κοίταξα λίγο στο site της asus το πρόβλημα σου μάλλον λύνεται με ένα bios upgrade. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=M3A78-EMH%20HDMI

Απ' ότι λέει από την έκδοση 0403 φαίνεται ότι το έχουν φτιάξει αυτό το πρόβλημα.

Ρίξε το τελευταίο bios και πες μας εαν είδες καποια βελτίωση.

τι βάλε βγάλε; μια φορά μπήκε στην προηγουμενη μητρική, μια σε αυτήν.

η Onboard έχει "απενεργοποιηθεί" από την πρώτη στιγμή μέσω του bios, επιλέγοντας την pci-x ως πρώτη λύση.

bios έχω το πιο πρόσφατο (080κάτι).

τι βάλε βγάλε; μια φορά μπήκε στην προηγουμενη μητρική, μια σε αυτήν.

η Onboard έχει "απενεργοποιηθεί" από την πρώτη στιγμή μέσω του bios, επιλέγοντας την pci-x ως πρώτη λύση.

bios έχω το πιο πρόσφατο (080κάτι).

Δεν κατάλαβες. Δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά στον nikchris μιας και έχω συναντήσει και γω παρόμοιο πρόβλημα όπως του nikchris.

Ένα άλλο που μπορείς να κοιτάξεις, αφού φοράς το τελευταίο bios, είναι το firmware της 7800 μήπως και έχουν βγάλει κάποιο πιο καινούργιο που ίσως διορθώνει τα προβλήματα που αναφέρεις. Πέρα από αυτό, όπως σου είπα δοκίμασε να στείλεις ένα mail στην asus. Άκόμα, κάνε ένα check τους connectorες της extra τροφοδοσίας που παίρνει η 7800 GTX και ένα έχεις κάποιο spare τροφοδοτικό κάνε ένα test. Κάτι τελευταίο, το πάγωμα το κάνει όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι ή όταν είσαι απλά στα windows? Δοκίμασες να κάνεις "καθαρή" εγκατάσταση των windows με τους τελευταίους drivers?

[offtopic mode on]την εβαλα και εγω πανω με την μονη διαφορα οτι την τρεχω με την onboard vga (aka ati 3200) Η μητρικη τα σπαει λεμε!!!οτι πρεπει για htpc [offtopic mode off/]

Δεν κατάλαβες. Δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά στον nikchris μιας και έχω συναντήσει και γω παρόμοιο πρόβλημα όπως του nikchris.

Ένα άλλο που μπορείς να κοιτάξεις, αφού φοράς το τελευταίο bios, είναι το firmware της 7800 μήπως και έχουν βγάλει κάποιο πιο καινούργιο που ίσως διορθώνει τα προβλήματα που αναφέρεις. Πέρα από αυτό, όπως σου είπα δοκίμασε να στείλεις ένα mail στην asus. Άκόμα, κάνε ένα check τους connectorες της extra τροφοδοσίας που παίρνει η 7800 GTX και ένα έχεις κάποιο spare τροφοδοτικό κάνε ένα test. Κάτι τελευταίο, το πάγωμα το κάνει όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι ή όταν είσαι απλά στα windows? Δοκίμασες να κάνεις "καθαρή" εγκατάσταση των windows με τους τελευταίους drivers?

έγινε καθαρή εγκατάσταση, επισημαίνω ακόμη ότι το μόνο που άλλαξε είναι η mobo, η vga έπαιζε στο ίδιο κουτί με το ίδιο τροφοδοτικό για πολύ καιρό χωρίς πρόβλημα. απλά η θέση pci-x της μητιρκής είναι μαύρα χάλια για να μην πω τπτ χειρότερο. Τελικά έπαιξε και όρθιο, αλλά το γύρισα πολύ πόλυ σιγά. :nuke:

τώρα βρήκα μια 8800gtx από ebay, θα την δοκιμάσω και αυτή όταν έρθει.

επίσης με το νέο beta bios 804 ή 802 (δεν θυμάμαι) ενεργοποιούνται μερικές εξτρα επιλογές στο Bios.

***φυσικά έχει πέσει ένα υποτυπώδες oc... και βλέπουμε ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.