Jump to content

Ποιος δισκος κοπης για Dremel (Λαμαρινα)

Nephiλiμ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

κλασικος προλογος...

επειδη ολοι δεν ειμαστε Κοπριτες και βλεποντας το γερικο Nemesis εδω διπλα,σκεφτομαι τι μπορω να του κανω για να αποκτησει "χαρακτηρα".

Αλλα για αρχη πρεπει να μαθω απο τους "μαστορες του ειδους" τι δισκο να χρησιμοποιησω για κοψιμο της λαμαρινας!

εχω δει μερικους σε αυτο το σαητ :http://www.etools.gr/home/mikroergaleia/eksarthmata/kopsimo.html

αν καποιος μπορει να πει κατι πιο συγκεκριμενο και να αραδιασει μερικες γραμμες κειμενου με ποιον θα μπορεσω να κανω τη δουλεια μου σωστα ....ελευθερα...:p

Εγώ χρησιμοποιώ ένα γωνιακό τροχό 125mm, για να το πάρω χοντρά-χοντρά και με την πέτρα του dremel κάνω το φινίρισμα.

Εγω θα σου προτεινα να κανεις τα χοντρα κοψιματα με εναν γωνιακο τροχο (Alexpak ~15€)

και τις κλειστες καμπυλες με δισκακια κοπης dremel

(τα speedclick κατα προτιμηση

μιας και εχουν πιο στιβαρο αξονα

και δεν γυρνανε εκκεντρα οπως τα κλασσικα με τον λεπτο αξονα μετα απο λιγα κοψιματα)

για λειανση του προφιλ κοπης ξεκινα με μια απο τις χοντρες πετρες (πορτοκαλι/ γκριζες)

και τελειωσε το με τα στρογγυλα γυαλοχαρτακια για τις λεπτομερειες και το ξεγρεζιασμα

και η σεγα μια χαρα δουλεια κανει

αλλα ειναι προτιμοτερη για σχεδια και καμπυλες και οχι για μεγαλα ευθυγραμμα κοψιματα

εκει υπερεχει ο γωνιακος δισκος

βεβαια ολα ειναι θεμα χρηστη

οποτε παρε ενα παλιο πλαινο και δοκιμασε να δεις τι σε βολευει καλυτερα στο χερι

και εχε υποψιν οτι μεγαλο ρολο παιζει και το τι κοβεις,

αλλιως κοβεται ενα 3αρι πλεξυ, αλλιως ενα λεπτο αλουμινενιο πλαινο και αλλιως η "θωρακιση" 1+χιλ ενος Chieftech

οπως και να'χει ομως τα παρακατω ειναι απαραιτητα imho...(οι μαρκες ειναι ενδεικτικες :p)

509b238a52b01930096c3b0b27877c97.jpg760cba0e23f561c57d647520a7cd187d.jpgbaddc9c42f85180e091f769b65b96db9.jpg0382397992f78891fe348e9b5cdb3585.jpgf365952cf0fb35ad9dcbd83b80ed4c5e.jpg

PWS600_m.jpg

και εχε υποψιν οτι μεγαλο ρολο παιζει και το τι κοβεις,

αλλιως κοβεται ενα 3αρι πλεξυ, αλλιως ενα λεπτο αλουμινενιο πλαινο και αλλιως η "θωρακιση" 1+χιλ ενος Chieftech

θελω να κοψω τον πατο του chieftech μου για 3πλο rad..

ελεγα να το κοψω με το dremel αλλα μαλον θα χρειαστω τροχο τελικα..:look:

θελω να κοψω τον πατο του chieftech μου για 3πλο rad..

ελεγα να το κοψω με το dremel αλλα μαλον θα χρειαστω τροχο τελικα..:look:

Οσο κανει ενα πακετακι ενισχυμενα δισκακια dremel κοστιζει ενας γωνιακος τροχος Doit απο alexpak :p

απλα επελεξε δισκο κοπης 1χιλ για inox

κανει πολυ λεπτα κοψιματα και καθαρη δουλεια γενικοτερα...

αστο dremel για τις λεπτομερειες

(θα σου μεινει ο τροχος κιολας, θα γλυτωσεις 20' χρονο και το κινδυνο του να καψεις το dremel απο θερμοκρασια)

thx!

δεν αποφευγω την βολτα στον Αλεκο δηλαδη...

λεω πριν πιασω τα εργαλεια στα χερια να κανω ενα φωτοσοπ με το τι θελω να κανω.

ναι ξερω το κουτακι Nemesis ειναι απο την μαμα NZXT ηδη καγκουρεικο αλλα ...νταξει...

ναι ξερω δεν ειναι και καμια τρελη μοντα.

επισης δεν φωτοσοπιασα τα χρωματα που θα βαφτει μεσα(η ισως αυτοκολλητο carbon),καθως ακομα δεν εχω αποφασισει.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι καταργω το πλαινο και το αντικαθιστω με πλεξυ.σκετο.

μεχρι τωρα τα κοψιματα που εχω σκεφτει για βοηθεια στο cable management.

σημειωση το hdd cage εχει βγει.

06629o759gd7.jpg

κοψιμο και αντικατασταση με fan grill.και μπροστα επισης θα φυγει για μεγαλυτερο airflow.

bahnaihase1.jpg

κακο φωτοσοπ.αλλα αφου εχει ηλιθιο σχεδιασμο και το 3.5 fan controller δεν μπορει να μπει στη "σωστη θεση",και τα πλαινα USB εχουν βγει αχρηστα (γεια σου μανα !) λιγο κοψιμο και θα το χωσω εκει.

11vi4.jpg

αυτο ειναι το πλεον σιγουρο.βαψιμο της "ασπιδας" ωστε να μοιασει στο μεγαλο αδερφακι ,Elite.

Τροποι βαφης ακομη ψαχνονται.

Το ξερω οτι το καλυτερο ειναι απο καταστηματα που "νικελονουν" διαφορα εξαρτηματα για παπακια κλπ.αλλα αυτο συνεπαγεται και μεγαλυτερο κοστος(αν και καλυτερο αποτελεσμα)

1w1w1dg2.jpg

καμια αλλη ιδεα?

με τροχο που λεει ο κοπριτης. Αν δεν εχεις και ειναι χοντρο πηγαινε σε μαγαζι.

Μετα να ξερεις οτι θα ειναι ασχημο γιατι θα λιωσει στις ακριες λογω θερμοκρασιας, θελει γυαλοχαρτο οπωσδηποτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.